2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
doğum yapan arkadaşları kutluyorum.allah bebekleriyle bi uzun ömürler versin.maşallah hepsine.evet bizde kıskanmaya başladık biraz ama güzel bi kıskançlık.imrenmekte diyebiliriz.inşallah bizlerde bebişlerimizi sağ salim kucaklarımıza alırız.o günlerin özlemiyle yanıyorum ya.....

Kızlar görüyorum ki çatı muayenesi konusu daha yaptırmayanları baya germiş. ben de biraz korkuyordum açıkçası ama kendimi kasmadım muayene sırasında zaten öle el filan sokma yok 2 ya da 3 parmağını soktu sanırsam o da jel sürdü yani hiç acımadı sonuç olarak. bir de biz hiç ilişkiyi bırakmadık bir sorunumuz olmadığı için. belki bundan dolayı da rahat geçmiş olabilir.

bizim memlekette yazın evler serin olur genelde. biz bir tane sarı yelek koyacağız
çocuklar hamamdan çıkmışa dönerler. hem vücut ısılarını dengeleyemezlermiş ondan üşürlermiş.

geçmiş olsun. trafik bu ne olacağı belli değil. Allah korumuş.

ayyy canım çok geçmiş olsun.allah nazarlardan korusun sizi.

Bence kolayından sezeryan

kuru sogan canımm bol yee ınsll ve suuu içmekk ve hosaff yemekk

wuu ALLAH korumus cnm benım sadakanı tazele hemen ınsl karsılık gelmıstır geelcektır de ınslll
ben olsam normal dogum yapabılrısn dedıyse dr dıkısı göz onuna almam cunku alt tarafıu bır hafta acıcakk ama ezeryannn hem adam gıbı bebeıgnle ılk st lerde ılgın olmayacak hemdee dogru durust kalkamıcaksınnn bence amaaaa

ınsl ama dr bıse 3 hafta once ılıskı yask dedı bısde normal dogumukolaylastırıdıg ıcn ıstıyorduk ama dr yasak dedı nıye kı ne

valla bugün şu çatı muayenesi muhabbeti depresyona soktu beni kızlar.biraz daha uzarsa bu muhabbet bende kolayından sezeryana kayıcam herhalde.
doğum yapan arkadaşlara bir sorum var. bu pelvis denen kemik hani şu tüylenmenin olduğu kasık bölgesi çok ağrıyor 2-3 gündür.acaba bebeğin indiğinin mi belirtisidir bu ya da doğum yakın denilebilir mi acaba?

kızlar bi saat kadar önce bi anda karnımın içi acıyla doldu oğlum kendini bi tarafa topladı taş gibi oldu karnım,önce belime sonra kasıklarıma feci bi sancı girdi,aynı anda alt tarafıma baskı oldu ve felaket ateş bastı anında ter döktüm dakikalarca sürdü..sancının başlamasıyla gözlerimden yaş geldi çok şiddetliydi :18::18: ama bir kere oldu geçti gitti şimdi günlerdir sol tarafımda olan hafif sancı,bel ağrım ve ufak tefek kasılmalar dışında bişy yok :26: sizce bu neyin nesiydi ?? var mı bunun tıpkısını yaşayan bian doğuruyorum sandım ne yapacağımı şaşırdım

Yapmayın kızlar ortalama 3 kiloluk bebek doğuracaksınız inşlh. 3 tane parmak neden sizi bu kadar korkutuyor ki
Denilebilir bence hadi hayırlısı sağlıcakla gelsin bebişin

Yapmayın kızlar ortalama 3 kiloluk bebek doğuracaksınız inşlh. 3 tane parmak neden sizi bu kadar korkutuyor ki
Denilebilir bence hadi hayırlısı sağlıcakla gelsin bebişin

hamilelik öncesi defalarca vajinal ultrason yaptırmak zorunda olan biri olarak bile işin içine el hatta bileğine kadar sokuyor gibi lafları duyunca insanın içi bir tuaf oluyor.herkesin acı eşiği farklı.doğum içinde geçerli bu.kimi kolayca doğurdum diyor,kimi ölümden döndüm diyor.doğuma yakın bu haftalarda kendi kendini korkutmamak lazım.okuduğum birçok yazıdada aynı şeyi söylüyordu.insanların doğumu kendi beklentilerine göre geçer diye.

Oncelikle herkesin gecmis kandillerini kutluyorum daha onceki mesajlarimda kutlamayi unuttugumu farkettim. Ayrica dogum yapanlarada en kisa zamanda saglik mutluluk diliyorum minisleriyle. Allah hepsini huzurla mutlulukla buyutmeyi nasip etsin.

bana gelince bir hayal kirikligi daha yasadim. bu sabah doktor kontrolum vardi zaten son kontrolumdu doktorun ofisinde. birsuru soru sordum cevap alamadim. sonrada bebegin kilosunu sordum 4 veya 4 bucuk civarinda dedi. ultrason yok muayene yok nasil anladi onuda bilemedim. suyumu falan sordum zaten dogru duzgun bakmadi hersey iyi dedi. sonrada bu aksam carsambaya kadar tatile gidecegini eger haftasonu dogum baslarsa ortaginin dogumu yaptiracagini soylediki ben o adami pek sevmiyorum. cok moralim bozuldu acikcasi artik canim dogum yapmayi hic istemiyor. sporu bile biraktim sinirlerim bozuldu iyice. hic hevesim falan kalmadi. adamin parasinida odedigim icin baska yerede gidemiyorum boyle sap gibi kaldim ortada cok kotuyum. keske turkiyede olsaydim. bu ulkeden ve bu ulkenin doktorlarindan ne kadar nefret ettigimi bilemezsiniz. o kadar kotuyumki elim ayagim tutmuyor resmen. haftaya carsambaya kadar dogmazsa saat sabah 6 da direk hastaneye git orda dogumu baslatacaklar suni sanciyla dedi. hastanede benim icin ogun yatak bile yokmus sabah aramam gerekiyormus yatak varsa gidecekmisim. bu kadar sacma bisey duymadim hayatimda. muhtesem amerikanin muhtesem hastanesinde hastalarina vermeye yataklari yok. ustelik guya amerikadaki unlu ve zenginlerin yazliklarinin oldugu guya olaganustu bir sehirde yasiyorum. ve su halime bakin. Turkiyemin dogusunda bile bu kadar rezalet yoktur diye dusunuyorum.

bnm daha catı muayenem olmadı acıkcası bende cekınıorm cekınılmıcek gıbı deıl dr.um erkek ama cokta ıı bırı buzmna kdr hıc terslıgını gormedım bnm kocamda ılıskıden kacındıgından sanırım onunda etkısı war acılmam olmıcak gıbıme gelıo bebege zarar gelır fln gıbısınden hep ılıskıden koruduk kendımızı ıımı ettık kotumu bılmıorm ama erken dogum gozukmemesıne ragmen bole yaptık....

Allah kolaylık wersın ne dıyımkı cok ılgınc bole yapmaları ımkanınız warsa odedıgın paraya kıyıp baska bı yere gecmen gerekıcek gıbı gozukuo sanırımmmmmm ://

Canım cidden zor bir durum ama herşeyin hayırlısı diye düşün kısmetinde varsa bekler bebeğin.yani 4-4.5 kg olduğunu nerden biliyor burda 4 kg olduğunda risk almıyorlar yırtılma olmasın diye zaten normal olarak 3-3.300 ideal bebek kilosu sende çok kg almadın sanırım.ben 10 günde bir gidiyorum şuan ki kilosu kafa çapı herşeyine tekrar tekrar bakıyor.Allah yardımcın olsun inşallah istedipin gibi olur canım ya.

ya ben bu konularda çok hassas biriyim ve acayip ödleğim.bazı nedenlerden hamileleik boyunca bir kaç kez alttan muayene oldum.hatta bugünde çatı muayenem vardı.sabah bunu düşünmekten kahvaltıyı zor yaptım ama oraya gidince kendimi rahatlatmaya çalıştım ve çok kasmadım bu sefer çok kolay oldu.tamamen kendini kasmakla ilgili açılma yoksa tamamen sokmuyoki kolunu açılma olursa sokar yani.kendinizi tam olarak serbest bırakmanız imkansız ama en azından biraz serbest bırakın o zaman rahat olur

bugün kontrole gittik sarılığımız azalmış işitme testini de geçtik çok şükür. anne oğul sağlam raporunu alıp geldik.

Suan cok sakin gibi gorunsemde icimden bogurerek aglamak geliyor.Ya bu hamilelik resmen bana eziyet oldu, her doktora gittigimde baska bir risk cikiyor riskli gebelik uzmanina gittigim icin sanslimiyim yoksa gereksiz bir stres altindamiyim hic bilmiyorum.İnanilmaz super bir doktor, her soruma uzun uzun cvp veriyor ama tip diliyle cunku universitede hoca, biraz basite indir benim anlayacagim sekilde.Gercekten cozmeye calismaktan yoruldum, bazen tam anlamasamda heralde soyle demek istedi diye kendime gerizekali gibi hissettigimden hihi anladim falan diyorum.Gina geldi
Gecen gittigimde bebegin kordonunda kontraksiyon gozledi, kontraksiyon nedir arkadas neye sebep olur yok iste kontraksiyon sinirda zart zurt ne ise yariyor ehh tahminen dedim daralma falan neyse bugun nstde ebeye sordum, daralma dedi oh be sunu demiyor arkadas.
Cok uzattim ozur suan cok stresliyim, bugunde beyin akiminda filan sikinti cikti yine anlattiklarindan tahmin ediyorumki bebegin alani cok dar bebekte iri suan stres altinda bebegin hareketlerini gozlemle bir sikinti olursa hemen beni ara dedi, cumartesi tekrar kontrol edicek eger sikintili bir durum gozlerse acilen bile alabilitim dedim ve en gec sali gunu almamiz gerekiyor dedi vede sali gunu saat 11 e ameliyat randevusu aldi.Yani kesin sezeryan
Benim halen umudum vardi normal olacak diye ama suan ihtimal bile yok hatta simdi sancim baslasa bile sezeryan yapacak riskliymis.Bilmiyorum ama guvenemedim bazen cok abartiyor gibi geliyor bu yuzden yarin baska bir doktora daha gorunucem.Bana evet sezeryan olmalisin derse gonlum cok rahat olacak ama yok ya bu cok dusuk bir ihtimal normal dogumu deneyebilirsin derse asil stres o zaman baslayacak ben ne yapicam iyi mi yaptim kotu mu bilmiyorum.

canım sonuna gelmişsinhiç başka bi dra gidip kafanı karıştırma.drunun süper olduğunu,riskli gebelik uzmanı olduğunu yazmışsın zaten.güveniyosun da yani.gideceğin dr ondan daha iyi ve gebelik konusunda daha uzmansa ne ala git fikrini al tabi ama eğer değilse kendi drunun dediğini kabullen bence.

Benim doktorum docent perinatoloji uzmani uzun yillar yurt disinda calismis suanda universitede hoca yeditepede ve arastirmalar yapip saglik bakanligina sunuyor zaman zaman bakanlik cagiriyor gidiyor falan.
Yarin gidecegim doktor bir uzman ama cevremde cok kisiye dogum yaptirdi herkes cok memnun iyi takip ediyor ethicada ugur kal nisantasinda muayanesi var ve adamin her saniyesi dolu.
Fikir almasamda boylede rahat edmicem acab acaba diyip durucam iki ucu b.d. Misali, salaga dondum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…