2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Hurç iyi fikirmiş ya benim aklıma gelmediydi Direkt cantaya koymak istemiyordummm..Yapılacak valla ama nasıl yıkamak degilde ütü zor geliyoor minicik minicik

İlk aşama:

Doğumun ilk aşaması en uzun kısmıdır ve 20 saate kadar uzayabilir. İlk aşama rahim boynunun ( serviks) açılmasıyla başlar ve 10 santimetre açılana kadar devam eder. İlk açılma 3–4 cm civarındadır. Bu aşamada hafif kasılmalar yaşanabilir. Orta dereceli sancılar doğumun 15–20. dakikasında yaşanır ve 1,5 dakika kadar sürebilir.

Rahim boynu 4–8 cm. kadar açıldığında sancılar artar ve 3 dakika aralıklarla yaşanır. Bu aşamada kanama ve bel ağrısı görülür.

[h=2]Doğum, 12–24 saat arası sürebilen bir zaman diliminde gerçekleşir. İlk gebelikten sonraki doğum süreleri genellikle daha kısadır.[/h]
İkinci aşama:

İkinci aşamada rahim boynu 10 cm.ye kadar genişlemiştir. Bu aşama bebek, doğum kanalı ve vajinadan geçip doğana kadar 2 ya da daha fazla saat sürebilir.

İkinci aşamadaki sancılar çok daha keskindir. Bu sancılar sizi bebeğinizi itmeye yöneltir. 2–5 dakika aralıklarda görülebilen kasılmalar 60–90 saniye kadar devam edebilir.

Üçüncü aşama:

Bebek artık doğmuştur ve bu aşamada plasenta rahim duvarından ayrılır. Plasentanın atılması 20 dakika bir süre devam edebilir.

doktoruna görünmende fayda var kesnlkle...
yada haberdar et , teelefonla iletişm kuruyorsanız eğer...

canımmm çok tatlı güle güle kullan inşallah, ben de henüz bakınamadım ya, cuma izne ayrılıyorum inşallah önümüzdeki haftaiçi halledicem bu işleri...

teşekkürler canım inşallah,izne çıkınca halledersin sen de kolay gelsin

bende öncelikle hurça hazırlıcam. çanta özel bişi almadım. ufak bi valizim vardı onu anneme verdim yolculuğu için. o gelene kadar benimde çanta yok piyasada :) ama en azından hurç yaparsam aksi durumda hurcu bir poşete bile koyup götürebiliriz.

okumasaydım daha iyiydi sanki ya :) ne uzunmuş öle doğum. kardeşimin eşi 20 dk. da sezeryanla oldu bitti.

canım ben bunu aldım 4 tane gözü var kullanışlı olur diye düşündüm

slm canım öncelikle gecmiş olsun.benide doktor bebek catına yerleşmiş acılman varmı diye alttan muane etmişti.akşam eve gidince kanmam olmuştu 1 hafta sürdü o kanama.şuan bitti.doktor alttan muaneden kanadıgını söyledi ve ben bidaha alttan muayene ettirmedim.korkulacak bi durum yok yani için rahat olsun

okurken her sancıda gerildim, kasıldım, yaşadım sanki
ve en son ^bebek doğmuştur^ kısmında derin bir nefes verdim, sanki doğurdum
sağol canım paylaşımın için...

bilgilendirme için çok teşekkür ederim. inşallah sorunsuz geçiririz kalan günleri.

şu anda hastaneme gıcık olmuş bulunmaktayım.

hastalığım hala geçmedi ya. bununa ilgili dr. aradım. dr yokmuş. asistanıyla görüştüm. bir sorum vardı not alıp siz sorabilir misiniz dedim. biz soramayız ki cep teli bizde yok dedi.

aslında benim talebim bu değildi ama nasıl cep teli olmaz ki. ben not aldırıp yarın sormasını isteyecektim. yerli yersiz meşgul etmeyeyim, aradığımda cevabımı direkt asistanından alayım diye.

ama böyle demesi tuhafıma gitti. konu neydi bile demediler. ilgisiz buldum biraz.

dr. umu da o kadar çok övüyorlar ki değiştirmeye cesaret edemiyorum. ama yedek bi hastane belirlesem mi. her ihtimale karşı. kardeşimin eşide son dakika dr. değiştirmek zorunda kalmıştı. farklı bi hastanede doğum yapmıştı

ben dogum cantamı tam hazırlayamadım kızlar ya.kaynanam yanıma gelince hiç birşey alamıyorum herşeye karışıyor.ne gerek var diyor boşa masra diyor.oglunun paracıklarına kıyamıyor
anlıycanız ne alış verişe gidebiliyorum ne birşey alabiliyorum anca yorum yapıyor anca acıyor harcama yaptıgıma.
gecenlerde bu siteden arkadaştan ikinci el kanguru aldım bide 2.el yani demedigini bırakmadı.
o yüzden o kadar strestliyimki anlatamam

canım dogru söylüyorsun tabiii kii,

agzımı burnumu şalla kapattım camda açık birtek eldiven kullanamıyorum, dokunmam lazım illaki zaten tezgahıda az önce hallettim bir tek buzdolabı ve mutfagın kapısıı kaldıı, buzdolabında çamaşır suyu kullanmıyorum zaten canım mutfagı kendim temizlemedigim zaman hiç rahat edemiyorum.. :26:bulaşık makinem çok yoruldu valla, herhalde bugun 6.kez çalışıyor
bu arada bu yag çözücüyü kim bulduysa allah ondan razı olsunn,

canım öncelikle gecmiş olsun.kusura bakam ama doktorun gercekten çok gamsızmış.
benim doktorum ilk gün muayene gittigimizde kartına cep ve ev numarasını yazıp verdi.
ve ben gecenin üçünde aramıştım adam telefona anında cevap verdi.hatta içi bile rahat etmeyip ben hastaneye gideyim sizde gelin dedi. yanlış anlama ama böle doktorlar dguma bile gelmiyor.ebelere dogurtturuyor sadece dikmeye geliyor

or

merhaba bende doktorrumu değiştirmek istiyorum ama cesaret edemiyorum bir türlü. en başından beri aynı doktora gidiyorum, sıkıntılarımı biliyor, bazen ağrılarım sebebiyle haftada bir gittiğim oldu, ama hala ne adımı biliyor ne de durumu mu, her gittiğimde adın neydi diyor, ciğer geliştirci iğneden yapmıştı, geçen gittiğimde tekrar yaptırmaya kalktı, ben daha yaptınız dediğimde aklına geldi. ancak.

Eger istanbulda avrupa yakasında oturuyorsanız avcılarda özel avcılar anadolu hastanesi var orada özcan karademir diye doktor var şiddetle tavsiye edrim gercekten işini 4 dörtlük yapan biri.seni ikinci gitmende aldıgın kilona kadar bilir beniim 4 sene önceki hamile oldugumu bile hatırlamıştı.ve ben dış gebelik gecirmiştim bütün doktorlar rahmimi alınması gerekirken bu doktor sayesinde hamile kaldım şuan..

benimki dosya tutuyor. her geldiğimde asistanı dosyamı çıkarıyor. ordan aldığı notlara bakıyor. mesela eşimden ailesinden gelen ortopedik bi problem olabilirdi çocukta. çünkü ailede çok var. her seferinde ben unuttuğum halde kendi baktı ve o durum normal dedi. bilgisine de güveniorum. ama hastane için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. hastane ile ilgili olumsuz yorumlar okumuştum. hastane ve personeli de en az dr. kadar önemli ama bilemiorum.

daha hastaneyi gezmedim bile. ama dr. um gözü tok bi insan. bu huyunu seviorum. o yüzden sırf para için doğum esnasında gereksiz şeyler yapmazmış gibime gelior. biraz da o açıdan güvendim. kardeşimin eşinin dr. u kızın suyu azaldığı halde 10 gün sonra gel demişti ona. 10 günde bi muayene ücreti atıor ya ondan. başka dr. gittiler o 2 gün sonra kontrole çağırdı.

bu saatten sonra da başka dr. nasıl tanıyacağım ki. ilkeli mi değil mi. ne bilim zor

slm arkadaşlar ben geldimmm kızlar valla kusura bakmayın geçmişi biş okumaya yeltendim ama yemedii bu sabah kahvaltıda arkadaşlarım vardıı sonrada biraz uyumuşum çamaşır falan derken anca yemek yaptımm yarın sabah kızkardeşim geliyooo çok mutluyummmm

talıaa canm gözün aydınn kavuşmuşsun kocişineee allah ayırmasın bidaha inşllhhh...
minikuss sanada kolay gelsin hayatım yaa hamileyken ev taşımak çok zorr allah yardımcın olsun canmmm
zeynoo temizlik aşkına yağ sökücülerle fazla muhattab olma canm yaa boşverrr olduğu kadar sana yazık bebişine yazıkkk hadeee kolay gelsinn iznede çıktın tabeeee iyisinnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…