kızlar aklıma takılan iki soru var,bana yardımcı olabilirmisiniz?
ben nisan ayında doktora gidip gebelik düşündüğümü söylediğimde bu kan testleri yaptırmamı söylemişti.sadece bu çiğ etten geçen hastalığım negatif çıkmıştı.yanıi hiç bağışıklığım oluşmamış bu hastalığa.oda bana çiğ etten,şarküteri ürünlerinden ve iyi yıkanmamış yeşilliklerden uzak durmamı söyledi.bende bu ay hamile kalınca birdaha yaptırmadı testleri.5 ay önce yaptırmış oldum.acaba geçerliliği varmıdır?sizce tekrar yaptırmalımıyım?
birde ben uyurken hep yüzüstü yani karnımın üstüne yatıyorum şimdilik.benim gibi uyuyan var mı?bi zararı olur mu acaba?doktoruma sormamıştım:26:
ben nisan ayında doktora gidip gebelik düşündüğümü söylediğimde bu kan testleri yaptırmamı söylemişti.sadece bu çiğ etten geçen hastalığım negatif çıkmıştı.yanıi hiç bağışıklığım oluşmamış bu hastalığa.oda bana çiğ etten,şarküteri ürünlerinden ve iyi yıkanmamış yeşilliklerden uzak durmamı söyledi.bende bu ay hamile kalınca birdaha yaptırmadı testleri.5 ay önce yaptırmış oldum.acaba geçerliliği varmıdır?sizce tekrar yaptırmalımıyım?
birde ben uyurken hep yüzüstü yani karnımın üstüne yatıyorum şimdilik.benim gibi uyuyan var mı?bi zararı olur mu acaba?doktoruma sormamıştım:26:
blmiyorum ama olabilirdaha da ilginç olan bnm annem de ben ve kızkardeşime hamileyken ayva aşermiş ve sürekli ayva yemiş...bu şu demek mi oluyor ayva aşerenin kızı olur
ben medilif'a gidiyorum.. Bayramda gittiğim için nöbetçi doktora muayene oldum.. ama Sanem Hn. diye bi dr varmış orda herkes onu önerdi bana.. ondan randevu almaya çalışıcam bir sonraki kontrolüm için.hanımlar dun doktorum bana metpamıd dıye bır bulantı ılacı verdı
annem hastane calısanı ordakı doktorlara soyledı ılacı kızmıslar nasıl metpamıd verebılır dıye zararlıymıs
dramamıne dıye bı ılac onermısler
kullanan arkadaslar varsa uyarmak ıstedım
off yenı doktor bulmam lazım
beylıkduzunde onerebılcegıınz doktor varmı bana
aa bu dönemde herkes evde olmayı ister oysa.. 5 ay felan çalışabileceksin gerçi ama inş istediğin şekilde olur herşey :)))Bir daha asla geçmişi okuma gafletinde bulunmam, iki gündür geriden gelip inat edip girmediğim günlerin geçmişini okumaya çalışıyorum, bir yandan da son sayfayı merak ediyorum.
Artık eşim de alıştı KK açıksa sayfayı hiç kapatmadan pc de kendi işini halledip bana bırakıyor, KK yı okumak ona yasak :)
Kendime inanamıyorum iki gündür sitedeyim ancak yazabiliyorum hormonlarım beynimi ele geçirdi
Dua edin kızlar banka sınavına girdim, kazandım yarın mülakata gidiyorum kısmetse yeniden çalışmaya başlıycam, bebeğimin kısmeti diye dua edip duruyorum. İnşallah olumlu geçerde evde oturmaktan kurtulurum çok bunaldım.
progestan almışsın, iyi..yolku belki sen görememişsindir, doktorun görmüştür canım. İnşallah herşey yolundadır. Sen her ihtimale karşı her fırsatta yat dinlen, 3 kg.den ağır kaldırma, gerinme ve esneme yapma. Bir de bebişi üzme olur mu, bir kere oldu diye bunda da olacak diye bir şey yok. İnşallah her şey yolundadır,sağlıkla sürer hamileliğin.
sosyologum şu kurban eti meselesini ya hiç aklıma bile gelmedi doktorda birşey demedi
Benim salı günü randevum vardı gitmeden önce lavaboya gittim kahverengi akıntı gördüm. Panikledim daha önce yaşadığım talihsizlikten dolayı.
Progestan verdi bir daha böyle birşey olursa kullanacaksın dedi, henüz olmadı kullanmadım hapı.
cnm sen doğradın diye mi diyon..aman yaptıysan boşver bişey olmaz..doğuda hamile kadınlar tınlamıyo bile öyle şeyleri çocukları sağasaglam..içini rahat tut canım
bende hep öle yatıyorum canım ya ama 3 ay yatış pozisyonunun çok önemli değil diye biliyorum 3. aydan sonra bebek büyüdüğü için sadece yan yatmamız gerekiyo yüz üstü çok zararlıCanım bende kardiyoloğumla görüşmüştüm haziran ayında ağustosta korunmayı bırakıcam diye. O da benden testler istemişti. (haziran sonunda yapıldı testler) Ama kadın doğumcum hamilelikle birlikte değerlerin değişmiş olabilir dedi ve yeniden istedi testlerimi.
Ama kan değerlerim için tekrarlattı. Toxoplazma falan yapılmamıştı zaten o zaman.
Yüzüstü yatma konusunda çok dertliyim. Yüzüstü yatıp ellerimi yastığımın altına sokup huzurla uyurdum ben. Ama hamile kaldığımı öğrendim herkes sakın yatma dedi. Şekilden şekile giriyorum yatarken.
Ama doğrusu nedir bilmiyorum. Doktoruma sormadım o da hiç uyarmadı bu konuda.
Arkadaslar son 3 gündür acayip bı mide bulantisi var çıkarmıyorum ama sürekli bı rahatsızlık var midemde siz de durumlar nasıl önerilerinizi bekliyorum
bende hep öle yatıyorum canım ya ama 3 ay yatış pozisyonunun çok önemli değil diye biliyorum 3. aydan sonra bebek büyüdüğü için sadece yan yatmamız gerekiyo yüz üstü çok zararlı
Canım bende kardiyoloğumla görüşmüştüm haziran ayında ağustosta korunmayı bırakıcam diye. O da benden testler istemişti. (haziran sonunda yapıldı testler) Ama kadın doğumcum hamilelikle birlikte değerlerin değişmiş olabilir dedi ve yeniden istedi testlerimi.
Ama kan değerlerim için tekrarlattı. Toxoplazma falan yapılmamıştı zaten o zaman.
Yüzüstü yatma konusunda çok dertliyim. Yüzüstü yatıp ellerimi yastığımın altına sokup huzurla uyurdum ben. Ama hamile kaldığımı öğrendim herkes sakın yatma dedi. Şekilden şekile giriyorum yatarken.
Ama doğrusu nedir bilmiyorum. Doktoruma sormadım o da hiç uyarmadı bu konuda.
Hamilelik öncesi ve sonrası değerler farklı sonuçlarda farklı değerlendiriliyor örneğin;
Ben hamile kalmadan önce kan tahlili ve troid guatr testlerimi yaptırmıştım ve sorun çıkmamıştı şimdiki doktora da sonuçlarımı gösterdim ancak doktorum hamilelikte değerlerin farklılaşabileceğini söyledi o yüzden kontrol edilmesi gerekiyormuş.
Hamilelik öncesi hiç yaşamadığın şeyleri hamilelikte yaşayabiliyorsun benim arkadasımın troidleri durma noktasına gelmişti ki öncesinde çok iyi çalışıyordu bir diğerinde hamilelik şekeri çıktı vs.Bunlar hep hamilelikte yapılan testlerle ortaya cıkıyor.
Uyku konusuna gelince ben hamile kalmadan önce hep yüzüstü yatıyordum ama şimdi şişkinle birlikte yatamıyorum zaten cok rahatsız ediyor, hamilelikte en sağlıklı sola dönük uyumakmış kan dolaşımı açısından da uygunmuş. Zten uyurken belim ağrıyor döne döne uyuyorum artık :)
cnm bende hormon testleri eylülde yaptırmıştım ama gene yaptırdım ama çoğu aynı testleri içermiyo..bence yaptır pişman olma
darısı başıma yaaa
kızlar şimdi hamile bi arkadasımla konustum.oglu olcakmıs maşallah.belirti olarak cok benzettım kendımı onaa.erkek bebek annelerinde ilk aydan göğüsler şişer ve damarlanırmıs .arkadasımda da öyle olmus bende de suan öyle bana oglun olcak dedi tahmınen.belırtı olarak aynıyız benım suan göğüslerim mavi damar oldu ve silikonlu gibi.kızları daha cok sevıodum ama tabıkı hayırlısı.en büyük isteğimiz her anne baba gibi saglıklı olması..eşim sürekli pilot yapcam ben oglumu dıodu..bi asker aileye fazlasıyla yetiyor izin vermem dedim :))))))
bende duramıyorum canım.tam 11 yıldır günde 1 - 1,5 paket içiyordum. şimdi azalttım iyice ama dayanamıyorum. sigaranın bebek üzerine en büyük etkisi düşük kilolu doğum. bu da çok iyi bir şey değil. bende sağlıkçıyım, hamile olduğunu duyduğu anda bir anda bırakan arkadaşlarımda var, fösür fösür içip çocuğunda hiç bi sıkıntı olmayanda. elimizden geldiiği kadar içmicez artık. Bu arada bu yorumu okuyan arkadaşlar lütfen kırıcı cevaplar yazmayalım.hepimiz biliyoruz zararlı olduğunu.
bende hamıle olmadan once muahbbetıne gunde 2-3 tane sıgara ıcerdım hamıle oldugumu farkettıgım anda bıraktım..ama soylede bısey var ben tıryakı degıldım yanı ıcmesem aramıyodum zaten..ve cevremde akraba ablam kuzenlerım nekadar ınsan varsa hamıleyken sıgara ıctı onlarda sızın gıbı dayanamayanlardandı ve cok kızardım onlara.ama cok sukur kı hepsının bebıslerı saglıklı dunyaya geldı..hatta kuzenıme bebısı dogduktan sonra sey demıstım baksana mınıcık ve sen hamıleyken bu cocuga duman ıcınde bıraktın..oda bana karnındayken cok farklı yuzunu gorunce cok farklı demıstı.sanırım kucagına alınca uzulceksın sende ..ınsallah bebısın cok etkılenmez ama en yınede sıgarayı ıcıne cekerken bebısını dusun..bu arada kırmak degıl amacım oyle bısıy dusunme sakın olurmu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?