canım benım bu zor durumdan ınsl kolayca kurtulursunn ınslll bırs ey demek cok zorr:26:Oncelikle herkesin gecmis kandillerini kutluyorum daha onceki mesajlarimda kutlamayi unuttugumu farkettim. Ayrica dogum yapanlarada en kisa zamanda saglik mutluluk diliyorum minisleriyle. Allah hepsini huzurla mutlulukla buyutmeyi nasip etsin.
bana gelince bir hayal kirikligi daha yasadim. bu sabah doktor kontrolum vardi zaten son kontrolumdu doktorun ofisinde. birsuru soru sordum cevap alamadim. sonrada bebegin kilosunu sordum 4 veya 4 bucuk civarinda dedi. ultrason yok muayene yok nasil anladi onuda bilemedim. suyumu falan sordum zaten dogru duzgun bakmadi hersey iyi dedi. sonrada bu aksam carsambaya kadar tatile gidecegini eger haftasonu dogum baslarsa ortaginin dogumu yaptiracagini soylediki ben o adami pek sevmiyorum. cok moralim bozuldu acikcasi artik canim dogum yapmayi hic istemiyor. sporu bile biraktim sinirlerim bozuldu iyice. hic hevesim falan kalmadi. adamin parasinida odedigim icin baska yerede gidemiyorum boyle sap gibi kaldim ortada cok kotuyum. keske turkiyede olsaydim. bu ulkeden ve bu ulkenin doktorlarindan ne kadar nefret ettigimi bilemezsiniz. o kadar kotuyumki elim ayagim tutmuyor resmen. haftaya carsambaya kadar dogmazsa saat sabah 6 da direk hastaneye git orda dogumu baslatacaklar suni sanciyla dedi. hastanede benim icin ogun yatak bile yokmus sabah aramam gerekiyormus yatak varsa gidecekmisim. bu kadar sacma bisey duymadim hayatimda. muhtesem amerikanin muhtesem hastanesinde hastalarina vermeye yataklari yok. ustelik guya amerikadaki unlu ve zenginlerin yazliklarinin oldugu guya olaganustu bir sehirde yasiyorum. ve su halime bakin. Turkiyemin dogusunda bile bu kadar rezalet yoktur diye dusunuyorum.
gsunuz aydın olsun cnmbugün kontrole gittik sarılığımız azalmış işitme testini de geçtik çok şükür. anne oğul sağlam raporunu alıp geldik.
baska dr gıtınmı cnm ne dediiiSuan cok sakin gibi gorunsemde icimden bogurerek aglamak geliyor.Ya bu hamilelik resmen bana eziyet oldu, her doktora gittigimde baska bir risk cikiyor riskli gebelik uzmanina gittigim icin sanslimiyim yoksa gereksiz bir stres altindamiyim hic bilmiyorum.İnanilmaz super bir doktor, her soruma uzun uzun cvp veriyor ama tip diliyle cunku universitede hoca, biraz basite indir benim anlayacagim sekilde.Gercekten cozmeye calismaktan yoruldum, bazen tam anlamasamda heralde soyle demek istedi diye kendime gerizekali gibi hissettigimden hihi anladim falan diyorum.Gina geldi
Gecen gittigimde bebegin kordonunda kontraksiyon gozledi, kontraksiyon nedir arkadas neye sebep olur yok iste kontraksiyon sinirda zart zurt ne ise yariyor ehh tahminen dedim daralma falan neyse bugun nstde ebeye sordum, daralma dedi oh be sunu demiyor arkadas.
Cok uzattim ozur suan cok stresliyim, bugunde beyin akiminda filan sikinti cikti yine anlattiklarindan tahmin ediyorumki bebegin alani cok dar bebekte iri suan stres altinda bebegin hareketlerini gozlemle bir sikinti olursa hemen beni ara dedi, cumartesi tekrar kontrol edicek eger sikintili bir durum gozlerse acilen bile alabilitim dedim ve en gec sali gunu almamiz gerekiyor dedi vede sali gunu saat 11 e ameliyat randevusu aldi.Yani kesin sezeryan
Benim halen umudum vardi normal olacak diye ama suan ihtimal bile yok hatta simdi sancim baslasa bile sezeryan yapacak riskliymis.Bilmiyorum ama guvenemedim bazen cok abartiyor gibi geliyor bu yuzden yarin baska bir doktora daha gorunucem.Bana evet sezeryan olmalisin derse gonlum cok rahat olacak ama yok ya bu cok dusuk bir ihtimal normal dogumu deneyebilirsin derse asil stres o zaman baslayacak ben ne yapicamiyi mi yaptim kotu mu bilmiyorum.
allah kabul buyursun sımdıdenninşallah canım eşim bugün verecekti sadaka hayır yap bişeyler dedim
taşşKızlar 3.günün sonunda allaha şükür sütüm indi.
Kuru sogan yedim bolca ve zerine lohusa şerbeti içtim duşumada girdim.
Gögüslerim taş gibi oldu rabbime hamd olsun
taısnma ısını neden bu ka erteledınız ya dıgerlerı vaktını bekler ama tasınmak ısı sızın elınısde dııı dıkkat ett yaaakızlar ya belım agrıyo ama dogum agrısı gıbı degıl
bgn nts gırıcem
yesıl akıntım var doktor fıtıl verdı
catı muayenesıde yapmadı
bgn agdaaya gıtmek ıstıyorum
anıden dogum olursa dıe korkuyorum
bu ay tasınııcam bıde
stresdeyım hepsı nası olacak bılmıyorum :S
ınsl bırde sıcaka yakın dua almakk ıı dıyorlar dogurumu tecrubelı annıssssancı geldiğinde bol bol yürümeni tavsiye ederim sakın yatma alabiliyorsan duş al
benımdkıde ole dı ve dun tansıtmm ılk defa yırtıklarımla karnımı elımle toparldım o zman cıktı yırtılar ortaya yoksma ızım paşa gızlıden yapıyormuss o ısıGünaydın canlar din gece karnımın içi bir kaç kez yırtılır gibi kesilir gibi oldu böyle bir şey yaşayan var mı. Rüyamda bebeğimi emziriyordum. Göğüs ucumda süt gördüm çok hoştu
wuu ben de 2 gun once o ka gusel emzırdımkı hattta en son hangısı ıle emzırdım dye elle muaynee etımm sonda sag dıye solumu verdım pşaamaaaaaaaaaaKızlar rüyada bebek emzirmek hamileliğinden kurtulmaya delaletmiş
kızlar doktorum aradı çarşamba da bebeişim kilo almamış olursa dopere alırız kan akışına bakarız dedi bunu bilebilen var mı çevresinde yaşayan
kızlar az once bır kase aksam yemegı nıyetınee semız otu salatası yedım yogurt la ve paşam suan bır saga brı sola ellerı ıle kasıklarıma vurupp duruyor ben ne yapimm sımdı buna asık olmayımda heeeeeeeee
canım benım bu zor durumdan ınsl kolayca kurtulursunn ınslll bırs ey demek cok zorr:26:
gsunuz aydın olsun cnm
baska dr gıtınmı cnm ne dediii
allah kabul buyursun sımdıdenn
taşş
taısnma ısını neden bu ka erteledınız ya dıgerlerı vaktını bekler ama tasınmak ısı sızın elınısde dııı dıkkat ett yaaa
ınsl bırde sıcaka yakın dua almakk ıı dıyorlar dogurumu tecrubelı annısssdmarları acıyrmuss
benımdkıde ole dı ve dun tansıtmm ılk defa yırtıklarımla karnımı elımle toparldım o zman cıktı yırtılar ortaya yoksma ızım paşa gızlıden yapıyormuss o ısı
wuu ben de 2 gun once o ka gusel emzırdımkı hattta en son hangısı ıle emzırdım dye elle muaynee etımm sonda sag dıye solumu verdım pşaamaaaaaaaaaa
ohhh yaa bende istiyorum öyle bir hizmetCanım benim oğlumun göbeği de düşmeden 1 gün önce kanadı. Daha doğrusu çıtçıtlı badisinde kuru kan gördüm az bir şey 2-3 kez. Ertesi gün altını deiştircektim bir baktım göbek düşmüş.
Düşeceği zaman olabiliyor sanırım. Ama yarında devam ederse muhakkak göster doktoruna. Göbek önemli. Benim doktorum hiçbir şey sürme demişti göbeğine hastaneden çıkarken. Kendi haline bıraktık. 10. gün düştü.
Hastanede kaldığım süre boyunca bebeğin altını hiç biz değiştirmedik. Birkaç saatte bir gelip bakıma aldılar bebeğimi. Yıkayıp paklayıp, süsleyip getirdiler. Benim oğlan epey saçlı doğdu, hemşireler saçlarını banyodan sonra dikip getiriyorlardı.
2. gece saat 2 ye doğru hiç durmadan ağladı minnoşum. Hemşire sesini duymuş odaya geldi. Hiç uyumadınız siz. Dinlenmeniz lazım. Sütünüz henüz çok az doymuyor ben doyurayım onu bir seferlik. Birazda oynayalım onla. Sizde uyuyun dedi. Aldı gitti. 2 saat sonra mis gibi yıkamış, karnını doyurmuş ve uyutup getirmişti.
Doğum yapan annelere moral için ayaklı kuaförleri var birde, ücretsiz.Kuaför geliyor. Koltuğu ve saçını yıkaması için bir zımbırtıyla. Bir güzel yıkayıp fönünü çekip gidiyor.
pdnk
Ayy çok sinir oldum yaptıklarına. Çok ayıp bişey. Kendileri şuan kiradalar mı ki sizi çıkarıyolar. Bence çok aşık ve akıllı bir kadınsın.Eşini üzmeye aranızı bozmaya değmez
kendileri kiradalar ama evleri var bursa da canım
dükkanları da var
ben kocamla aramı onlar yüzünden bozmak istemiyorum zaten hayatım
haklıyken haksız duruma da düşmek istemiyorum
onun için sessiz kalıyorum ama kocam da haklı olduğumu biliyor
bugün eve geldiğinde nasıl bozuktu morali öyle üzüldüm ki
normalde neşeli bir insandır benim kocam beni çok güldürür
ama bugün geldi sessiz sessiz uzun uzun sarıldı öptü özür diler gibi
bir karnımı sevdi bir beni hiçbir şey söylemeden
çok içim acıdı onun o haline sarıldım ben de üzülmesin diye
hiç kıyamam ona
şu kredilerimizin biri biter bitmez kiraya çıkarız zaten
bundan sonra onlardan çöp bile almayız
onlar sağ biz selamet ne halleri varsa görsünler
Çok haklısın canım. İnsanın evi parası olmasın ama eşiyle huzuru olsun. Ben hep allaha dua ederim Rabbim eşimle aramız bozulmasın hep böyle güzel
gitsin diye. Bazı kadınlarda da para mal mülk var ama eş sevgisi yok. Adam kadına ne değer ne ilgi gösteriyor.Allah korusun öyle eşlerden. Gerisi zamanla olacak şeyler. Bizimde evimiz yok. Bebişler bize ev getirir inşlh
aynen öyle canım
evimde huzurum var kocam beni çok seviyor ben onu çok seviyorum
ilgi de gösteriyor çok şükür
maddiyat nasıl olsa olur zamanla sırt sırta verince
Allah başka dert vermesin sağlıkla vs sınamasın
dediğin gibi bebişler inşallah kısmetleriyle gelirler de bizleri ev sahibi yaparlar
Bi gelseler ahhh bi gelseler40 çıkınca poposuna şaplağı yiyecek benimkisi. Seninde az kaldı. Var mı sancın falan.
kızlar doktorum aradı çarşamba da bebeişim kilo almamış olursa dopere alırız kan akışına bakarız dedi bunu bilebilen var mı çevresinde yaşayan
yok kız nerdeee
arada çok hafif adet sancısı oluyor o kadar
yarın kontrolüm var canım bakalım ne diyecek doktorumuz
çatıma da bakacak
bugün temizlik yapmam lazım yani
kızlar az once bır kase aksam yemegı nıyetınee semız otu salatası yedım yogurt la ve paşam suan bır saga brı sola ellerı ıle kasıklarıma vurupp duruyor ben ne yapimm sımdı buna asık olmayımda heeeeeeeee
canım benım bu zor durumdan ınsl kolayca kurtulursunn ınslll bırs ey demek cok zorr:26:
gsunuz aydın olsun cnm
baska dr gıtınmı cnm ne dediii
allah kabul buyursun sımdıdenn
taşş
taısnma ısını neden bu ka erteledınız ya dıgerlerı vaktını bekler ama tasınmak ısı sızın elınısde dııı dıkkat ett yaaa
ınsl bırde sıcaka yakın dua almakk ıı dıyorlar dogurumu tecrubelı annısssdmarları acıyrmuss
benımdkıde ole dı ve dun tansıtmm ılk defa yırtıklarımla karnımı elımle toparldım o zman cıktı yırtılar ortaya yoksma ızım paşa gızlıden yapıyormuss o ısı
wuu ben de 2 gun once o ka gusel emzırdımkı hattta en son hangısı ıle emzırdım dye elle muaynee etımm sonda sag dıye solumu verdım pşaamaaaaaaaaaa
canım ben yaşadım benimkide almamıştı gelişimi baya bi geride kalmıştı dr böyle giderse alırım dedi sonra doplerle kan akışına baktı normal çıktı bekleyelim dedi suyumda iyi olunca sonraları aldı bende çok et süt tükettim belki faydası olmuştur
kızlar göbegimiz düştü bebişimin bugün 3.günü ve göbegimiz düşmüş baktım bezi degiştiriken içine kaçmış
çok erken degilmi ya kafama takıldı büyük oglumunki 10.günde düşmüştü bu 3.günde
kızlar göbegimiz düştü bebişimin bugün 3.günü ve göbegimiz düşmüş baktım bezi degiştiriken içine kaçmış
çok erken degilmi ya kafama takıldı büyük oglumunki 10.günde düşmüştü bu 3.günde
Kızlar benim bu hazır sütlerden midem bulanmaya başladı. Bize yaşlı bi amca günlük süt getiriyor. İnekleri var. Litre ile alıp kaynatıp içtim sanki süt değil başka bişey içiyorum çok lezzetli.
Hazır sütlerin tadı daha farklı gelmeye başladı. Ama malesef amcamız haftada 1 gün geliyor keşke daha çok gelse. Kv alıp yoğurtta yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?