Dün, 6 aylık hamile bir arkadaşım hiçbir testi yaptırmadığını söyledi.
Maddi olarak şükrler olsun bir sorunum yok,kararsız kalmamın sebebi para ile alakalı kesinlikle değil.
Ne bileyim o arkadaş dediki, şeytandır insana musallat olur allah korusun neler yaşanıor negatif bir durum var deseler
bu halimle nasıl dayanırım, bir yanlış karar verir miyim? kendime güvenemedim hiçbir testi yaptırmadım,rabbim hayırlısını versin deyip yaptırmadım dedi..
Bu düşünce doğru bir düşünce mi acaba?
Bir yandanda diorumki, acaba sigarayı bırakmadı hatta daha da fazlalaştırıp abarttı,eşi evde içirmior ama iş yerinde yardırıor,
bu da kararını vermesinde etkili mi?
Ayyy ne bileyim..
Selam kızlar ;
Kısmet olursa ben de Haziran annesi olacağım. Bebeğim PGT( Genetik test ) +Tüp bebek yöntemi ile bana geldi.Onun için epey mücadele ettik. O yüzden endişeliyim. Cumartesi günü kese ve kalp atışları için gideceğim. İnşallah hepimiz sağ salim bebeklerimize kavuşabiliriz..
Listeye eklenmek için hangi bilgiler gerekiyor :26:
kızlar aklıma ne geldi..tabloya bi de düşünülen isim mi eklesek cinsiyeti öğrenince düşünürz hoş ben öğrenmeden düşündüm ama sadece kız ismiSöyleyeiimmmi ama çalmayın Ikra mina
bu ikizler burcu açıklamalarını okuyunca ayva iyi bir fikir gibi geldiVallahi yazanlardan bizim çocuklar potansiyel bonnie ya da clyde cıklar olacak gibi anlıyorum ben yahu
hiç ağır zihinsel yetersizliği olan çocuğa sahip bir aileyle konuştunuz mu ya da öyle bir çocukla bir araya geldiniz mi acaba, bakımları eğitimleri için neler sağlanması gerektiği neler yapıp neleri hiç yapamayacaklarını biliyor musunuz. Karar vermeden önce araştırmanızı öneririm. Bilgisizlik o an için mutluluk olabilir ama sonu her zaman mutlu bitmeyebilir diye düşünüyorum. Bunun bir de bütün bir hayatı üzgün geçirme ihtimali var. Tabi ki herkesin görüşleri farklıdır, bu benim görüşüm.İnşallah hiç birimiz böyle bir seçim yapmak, bunları düşünmek zorunda kalmayız.ben de yaptırmayı düşünmüyorum.. bir kere doktordayken bir bayan geldi hamile,test yaptırmış,down sendromu ihtimali yüksek çıkmış. 200 de1 falan..kadın karşımda yıkıldı resmen. belki çocuğu sapasağlam ama o ihtimal insanı mahveder. doktor aldırmayı düşünürsen karından su aldır o şekilde test yaptır dedi. kadın aldırmayı da düşünmezmiş o şekilde beyni bulandı kaldı. geçmez ki sonraki 4-5 ay..ben de aldırmayı düşünmeyeceğimden yaptırmayayım diyorum açıkçası
ben çalmiycağıma söz verebilirimkızlar aklıma ne geldi..tabloya bi de düşünülen isim mi eklesek cinsiyeti öğrenince düşünürz hoş ben öğrenmeden düşündüm ama sadece kız ismisöyleyeiimmmi ama çalmayın İKRA MİNA
benim en yakın arkadaşım boğa, çok iyi bir insandır kendisi ama annesine karşı gerçekten boğa kesiliyor..ne çıkarsa bahtımıza artıkbencede hiç sevmezdim ikizler burcunu..anası gibi boğa olaydı keşkemmm..uysal,sanatkar ruhlu,insancıl ,sıcakkanlı,sevecen.....
aa çok ilginç :) annem bana ve kız kardeşime hamileyken tüm hamileliği boyunca sürekli ayva yemiş
amanın şimdi yazınca farkettim birleşince ikramına gibi oluyo...aboooow:26:
kızlar biri bana akıl versin akşam kanamam oldu çok korktum sabha doktora koştum hemen ilk önce karnımdan baktı kese gördü ikiz galiba dedi ama net olarak göremiyorum alttan bakmam lazım dedi tamam dedim tabiki alttan baktığında ise yok ikiz değilmiş bir tane kese var dedi diğeri miyom dedi kanaman o yüzden olabilir dedi. çok korkuyorum kese göründü ama içinde bişiy göremedim ben haftaya cumartesi çağardı ne kadarlık dedim 6 haftaya yakın daha küçük dedi sizce ufakta olsa kesenin içinde bişey olması gerekmezmi
Senin için dua ediyorum canım, inşallah yarın güzel haberlerle gelirsin.Kızlar Merhaba,
2011 aralık ayında bir mol gebelik geçirdim, doktor 1 yıl korunacaksın dedi evlilik yıldönümümde bıraktım korunmayı :) yani 9 ay kadar korundum napayım çok sabırsızdım. Mol geçirenler topiğindeki çoğu arkadaşlarda 1 yıldan az beklemişlerdi, neyse bayramdan önce adetim geçiktiği için doktora gittim betathcg 880 küsürlerdeydi hamilesin fakat şuan bişey görülmez bayramdan sonra gel ultrasonla bakalım dedi ve yarına randevu almıştım heyecanla yarın sabahı bekliyorum. Acaba yine mol mü olacak yoksa normal mi şuan miğde bulantısından zor zor çalışıyorum, bir yandan da anneciğim 2 gündür kalp hastanesinde yatıyor yoğun bakımda çok stresliyim biryandan hastaneler biryandan iş önceleri çok izin almak zorunda kaldığım için artık izin almakta biryandan stres :'( kızlar dua edinde yarın 2 güzel haber alayım hem sorunlu bi gebelik olmasın hem anneciğim hastaneden çıksın hamillerin duaların kabul olurmuşş bende sizlere dua ediyorum... Allah c.c. herşeyden önce herkes sağlık sıhhat versin..
hanımlar dun doktorum bana metpamıd dıye bır bulantı ılacı verdı
annem hastane calısanı ordakı doktorlara soyledı ılacı kızmıslar nasıl metpamıd verebılır dıye zararlıymıs
dramamıne dıye bı ılac onermısler
kullanan arkadaslar varsa uyarmak ıstedım
off yenı doktor bulmam lazım
beylıkduzunde onerebılcegıınz doktor varmı bana
hiç ağır zihinsel yetersizliği olan çocuğa sahip bir aileyle konuştunuz mu ya da öyle bir çocukla bir araya geldiniz mi acaba, bakımları eğitimleri için neler sağlanması gerektiği neler yapıp neleri hiç yapamayacaklarını biliyor musunuz. Karar vermeden önce araştırmanızı öneririm. Bilgisizlik o an için mutluluk olabilir ama sonu her zaman mutlu bitmeyebilir diye düşünüyorum. Bunun bir de bütün bir hayatı üzgün geçirme ihtimali var. Tabi ki herkesin görüşleri farklıdır, bu benim görüşüm.İnşallah hiç birimiz böyle bir seçim yapmak, bunları düşünmek zorunda kalmayız.
ben bir haftada 2 kg. verdim, testte keton çıktı, geçen pazar hastanelik oldum acilde serum yedim, günde 10-15 defa çıkarıyorum ve doktorum inatla bulantı ilacı almayacaksın diyor, çok kötü olursan yine yersin serumu bu şekilde geçmesini bekleyeceğiz diyorBulantın çok mu kötü? benim doktorum her öğünden sonra çıkarmıyorsan ya da ayda 1 kilodan fazla vermemişsen ilaç önermem dedi. metpamid hiç duymadım ama dramamine'i ben vertigom olduğunda kullanıyordum ya da uçağa binmeden önce uyumak için çok şiddetli uyku yapıyor bende.
kilo alan var mı başka ? çok korkuyorumya çok kilo alıcam diye
Az önce doktordaydım..Doktora sinir olmak haricinde güzeldi..Bebeğim canlıymış :)
Devlete gideyim dedim bu sefer ama pişman oldum..2 dakika sürdü muayyene...30 saniye kadar ultrasonda baktı ve canlı bir gebelik olduğunu söyledi..Sık sık dinlen.Karı koca olmayın dedi..Bu kadar....
Birkaç gün içinde özle gideyimde gözlerimle göreyim.Ultrason fotomu alayım bari...
Bebeğim ultrasonda görününce hemen takvimi yaptım :)
kızlar kaç kiloyla hamile kaldınız ve şu an kilonuz kaç söyleyebilir misiniz.
Pıt Pıt Pıtlarımızı duyduk:)
Dr gitmeden önce lavaboya gittim sanki kahverengi bişiler gördüm gibi geldi..
Gittim dr.'a çok sağlıklıymışız. Kalbi çok güzel atıor.
Allahıma binlerce şükr olsun.
30.10.2012 pıt pıt tarihim.
hoşbulduk
teşekkür ederim.
Kızlar bugün doktora gittim kan tahlillerimi yaptırmak için doktor bir yığın tahlil istemişti 2 kasımda kontrole gelirken yanında tahlil sonuçlarını da getir demişti. tahlilllerimi devlet hastanesinde yaptırdım doktor ultrasonla bakmadan olmaz dedi- sanırım hamile olduğuma inanmadı :)- sonra karından ultrasona baktı doktor -ben o anda içimden dua ediyorum :)- ve bebişim hemen gözüktü :) kalbide atıyodu ama dinleyemedim tabi ama göz kırpar gibi seyirdiğini gördüm :)))) çok mutlu oldum canım benim hem büyümüş de en son kontrolümde 4hafta+4günlüktü şimdi 6hafta+5 günlük çıktı :))))))))))))) çoook mutluyum
30.10.2012 bebişimin kalp atışını gördüüümmmmmmmmmmm :))
kızlarrrr biz geldik dktrdannn çk şükür kalbi atıy bebişiminampul gibi yanıp sönüydu kuzumun minicik kalbi maşallah barekallah herşey ylunda 6+3 günlüğüz haftasıylada uyumluymş miniğim benimmm maşşallah barekallahelevit vede bulantılarım için bi ilaç yazı yarında kan tahlillerimizi yaptıracagız inşallah çkk güzelldiii dyamamdım kızlar yaa maşşallah sübhanallah..
merhaba bugün bende anne olacağımı öğrendim beta hcg: 9627,12 çok mutluyum ama bana 10 gün sonra gel o zaman duyabilirsin kalp atışlarını dedi...haziran annesi olacağımmmm...
slm kızlar bugün kalp atışlarını duyduk bebeğimin dogum tarihi için 11 haziran dedi ama bir hafta geriden geldiğimiz için geç döllenmeden dolayı 19 haziran 2012 gibi hesaplıyoruz tam 7 haftalık oldugumuz için bebeğimin resmini ekliycem şimdi maşallah diyelim lütfen
Eki Görüntüle 542471
Kızlar cevaplar için teşekkür ederim.6 Haftalıktan beri progestan kullanıyorum.7Haftalıkken pembe lekelenme olduğunda gittim problem yok ilacı içmeye devam et dedi.O yüzden böle rahatım.Hala içiyorum progestanı 100 mg. günde 3 kez.babaannem vefat etti.Yarın mevlütü var işten izin aldım tüm gün orda olucam.O yüzden mecbur cumaya kaldım.İnş. hayırlı haberle dönücem.
ben limon sarısıda kusuyorum yeşilde kusuyorum neyim olcak:)))) mıdemın dolu oldugu nadır ama doluysada yedıklerımı kusuyorum..kusmayla alakalı bısey degıldır ya ama tabı eskıler mıden cok bulanıyosa kızın olcak dıyo..solede bısey var gercekten kıme sorsam kız annelerı hep kusmus erkek annelerı hıc kusma yasamamıs.
kızlar doktora gittim bugün kese görünmedi, doktor dış gebelik olabilir dedi, gündüz yalnız kalma gecede eşin yanından hiç ayrılmasın dedi, tüplerin aniden patlayabilir ve acillik bir durum olabilir dedi. sıkıntılı bir dönemdesin dedi. cuma günü tekrar görüşelim dedi, geç geldim aranıza ama tez ayrılabilirim , hayırlısı olsun .
kızlaaar bugün doktor kontrolüm vardı..bebişimin kalp atışlarını duyduuk,çook güzeldiii...doktor şimdilik bir sorun olmadığını söyledi...7+6 yız biz teyzeleri :)
Kızlar geçen hafta salı günü bebeğimin kalp atışlarını görücem umudu ile doktorun kapısını çaldım. Sata göre 7+3 olmalıydım o gün. Doktor vajinal bakmak istedi, ben kabul etmedim. Üstten göremem dedi ama çekindim. 6. haftayı geçiren arkadaşlar hep karından ultrasonla gördüler benim doktor neden böyle birşey istedi benden anlamadım :26:
Sizce doktoru değiştirmelimiyim? Yorumlarınıza ihtiyacım var :106:
Kızlar Merhaba,
2011 aralık ayında bir mol gebelik geçirdim, doktor 1 yıl korunacaksın dedi evlilik yıldönümümde bıraktım korunmayı :) yani 9 ay kadar korundum napayım çok sabırsızdım. Mol geçirenler topiğindeki çoğu arkadaşlarda 1 yıldan az beklemişlerdi, neyse bayramdan önce adetim geçiktiği için doktora gittim betathcg 880 küsürlerdeydi hamilesin fakat şuan bişey görülmez bayramdan sonra gel ultrasonla bakalım dedi ve yarına randevu almıştım heyecanla yarın sabahı bekliyorum. Acaba yine mol mü olacak yoksa normal mi şuan miğde bulantısından zor zor çalışıyorum, bir yandan da anneciğim 2 gündür kalp hastanesinde yatıyor yoğun bakımda çok stresliyim biryandan hastaneler biryandan iş önceleri çok izin almak zorunda kaldığım için artık izin almakta biryandan stres :'( kızlar dua edinde yarın 2 güzel haber alayım hem sorunlu bi gebelik olmasın hem anneciğim hastaneden çıksın hamillerin duaların kabul olurmuşş bende sizlere dua ediyorum... Allah c.c. herşeyden önce herkes sağlık sıhhat versin..
Arzucummmmmm ilk sayfaya bak..taşımayı başardımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?