- 24 Şubat 2011
- 1.064
- 75
- 318
2'li test e gerek yok nasılsa aldırmıcam, demeyin...
Kızlar selam;
2 li test zamanları yaklaştıkça bu konuda fikir paylaşımları ve sonuç yorumları sklasacaktır.
Benım 2 lı test randevum 26 Kasım da, devlet hastanesınde yaptıracagım.
Bu konu hakkında benim fikrim; kesinlikle bu testi yaptırmanız gerektiği yönünde.
Çünkü bu test sadece gebelikteki down sendromu gibi genetik sorunlu gebelik ihtimalini vermiyor.
Sadece bunu verse haklısınız; düşünsenize 1/200 riskli kabul ediliyor ama 199 ihtimalde sorun yok sadece 1 ihtimalle bu risk var;
bu durumda insanın kafası karısır ve huzursuz olur; bu konuda haklısınız;
bir canın kaderine bu ıhtımal ya da amniyotık sıvı testi ile karar vermek cok zor.
Yalnız bir konu daha var ki o da şu: bazı hastalık ıhtımallerı de bu testte ortaya cıkıyor.
Çogu genetık kaynaklı bu hastalıklar tespıt edıldıgınde en azından bebek anne karnında ıken mudahale ya da ılacla tedavı ımkanı oluyor.
Siz bu testı yaptırmadınız ve ılacla gıderılecek ya da hafıfletılecek sorunu olan bir bebek taşıyorsanız;
bu ciddi bir risk almak olur.
O sebeple sadece bebegı aldırıp aldırmamak olarak gormeyın 2 li testi.
Muhtemel önlenebilir sorunları da onceden tespit eden bır yontem olarak görün; derim ben..
Yine de elbette herkesin eşiyle birlikte alacağı karar önemli olacaktır..
selam hazıran anneleri :)
mayıs ayı grubundayım orda paylaştığım bir şeyi sizede bildireyim istedim
hamılelıgın 4 ayı dolmadan 9 adet ayva ne eksık ne fazla
evladınızın güzel ahlaklı ve güzel yüzlü olması için yenir isteyen uygulayabilir diye bilgilendireyim dedim :)
hepimize sağlıklı bir gebelik sağlıklı hayırlı bir evlat ile kolay bir doğum diliyorum RABBİMDEN
hanımlar dun doktorum bana metpamıd dıye bır bulantı ılacı verdı
annem hastane calısanı ordakı doktorlara soyledı ılacı kızmıslar nasıl metpamıd verebılır dıye zararlıymıs
dramamıne dıye bı ılac onermısler
kullanan arkadaslar varsa uyarmak ıstedım
off yenı doktor bulmam lazım
beylıkduzunde onerebılcegıınz doktor varmı bana
ahaha Beylikdüzü kolan hastanesi nihan tosun
kesinlikle katılıyorum ..şimdiden alacagımız önlemler vicdanımızın öbür boyu rahat olmasına neden olacaktır..en azından elimizden geleni yapalım..o bir ihtimal bile bizim çocuklarımızı bulabilir.Allah korusun..teyzemlerin komşusunun iki çocugu da bu şekilde kadın üçüncü çocugu yapamıyor o da öyle olur diye..onların o halini görünce kendimi çok kötü hissettim ve Allahım hayırlısını ver şeklinde dua ettim..inşallah hepimizin bebeği sağasağlam ve sağlık bir şekilde dünyaya gelir
her ogunden sonra kusmuyoum ama kotu denebilir devamli hasta gibiyim surekli bulandi var sank kusamasamdaBulantın çok mu kötü? benim doktorum her öğünden sonra çıkarmıyorsan ya da ayda 1 kilodan fazla vermemişsen ilaç önermem dedi. metpamid hiç duymadım ama dramamine'i ben vertigom olduğunda kullanıyordum ya da uçağa binmeden önce uyumak için çok şiddetli uyku yapıyor bende.
offf yaaa doktorlara guvenmicezde kime guvencezbana da metpamid verdi doktorum benimde içim hiç rahat diildi iki defa yarım yarım aldım zararı olmamıştır umarım(
saol canm arastircamahaha Beylikdüzü kolan hastanesi nihan tosun
Beylikdüzü Kolan Hastanesi, Fatma Gençtürk Özer e gidiyorum ben gayette hatta çok memnunum çok keyifli ve ilgili bir doktor, zaten öncesinde eşine Kamer beye gidiyordum yakın olduğu için bu dönemde Fatma hanımı tercih ettim tavsiyede edebilirim.
neyse kuzu zaten listenin tamamı nerdeyse oluştu
birkaç yeni kişi eklenir belki
sonrasında cinsiyetleri yazmak ıse zaten var olan bır lısted ekolay olur herhalde
ellerine sağlık, ne diyim
büyük sevaba girdin gerçekten :)))
Ayva yersen gamzeli olur derler :)
ben bayaaa baya yiyorum ayva 9 olmuşmudur saymadımkiiii :)
aa noldu canım hayrıdır bu et mevzusundamı?????
evet canım ya çok kötüyüm caım korkudan ölücem
neyse kuzu zaten listenin tamamı nerdeyse oluştu
birkaç yeni kişi eklenir belki
sonrasında cinsiyetleri yazmak ıse zaten var olan bır lısted ekolay olur herhalde
ellerine sağlık, ne diyim
büyük sevaba girdin gerçekten :)))
saolun hanimlar yaaa muayene ucreti ne kadar peki
bende avcilar hospital gonul hanima gidiyodum ama guvenim kalmadi artik
Merhaba arkadaşlar Ben forumu yeni takip etmeye başladım. 7 haftalık hamileyim. Dün akşam ve bu sabah az az kahverengi akıntılı bir sıvı geldi. Size de oldu mu acaba? Doktorum çok kadında olabildiğini, bakılması gereken bir durum olduğunu söyledi. Yarın randevum ama biraz panikledim. Böyle bir şey yaşayan var mı acaba? Teşekkürler
anlamadım cnm neyi kafaya taktın..anlatsana
canım seni anlayabiliyorum ben de sigara kullanıyordum ve ilk hamileliğimi öğrendiğimde son sigaram dedim keyif sigarası sonra başka içmeyeceğim dedim ama öyle olmadı.sonra ilk bir hafta sigarayı yakıyordum bir bir nefes çekip atıyordum çünkü vicdanım rahat etmiyordu sonradan bebeğime söz verdim sizin çevremde hamileliğini öğrenince hemen bırakan arkadaşlarım vardı ben onlardan daha mı az seviyorum bebeğimi diye düşündüm ve şu an içmiyorum.ben sigara içmeyi çok seven biriydim bazen aklıma geliyor ama etkisi kısa sürüyor .inş darısı başınıza arkadaşlar ama yapabilirsiniz inanıyorum buna :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?