2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

ayy benmkisi de aynısı canım
dün deli ettiii beniii
diyorum ki mobilya yatak almıcam, çünkü eylülde ev taşıyınca oda yapıcam, oda takımı alcam diyorm
inanırmısın 4 yada 5 kez , ay ne gerek var, 3-5 yaşına gelnce oda yaparsın dedi
ben ısrarla park yatak bakarken o mobilya beşiklere bakıyor
ayy artık en sonunda döndüm, zaten yorulmuşum nevrim dönmüş
'ya anne bu konuda fikrimi söyledim, diretme lütfen kararımı deiştirmicem' dedim
ay ona ne oluyosa ya, para bizim, çocuk bizim deli olacam
başından beri böleler, hep kendi istedikleri olsun istiyolar, kendi fikirleri hep doğruuu
ben de tepki vermezdm pek, şaşırdı, bidaha bişey diyemedi

zeynoo temizlik aşkına yağ sökücülerle fazla muhattab olma canm yaa boşverrr olduğu kadar sana yazık bebişine yazıkkk hadeee kolay gelsinn iznede çıktın tabeeee iyisinnnnn

yok canım ya sadece bugunlük muhatap oldum geri kalan işlere karışmaya hiç niyetim yok

izindeyim evet önümde bi sürü gün varrrr sen napıyosun bakimm

yok canım ya sadece bugunlük muhatap oldum geri kalan işlere karışmaya hiç niyetim yok

izindeyim evet önümde bi sürü gün varrrr sen napıyosun bakimm

napyım canmya bende benim küçük erkekimle uğraşıyommbugün sabah bi kalktı gözün biri kıpkırmızıı hade doktora allahtan bişi yok mikrop kapmışşş...bugün hiç bi iş yapamadımm yarın kardeşim geliyooo işler ellerinden öpecekk inşallahhh
izin günlerinin doğurmadan kıymetini bil canımm doğurduktan sonra zaten yorulucaksınnn....dokunma bişeye vallaa bırak kimmm yaparsa yapsınndermişimmmm...tabi öle olmuyo ya neyseee...

Evet cnm benim doktorum da aynı şeyi dedi bana son haftalarda alttan çatı muayenesi edicem seni dedi, çünkü erken doğumu da tetikleyebiliyomuş ve acıtıyomuş hiç gerek yok bu telaşı yaşamana dedi. Buarada kanaman varsa bu önemli cnm hemen bi doktora git çünkü kanaman olduğunda acil gel demişti benim doktor.

cnm gerçekten de ilgisizlermiş bide bildiğim kadarıyla hastanenin ücretleri de az değildi senin galiba, bence nerde oturuyosan burdaki arkadaşlardan fikir al sana yakın hastanelere gidenlerden bilgi al altarnatif bir hastaneye git muayne ol bi incele bakim belki hem daha uygununu hem de daha iyi bi doktor bulursun

Ay ne gıcıklar ya her halta karışmasalar olmaz sen de onu dinleme konuşsun dursun sen bildiğini oku cnm ne yapacak sanki konuşsun konuşsun dursun senin sallamadığını görünce o yorulur belki, bak dilca ne güzel patlamış cevap vermiş sen de ver valla bukadar da sıkma kendini....

ohhhhh ne güzel ellerine sağlık ama dikkat et ellerinle temas etmesin yağ çöz falan...

ohhhhhhhhhhh ağzına sağlık yaaa ne güzel demişsin artık biyerde susmasını bilsinler. BENİM KAYINVALİDEM HİÇBİŞEYE KARIŞMAZ BİRAZ KAYINPEDER ÇOK KONUŞUR AMA YİNEDE HİÇBİŞEYİMİZE KARIŞMAZLAR AMA SİZİNKİLERİ OKUYUNCA SİNİR OLUYORUM VALLA

Bence her zaman kendi fikrini anneciğim ben oyle düşünmüyorum ve esimle de konuştuk bizim ilk bebegimiz ve cok heyecanliyiz o yuzden tabiki sizin tecrubeniz bizden cok ama biz bunu almak istiyoruz ya da bebegimiz icin masraf yapmayacağız onun icin çalışıyoruz kime yapcaz ama tabi haklısınız ölçülü olmasi sart ama artik butun hamileler bunlari alıyor seklinde özetlemelisin canim zor ama
Yoksa insanin icinde birikiyor herşey ve daha kötü oluyor o farkinda bile olmadan yada bilerek senin en guzel zamanlarina ipotek koyuyor.. benim cok şükür esimin ailesinden şimdilik karışan yok ama bazen kendi akrabalarim arkadaşlarim falan ona ne gerek var bunu niye alcan diyor o bile çok canimi sikiyor cogunun da cocugu yok biz eşimle boyle dusunduk diyorum birsey diyemiyorlar bir daha aynı konuda ben icime atacagima onlar atsin:)

Dahası var...
Kızlar çoğunuz bebek bezlerini aylar öncesinden almaya başladınız, ben konuşmaları hatırlıyorum.
Dün en son mağazadan çıkarken eşmle konuşurken 'şuan bebekbezimiz, biberon, emzik kaldı hani en acil olanlar' dedim
aman o da dibimizdeymiş
'' bez için, napıyon sen daha çok erken, du bakalım, '' diyo bana ters ters
ya be kadın git işine dedim içimden, la havle çektim, cevap vermedim
eşim de anladı tepkimi neyse ki, bidaha bişey söylemeye kalktğnda 'anne sen karışma, nasıl istiyorsa öyle alsın'dedi
Sonunda...

olur mu canım hiç, eğitimci bi insan olarak kesnlkle sana katılıyorum..
alışverişe çıkmadan önce bu konu defalarca konuşuldu, hatta en son benm annem, o ve ben konuştuk
orda çok sakin bi şekilde bi kez daha çok tatlı bi dille dile getirdim
'ilk çocuğum ya, hevesleniyorum, maddi bi sıkıntımız da yok çok şükür, eylül ekim gibi, evimzii taşıyıp kurunca alayım ben oda' dedim
anlayış '0' olunca işte...

çok şanslısın canım ya, ben düğün döneminde de çok çektmmm
neyse ki eşim anlayışlı ve farkında...

Herkese merhabalar. Bugün interntte dolaşırken emzirmeyle ilgili bir videoya rastladım biraz uzun ama vaktiniz olduğunuzda izlerseniz benim gibi tecrübesiz anneler için güzel bilgiler veriliyor.
Bebeği Sağlıklı Emzirmenin Yolları - Önce Çocuğum 5 Ekim 2012 - YouTube
Kızlar bu arada kendinize çoooooooooooooooooooooook dikkat edin ben hamilelikteki 9 kusurlu hareketten birini yaptım galiba tek ayakla gayri ihtiyari zıpladım kaç gündür düzgün yürüyemiyorum belim iflas ama dikkat edin

ohhhhh ne güzel ellerine sağlık ama dikkat et ellerinle temas etmesin yağ çöz falan...

saol cnm benim bitti ya çok şükür

canım çok geçmiş olsun, çocuklarda bu tarz şeyler çok fazla oluyor ama doktora götürmen iyi olmuş.
aslında bana da cuma günü abla gelecek temizlik için ama mutfagı istedigim gibi yapmıyor bende kendim halledim dedim ki bir evde en çok ugraştıran yer zaten mutfak mutfagı o yapmadıgı içinde az para alıyor
zaten benim ev sade, basit temizligi kolay,, oda cuma halletti mi bebişimin odasını kurucam benim için temizlik sayfası kapandıı

deniz kızı haklısın. garanti olsun diye bi dr ve hastane gezmekte fayda var gibi.

ahaha ve rezene bana yakındı hatırladığım. kızlar sizin dr. lar ve hastane fiyatları nasıl?

benim hastane pahalı ama ekstrası yok sanırım. o açıdan aynıya gelior gibi. mesela bi arkadaşım beylikdüzü medlife da doğum yapacaktı. doğum 400 falandı. ama dr. mesai saati dışında gelirse 400 mü 350 mi ne ek ücret istiyorlardı. benim hastanede n. doğum 750 ama dr. bu şekilde bi ek ücret yok.

canım tabiki normal ben 30. haftadayım benimki bile aşağıda,hemde en başından beri çok aşağıda benim göbeğim, ozaman benim şimdiye kadar çoktaaan doğurmuş olmam lazımdı takma kafana bebişleimiz zamanında gelecek inşallah, bu arada maşallaahhh fit annelerimizdensin sendeee

zeynep sen avrupa yakasındamıydın.

yardımcı ne kadara gelior ne yapıyor. bende son haftalara yakın cam vs için bi yardımcı olsun istiyorum. bana yardım edecek kimse yok çünkü. eşimde beceremez.

valla bende haftaya alıp duvrlarmı falan sildiricemmm perdeler halılarr temizlik işini halledicemm doğuma kadar bikerede camlar için alırım ok biterr valla 10 gün çok yoğunumm programlar günlerrr temizlik bebek eşyaları odasıı oooooo zeynoo bana dua ettt bide oğlummmm en önemlisiiii neyse bakalımmm..mutfak olayı mantıklı aslında bendemi öle yaptırsam acabaaaaa:26:

okumasaydım daha iyiydi sanki ya :) ne uzunmuş öle doğum. kardeşimin eşi 20 dk. da sezeryanla oldu bitti.

Sezeryan oldu bitti oluyor ama benim gözümü daha çok korkutuyor, normal doğumda sancı olsa bile bebek için çok faydalı çekmeye değer bence..

Sen böyle bir özel hastaneyle niye uğraşıyorsun ki, devlet hastanesine git ya da eğitim araştırmaya daha çok ilgi var..
Bir de özel oda tutarsın kendine özelden farkı kalmaz..
Ben özele gitmeyi düşündüm ama bahaneyle sezeryana alırlar diye gitmedim..
Çapa da yapıcam kısmetse doğumumu orada bile özel oda tutabiliyorsun zaten artık personelle tanıştık kaynaştık..

Ahh zeyyyno ahh.. dokunma şuna :))

canım onları pek kafana takmıcan yaaa boşver ne derse desinn sen alıcağını all hatta onun yanında bu konuları açma madem boş konuşuyooo sende fırsatını vermee ...valla ben artık yalnızca kendi annemle ve arkadaişlarımla alışveriş planlarımı yapıyorum bakıyorumm onlaarın bana faydadan çok zararları varrr sölemem gereken onların yapması gerekenleri onlara soruyorum okadarrr benm annem torun peşinde kv ehliyet spor ozon lazer terapilerinin peşinde amannn boşversene onunda gençliğii yeni gelmiş aklınaa benmkide başka türlü işteee

benim bu civardaki devlet hastaneleri pek iyi değil ama. bi hastane var tahliller için gittiğim. onda bile çok sıkıntı çekiorum. çok yoğun. burda doğuran doğurana.

zeynep sen avrupa yakasındamıydın.

yardımcı ne kadara gelior ne yapıyor. bende son haftalara yakın cam vs için bi yardımcı olsun istiyorum. bana yardım edecek kimse yok çünkü. eşimde beceremez.

ben anadolu yakasındayım çekmeköy,

bana gelen abla genellikle avrupa yakasına gidiyor, etiler, ulus falan, oralardan epey alıyormuş ama benden 80 alıyor..
çünkü bana yakın oturuyor ve işi sabah 9 da başlasa en geç 3-3,5 da bitiyor.

ben mutfaı temizletmiyorum mutfak da olsaydı 100 verirdim .. çünkü mutfagı istedigim gibi yapmıyor.. yani o içindeki bulaşıklara karışmıyor kaldırıp siliyor dolabın içini tekrar yerine koyuyor.. ama ben çok kullanılmayan şeylerin yıkanmasını öyle yerleştirilmesini istiyorum. bunun için sen mutfaga karışma dedim. oda 100 yerine 80 ver o zaman dedi.

heryeri temizliyor işte, koltukları siliyor, camları komple siliyor.. perdeleri söküp makinaya atıyor sadece ütü yok. toz alıp yerleri siliyor halıları çırpıyor. banyoyu komple temizliyor. en son heryeri yerleştirip gidiyor..

sen hastasın zaten 100 tlye çok kolay temizletecek birini bulursun. sakın kendin yapmaya kalkışma, al birini gitsin...

ben de mutfağın içini azar azar kendim yapcam. kendi düzenim olsun istediğimden. yatak odasını da dolaplar falan kendi düzenimde yerleştirmek için kendim yapcam. hem bazanın yönünü değiştireceğiz. o ara altını falanda sileriz eşimle. yatak odası biter. yatak odam nerdeyse komple küf oldu. havaların iyice ısınmasını bekliorum. eşime sildireceğim onları da. beni zorlayacak şeyler cam ve koltuk. koltuklarım açık renkli ve silemedim şu ana kadar.

cam, koltuk, kapı falan için istiyorum işte ben. halıları da yıkamaya vercem zaten

evin kabasını bile almıyorum nasıl olsa derin temizlik olcak diye. derin temizliğide son 3 hafta kala izne çıktığımda yapmak yada yaptırmak istiyorum. inş oğlum süpriz yapmaz yoksa rezil olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…