Kızlar 3.günün sonunda allaha şükür sütüm indi.
Kuru sogan yedim bolca ve zerine lohusa şerbeti içtim duşumada girdim.
Gögüslerim taş gibi oldu rabbime hamd olsun
üzüntüden, stresten burnum sızlıyor. sanki burnumun içinden sivilce çıkacak
eşime dün sitem ettim. tek bir sitem, şimdi evde olsam çoktan konuşuyor olurduk.kim darılmış olursa olsun.göz görmeyince gönül katlanıyormuş demekki onun için.
ama uzaktayım diye ne benim gönlümü alıyor ne de arıyor. facede bile çevrimiçi görünüyor. hiç bişey yazmıyor, oysaki kalbi kırılan benim.
arkadaşlar ben philips aventin biberonunu aldım ama yeni doğan için hangisi olması lazım nerden anlıcam
bende senın gıbıyım acayıp gergınım bıde ustune hasta oldm bogazlarım acıo burnum cesme gıbı bıde kanda gelıo burnumdan onemlımı bu durum bılmıorm cnm cok sıkkın bı an once dogum olsun ıstıorm erken dogum bıle olsa razıyım yeterkı dogurym artık(((((
valla arkadaşım benden tavsiye iyileşmeden doğurma bende senin gibi hastaydim ve sezeryan olmam gerekti şimdi oksurecegim diye aklim çıkıyor her oksurukte içim aciyo
tabii ki hayatımızın en hassas döneminde eşler biraz daha ince olmalıbnm kocamda bole yaptı adlıyeye kdr gıttım dusun okdr cıkmaza soktukı benı cok zor gectı hamılelıgım stresten depresyondn cıkamadım hıc we dogumuma az kaldı hala daa moral wermek yerıne kendı ıslerıyle ılgılenıo bu benı daa cok yıpratıo cok uzuluorum((
tabii ki hayatımızın en hassas döneminde eşler biraz daha ince olmalı
ben 12. haftada o seviyeye gelmiştim ve aklıma binbir türlü şey geldi. şimdi buraya yazıp günah işlemek bebeğime yaptığım haksızlığı tekrar dile getirmek istemiyorum. düşünün beynime nasıl kazınmışsa 12. hafta olduğunu unutmuyorum.
ben evlendikten sonra eşimle tartışmalarımızda döktüğüm gözyaşını ömrümde dökmemişimdir. neden böyle oluyor anlamıyorum. evlendikten sonra annemlerden çok uzakta olmam mı yoksa evliliğin büyük bir yük olması mı bu kadar çaresiz hissetmemi sağlıyordu bilmiyorum. şimdi bir de işin içine anne olma duygusallığı girecek iyice ezik mi olacağım ben
herşeye daha fazla üzülüp ağlayacak mıyım yoksa
çokkk özledik seni. artık daha fazla uğra burayaBen geldimKızlar hepinizi çok özledim bilgisyarım bozuk olduğu için giremiyorum
Çok meraktayım kimler doğum yaptı bizde iyi sayılırız b,rirazdan özet geçeceğim yaşadıklarımı
şimdi ervoş ağlıyor 4 saattir kucağımda şimdi indirdim ağlamaya başladı
aa onu farketmemişim. biraz evliliğin dengesi oturmalı diye düşünüyorum, ilk zamanlar anlamak için zaman geçmesi gerekiyor çünkü. sen hiç nefes alamamışsın canım ya.ben ewlenelı 8 ay oldu 8 aylıkda hamıleyım ewlılıgımden bıse anlamadımkı hamılelıgımde bı okdr kotu gectı 8 ay boyunca agladım cok zor zmnlar atlattm kı belkıde hala atlatamadım emın deılım cunku dr.um sakınlestırıcı surup werdı ıı geldıgınden bıle emın deılım
Kuzuuuuuuuuuum hoşgeldinnnn seni hepimiz çok merak ediyosun , bebişle neler yapıyosun nasıl geçiyo günlerin?????Ben geldimKızlar hepinizi çok özledim bilgisyarım bozuk olduğu için giremiyorum
Çok meraktayım kimler doğum yaptı bizde iyi sayılırız b,rirazdan özet geçeceğim yaşadıklarımı
Kızlar 3.günün sonunda allaha şükür sütüm indi.
Kuru sogan yedim bolca ve zerine lohusa şerbeti içtim duşumada girdim.
Gögüslerim taş gibi oldu rabbime hamd olsun
Suan cok sakin gibi gorunsemde icimden bogurerek aglamak geliyor.Ya bu hamilelik resmen bana eziyet oldu, her doktora gittigimde baska bir risk cikiyor riskli gebelik uzmanina gittigim icin sanslimiyim yoksa gereksiz bir stres altindamiyim hic bilmiyorum.İnanilmaz super bir doktor, her soruma uzun uzun cvp veriyor ama tip diliyle cunku universitede hoca, biraz basite indir benim anlayacagim sekilde.Gercekten cozmeye calismaktan yoruldum, bazen tam anlamasamda heralde soyle demek istedi diye kendime gerizekali gibi hissettigimden hihi anladim falan diyorum.Gina geldi
Gecen gittigimde bebegin kordonunda kontraksiyon gozledi, kontraksiyon nedir arkadas neye sebep olur yok iste kontraksiyon sinirda zart zurt ne ise yariyor ehh tahminen dedim daralma falan neyse bugun nstde ebeye sordum, daralma dedi oh be sunu demiyor arkadas.
Cok uzattim ozur suan cok stresliyim, bugunde beyin akiminda filan sikinti cikti yine anlattiklarindan tahmin ediyorumki bebegin alani cok dar bebekte iri suan stres altinda bebegin hareketlerini gozlemle bir sikinti olursa hemen beni ara dedi, cumartesi tekrar kontrol edicek eger sikintili bir durum gozlerse acilen bile alabilitim dedim ve en gec sali gunu almamiz gerekiyor dedi vede sali gunu saat 11 e ameliyat randevusu aldi.Yani kesin sezeryan
Benim halen umudum vardi normal olacak diye ama suan ihtimal bile yok hatta simdi sancim baslasa bile sezeryan yapacak riskliymis.Bilmiyorum ama guvenemedim bazen cok abartiyor gibi geliyor bu yuzden yarin baska bir doktora daha gorunucem.Bana evet sezeryan olmalisin derse gonlum cok rahat olacak ama yok ya bu cok dusuk bir ihtimal normal dogumu deneyebilirsin derse asil stres o zaman baslayacak ben ne yapicamiyi mi yaptim kotu mu bilmiyorum.
Walla bizimkisinin keyfi yerinde pek doğmaya niyeti yok. Bekliyoz paşayı
dün kontrolümüz vardı teteelerr oğlum 2750 gr 50 cm olmuş, 20-29 haziran arasında doğar dedi,bol bol yürü dedi, sanırım daha oğlum doğum kanalına girmemiş,14-19 haziran arasında yokmuş izine çıkıyomuşo tarihlerde doğmaz ama acil bişey olursa hangi dr a yönlendireyim dedi,durdu dudu benim doğuracağım zaman izine gidiyor yahuu,inşşLLah oğlum bekler dr amcasınıda bildiğim dr girer doğuma...
dün dr yürü dediya bana bizde akşam eşimle çıkalım sahile yürüyelim dedik, evimiz sahile uzak arabayla gidip yürüyecektik,çıktık anayola girdik sağdan yavaş bir şekile gidiyoruz,birden arkamızdaki kamyon atağa geçti ve bizi sollamaya çalışırken üstümüze doğru gelmeye başladı,eşim önce sola doğru kaçtı ama neredeyse bariyerlere dayandık kamyon haala üstümüze geliyor eşim açtı camları birtaraftan bağırıyor bir taraftan tüm gücüyle kornaya basıyor,kamyoncu sanırım uyumuşki farketmedi bizi,son anda uyanıp çekti kamyonu ama neredeyse biçip geçecekti bizi ben kendimden geçtim resmen,sakin olmaya çalışıyorum ama karnım taş gibi oldu oğlumda kastı kendini galiba ben korktukça,sonra eşim yavaşladı arkadan kamyonun gelmesini bekliyor adamı indirip dövecek öldürecek,ben bir taraftan yalvar yakar boşver tamam oldu biitti diye zor ikna ettim, kamyoncuda gelmedi zaten arkadan durdu sanırım, o da şok olmuştur haliyle,verilmiş sadakamız varmış mübarek gecede Allah yüzümüze baktı,sonra eve geldik ben ne namaz kılabildim ne Kuran okuyabildim öylece yattım Allahım affetsin geceyi hiç deeğerlendiremedim ama napim perişan olmuştum işte böyle olaylı bir gün geçirdim canlar Allah hepimizi özellikle evlatlarımızı her daim korusun
uzun zamandır sabırla bekliyorum. istedim ki hep normal doğum olsun. ama bebek olmuş 4 kilo ve açılma yok. üstelik her geçen gün kilo alıyor. bol dikişli zor bir normal doğummu acaba ? yoksa kolayından bir sezeryan mı ? son yılların sorusu hadi beraber cevaplayalım kızlar
Kizlar bebegim bugun spinal sezeryanla dunyaya geldi 3465 gr 51 cm cok guzel bir duygu ...
agrim cokama gecicek insallah
evet canim temuzun sonunda gidecegiz bayraa yaklasik 10 gun kala gdiyyoruz :)) esim beni anliyor ama önce anlamis icin benim biraz izah etmem gerekiyor yoksa hemen sen haklisin demiyor :)) en sonunda benim dedigie gelyior ama iste illaki önce bir ugrastiaracam beni :))) canim bende planlar yapmaya baslamistim ama kv denin hastaligi ortaya cikinca hevesim kursaagimda kaldi simdi inan biletimi iptal etmek gelyior icimdenHadi bakalim canim esinin abisi anlayislidir insallah olumlu birseyler söyler.. Tam kacinci ayda gidicektin sen izine temmuzdu galiba dogrumu hatirliyorum? Esin de seni anliyorsa falan düsünme bunlari canim güzel seyler getir aklina yapacagin alisveris icin liste yap kendine kafan da neteleri gezeriz falan diye düsün simdiden imkan buldukca hergüne bir plan sigdirmaya calis.. Ben gecen yil gittim istanbul-aksaray-nevsehir-konya-tokat-manisa gezdim geldim 3 hafta da bir okadar daha kalsam tüm türkiyeyi gezerdim heralde :) bu sene bana izin yok malesef belki seneye sen benim yerime de gez gitmisken
canim malesef oyle cok anlayisizlar ne yazikki bizi hic bir zaman dusunmeyen insanlar bunlar :)) valla kalbinin kirilasi suan hic umrumda degil neden dersen bgun annesiyle konustu ver talilayida bir tebrik edi fln demedi hic bir tek dogum yaptigimda hastanede ablasinin briis aramisti oda dil ucu olarak tebrik etti okadar baska hic kimsenin umrunda degil benim cocuklarim digerlerindede ayni seyi yaptilar tlfla esimle konusurlardi ccouklar nasil esin nasil napiyor diye sormazlardi hic Bu yuzden beni dusunmeyen insana gösterecek cocugumda yok :)) bu son olayn tuzu biberi oldu aslinda ben cok iyi niyetle bu yil kv deyle ramzani gecirecektim bayrami birlikte kutulucacaktik ama bu olaydan sonra ruyalarinda görsunler artik :))Birtanesi daha minicik o cocuklarla nasil bakip ilgileneceksin, ta oralardan geliyorsun gormedigin insanlar vardir nasil anlayissizlik.
Hepatit c ye gelince haklisin asil tehlikeli olan ancak sadece kan yoluyla geciyor acikcasi cocuklarla ayni evde yasamaniza gerek yok ama bebegi uzaklastirmakda birseyi degistirmez hatta kalbi kirilabilir.Cunku veba gibi birsey degil bu.Belki bir defa gosterirsin sever en azindan gonlu olur.
Ama esin siz gitmeden bunu soylemeli hani annem basimizin ustunde yeri var ama o kadar yildan sonra geliyoruz birde cocuklar cok kucuk tallia onlara zor yetisiyor biz suan icin bakamayiz falan desin.Bu olaydan sonra kusecekleri kesin ama soylemenizde gerekiyor gibi.
AYY CANIMM SEN KIZINI KUCAGINA ALDIN YANI BUGUN HADI HAYIRLI UGURLU OLSUN INSALLAH COK KOLAY GECMISTIR DOGUMUN BIR AN EVLLE HABER VERMEYE GELIRSIN BIZLERE KIZIN FOTOSULA BIRLIKTE .:))kızlarr beni uyku tutmuyoo 3 saat sonra yeniden anne olucam inşallah çok mutluyum heyecanlıyım acayip korkuyorum hepinize dua ettim ne olur sizde benden esirgemeyinn hepiniz kendinize ii bakın ben gelene kadar grşrz...
masallahhhhh adiyla yasasin insallah oglusun bak senin oglusunda kasli sacliymis masallahhh cok seker cok tatli ya bunlarr :kara saclı oglum muhammed eren maaşallah deyin teyzeleri
canim benimde 2 gun gelmemisti sadece emzirdim ben baska birsey vermedim birgun sabah kadar emzirdim hic durmadan sabaha gögsum tas gibi olmustuu :)) insallah seninde gelirr:))amin saolun kızlar çok teşekkür ederim
şimdi tek sıkıntımız sütüm bi türlü inmedi.
mecbur bebek ac olnca mama verioruz.
şuan gögsümde sızlama var süt bezlerim çaılşmaya başlıormuş yavaş yavaş.
varmı bildiginiz sütü mucivezi şekilde indiren
aaa canim teklif bile etmiyorlarr onlar dusunmus karar vermis sadece bize bildiriyorlar boyle olcajk diyeeTaliaa senin o cok bilmis gorumceler deli etti beni. Dusuncesiz insanlar. 7 yilda bir gel memlekete sonra utanmadan bu teklifi yapsinlar. Kucaginda kucucuk bebe, 2 tane de buyumus bebe, nasil bu kadar vicdansiz bunlar yaUstelik kadinin hastaligi bulasici. Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin. Insallah esin ezdirmez seni
ayy cok guzelmiss yari kirkina bayildimm bende anneme diyim okusun oda ne okumuslar tesbihe sorarmisin benim icin:26:ca
evet canım gezdik geldik, bizde taksiyle gittik giderken hiç ağlamadı ama gelirken agladı, bende boş biberonu verdim agzına
boş boş çektii kandırdım yani kendisini
bende çok gerekmedikçe çıkmam sanırım, iyice serpilsin yavruşlarımız
canım inanki yarı kırk olayını bende ilkez duydum,
annemle kaynanam bir tane tesbihe dualar okudular, bebegi yıkadıkları suya attılar o tesbihi, sonra ben eşim kendileri hepimiz yıkandık
sonra bebişin nevresimleri kıyafetleri herşey tekrar makinaya atılıp yıkandı, ertesi günde gezmeye yolladılar bizi, çıkın evden gezin diye
bizde eşimin kuzenine gittik, kuzenide bebişime 1 tane altın taktı, adet böyleymiş
böylece yarı kırkımız uçmuş olmuş
ben annemlerin söyledigi herseye gülüyorum eşimle birlikte dalga geçiyoruz ama yinede hep onlar ne derse o oluyor
adetler yerini buluyor yanii
napalım tatlım, bizim konular degişti,
hazırlıklar bizi sarmıyor artıksizde dogurunda artık gündem coşsunn
ılık bir duş alıp gögüslerine sıcak suyla masaj yap canım mutlaka gelecektir.. geldikten sonrada humana çayı içebilirsin
ayyy canim cokk gecmis olsun buyuk bir tehlike atlatmisinizz yaadün kontrolümüz vardı teteelerr oğlum 2750 gr 50 cm olmuş, 20-29 haziran arasında doğar dedi,bol bol yürü dedi, sanırım daha oğlum doğum kanalına girmemiş,14-19 haziran arasında yokmuş izine çıkıyomuşo tarihlerde doğmaz ama acil bişey olursa hangi dr a yönlendireyim dedi,durdu dudu benim doğuracağım zaman izine gidiyor yahuu,inşşLLah oğlum bekler dr amcasınıda bildiğim dr girer doğuma...
dün dr yürü dediya bana bizde akşam eşimle çıkalım sahile yürüyelim dedik, evimiz sahile uzak arabayla gidip yürüyecektik,çıktık anayola girdik sağdan yavaş bir şekile gidiyoruz,birden arkamızdaki kamyon atağa geçti ve bizi sollamaya çalışırken üstümüze doğru gelmeye başladı,eşim önce sola doğru kaçtı ama neredeyse bariyerlere dayandık kamyon haala üstümüze geliyor eşim açtı camları birtaraftan bağırıyor bir taraftan tüm gücüyle kornaya basıyor,kamyoncu sanırım uyumuşki farketmedi bizi,son anda uyanıp çekti kamyonu ama neredeyse biçip geçecekti bizi ben kendimden geçtim resmen,sakin olmaya çalışıyorum ama karnım taş gibi oldu oğlumda kastı kendini galiba ben korktukça,sonra eşim yavaşladı arkadan kamyonun gelmesini bekliyor adamı indirip dövecek öldürecek,ben bir taraftan yalvar yakar boşver tamam oldu biitti diye zor ikna ettim, kamyoncuda gelmedi zaten arkadan durdu sanırım, o da şok olmuştur haliyle,verilmiş sadakamız varmış mübarek gecede Allah yüzümüze baktı,sonra eve geldik ben ne namaz kılabildim ne Kuran okuyabildim öylece yattım Allahım affetsin geceyi hiç deeğerlendiremedim ama napim perişan olmuştum işte böyle olaylı bir gün geçirdim canlar Allah hepimizi özellikle evlatlarımızı her daim korusun
ben geldimkızlar hepinizi çok özledim bilgisyarım bozuk olduğu için giremiyorum
çok meraktayım kimler doğum yaptı bizde iyi sayılırız b,rirazdan özet geçeceğim yaşadıklarımı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?