2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Canım bende kardiyoloğumla görüşmüştüm haziran ayında ağustosta korunmayı bırakıcam diye. O da benden testler istemişti. (haziran sonunda yapıldı testler) Ama kadın doğumcum hamilelikle birlikte değerlerin değişmiş olabilir dedi ve yeniden istedi testlerimi.

Ama kan değerlerim için tekrarlattı. Toxoplazma falan yapılmamıştı zaten o zaman.

Yüzüstü yatma konusunda çok dertliyim. Yüzüstü yatıp ellerimi yastığımın altına sokup huzurla uyurdum ben. Ama hamile kaldığımı öğrendim herkes sakın yatma dedi. Şekilden şekile giriyorum yatarken.

Ama doğrusu nedir bilmiyorum. Doktoruma sormadım o da hiç uyarmadı bu konuda.

Son düzenleme:

Hamilelik öncesi ve sonrası değerler farklı sonuçlarda farklı değerlendiriliyor örneğin;
Ben hamile kalmadan önce kan tahlili ve troid guatr testlerimi yaptırmıştım ve sorun çıkmamıştı şimdiki doktora da sonuçlarımı gösterdim ancak doktorum hamilelikte değerlerin farklılaşabileceğini söyledi o yüzden kontrol edilmesi gerekiyormuş.

Hamilelik öncesi hiç yaşamadığın şeyleri hamilelikte yaşayabiliyorsun benim arkadasımın troidleri durma noktasına gelmişti ki öncesinde çok iyi çalışıyordu bir diğerinde hamilelik şekeri çıktı vs.Bunlar hep hamilelikte yapılan testlerle ortaya cıkıyor.

Uyku konusuna gelince ben hamile kalmadan önce hep yüzüstü yatıyordum ama şimdi şişkinle birlikte yatamıyorum zaten cok rahatsız ediyor, hamilelikte en sağlıklı sola dönük uyumakmış kan dolaşımı açısından da uygunmuş. Zten uyurken belim ağrıyor döne döne uyuyorum artık :)

daha da ilginç olan bnm annem de ben ve kızkardeşime hamileyken ayva aşermiş ve sürekli ayva yemiş...bu şu demek mi oluyor ayva aşerenin kızı olur
blmiyorum ama olabilir

ben medilif'a gidiyorum.. Bayramda gittiğim için nöbetçi doktora muayene oldum.. ama Sanem Hn. diye bi dr varmış orda herkes onu önerdi bana.. ondan randevu almaya çalışıcam bir sonraki kontrolüm için.

aa bu dönemde herkes evde olmayı ister oysa.. 5 ay felan çalışabileceksin gerçi ama inş istediğin şekilde olur herşey :)))

cnm bende hormon testleri eylülde yaptırmıştım ama gene yaptırdım ama çoğu aynı testleri içermiyo..bence yaptır pişman olma

inşallah canım çok tedirgin oldum bide bu miyom hakkında bilgisi olan varmı

sosyologum şu kurban eti meselesini ya hiç aklıma bile gelmedi doktorda birşey demedi

cnm sen doğradın diye mi diyon..aman yaptıysan boşver bişey olmaz..doğuda hamile kadınlar tınlamıyo bile öyle şeyleri çocukları sağasaglam..içini rahat tut canım

MMM41 çok teşekkürler Ben de yarın gideceğim Bakalım ne diyecek Umarım sorunsuz geçer herkesin hamileliği

cnm sen doğradın diye mi diyon..aman yaptıysan boşver bişey olmaz..doğuda hamile kadınlar tınlamıyo bile öyle şeyleri çocukları sağasaglam..içini rahat tut canım

gerçi orasıda öyle sosyoloğum doğru valla doktorumda izine araştırdıkça kafayı yedim ya dün nasıl sabah ettim bilsen işte kaynanam matruşka gibi oturuyor elini hiç birşeye sürmğyor mecbur kaldım onlarda olunca rabbim kurbanamız hatırına kabul etsin

bende hep öle yatıyorum canım ya ama 3 ay yatış pozisyonunun çok önemli değil diye biliyorum 3. aydan sonra bebek büyüdüğü için sadece yan yatmamız gerekiyo yüz üstü çok zararlı

Arkadaslar son 3 gündür acayip bı mide bulantisi var çıkarmıyorum ama sürekli bı rahatsızlık var midemde siz de durumlar nasıl önerilerinizi bekliyorum

arkadaşım benim tahmini doğum tarihi 24 haziran sana yakınım yani benimde bugün 3.gün özellikle sabahları miğdem bulanıyor afedersiniz 2 gndürde istifar ediyorum.

bende hep öle yatıyorum canım ya ama 3 ay yatış pozisyonunun çok önemli değil diye biliyorum 3. aydan sonra bebek büyüdüğü için sadece yan yatmamız gerekiyo yüz üstü çok zararlı

Bu zamana kadar boşuna eziyet ettim kendime desene. Neyse erkenden alıştırmış oldum kendimi öyle yatmaya.

kızlar şimdi hamile bi arkadasımla konustum.oglu olcakmıs maşallah.belirti olarak cok benzettım kendımı onaa.erkek bebek annelerinde ilk aydan göğüsler şişer ve damarlanırmıs .arkadasımda da öyle olmus bende de suan öyle bana oglun olcak dedi tahmınen.belırtı olarak aynıyız benım suan göğüslerim mavi damar oldu ve silikonlu gibi.kızları daha cok sevıodum ama tabıkı hayırlısı.en büyük isteğimiz her anne baba gibi saglıklı olması..eşim sürekli pilot yapcam ben oglumu dıodu..bi asker aileye fazlasıyla yetiyor izin vermem dedim :))))))

cnm bende hormon testleri eylülde yaptırmıştım ama gene yaptırdım ama çoğu aynı testleri içermiyo..bence yaptır pişman olma

kızlar bana yapılan testler şöyle,sizde bakabilirmisiniz sizlerdekide aynı mı?Nisan 14 te yaptırmışım
NT4
TSH
PROLAKTİN
E2
FSH
LH
İDRAR
Anti-HBs
HBsAg
HIV Ag/Ab Combo
Anti-HCV
Toxoplasma (negatif çıktı malesef)
RUBELLA
CMV
RPR/VDRL
Tam kan sayımı
açlık kan şekeri
BUN
KERATİNİN
SGPT
SGOT
LDH
SMEAR

bende yüzüstü yatarım hep şimdiden alışmaya çalışıyorum
uyandığımda bakıyorum yine aynı
neyse göbeğim iyice çıkınca nasıl uyucam merak ediyorum

mrb kızlar bugun dr. gittim 5 hafta 6 günlük olmuş bebişim
dr.kalp atışlarını ve tahlilieri iki hafta sonra yapalım dedi
bu haftalarda kalp atışı diiiinleyen oldumu bebişinin

evet evet pilotluk kolay değil hep havada
sağlıklı olsunda eşimin kız benmde içime erkek doğuyor

bende hamıle olmadan once muahbbetıne gunde 2-3 tane sıgara ıcerdım hamıle oldugumu farkettıgım anda bıraktım..ama soylede bısey var ben tıryakı degıldım yanı ıcmesem aramıyodum zaten..ve cevremde akraba ablam kuzenlerım nekadar ınsan varsa hamıleyken sıgara ıctı onlarda sızın gıbı dayanamayanlardandı ve cok kızardım onlara.ama cok sukur kı hepsının bebıslerı saglıklı dunyaya geldı..hatta kuzenıme bebısı dogduktan sonra sey demıstım baksana mınıcık ve sen hamıleyken bu cocuga duman ıcınde bıraktın..oda bana karnındayken cok farklı yuzunu gorunce cok farklı demıstı.sanırım kucagına alınca uzulceksın sende ..ınsallah bebısın cok etkılenmez ama en yınede sıgarayı ıcıne cekerken bebısını dusun..bu arada kırmak degıl amacım oyle bısıy dusunme sakın olurmu?

kızlar az önce kalp atışlarını duydummmmm :):) 19 kasımda 2 li tarama testini yaptırıcam... ayy bir görseniz kıpır kıpır hareket ediyor kızlar allahım bu günleride gördüm ya çok şükür sağlık ve sıhhatle doğar inşallah hepimizin ki. ultrason fotosunu koyabilirsem koyucam inşallah...ağlamamak için zor tutuyorum ya çok güzel bi duygu

kızlar bende ogrendıgım gun agzıma surmedım sıgarayı
ısın ılgınc yanı canımda cekmıo hıc ve su an kı tek dusuncem dogumdan sonra bıle ıcmemek artık
cunku mınıcık bebegı sıgaranın pıs koksuna maruz bırakmak ıstemıorm
ınsallah sen de tiskinirsin en kısa zamanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…