2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

bende okudum ya içim acıdı resmen Allah yaşatmasın kimseye

canım benim geçmiş olsun inş iyi sonuçlar alırsınız

aahh ahh annecim yakınımda olsa da gelse yapsa işi gücü tek ümidim eşim valla koltuklar camlar onu bekliyo bakalım

işte o pıt pıtlar hıçkırık oluyo canım saymaya uğraşma bence sonu yok çünki on dk onbeş dk hoplayıp duruyo miniklerşunu da not düşym benim minikte kasıklarımda pıtlıyo ama doğum pozisyonu almamış ters dedi doktorumuz inş bu gittiğimde dönmüş olur :44:

geçmişi okumaya alıştım tabisi hepsini bitiremedim ama anladığım kadarıyla bol ağrılı gripli bi hafta sonu geçirmişiz geçmiş olsun diliyorum rahatsızlananlara

aynı ben normalde de gayet sulu gözümdür. şimdi arada bi sinirlilik hali oluyo o da açken genelde. doğumda da ağlamadım diyenlere duygusuzlar derdim şimdi bende mi ağlayamıcam ki diorum

canım hiç saymadım ama 10 dk yı buluyo bazen hıçkırmaya başladığında

abowwwww o ka amı hıckırıyor cok degılmı yaa dr hıc srdunuzmuu :44: tahmın emtımm bız ler 5 -10 kere fılann hıckırsak e hadı 50 olsun ee aksam 200 gectıydı uyuya kaldımmm heheh
şimdi ise kabrgama tekem atıyorr bu gunelr yenı yenı daha teyzesiii ve gobısımın az daha buyudugunu hısseıyorummm ınsll sagıcakla kucgaımz alamak naısp olurrrrrrrrr

hmm ınsl doner cnm son dk kadar ne yapmazkı bu cücüklerrrrrrrrrrr

günaydın kızlar
ıyı haftalar herkese
benım canım sıkkın
hemde cok o yuzen cok yazamıorm
29 unda annem kolonoskopı olcak
ınsallah temısz cıkar

canım çok geçmiş olsun iyi düşünelim iyi olsun inşallah temiz çıkar sonuçları

valla gelen kim olursa olsun yanlızken oldugun gibi olmuyo
yanlızken canın istemezse yapmıyosun hemen toplamıyosun
ama biri geldiginde evinin temizligi baska, hazırlıgı baska, ikramı servisi baska
ama kadın bu halde nasıl yapar diyen yok
önce biz düşüncez kendimizi kabul etmicez yoksa başkası düşünmüyo
cok zoruma gitti valla bugun

Son düzenleyen: Moderatör:
Karnımızı doyurduk Bugün hava çok kapalı Ankarada. Yürüyüş yapmak bile istemiyor canım. Haftasonu katıldığım eğitimden aklımda kalanları paylaşayım sizle. Bu bilgileri 12-15 yıllık doğum hemşireleri verdi.

Banyo:
En iyi sıcaklık kontrolü dirsekle yapılan. Dirseği yakmayacak kadar sıcaklık yeterli. Hergün banyo yaptırılabilir ama şampuan haftada 1-2 kez kullanılmalı. Şampuan ayrı duş kremi/jeli ayrı ürünler yerine ikisi birarada ürünler tercih edilmeli. Önce ayaklar suyla temas ettirilmeli en son saçlar yıkanıp havluya sarılmalı. Banyo yaptırırken bebeğin gövdesi suyun içinde olmalı. Fİle tercih ediliyorsa su sıcaklığı 1-2 derece daha fazla olmalı ki buharı ile çocuk ısınsın, üşümesin.

Saç- Tırnak bakımı
Bebeğe eldiven giydirilmesini önermediler çünkü dokunarak hissetmesi, dünyaya alışması lazımmış. Haftada iki kez el tırnakları yuvarlak şekilde kesilip gerekirse törpülenmeli. Ayak tırnakları da iki haftada bir kesilmeli. Saçlar banyodan yarım saat önce zeytinyağı ile saç derisini masaj yapılıp ince aralıklı tarakla taranmalı.

Göz-ağız-burun bakımı
Anne sütü bebeğin kulağına, burnuna, gözüne damlatılmazmış. Çapak varsa temiz bir bez parmağa dolanıp kaynamış soğutulmuş suya batırılarak göz kapağı içten dışa silinir. Sonra bezin başka bir kenarı dolanıp silinir. Birkaç kez bu işlem tekrarlanır. Burun için de pompa tarzı değil de annenin nefesle çektiği aspiratörleri önerdi hemşire. O marka vermedi ama benim bildiğim otri bebe nazal aspiratör var. Eczaneden alınan serum fizyolojik sıvıdan 3-4 damla tıkalı burna damlatılıp bu aspiratörle çekilecekmiş. Ağıza da pamukçuk varsa bakım apılırmış. Her gün bakım yapılmasına gerek yok.

ben de dk tutmak aklıma gelmedı dur bır daha kıne tutuyum ınslll

bu güzel bilgiler için saolll valla ben ilkini baya ananevi bilgilerle büyüttüm çokda okurdumm ama gerçekten bazen anam babam usulüü en iyisi oluyoo gibi geliyoo banaaa

bencede önce sen düşüncen kendini. kabul etme misafir falan. bende bugün anneme gidecektim. uzak yola çıkacaklar. yardımım dokunur falan diye. gönlüm istiyor ama bedenim elvermiyor. geçen haftalarda üst üste yordum kendimi. belki ondan hasta oldum. bünyem zayıf düştü. dinlenemedim. işte düşündüm taşındım vazgeçtim gitmicem. iyice dinlenip iyileşeyim.

sende bundan sonra kabul etme. hatta ben o arkadaşıma da dicem dışarda buluşalım diye. zaten alışveriş yapıp artık hazırlıklarımı bitirmem gerekiyor. bi haftasonunu arkadaşıma ayırırsam sıkıntı çekerim gibi. bi alışveriş merkezinde buluşmak daha mantıklı gibi. hem ben eksiklerimi alırım. hemde yorulmam diye düşünüyorum.

insan misafir gelince her yer tertemiz olsun istiyor. onun içinde ciddi enerji lazım

Bebek odası

Bebeğin yatağına güneş ışığı karşıdan ya da arkadan gelecek, yandan gelirse bebek uykuya zor dalarmış. Oda lambası ta tam tepesinde olmayacak. Dönence de aynı şekilde tam başının üstünde değil mümkünse duvara yansıtmalı ya da karşısında olmalı.

Bebeği yatırırken ayak uçları beşiğe değecek şekilde yatırmalı. Bu şekilde güven hissi oluşup daha çabuk uykuya dalıyormuş. Kafasını üstten beşiğe hizalayınca bebek kaydıra kaydıra kendini aşağı çekiyormuş zaten. O zaman da hem uykusu dağılıyormuş hem de üstü açılıyor. Yatırırken bir battaniye örtmek yeterli. Kol altlarından itibaren örtülecek.

Yan yatış yastığı da tavsiye etmedi. bunun yerine yatağa eğim vererek (havlu ya da bezi katlayıp orada bir yükseklik oluşturarak) bebeği bu kısma sırtüstü yatırmayı önerdi. Zaten kendisi kafasını yana doğru çevirir dedi.

Bebeği odasında yatıracak anneler için de en erken 2.ayda ayrı odaya geçirilmesini öneriyor hemşire. İlk 2 ay emzirme ve alışma açısından ayrı odalar sıkıntılıymış. Kesinlikle yatağınıza yatırmayın dedi. Bebek, anne babayla yatmayacak yani

bu güzel bilgiler için saolll valla ben ilkini baya ananevi bilgilerle büyüttüm çokda okurdumm ama gerçekten bazen anam babam usulüü en iyisi oluyoo gibi geliyoo banaaa
Anneler birçok şeyi tecrübelerle daha iyi biliyor. Ama bilimsel bulguları da hafife almamak lazım. Sürekli araştırma yapıplıp bebekler gözlemleniyor. Bir de bu konularda kural yok. Her bebek şahsına münhasır ve her anne-bebek aynı olmuyor.

günaydın kızlar
ıyı haftalar herkese
benım canım sıkkın
hemde cok o yuzen cok yazamıorm
29 unda annem kolonoskopı olcak
ınsallah temısz cıkar

inşallah temiz çıkar canım sen bol bol dua et ve içini ferah tut.. geçmiş olsun

geçmişş olsun canım bel ağrısı çok zordur... inşallah düzelirsin..

geçmiş olsun canım...

selam hatunlar ve cici bebişleri
okuldan geldik biz de , çok yorulduk ama artık gerçekten çok zor
neyse ki yarın ders yok, çarşamba da tatil...
bi geçmişe bakınıyım ama yanıma yicek bişeyler almam lazım çünkü bayaa birikmiş

burada taçonlinesitesindeki indirimi haber veren bir arkadaş vardı?siparişi acaba kaç günde gelmiş ben de sipariş vermek istiyorum.
herkese iyi haftalar dilerim.

Ben Samsundayım, 10 günde geldi. Bu kadar sürmesi de tedarik süresiyle alakalı. Zira kargo 2-3 günde geliyor.

elbette öle elbette her bebek kendine has bazıları daha hassas bazıları daha dayanıklı bu belli olmuyoo ben sadece bir bebek büyütmüş biri olarak sölüyorum bilimin yeri her zaman başka ama bazı şeyler gerçekten tecrübee ben böyle düşünüyorum faydsınıda gördümm tabi ananevi şeyleri uygulamadığım çocuğuma yapılmaya çalışıldığını gördüğümde kızdığım çok şeyde olduuu yani canım anlıcannn söylediklerimden bilime karşıymışım gibi bişi çıkmasınnn diye açıkladım bu kadarda zatennnn

Selam guzel anneler herkes iyidir umarim benim birkac gundur sancilarim cogaldi dra gitmedim ama duramayacak derecede sik olursa gel demisti drum kuzucuklarim dayanin en az 34hedefimiz diye konusuyorum onlarla. Artik cok zorlaniyorum ama nappalim dayancaz miniklerimiz icin.
Kizlar gecelik almayan varsa yada yedek aliyim diyen varsa lcw de kirmizi cok tatli bi gecelik var ustunun sabahligida var ayrica ben almistim ama ablam bana yedek almis saolsun fiyatida cok uygun aklinizda olsun
birde civilden alt acma ve yazlik battaniye almis ablam cok uygun fiyatlari ihtiyaci olanlar bi bakin derim

AYYY yazık yaa inş care bulunur yok cnm 37 . haftaya kadar calısmaya devammm ediyorum benn:26: nasıl edeceksem artık :26:
Geçmiş olsun Gölgen. Bende de bir hapşırma burun çekme başladı. inşallah hastalanmam

sorma bende iki gündür bogazım şiş uyanıyorum zor yutkunuyorum sonra biraz geçiyo inşşalh hasta olmam

kızlar bal-ıhlamur- taze zencefile verdim kendimi aman dikkat edin çok zor oluyooo valaaaa

dayan canım dayan. mayıs olsun hiç değilse :)

ben almadım gecelik. alıp almama arasında kararsızım. her lcw de olmuyor ya çok çeşit

benim buradaki civile bakmıştım. alt açmalar uygundu evet ama ben onu zaten aksesuar gibi almak istiorum. daha özel olsun istiorum :) yazlık battaniye göremedim ben . polar battaniye aldım ordan

İnsallah dayancaz canim:)
sezeryan olcam ben o yuzden gecelik daha rahat oluyo dediler bide ben krem almistim hani leke faln olursa yedek olsun diye dusunmus ablam
lcw in internet sitesinde var ordan bakabilirsin cnm begenirsen hangi magazasinda oldugunu sorabilirsin
civilde bilmiyorumki ben hic disari cikmadigim icin bi fikrim yok ama battaniye boyle incecik polarmi desem pelus gibimi desem yumusacik bisey 14tl mis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…