canım egomego diye bir arkadaş varmış bebeğinin burun deliğinin biri gelişmemiş diğeride yarım açıkmışş anladığım kadarıyla yoğunbakımdaymışş en son bi kalbi durmuş çalıştırmışlar yine öle yanii ben bukadar anladım ama çok üzüldüm gerçektenn..allah bize göstermesin inşallah..
bu arada sanda geçmiş olsun canımmm:2::2:bende hasta olucam galiba burnum tıkanmdı ve nefes alamaz oldum...sen bugün niye iştesin izin başlamadımıııı:26:
ınsallah kızlar
zaten bılıosunuz benım annem dıyalız hastası
bıde makatta kanama cıktı
bagsur yok catlak yok
dr kanserden suphelendı
ya bılmıorm
ıyı olmak ıcın herseyı yapıorm ama
yınede ıcım rahat degıl
aahh ahh annecim yakınımda olsa da gelse yapsa işi gücükızlar günaydın, annem geldi pek giremiyorum o yüzden. Evi hale yola koymaya çalışıyoruz birlikte ama daha yapılacak çok iş vardün gece benim oğlan bizi korkuttu, hareketleri sanki yavaşladı gibi geldi, acile gitsek mi gitmesek mi kararsız kaldık, bizim oğlan pazarları hep bunu yapıyor diye bekleyelim dedik gerçekten de bu sabah kıpırdandı sıpa. Pazar günü kendini dinlenmeye alıyor Sizler nasılsınız?Umarım herkes iyidir
naıslsnız hanımlar ve cücük leriii
şafak MEMLEKET YOZGAT
gecmıse bakalamadım cokkk uzunnn
dun babamızla gezdık tozdukk hatta arabaya bınerken ayagmı bılem burktum kı hemen yanımda araba vardı ona dayandımm ılk dk acıdı sonra gectı heeh
bu arada sızlere sorum olucakkk
BEEBGIN HICKIRMASI ILE ILGILI GUVEN ARK..DOGUM POZIZYONU ALIP HICKIRIYORDU DEDI AMA?
dün gece 12 rahım ustunde 2-3 sn aralıarla tamm 200 geçkin oldu bu su damlasına benzer pıt pıt larr kıı bu kaa hıckırıyormusudr yaa aynısını sabah 7 gıbı de yaptıı aklıma takıldıdaa tamm 200 geckınnnnnnnnsaydık esımlee en son bız pes ettıkk o ka olunca pless aydınlatınız bızı lutfennnnnnnn sız bende ondesınız ınsallahhhhhhh
Bende mi bir gariplik var acaba. Hormonlarım tavan yapmış durumda.Ayrıca hiçte duygusallaşmadım ne bir ağlama ne bir sulugözlülük. Sadece haberlede çocuklarla igili kötü bir haber görürsem ağlıyorum. Onun dışında hiç bişey umrumda değil.
aynennn ya sag kasıkda ya da sol da su damlası gıbı 2-3 sn.suruyor pıt pıt en son esm dedı yeter usak hskırıkdan kendını alamıyor st kac oldu uykya dıye ve o ka saydım 200 gectıydı ve uyuya kalmısızz hehe ve sbh gozumu actım devammmmmmmmmnormal mı acaba kıne tecrubelı hamıslerrrrrrrrrr 200 pıtpıt dıyorummm normal mıdır ınslll:44::44::44:
abowwwww o ka amı hıckırıyor cok degılmı yaa dr hıc srdunuzmuu :44: tahmın emtımm bız ler 5 -10 kere fılann hıckırsak e hadı 50 olsun ee aksam 200 gectıydı uyuya kaldımmm heheh
bende okudum ya içim acıdı resmen Allah yaşatmasın kimseye
canım benim geçmiş olsun inş iyi sonuçlar alırsınız
aahh ahh annecim yakınımda olsa da gelse yapsa işi gücütek ümidim eşim valla koltuklar camlar onu bekliyo bakalım
işte o pıt pıtlar hıçkırık oluyo canım saymaya uğraşma bence sonu yok çünki on dk onbeş dk hoplayıp duruyo miniklerşunu da not düşym benim minikte kasıklarımda pıtlıyo ama doğum pozisyonu almamış ters dedi doktorumuz inş bu gittiğimde dönmüş olur :44:
günaydın kızlar
ıyı haftalar herkese
benım canım sıkkın
hemde cok o yuzen cok yazamıorm
29 unda annem kolonoskopı olcak
ınsallah temısz cıkar
misafir olayı çok zor ya. şehir dışından bi arkadaşım gelecekti bu vakitler. önceden sözleşmiştik bana gelcek diye. şimdiden onun stresi var bende. çünkü şimdi gerçekten çok zorlanıyorum. ağır ağır iş yapıyorum. onda da eşimin yardımı gerekiyor. zor yani. bazen annemler gelio. yabancı değiller sonuçta onlarla daha rahatım ama gittiklerinde ne kadar yorulduğumu anlıyorum.
ben de dk tutmak aklıma gelmedı dur bır daha kıne tutuyum ınslllgeçmişi okumaya alıştım tabisi hepsini bitiremedimama anladığım kadarıyla bol ağrılı gripli bi hafta sonu geçirmişiz geçmiş olsun diliyorum rahatsızlananlara
aynı bennormalde de gayet sulu gözümdür. şimdi arada bi sinirlilik hali oluyo o da açken genelde. doğumda da ağlamadım diyenlere duygusuzlar derdim şimdi bende mi ağlayamıcam ki diorum
canım hiç saymadım ama 10 dk yı buluyo bazen hıçkırmaya başladığında
bu güzel bilgiler için saolll valla ben ilkini baya ananevi bilgilerle büyüttüm çokda okurdumm ama gerçekten bazen anam babam usulüü en iyisi oluyoo gibi geliyoo banaaaKarnımızı doyurdukBugün hava çok kapalı Ankarada. Yürüyüş yapmak bile istemiyor canım. Haftasonu katıldığım eğitimden aklımda kalanları paylaşayım sizle. Bu bilgileri 12-15 yıllık doğum hemşireleri verdi.
Banyo:
En iyi sıcaklık kontrolü dirsekle yapılan. Dirseği yakmayacak kadar sıcaklık yeterli. Hergün banyo yaptırılabilir ama şampuan haftada 1-2 kez kullanılmalı. Şampuan ayrı duş kremi/jeli ayrı ürünler yerine ikisi birarada ürünler tercih edilmeli. Önce ayaklar suyla temas ettirilmeli en son saçlar yıkanıp havluya sarılmalı. Banyo yaptırırken bebeğin gövdesi suyun içinde olmalı. Fİle tercih ediliyorsa su sıcaklığı 1-2 derece daha fazla olmalı ki buharı ile çocuk ısınsın, üşümesin.
Saç- Tırnak bakımı
Bebeğe eldiven giydirilmesini önermediler çünkü dokunarak hissetmesi, dünyaya alışması lazımmış. Haftada iki kez el tırnakları yuvarlak şekilde kesilip gerekirse törpülenmeli. Ayak tırnakları da iki haftada bir kesilmeli. Saçlar banyodan yarım saat önce zeytinyağı ile saç derisini masaj yapılıp ince aralıklı tarakla taranmalı.
Göz-ağız-burun bakımı
Anne sütü bebeğin kulağına, burnuna, gözüne damlatılmazmış. Çapak varsa temiz bir bez parmağa dolanıp kaynamış soğutulmuş suya batırılarak göz kapağı içten dışa silinir. Sonra bezin başka bir kenarı dolanıp silinir. Birkaç kez bu işlem tekrarlanır. Burun için de pompa tarzı değil de annenin nefesle çektiği aspiratörleri önerdi hemşire. O marka vermedi ama benim bildiğim otri bebe nazal aspiratör var. Eczaneden alınan serum fizyolojik sıvıdan 3-4 damla tıkalı burna damlatılıp bu aspiratörle çekilecekmiş. Ağıza da pamukçuk varsa bakım apılırmış. Her gün bakım yapılmasına gerek yok.
valla gelen kim olursa olsun yanlızken oldugun gibi olmuyo
yanlızken canın istemezse yapmıyosun hemen toplamıyosun
ama biri geldiginde evinin temizligi baska, hazırlıgı baska, ikramı servisi baska
ama kadın bu halde nasıl yapar diyen yok
önce biz düşüncez kendimizi kabul etmicez yoksa başkası düşünmüyo
cok zoruma gitti valla bugun
Anneler birçok şeyi tecrübelerle daha iyi biliyor. Ama bilimsel bulguları da hafife almamak lazım. Sürekli araştırma yapıplıp bebekler gözlemleniyor. Bir de bu konularda kural yok. Her bebek şahsına münhasır ve her anne-bebek aynı olmuyor.bu güzel bilgiler için saolll valla ben ilkini baya ananevi bilgilerle büyüttüm çokda okurdumm ama gerçekten bazen anam babam usulüü en iyisi oluyoo gibi geliyoo banaaa
günaydın kızlar
ıyı haftalar herkese
benım canım sıkkın
hemde cok o yuzen cok yazamıorm
29 unda annem kolonoskopı olcak
ınsallah temısz cıkar
Merhaba Arkadaşlar; annemin ziyareti sırasında 160 sayfa geri düştüm, ondan beri günlerdir okuyorum, farkı ancak 110 sayfaya düşürebildim. O yüzden bunkadar geçmişte kalan şeylere yorum da yapamıyorum. Kndimden haber vereyim. Belki benzer birşeyler yaşayan arkadaşlar vardır, fikir alışverişinde bulunuruz. Yaklaşık 10 gün önce kızımı kaldırdım ve kaydırağın tepesin oturttum. Belimin bittiği ve kalçamın başladığı yerde hafiften bir ağrı başladı. Ertesi gün yürüyemez hale geldim. Ama tabii yürümek orundayım, evde kızım var, bakım bekliyor, oyun bekliyor vs. Neyse her gün sıcak su torbaları,sıcak-suk kompresler, eşime masaj yaptırmalar, hatta öğrettim eşime ardak çekmeler falan.... 1 saatlik ir rahatlama, sonra yine aynı acı. Adım atamıyorum, çünkü kalçam ve baağım birbirinden ayrılıyor gibi oluyor. Her adımda ordaki kemikler ayrılıp yeniden irleşiyor gibi.Neyse, 1 haftanın sonunda doktorumu aradım, yapabileceğim birşey va ı diye. Çünkü biliyorum röntgen çektiremem, kas gevşetici kullanamam vs vs. Ortopediste git dedi.Gittim. Teşhis hamilellerde görülen kuyruksokumu ödemi. Sakroiliit de dedi ama tam olarak o değil. Minoset ve Voltaren jel verdi. Doktoruna da danışark kullan dedi. Kadın doğumcumu aradım kullanilir mim Voltaren diye, evet dedi. Tam kullacaktım, içime sinmedi Voltaren'in eni sitesine girdim, hamileliğin son üç ayında kesinlikle kullanmayın yazıyor. Bu arada ortopedist Florence Nightingale'de, jinekolğum da ünlü ir doktor. Nasıl bu kadar rahatlar anlayıyorum. Neyse, son çare olarak aklıma infertilite tedavilerim sırasında gittiğim akupunkturum geldi, dün aradım v durumu anlattım birşey apılabilir mi diye. Hemen cagırdı, 45 dk lık ir tedavi. Şimdi en azından sabahtan.öğlene kadar daha hafif bir ağrım var, öğleden sona gittikçe şiddetleniyor. ( kızımı kucagım alıp indirdikçe, yoruldukça) Buna da şükür iyorum am çok mutsuzm. Daha taşınacağım. Bbeğimin hiçbirşeyi hazır değil. Artık lışverişe falan çıkamam, 5 dk'dan fazla yürüyemiyorum. Kilo falan almadım diye cok rahattım, her işimi yapıyordum, hepsi yalan oldu. Zaten ağrının başladığı gün 2 kişi sen asıl7 aylık hamilesin, ne bir yerin ağrıyor, ne hamile olduğun anlaşılıyor dedi, ne gözmüş arkadaşım, 10 günür canım çıkıyor. Evde bebekle bu şartlar altında bu hamilelik nasıl biter, nasıl taşınılır hiç bilmiyorum.
günaydın...
hala hastayım benhastalık çok sıkıcı ya. hiçbişi yapamıyorum. işe gitmedim evdeyim ama evde olmanında bi tadı yok bu halde. annemlere gitcektim ama onu da erteledim hastalık sebebiyle. eşimde evde yok sıkılıyorum. bari getir götür yapacak biri olsaydı :) mutfaktan bişi almaya eriniyorum. hem soğuk hem tembellikten
burada taçonlinesitesindeki indirimi haber veren bir arkadaş vardı?siparişi acaba kaç günde gelmiş ben de sipariş vermek istiyorum.
herkese iyi haftalar dilerim.
AYYY yazık yaa inş care bulunurcanım egomego diye bir arkadaş varmış bebeğinin burun deliğinin biri gelişmemiş diğeride yarım açıkmışş anladığım kadarıyla yoğunbakımdaymışş en son bi kalbi durmuş çalıştırmışlar yine öle yanii ben bukadar anladım ama çok üzüldüm gerçektenn..allah bize göstermesin inşallah..
bu arada sanda geçmiş olsun canımmm:2::2:bende hasta olucam galiba burnum tıkanmdı ve nefes alamaz oldum...sen bugün niye iştesin izin başlamadımıııı:26:
Geçmiş olsun Gölgen. Bende de bir hapşırma burun çekme başladı. inşallah hastalanmam
sorma bende iki gündür bogazım şiş uyanıyorum zor yutkunuyorum sonra biraz geçiyo inşşalh hasta olmam
kızlar bal-ıhlamur- taze zencefile verdim kendimi aman dikkat edin çok zor oluyooo valaaaa
Selam guzel anneler herkes iyidir umarim benim birkac gundur sancilarim cogaldi dra gitmedim ama duramayacak derecede sik olursa gel demisti drum kuzucuklarim dayanin en az 34hedefimiz diye konusuyorum onlarla. Artik cok zorlaniyorum ama nappalim dayancaz miniklerimiz icin.
Kizlar gecelik almayan varsa yada yedek aliyim diyen varsa lcw de kirmizi cok tatli bi gecelik var ustunun sabahligida var ayrica ben almistim ama ablam bana yedek almis saolsun fiyatida cok uygun aklinizda olsun
birde civilden alt acma ve yazlik battaniye almis ablam cok uygun fiyatlari ihtiyaci olanlar bi bakin derim
dayan canım dayan. mayıs olsun hiç değilse :)
ben almadım gecelik. alıp almama arasında kararsızım. her lcw de olmuyor ya çok çeşit
benim buradaki civile bakmıştım. alt açmalar uygundu evet ama ben onu zaten aksesuar gibi almak istiorum. daha özel olsun istiorum :) yazlık battaniye göremedim ben . polar battaniye aldım ordan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?