Valla ben daha çantamı almadım ki içini doldurayım :))
Bebek için lazım olanları küçük bir hurca hazırladım bir tek hastane çantasına yerleşecek..
Ama benim hala eksiklerim var, bir de bebeğin bazı eşyalarını daha steril hale getirmedim onlar da var..
Yani yalnız değilsin
şekerler hamilelikte sacını boyatan varmı ?
ya canım alttan muayne için çok erken değil mi, benm doktorum yapmak istese izin vermem tabi ki riskli bi durum olmadığı sürece.
daha doğuma var çünkü son 2-3 hafta kala yapılması sağlıklı bence.
ben de sonradan pişman oldum ama yaptırmış oldum, internetten baktığımda son haftalarda normal diye yazıyor zaten. kanama beni çok düşündürüyor.
canımmm çok tatlı güle güle kullan inşallah, ben de henüz bakınamadım ya, cuma izne ayrılıyorum inşallah önümüzdeki haftaiçi halledicem bu işleri...
Valla ben daha çantamı almadım ki içini doldurayım :))
Bebek için lazım olanları küçük bir hurca hazırladım bir tek hastane çantasına yerleşecek..
Ama benim hala eksiklerim var, bir de bebeğin bazı eşyalarını daha steril hale getirmedim onlar da var..
Yani yalnız değilsin
İlk aşama:
Doğumun ilk aşaması en uzun kısmıdır ve 20 saate kadar uzayabilir. İlk aşama rahim boynunun ( serviks) açılmasıyla başlar ve 10 santimetre açılana kadar devam eder. İlk açılma 34 cm civarındadır. Bu aşamada hafif kasılmalar yaşanabilir. Orta dereceli sancılar doğumun 1520. dakikasında yaşanır ve 1,5 dakika kadar sürebilir.
Rahim boynu 48 cm. kadar açıldığında sancılar artar ve 3 dakika aralıklarla yaşanır. Bu aşamada kanama ve bel ağrısı görülür.
[h=2]Doğum, 1224 saat arası sürebilen bir zaman diliminde gerçekleşir. İlk gebelikten sonraki doğum süreleri genellikle daha kısadır.[/h]
İkinci aşama:
İkinci aşamada rahim boynu 10 cm.ye kadar genişlemiştir. Bu aşama bebek, doğum kanalı ve vajinadan geçip doğana kadar 2 ya da daha fazla saat sürebilir.
İkinci aşamadaki sancılar çok daha keskindir. Bu sancılar sizi bebeğinizi itmeye yöneltir. 25 dakika aralıklarda görülebilen kasılmalar 6090 saniye kadar devam edebilir.
Üçüncü aşama:
Bebek artık doğmuştur ve bu aşamada plasenta rahim duvarından ayrılır. Plasentanın atılması 20 dakika bir süre devam edebilir.
benim deeeee
kalori ihtiyacımız artıyor sanırım canım ya ben de anlamadım, çok yiyorum şeker,çikolata
ya canım alttan muayne için çok erken değil mi, benm doktorum yapmak istese izin vermem tabi ki riskli bi durum olmadığı sürece.
daha doğuma var çünkü son 2-3 hafta kala yapılması sağlıklı bence.
canımmm çok tatlı güle güle kullan inşallah, ben de henüz bakınamadım ya, cuma izne ayrılıyorum inşallah önümüzdeki haftaiçi halledicem bu işleri...
hangisini aldın canım, acaba genişlkleri filan nasıl insan karar veremiyor ki...
arkadaşlar bir şey daha sorcağım, dün doktor beni alttan muayene etti, bebek aşağıda olduğu için açılma var mı diye. dün biraz kanama olmuştu, bugünde sabah kanam vardır, öğleden sonra da kahverengi bir akıntı belirdi. sizce alttan muayeneden sonra kanama olması doğru mu. birde son aylarda doktoru değiştirmek mantıklı mı sizce.
İlk aşama:
Doğumun ilk aşaması en uzun kısmıdır ve 20 saate kadar uzayabilir. İlk aşama rahim boynunun ( serviks) açılmasıyla başlar ve 10 santimetre açılana kadar devam eder. İlk açılma 34 cm civarındadır. Bu aşamada hafif kasılmalar yaşanabilir. Orta dereceli sancılar doğumun 1520. dakikasında yaşanır ve 1,5 dakika kadar sürebilir.
Rahim boynu 48 cm. kadar açıldığında sancılar artar ve 3 dakika aralıklarla yaşanır. Bu aşamada kanama ve bel ağrısı görülür.
Doğum, 1224 saat arası sürebilen bir zaman diliminde gerçekleşir. İlk gebelikten sonraki doğum süreleri genellikle daha kısadır.
İkinci aşama:
İkinci aşamada rahim boynu 10 cm.ye kadar genişlemiştir. Bu aşama bebek, doğum kanalı ve vajinadan geçip doğana kadar 2 ya da daha fazla saat sürebilir.
İkinci aşamadaki sancılar çok daha keskindir. Bu sancılar sizi bebeğinizi itmeye yöneltir. 25 dakika aralıklarda görülebilen kasılmalar 6090 saniye kadar devam edebilir.
Üçüncü aşama:
Bebek artık doğmuştur ve bu aşamada plasenta rahim duvarından ayrılır. Plasentanın atılması 20 dakika bir süre devam edebilir.
bilgilendirme için çok teşekkür ederim. inşallah sorunsuz geçiririz kalan günleri.slm canım öncelikle gecmiş olsun. benide doktor bebek catına yerleşmiş acılman varmı diye alttan muane etmişti.akşam eve gidince kanmam olmuştu 1 hafta sürdü o kanama.şuan bitti.doktor alttan muaneden kanadıgını söyledi ve ben bidaha alttan muayene ettirmedim.korkulacak bi durum yok yani için rahat olsun
Şimdi her şeye karışıyor diyeceksin ama karışırım..
Cif ile çamaşır suyunu karıştırıp bir de onu soluma sakın ağzını burnunu kapat camı falan aç eldiven kullan mutlaka elinle dokunma..
Ay ısırasım geldi seni.. tek başına bunlarla mı uğraşıyorsun...
Bak sakın soluma çok zararlı dikkat et, bununla ilgili kötü tecrübeler var o yüzden diyorum..
şu anda hastaneme gıcık olmuş bulunmaktayım.
hastalığım hala geçmedi ya. bununa ilgili dr. aradım. dr yokmuş. asistanıyla görüştüm. bir sorum vardı not alıp siz sorabilir misiniz dedim. biz soramayız ki cep teli bizde yok dedi.
aslında benim talebim bu değildi ama nasıl cep teli olmaz ki. ben not aldırıp yarın sormasını isteyecektim. yerli yersiz meşgul etmeyeyim, aradığımda cevabımı direkt asistanından alayım diye.
ama böyle demesi tuhafıma gitti. konu neydi bile demediler. ilgisiz buldum biraz.
dr. umu da o kadar çok övüyorlar ki değiştirmeye cesaret edemiyorum. ama yedek bi hastane belirlesem mi. her ihtimale karşı. kardeşimin eşide son dakika dr. değiştirmek zorunda kalmıştı. farklı bi hastanede doğum yapmıştı
orşu anda hastaneme gıcık olmuş bulunmaktayım.
hastalığım hala geçmedi ya. bununa ilgili dr. aradım. dr yokmuş. asistanıyla görüştüm. bir sorum vardı not alıp siz sorabilir misiniz dedim. biz soramayız ki cep teli bizde yok dedi.
aslında benim talebim bu değildi ama nasıl cep teli olmaz ki. ben not aldırıp yarın sormasını isteyecektim. yerli yersiz meşgul etmeyeyim, aradığımda cevabımı direkt asistanından alayım diye.
ama böyle demesi tuhafıma gitti. konu neydi bile demediler. ilgisiz buldum biraz.
dr. umu da o kadar çok övüyorlar ki değiştirmeye cesaret edemiyorum. ama yedek bi hastane belirlesem mi. her ihtimale karşı. kardeşimin eşide son dakika dr. değiştirmek zorunda kalmıştı. farklı bi hastanede doğum yapmıştı
or
merhaba bende doktorrumu değiştirmek istiyorum ama cesaret edemiyorum bir türlü. en başından beri aynı doktora gidiyorum, sıkıntılarımı biliyor, bazen ağrılarım sebebiyle haftada bir gittiğim oldu, ama hala ne adımı biliyor ne de durumu mu, her gittiğimde adın neydi diyor, ciğer geliştirci iğneden yapmıştı, geçen gittiğimde tekrar yaptırmaya kalktı, ben daha yaptınız dediğimde aklına geldi. ancak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?