Kızlar hepiciğinize selamlar.
Göğüsleri yara olan annişler. Benim göğüslerim 4. günümde felaket haldelerdi. Artık kanamaya başlamışlardı. O emerken ben ağlıyordum. Mama vericem ölüyorum emziremem demeye başlamıştım ki aventin meme ucu koruyucusuyla tanıştırdı arkadaşım beni.
10 gündür onunla emziriyorum ve ona rağmen hala iyileşmedi yaralarım. Hiçbir krem fayda etmedi bana.Bununla hem benim canım acımıyor hemde oğlum kolaycacık tutuyor sinirlenmiyor memeyi.
Gelmişken birde doğalı daha 1 dk olmuşken ki halimizi ekleyelim size.
Eki Görüntüle 730046 +++ Eki Görüntüle 730047
Ayy cnm cok tatli bı oğlan bu ya sanki gercek degil dergilerden fırlamış gibi Rabbim bir ömür mutlu sağlıklı eylesin anali babali büyütsün sanada cok gecmis olsun meme ucu takman iyi olmuş bende bugun bı tane almayı düşünüyorum bı defa yara olunca kolay kolay iyileşmiyor birde birsey duydum ilk sancı vurunda veya dogum yapıp ilk emzirme anında soğan sürmek yara etmiyormuş birde şutu getiriyormus
kızım 39+2 de 5 haziran saat 21:00 de genel anestezi sezaryan ile dünyaa geldi çok şükür.. 3000 gr 47 cm de boyumuz var. :)
doğum hikayemi sonra yazacağım inş. hanımlar.. geçmişi de okuyamadım.. gelen tüm bebeklerimizin annelerini tebrik ediyorum..
Kızlaar herkese merhaba,ne çok doğuran olmuş,onları okudukça heyecanlanıyorum..Allah hepsine sğlık versin inş. bizim oğlan tembel çıktıbakalım pek gelesi yok,ne sancı ne bir belirti hiçbişi yok... ve şu son 3 gündür pupp diye bir hastalığa yakalandım.gebelik kaşıntısıymış..heryerim kabardı,inanılmz kaşınıyor tüm vücudum,gecem gündüzüm kalmadı kaşınmaktan uyuyamıyorum.doktor iğne verdi de biraz hafifletti,ama hafiflemeseydi dayancak gücüm kalmamıştı biran önce ya sezeyanı yada suni sancıyla doğurtmayı seçecektim.çünkü doğumdan sonra geçiyormuş bu hastalık.Allah doğurmamış olan herkesi bir avazda kurtarsın,sağlık versin... bizden havadisler bunlar...
maşallah ona
acemiperide dogurduguna göre herkes gönül rahatlıgıyla dogurmaya başlayabilir
hadi kızlar start verildiii
kızlar göbegimiz düştü bebişimin bugün 3.günü ve göbegimiz düşmüş baktım bezi degiştiriken içine kaçmış
çok erken degilmi ya kafama takıldı büyük oglumunki 10.günde düşmüştü bu 3.günde
iyi geceler kızlar 1 haziran saat 15:18 de oğluşum Ali Barlas'ı kucağıma aldım o gün bugündür siteye giremedim gazı bezi emmesi derken bir hafta geçmiş doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum bekleyen anneler darısı başınıza oğlum 3,5 kilo 50 cm doğduultrason ölçümleri 4 kilo 54 cm di bakmaya doyamadığım cennet kokulu meleğim beni bekliyor hepinizi öpüyorum
günaydın kızlarrr sonunda geldimm 06-06 da sabah 9.40 da kızım 3.100 gr 50 cm olarak dünyaya geldii doğum hikayemi uzun uzun daha sonra yazarımm tam bir komediydi yanii dün akşam çıktıkk hastanden bebeğim iyi ismi derin oluyoo kızlarr bu arada ufak tefek problemler varr ama sorun değil dedi doktorr en çokta işitme testinin ilkinden geçemedikk kulaklarında pislik var çoğu cocuk ilkinde kalır korkma dedi inşallah öledir bu arada bana dua eden etmeyen bütün arkadaşlarr çok teşekkürederimm darısı sizlere inşallah....
bu arada benden sonraa doğum yapan arkadaşlarıda tebrik ediyorumm...
Bizde geldik..
05.06 doğum tarihimiz, 10.20 doğum saatimiz..
3700 gram 50 cm dünyaya geldi Hamza'm..
Doğum hikayesi yazıcam ama atraksiyon yok..
oğluş çok ağlıor, süt sanırım yetmior, sinir yapıor o zamanda...
ilgileenmekten giremedim hiç, herkese selam olsun..
iyi dilekleriniz
canim benim cok saol teklifin icin cok mutlu oldum .9 insallah canim nasip kismett bizde kayseriye mutlaka gezmye gideriz :) kismet olursa gelmeyi bende isterim yada kayseride de görusebiliriz :))
canim kv hastaligi cikmadan önce ben 5 hafta yaninda kalcaktim yani kv evine gidecektik direk orda gezecegimiz yeri gezip yatmya evinde kalirdik ama bu hastalik cikinca bu mumkun olmayacak. zaten suanda kv de kendi evinde degil kizi alip göturmustu bakacakti guya simdi siraya koymus herkesi 1 ay bakacakmis herkes neyse ben de orda olsam zaten bakardim yada her yil gidior olsam yine bakardim ama birde duusnmem gereken bebegim var tabiki suan(( neyse canim benim duan da zaten kimseye muhtac etmedne kurtarsin kadni bir an evvel yoksa cok ortalikta gezecek gibi (
arkadaşlar merhaba ben gıbı sezeryan doğum yapanlar ılk gun bebegım yoğun bakıma ındıgı ıcın kendımle hıc ılgılenemedım sızler doktor kontrolüne gıttınızmı dıkıslere baktırdınızmı doktor bana bısıler demıstı ama aklım kızımdaydı o an cogunu anlamadım.su anda kzıım dışarı çıkınca basıyor ağlamayı ısıtme testıne goturdum zır zır ağladı hep ben nasıım.l doktora gıdecem doğrusu bılemıyorum.dıkıs yerınızde hafıf sıslık falan varmı benım az var ole agrı falan yok ama o sıslık benı korkuttan.sezeryan olan bırıne sordum benımde oldu dedı ama yınede meraktayım.bole yapıştırma galıba dıkıs aynayla baktım ıp falan yok dıkıs falan alınıyormu bırı benı bılgılendırsın lütfen bu konuda.
Merhaba Kızlar. Özellikle doğum yapmış yeni anneler bir sorum vardı.
Cuma çatı kontrolüm yapıldı ve doktor rahmin daha olgunlaşmadığını p.tesine kadar beklememiz gerektiğini söyledi. C.tesi sabah açık açık yazacağım af edersiniz tuvalette peçetede pembemsi birkan lekesi gördüm. Ağrım sızım yoktu. Dr. aradım ağrın yoksa çatı muayenesi sonrasında oluşması normaldir dedi. Daha sonra sümüksü ve kahverengi lekelenmelerim oldu. Ayrıca saatte bir giren sancılarım oldu. Lekelenmeler az az olduğu için önemsemedim. Ama sancılar akşama doğru yarımsaatte bire düştü. Gece yarısı 10 dk bir sancılar gelmeye başladı derken ben uyuyakalmışımDoğum sancısı olduğunu düşünmediğim için hastaneye gitmedim. Çünkü sancı rahimde oluyor doğum sancısı belede vururmuş ve benim belimde hiç ağrı yok. Şuan iyiyim. Arada aynı sancılar hafiften vuruyor. Bazende avuç içi kadar su geliyor. Acaba bebeğin suyu mudur. Sancı diye bahsettiğim şeyde karnımın altı kısmı sertleşiyor adet sancısı gibi bir ağrı giriyor. Doğum yakınmıdır acaba :44: Yada kahverengi lekelenmeler nişan mıdır? Az az geliyor. Doktor rahim açılmaya başladıysa ondan da gelebilir dedi. p.tesi yanıma gel dedi. Yarını bekliyoz
Bu arada :44:günüm tam 4 gündür geçmiş. Paşamız teşrif etmiyor bir türlü.
Arkadaslar iki sanci arasinda agri hic olmuyor mu yoksa yinede hafif bir agri rahatsizlik hissi oluyor mu?
ıı aksmalar hanmlar 37 hastamısdayız ama paşama gore 39 dayız snaırımmkac gudnur agrım var ama gaz sancısı gıbı cunku gaz yapamıyorumm af edersnız ıshal durumum var ama gaz yapamıyorum da karın agrısı yapıyorrr normalmıdrı dunden berı asırı ıshal durumu var zaten gebelıgın basındna berııd ır hep ıshal durumuydu 2 gundurkı cıddı olduu:18::18:dr demedım cunku geldıkden sonra olduu bu gunlerde bırde asırı yorgun halım var halsızımm uykum gelıyro sureklııı (annem oglanın sancısı uyku yapar dedıydı bu arada ) dr sık yuruyus ve dus dedı sımdı yuruyusden geldık asırı uykum var dus alcam naamı kılıp hopp yataga cnm hıc bır sey
ıstemıyorrrrrrrrrrrrrrrrr
gecmıse bakamıyorum bıle cok yorgun halım varrr cok da meraklardayım kım ne yaptı afola yaaaaaaaaaa
daha dun dr daydım paşamın suyu gayet ıı dedı dr mm uz ve gun ıcınde bol ca su ıcıyorum ıcmeye calısıyorum ınls sorun olmaz kı daha devam ederse gorusurum ınsl dr laaaöncelikle geçmiş olsun yalnız ishal tehlikelidir, dikkatli olun. Çok fazla sıvı kaybı oluyor ve sıvı kaybı erken doğuma sebep oluyormuş. Bu hafta ishal ve kusmadan dolayı 2 gece hastanede yattım ben. Sıvı kaybından dolayı biranda sancım başladı, 2 gün sancı çektim, sonradan rahatladım. Çok fazla su içmek önemli, ama bence doktorunuzla konuşun biran önce.
talım ogluna maaslalah bende dogurmak ıstıyorum artıkk bıraz erken ama bananee yaa askımı ın askını ıstıyorum artıkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkUzun bekleyisler, telaslar ve endiseler sonunda SATa gore 40+5'de 7.6.2013 cuma gunu saat 16'da oglusuma kavustum. Cuma sabahi kontrole gittigimde suyum iyice azalmis. Bebek de bir ondeki gun kendini yukari cekmisti. Normal dogum ihtimalim %20 olmasina ragmen suni sanci denemeye karar verdik. 5 saat sanci cektim. Oglum ilk anlarda hazirliksiz yakalanip asagi indiyse de 3 saatin sonunda suni sancilara karsi kendini kasip yukari ittirmeye basladi. Aciklik da 5 sonunda 1,5 cm olunca normal dogum ihtimalim %5' e dustu.
Spinal+epidural kombine anestezi ile uyusturulup sezeryan oldum. Sezeryandan korkuyordum zaten. Ameliyat oncesi gercekten korkuyordum. Bol bol dua ettim. Hizli ve kolay bir ameliyat oldu. Bebegimin basini gosterince doktor gozyaslari icinde kaldim
Hastanedeki ilk gunum bircok sezeryanliya gore cok iyiydi. Kendime geldim kisa surede, yurudum. Bebegimi emzirdim. O gece oglum hastaneyi inletti sesiyle. Dun oglen taburcu olduk. Agri kesicilerin etkisi gecince kabus basladi. Bebegim de acliktan ve gaz sancisindan cok fazla agladi gece. Ben de agridan tum gece agladim.
Rabbime sukurler olsun annem yanimdaydi hep ilgilendi benle ve bugun daha da iyiyim. Tek basima yataga yatabiliyorum nerdeyse
Oglum 3570 gram 53 cmBana gore dunyanin en guzel bebegi. Allah tum isteyenlere yasatsin bu duyguyu. Insan bazen sakin bakkala donuyor bazen de cok tecrubeliymis gibi hareket ediyor. Cok ama cok guzel bir his onu kucaklayip koklamak.
Dogum yapanlar varsa tebrik ederim, bekleyenlere de hayirli dogumlar diliyorum. Musait olunca dogum hikayemi de yazarim ayrintisiyla
sagolasın cnm benımm cok sukur hersey yolundaainsallah canim nisanin gelmsitir bebegini alirsin yakinda kucagina rabbim sag saglim kavusturur insallah :)) kurbiye yapmayi planliyorsan eger yapmaya basla istersen :)) sen bilirsin tabii :))
ilk canli yayin yapan bendim canim simdi sende sira sanirim hadi bakalim hayirlisi olsun insalalh dogumun baslar biran evvel bebegini kucagina alirsin bir avzada dogum yaparsin insallah :))
evet canim snein sancilarin baslamis yani dogum baslamis yakindir dogum yapman dedigin gibi belki en gec pazartesi dogum yapmis olursun insallah :)) acilmaya basladikca kasiklara ordan bacaklarina vurcaka agrilar ikinma hissi duyacaksin hafif olarak :) ve sonra siddetlenerek dogum baslayacak :))
hadi gözun aydin canim bir sorun cikmamasina sevindim cok gecmis olsun:)) bebginin kilosu ve boyuda gayet iyi canim haftana göre
bence bir zarari olmaz canim bitkilerin hamilelegin ilk aylarinda tehlikeli olyuor dusuk ve erken doguma neden olur diye suan 40 . haftada bor zarari olmaz :)) belki dogumu baslatmaya yararcok gecmis olsun bu arada unuttum basta yazmayi:26: allah acil sifalar versin :)) HAA bu arada kayinbabana bende sinir oldum rabbim yardimcin olsun o yastaki bir adamin hemde gelini icin böyle bir yorumda bulunmasi cok terbiyesizlik bence :)))
canim benimmm emme sorunu baslarda bizlerdede oldu doymuyordu sende tecrubeli bir annesin bilirsin zaten napman gerektigini
canim kizinin uzun sure surekli emmesine izin verme yani araliksiz soluksuz emmesinee arada dinlenmesini sen sagla zorlayarak :)) kafasini kolunla destekleyerek havada tut ben emzirme yastiginini kullaniren bile kolumla destekliyorum kafasini :))
canim benim neyseki iyi haberlerle geldin ya sorun degil. ben yurtdisinda olunca kimseye teklif edemiyorum tlf verimmi diye :))
o yuzden sanda dememistim ama haberini almayinca cok pisman oldum keske alsaydim diye :))
canim benimm lohusa sendromu yasamiyorsundur insallah sende benim gibi(( canim hic birseyi kendin e sorun etme kafana takmamaya calis kizina odaklan dogumda yasadigin zorluklarida unutmaya clais simdilik :)) neler yasadigini dogumda ne zorluklar cektigini kendine gelince kendini toparlayinca bizlerle paylas . bir müddet sonra birilerien yasadigin SIKINTILARI anlatmak cok ise yariyor rahatlatiyor :)) cok gecmis olsun canim insallah biran evvel iyilesirsin kendini toparlarsin :)) kizini benim yerimede öp koklaa mis kokusunu icine cek :)) evet ben nevsehirliyim temmuzun sonunda gidecegiz canim. kizimda iyi cok sükpr gezmelerden geldik bugun, bir saat öncede yikadim yatirdim uyuyor simdi teyzesi :))
canim benim kasillmalarimda vardi duzenli olarak sonra dogum sancilairm basladi zaten . Ama benim kasilmalairm agriliydi zaten herzaman benim agrili geciyordu kasilmalarim surekli sanci cekiyordum sanki :)) agrisiz kasilmalar dogum belirtisimi bilemiyecem o yuzden :))
canim ya sen nasil rahat edeceksin kimi yaninda istiyorsan o gitsin. ben esimi istiyordum sadece yanimda zaten bir annem var baska kimsemde yok. bir komsu arkadas teklif etmisti beni cagir ben gelirim diye hayara zaen oyle birseyi dusunmezdim rahat edemiyecem insanin yaninda imkani yok yapamazdim . neyse esim girdi benle doguma ben de zaten hep esim girecek diye hayal ediyorum annem girmesin istiyordum doguma . dogum hanedeyiz esimle sancilar uzadida uzadi dogmak bilemdi kizim .
aaa bir baktim annem gelyior kapidan dogum haneye girdiben hem utandim hem cekindim ama ne yaparsin sanci cekiyorsun bir yandan hani o an dedemde gelse gözum görmeyecek kimseyi bir yandan esim koclugumu yapyor soyle nefes al ver diye bir yandan annem dualar okuyor elimi tutuyor karnimi belimi ovuyor yani ikiside o an bana cok destek oldular ikide annem de gelmis doguma bri yanda annem bir yanda esim dogum yaptim .birincide annem vardi yanimda, ikincide esim vardi.
bunda da her ikiside vardii4. olsa kimse olmayacak galiba yada cocuklarda olcak cumburcemat dogum hanede olcgiz
Ben de hafif rahatsızlık oluyordu, ama 100lük sancı bittiğinde insan gerçekten oh diyor, zaten ben kan ter içinde kalıyorsun sancı varken.
Bir de bebeğin hareketlerinin azaldığını söylemişsin, benim de bebeğimin azaldı. Doktora söyledim, yerleri daraldı dedi, ama günde 10 seferden az olmasın dedi. Benim o kadar az değil, sadece eskiden çok hareketliydi, karnım bir sağa bir sola gidip geliyordu. Seninki o kadar azaldı mı?
Kizlar benim bebek hala yukarda son gun 13.haziran.doktor bekliycez diyor bense cok gerginim.boyle olup normal doguran var mi suni sanciyla falan
ya çok tatlı boncuk boncukslm kızlar ii geceler bugün benim için yorucu bi gündü kayınvalidem sabaha karşı gitti annemde sabah sekizde geldi.
ve 3.günü bebegimin göbegi düşmüştü bugün annemle banyo yaptırdık oglumu.hiç korkmadı aglamadı çok sevdi yıkanmayı.bi kaç tane fotografını cekmişti teyzesi koymadan gecemiycem
bugün 6 günlügüz
ben de böyleydim normal doğum denediler suni sancıyla belki iner diye 8 cm açıklık olana kadar 9 saat boyunca sancı çektim ama bebek inmedi bence boşu boşuna sancı çekme sezeryanda ısrar et ben ısrar etmediğime pişmanımsancı çekmemin tek faydası sütüm çabuk indi
Selam kızlarrr
10 gündür foruma giremedim. meleğimle uğraşmaktan fırsat bulamadım
hem suyum hem de bebek hareketleri azaldığı için aniden sezeryana alındım. 31 mayıs 2013 tarihinde yavruma kavuştum
Rabbim bekleyen herkese kolaylıkla kucağına almayı nasip etsin..
ben genel anestezi olmayı tercih ettim. çok rahat oldu benim için. hem de kolaylıkla uyandım ve çabuk kendime geldim şükürler olsun ki.. ilk gün sezeryan yeri yüzünden biraz zor geçti ama ertesi gün rahattım.kalktım hemen yürümeye başladım
kızlar sezeryan ile doğum yapacaklara tavsiyem ilk gün mutlaka yürüyüş yapın.. tabi hemen kalkamazsınız ama benim ameliyatım sabah 8deydi akşam üstü yürütmek için hastabakıcılar gelip kaldırdı. ilk an da çok zor oldu ama sonra açıldım. ne kadar yürürseniz o kadar çabuk kendinize geliyorsunuz.
benim bebişim gündüzleri uyuyor geceleri uyumuyor.. bir haftadır pek fazla uyuduğum söylenemez ama olsun tatlı geliyor şu an bana. o yüzden henüz doğurmadıysanız bol bol uyuyun
Deminden beri 2012 haziran anneleri paylaşım topiğindeydim yanlışlıkla oraya girmişim bu üyeler kim diyorum
Yeni yeni kişiler gelmiş diyorum hey yarabbim
TALIAA Canım nasılsın iyi misin ohh kızın yardımcı oluyor sana demi ne mutlu bende çıktım az önce habersizce
Bebek ağladı emzirdim altını 2 defa değiştrdim gazını çıkarttım uyuttum geldim
canimya allah yardimcisi olsun annenin babanada acil sifalar versin insalalh eskisi giib olur :)) annende insallah yanind auzun sure kalabilir canim benim :))senin kizinda yakinda gelcek merak etme cok az kaldi bak benim de doguma 12 gun kala kizim dunyaya gelmisti kim bilir seninkide dogabilirr bguunevet cnm annemin çektikleri yaşadıkları hiç kolay değil hala da uğraşıyo , inanırmısın oturmaya arkadaşlarına bile gidemiyo , pazara bakkala, heryere babamlanefes alamıyorum diyo artık zavallım, babam eski halinde olsa annem otobüse biner biner gelirdi ama böyle olunca burda da burnundan getiriyo hadi geri dönelim diye tutturuyo, istanbulda büyümüş olan babam İstanbuldan korkuyo hatırlamıyo Bakalım bu perşembe ada cuma burdalarmış nekadar duracak , annem bir ay kalmak istiyorum diyo ama benim pek ümidim yok babam durmaz
cnm yaaa kızını anlatıyosun yaa bi heves ediyorumki benimkini kucağıma almak için, acaba diyorum benim kızımda böyle böcük böcük bakacakmı bana , şunu yapacakmı , bunu yapacakmı diye hayallere dalıyorumson 12 günüm kaldı....
Canım evet herişte vardır bir hayır, inşallah dikiş ağrılarında çabucak geçer ve biran önce bol bol sütün olur inşallah....
Kızlar benim bebeğim çok gazlı ya bide öyle ses çıkartıyor ki
Evdekiler bir silkeleniyor millet korkuyor valla
Zaten ışın tedavisi gördüğü esnadada gaz şampiyonu ilan edildi
Szin bebeklerinizde mi öyle sesli gaz çıkartıyor:26: büyük adam gibi sanki
Selam kizlar sancilarimin olmasına rağmen ben hala doğurmadım bir aydır sancı çekilir mı Eyy allahım artık biran once doğurmak istiyorum yarın rendevumuz var eğer kızımda doguma dair belirtiler yoksa sezeryanla doğurmak istediğimi soylicem
Doğuran bütün arkadaşları tebrik ediyorum cok gecmis olsun Rabbim anali babali büyütsün ve dogurmayanlara da Rabbim yardım etsin Hayirli kolay doğumlar nasip etsin insallah
Merve sen nasılsın prensesin nasillar
ya arkadaşlar denoz diye bir arkadaş vardı.aranızda nasıl olduğunu bilen var mı?en son 14 mayısta girmiş foruma.merak ettim baya.inşallah herşey yolundadır.gerçek adınıda bilmiyorum.bilsem doktoruma sorucam.çünkü ikimizde aynı doktora gidiyorduk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?