Kızlar sabah yazmıstım mıde bulantısıyla uyandım kustum dıye sabahtan yaklasık 2 ye kadar da aralıksız kustum ne yedıysem cıkardım doktorumu aradık bıkac ılac verdı onları ıctım kusma gectı bu defa ıshal basladı artı hafıf ates ve tıtreme,bunlar ıcın de parol ıctım hala kotuyum ama paroldan sonra en azından bı ıkı lokma bıseyler yedım.dua edın bıze atesımız de dustu ama hafıf var yıne de devamı gelmeden atlatalımkorkuyorum bebegım de etkılencek dıye ..
Buarada ben yani eşimle ben kızımıza isim bulduksonunda kızımızı ismiyle seviyorum ve kimseye söylememeye karar verdik herkes aptal aptal yorumlar yapıyo çünkü insanı bulduğu isimden de soğutuyolar ama bu sefer söylemiycez doğsun ozamana kadar dayanabilirsek söylemıycez ama siz bilin adımız: DOĞA EYLÜL Allahım adıyla yaşatsın inşallah....
slm kızlar... bizimde kontrolümüz vardı bugün...bebişimizin keyfi gayet yerinde binlerce şükür...
cnm bende de oluyor genelde yattığım zaman kaşıntı başlıyor kaşınmaktan uyuyamıyorumkızlar akşamları başlayan ve beni çıldırtan kaşıntılarım varsizde de oluyor mu??
kızlar eşlerinizle ilişkiyi kestiniz dimi?
Doktoruma danışmayı unuttum ya ben
Zaten tık yok da riskli olur sanırım, devam eden ve sorun yaşamayan var mı?
çok geçmiş olsun rabbim şifalar versin cnm dikkat et kendine çok fazlada ilaç içmekızlar sabah yazmıstım mıde bulantısıyla uyandım kustum dıye sabahtan yaklasık 2 ye kadar da aralıksız kustum ne yedıysem cıkardım doktorumu aradık bıkac ılac verdı onları ıctım kusma gectı bu defa ıshal basladı artı hafıf ates ve tıtreme,bunlar ıcın de parol ıctım hala kotuyum ama paroldan sonra en azından bı ıkı lokma bıseyler yedım.dua edın bıze atesımız de dustu ama hafıf var yıne de devamı gelmeden atlatalımkorkuyorum bebegım de etkılencek dıye ..
eşim ağlattı demin beni yaağladığımı görünce hemen yan çizdi hatta dalga geçmeye başladı.
Ben oğlumla ilgili hayallerimi anlatıorum, futbol oynucaz, misket oynucaz onu oynucaz bunu vs diye. Ben ne zaman böyle şeyler desem tepki gösterior. Oğlumla arama girme diye. Kız olunca kızla oynarsın, baba rolünü elimden alma gibisinden. Bende ağladım bu sefer.
Sonra dalga geçti takılıorum sana, sen oynarken dur oynamamı dicem diyor. Ama ciddiydi aslında tepkileri. Oğluyla arasında çok ayrı bağ olsun istiyor. şimdiden bizi kıskanıyor ya
kızlar doğumdan sonra ve hatta öncesinde ne giycez. dün hastaneden çıkış yapanları görünce bu aklıma geldi. lcw den hamile eşofman altı gibi bişi aldım bende. yüksek bel diye. hem dışarda giyilebilir diye.
Çok geçmiş olsun canım..
Keşke aramakla kalmayıp bi gitsen dr'una..
..gormek istemedi mi seni?
Ishal ve atesin sebebini bilmek gerekir..
cnm bende de oluyor genelde yattığım zaman kaşıntı başlıyor kaşınmaktan uyuyamıyorum
cnm biz sık olmasada halen devam ediyoruz doktorda birşey demedi bi aksilikte yaşamadım hem normal doğumu kolaylaştırıyormuş sen zorlandığını hissettiğin zaman bırakabilirsin
çok geçmiş olsun rabbim şifalar versin cnm dikkat et kendine çok fazlada ilaç içme
ayy kıyamam ya daha doğmadan paylaşamıyorsunuz doğunca ne olur kimbilir çok hassasız biz işte herşeye ağlıyoruz sen bakma eşine o işte olacak günün büyük bi kısmı oğlun seninle istediğini oynarsın
Geçmiş olsun cnm inşallah çabucak iyileşirsin ya neden oldu acaba üşüttünmü kendini , doktorun dediği ilaçları iç bari ama ateşin yükselirse acile git yine canım....Kızlar sabah yazmıstım mıde bulantısıyla uyandım kustum dıye sabahtan yaklasık 2 ye kadar da aralıksız kustum ne yedıysem cıkardım doktorumu aradık bıkac ılac verdı onları ıctım kusma gectı bu defa ıshal basladı artı hafıf ates ve tıtreme,bunlar ıcın de parol ıctım hala kotuyum ama paroldan sonra en azından bı ıkı lokma bıseyler yedım.dua edın bıze atesımız de dustu ama hafıf var yıne de devamı gelmeden atlatalımkorkuyorum bebegım de etkılencek dıye ..
Aman aman kız şaka yaptım sakın sokaklarda doğurmatşkler canımya hayatım sorunda orda ben dinlenmiyorum hiç, niye böyle oluyor anlamıyorum, kendimi sürekli bişiler yaparken buluyorum, dün sabah eve geldim k. v delerden kalktım bu kez kendi anneme gittim akşama kadar ordaydım akşam hastaneye gittim eşimle, bugun sabah kalktım 2,5 saat ütü yaptım yerleştirdim, makinaya çamaşır attım astım,toz aldım, sonrada k.v demin bebege aldıklarını attım makinaya şimdide onları asıp kurutucam sonrada ütülicem.
ben en iyisi pazartesi yine gidim k.v delere dogumu orda beklim yoksa denizkızının dedigi gibi sokaklarda dogurucam allah muhafaza
ÇOK GEÇMİŞ OLSUN Bİ GİTSEYDİN DOKTORA KEŞKE.
İSMİYLE YAŞASIN ÇOK BEGENDİM CANIMM
MAŞALLAH ONA
doktora sordugumuzda atesım yoktu yarım saat kadar hafıf yukseldı gectı sonrasnda ve aradıgımız saat doktorun hastanede son saatıydı o yuzden de oldu boyle .devam etse gıdıcektık ama gecınce vazgectım cunku gıdebılecegım tek bı hastane kalıyodu doktorumuzun oldugu hastaneden sonra ve ordakı doktorlarda bana yanlıs teshıs koymuslardı evde yatarm daha ıyı dıye dusundm.suan ıyıyım cok sukur ıns ılerlemez de gıtmek zorunda kalmam
sagol canım suan daha ıyıyım ıns gerek kalmaz yarına kendımıze gelırız.dua edın bıze
Canım ben onceki dogumda yazlık hamile elbiseyle gitmistim ..cikarkende onu giydim
Zahmetsiz ve pratik oldu..yine aynı niyetteyim
Hamile esofman altta iyi olur, ustunede rahat bi hamile bluz giyersin
Aynı kıyafeti gidis donuste giy, fazla esya yüklenme cnm
Eşine de takılma, yok yere üzme kendiniii
Vallahi karşı cins olaraktan, erkekler anneye ayrı bi duskun oluyor(kizlarda babaya olur ya)
Yani oglusun sana hep hayran olacak..o zaman eşin çatlayacak desenetakılma cnm
bende bundan korkuyorum. eşimin babasıyla arası genelde iyi olmamış. 13 yaşlarından itibarende nerdeyse hiç görüşmemiş. oğluyla ilgili hayalleri çok o yüzden. benim hayallerime bile tahammülü yok
Buarada ben yani eşimle ben kızımıza isim bulduksonunda kızımızı ismiyle seviyorum ve kimseye söylememeye karar verdik herkes aptal aptal yorumlar yapıyo çünkü insanı bulduğu isimden de soğutuyolar ama bu sefer söylemiycez doğsun ozamana kadar dayanabilirsek söylemıycez ama siz bilin adımız: DOĞA EYLÜL Allahım adıyla yaşatsın inşallah....
Geçmiş olsun cnm inşallah çabucak iyileşirsin ya neden oldu acaba üşüttünmü kendini , doktorun dediği ilaçları iç bari ama ateşin yükselirse acile git yine canım....
Aman aman kız şaka yaptım sakın sokaklarda doğurmagit kayınvalidenlere yat aşağı İsmimizi beğenmene sevindim cnm
allah iyilikler versin inşallah en kısa zamanda düzelir kendini kötü hissedersen dr git cnm
tşkler canımya hayatım sorunda orda ben dinlenmiyorum hiç, niye böyle oluyor anlamıyorum, kendimi sürekli bişiler yaparken buluyorum, dün sabah eve geldim k. v delerden kalktım bu kez kendi anneme gittim akşama kadar ordaydım akşam hastaneye gittim eşimle, bugun sabah kalktım 2,5 saat ütü yaptım yerleştirdim, makinaya çamaşır attım astım,toz aldım, sonrada k.v demin bebege aldıklarını attım makinaya şimdide onları asıp kurutucam sonrada ütülicem.
ben en iyisi pazartesi yine gidim k.v delere dogumu orda beklim yoksa denizkızının dedigi gibi sokaklarda dogurucam allah muhafaza
senin aldıklarında hayırlı olsun baya bişi alıp eksikleri tamamlamışsın hepsini mutlu günlerde kullan inş
toparlarsınız ben eminim canım, hem naz adı gibi nazlı narin çıtı pıtı olacak galibaa, baksana şimdiden belli etti kendinii
sen yeterki moralini yüksek tutmaya çalış, ben kötü şeyler olacagını hiç düşünmüyorum
bende aynen öyle düşünüyorum yazlık robadan genişleyen birkaç elbisem var denedim hala girebiliyorum içine onlardan birini giyerim sanırımben hastaneye giderken yazlık bol rahat bir elbise giyicem dönerkende aynı elbiseyle dönücemrahat olur diye düşünüyorum
iyi cnm aman iyi ol inşallah atlatmışsındır, aslında kusunca da rahatlamışındır miğdendeki soğuk algınlığı çıkmıştır. miğde bulantısı çok zor , ben hastalıktan geberim ama miğdem bulanmasın kusmayayım derim hepBu gece hep acıkta yatmısım esım sureklı ustunu ortuyodum hep attın dedı malum buraya da hala yaz gelmedı hırkayla corapla gezıyoruz sanırım ondan oldu usuttum herhalde dogal olarak.atesı atlattım cok sukur dus aldım sımdı de ıns ıyı gelır.sagol canım bu arada
Sagol canım ıns boyle devam ederım de o tuhaf doktorlara mecbur kalmam dusunmek bıle cok urkutuyo
Cnm çok güzel bi isim seçmişsiniz siz de ben de çok beğendimbizde oglumunkini kararalaştırdk artık
muhammet eren olsun dedik muhammeti eşim çok istiyor.
erenide ben çok istiyordum enese uygun hem
ismiyle yaşasın doğa eylül çok güzel bi isim
Ay cnm yürüme okadar çok hem dediğin gibi rahmin ağrır çünkü çocuk iyice aşağıya çöküyo ve akıntı da çoğalıyo bende de aynı durum oluyo , sana diyorum ama bugün ben de azcık yürüyim dedim hemen otobüse binmeyeyim dedim ama sıcaktsan fena oldumben geldim kızlar azcık yol yürüdüm diye rahmim felaket agrıyor ayrıca yürümekten galiba çok akıntım gelmiş....
bi daha hayatta dışarı cıkmam artık nefes bilee alamadım yürürken.
günaydın kızlarrrr yine tam temizlik havası var kendimi yorup bebeişlerimizi enerjisiz bırakmayalım ben gecen gün çok iş yaptım bebek akşama kadar oynamadı yavrum oda yoruluyor galiba :26:
ben kahvaltıya geciorum kızlar buyrun beraber olsunnnnnn
enesibel mrb.sanırım bebeğinde böbrek büyümesi olan sendin umarım yanlış hatırlamıyorumdur geçmişten bakamadım.Birde sanırım bebeğinin down sendromlu olduğundan şüpheleniyorsunuz. Ben sana şöyle açıklayayım belki sana yol gösterir. Benim bebeğim ikili testte riskli çıktı yani down sendromu riski vardı kendi doktorum hiç bişey demedi riskli durumda üçlü testi beklicez dedi.tabi ben dayanamadım 3 tane daha doktora ve başka br hastanenin detaylı ultrasonuna girdim burda şunu öğrendim bir bebeğin down sendromludur denilebilmesi için ikili test yada böbrek büyümesi vs. tek başına çok bişey ifade etmiyo. Bu süre zarfında üçlü test zamanım geldi ve oda temiz çıktı fakat onun temiz çıkmasıda sorun olmadığı anlamına gelmiyor ki ben bu sürede doktorumu değiştirdim yeni doktorumda çok pinpirikliydi üstüne üstük bebeğimde böbrek büyümesi çıktı. doktorumda beni riskli gebelik uzmanına yönlendirdi çok sorun değil ama oda görsün dedi gittik dedaylı ultrasonda 1 saat baktı iki gün ve şunları anlattı.
down sendromlu bir bebekde ayak yada el parmaklarından eksik yada kısa olur,ense kalınlığı olue,çatlak damak olur,omurgada eksik olur,kalp kapakçıklarında yine kan akışıyla ilgili şeyler vardı ve daha biçok şey var hatırımda kalanlar bunlar.. Ha tabi bunların hiçbirinin olmamasıda çocuğun kesinlikle sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor bunlar sadece en büyük belirtiler.
ben bunlara baktırdım ve doktorum bebeğimin gayet sağlıklı göründüğünü fakat amino sentez dışında hiçbir test kesin sonuç vermez dedi. Sana tavsiyem uzman bir detaylı ultrasonu olan doktor bul ve birde orda baktır.
Birde böbrek büyümesi erkek bebeklerin çoğunda olan bişey kız bebeklerde çok görünmese de olağan karşılanıyor çoğunluklada anne karnında iyileşiyor yani büyüme duruyor ki benim kızımın ki durdu 9 milimdi fakat zamanla küçüldü ama bazılarıküçülmüyor onlarda doğumdan sonra normale dönebiliyor ve dönmezsede basit bir operasyonla hallediliyomuş bana doktorum bu şekilde anlatmıştı.
Biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olabilmişimdir..
iyi cnm aman iyi ol inşallah atlatmışsındır, aslında kusunca da rahatlamışındır miğdendeki soğuk algınlığı çıkmıştır. miğde bulantısı çok zor , ben hastalıktan geberim ama miğdem bulanmasın kusmayayım derim hep
Cnm çok güzel bi isim seçmişsiniz siz de ben de çok beğendim
sağol cnm teşekkürederim
Ay cnm yürüme okadar çok hem dediğin gibi rahmin ağrır çünkü çocuk iyice aşağıya çöküyo ve akıntı da çoğalıyo bende de aynı durum oluyo , sana diyorum ama bugün ben de azcık yürüyim dedim hemen otobüse binmeyeyim dedim ama sıcaktsan fena oldumyok anam yok ev kuşuna bağladım iyice
günaydın kızlarrrr yine tam temizlik havası var kendimi yorup bebeişlerimizi enerjisiz bırakmayalım ben gecen gün çok iş yaptım bebek akşama kadar oynamadı yavrum oda yoruluyor galiba :26:
ben kahvaltıya geciorum kızlar buyrun beraber olsunnnnnn
enesibel mrb.sanırım bebeğinde böbrek büyümesi olan sendin umarım yanlış hatırlamıyorumdur geçmişten bakamadım.Birde sanırım bebeğinin down sendromlu olduğundan şüpheleniyorsunuz. Ben sana şöyle açıklayayım belki sana yol gösterir. Benim bebeğim ikili testte riskli çıktı yani down sendromu riski vardı kendi doktorum hiç bişey demedi riskli durumda üçlü testi beklicez dedi.tabi ben dayanamadım 3 tane daha doktora ve başka br hastanenin detaylı ultrasonuna girdim burda şunu öğrendim bir bebeğin down sendromludur denilebilmesi için ikili test yada böbrek büyümesi vs. tek başına çok bişey ifade etmiyo. Bu süre zarfında üçlü test zamanım geldi ve oda temiz çıktı fakat onun temiz çıkmasıda sorun olmadığı anlamına gelmiyor ki ben bu sürede doktorumu değiştirdim yeni doktorumda çok pinpirikliydi üstüne üstük bebeğimde böbrek büyümesi çıktı. doktorumda beni riskli gebelik uzmanına yönlendirdi çok sorun değil ama oda görsün dedi gittik dedaylı ultrasonda 1 saat baktı iki gün ve şunları anlattı.
down sendromlu bir bebekde ayak yada el parmaklarından eksik yada kısa olur,ense kalınlığı olue,çatlak damak olur,omurgada eksik olur,kalp kapakçıklarında yine kan akışıyla ilgili şeyler vardı ve daha biçok şey var hatırımda kalanlar bunlar.. Ha tabi bunların hiçbirinin olmamasıda çocuğun kesinlikle sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor bunlar sadece en büyük belirtiler.
ben bunlara baktırdım ve doktorum bebeğimin gayet sağlıklı göründüğünü fakat amino sentez dışında hiçbir test kesin sonuç vermez dedi. Sana tavsiyem uzman bir detaylı ultrasonu olan doktor bul ve birde orda baktır.
Birde böbrek büyümesi erkek bebeklerin çoğunda olan bişey kız bebeklerde çok görünmese de olağan karşılanıyor çoğunluklada anne karnında iyileşiyor yani büyüme duruyor ki benim kızımın ki durdu 9 milimdi fakat zamanla küçüldü ama bazılarıküçülmüyor onlarda doğumdan sonra normale dönebiliyor ve dönmezsede basit bir operasyonla hallediliyomuş bana doktorum bu şekilde anlatmıştı.
Biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olabilmişimdir..
ALLAH SENDEN RAZI OLSUN YA İYİKİ KARŞIMA ÇIKIP YAZDIN İÇİME Bİ SOGUK SU SERPTİN İÇİM FERAHLADI COOOOK TEŞEKKÜR EDERİM ŞU SAATTEN İTİBAREN KÖTÜ DÜŞÜNMEYECEGİM SAYENİZDE
AYRINTILI ULTRASINADA GEREK YOK O BENİM YAVRUM ALLAH BANA NASIL VERMİŞSE HER TÜRLÜ KABULUM.
Kİ ÖGRENSEM BİLE DEGİŞEN BİŞEY OLMUYCAK DOGMADIGI SÜRECE MÜDAHELE YAPAMIYORLAR.HAYIRLISI İLE Bİ DOGSUN DOGAR DOGMAZ COCUK DOKTORUNA GÖTÜRCEM ARTIK ERKEN TEŞHİS DİYE BİRŞEY VAR TIPTA COK İLERLEDİ.
ALLAHIN İZNİYLE SİZİNDE BENİMDE VE BÖBREK BÜYYÜMESİ OLAN BÜTÜTN ARKADAŞLARINDA BEBEKLERİ SAGLIKLARINA KAVUŞUP MÜDAHELE BİLE GEREKMEDEN KENDİLİGİNDEN KÜÇÜLÜR İNŞALLAH
Insallah canim ya eski bedenime 1 yildan önce dönebilecegimi sanmiyorum 20 kilo almis biri olarak henüz önümde 4-5 hafta var daha ne kadar alirim belli de olmaz 38 bedene girebilirsem o bile yeter bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?