merhaba kızlar
hamileliğini öğrenen kesesini gören
pıt pıtlarını duyan anneler hepinize hayırlı olsun
benim 3-4 gündür iç çamaşırım sarı akıntı ile kirleniyor. birkaç gündür de nasıl anlatsam sarı -sütlü kahve rengi arası ya da karamel rengi diyeyim(kusura bakmayın ayrıntı için) krem kıvamında akıntım var.
bu akıntı normal mi yoksa enfeksiyon olabilir mi
yaşayıp doktora danışan veya geçen oldu mu
cumartesi doktora gideceğim ama yarın da gidebilirim bu önemli birşeyse:26:
Vayy canına! İlk defa böyle bir doktor duydum... Muayene ücreti ne kadar peki? Ben b. Evlerde aile hastanesine gidiyorum acıbadem grup aldıktan sonra daha güzel oldu dr um gebe kalmadan ameliyatımı yapmıştı:)) onun sayesinde gebe kalabildim)
kızçeler ya şu doğum izni 6 aya çıksam keşke2 ay önce 4 ay sonra olacak diyolar ne güzel olur yaaaa zaten yazım boşa gitti..öğretmenler kasıma marta getiriyolarki çocugunu büyütmeye bol vakit kalsın..ama hazirana gelince malesef..napalım kısmet en azından 4 ay olsun da 8 aya kadar çalışıp 1 ayını da arkaya atarsak kasıma kadar süper olur..ondan sonrada raporlar ara tatili buldururuz
:103: :119: :118:
Yaa bu hamilelik haftamizi nasil ekliyoruz bilen varsa bi anlativerse
Hamilelikten önce evlilikle birlikte aldığım (doğum kontrol iğnesi sayesinde) 11 kiloyu verdim hatta daha da veriyordum 50.5 kilo ya felan düştüm. Ayy incecik oldum felan derken hamile kaldım :) sigarayı bıraktım :)) hemen 2,5 kilo aldım neyseki bir süredir daha fazla almıyorum iştahım kapalı olduğu için.
Sanırım o kilolarıda hamilelikten değil hiçbir belirtimin olmadığı ilk günlerde sigarayı bırakınca aldım. Şimdi 53,5 olmuşum 1.55 boyla
Karı koca olmamak için artık çok geç değil mi :) Bebeğini canlı olarak görmüşsün gözün aydın
1.55 boy 50.5 kg hamile kaldım şimdi 53.5 kg oldum çok tırsıyorum aşırı kilo almaktan.
gözünaydın darısı başıma
Canım şimdi böyle nicklerle hamilelerin içinde oluyor mu:) Hayatta sevmem çilekli pudingi seni gördüm acayip canım istedi tadı ağzımda o derece :)
Gözünaydın :) ben pazartesi gidicem kalp atışı için sizin haberlerinizi aldıkça sabırsızlanıyorum.
Gözünaydın :)
Tebrik ederim allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin hoşgeldin
Maşallah :))
Bizim çocuklar ne kadar popülerler haberleri yok
Başın sağolsun, allah sabır versin.
Ben de hiç kusmadım oğlum mu olcak :)) oğlum olsun istiyorum eşim de çok istiyor sonra kızların elbiselerini felan görüyorum hayal kurduğumda karşımda hep dans eden kız cocugu oluyor hangisini daha çok istediğime karar veremiyorum sağlıklı olsun da diyip merak etmeye devam ediyorum.
Dualarımız seninle, umarım bebeğin ve senin için herşey yolunda gider
Gözünaydın
Benim de bakmadı canım, 7 haftalıkkken kalp atışı için gittim doktora kendisi alttan bakmak istemedi, karından bu haftada görünmez dedi bebeği ultrasonda kontrol etti herşey yolunda 10. haftada kalp atışı ve testler için gel dedi. Ben pazartesi gününe randevu aldım yani tam 11. haftada gitmiş olucam. Benim doktorumun yorumuna göre gayet normal eğer gebelik normal seyrediyorsa böyle seyler için boşuna stres yapmayın diyor. Ben gittiğim doktora güveniyorum o yüzden sana da sakin ol derim değiştirmek için cabuk karar verme. Sık doktor değiştirmekte iyi değil.
Senden öğrenince kontrol ettim :) mavi damarlar bende de cıkmıs zaten uzun zamandan beri kocaman oldular böyle giderse inek memelerine dönecekler ki hamilelikten önce bende gögüs yoktu 75 kullanıyordum şimdi hiçbir sütyen olmuyor hepsinden taşıyor ya da beli kesiyor :) Erkek mi olcak acaba? hayırlısı
Kuzula,
Az önce kurye geldi; ben şaşırdım, birşey beklemiyordum çünkü.
Baktım geçen gün lansinoh a attıgım mail üzerine bana numuneler göndermişler.
Bez bir torba içinde numunelik 1,5 gram göğüs ucu kremi, 2 adet göğüs pedi, 1 süt saklama poşeti,
kendi ürünlerinin tanıtımı vs..
Bence siz de mail atın, numune isteyin; ufak tefek şeyler ama olsun;
insna mutlu oluyor.
Bu arada uyarıyim, göğüs uclarının yara olmaması ıcın bu kremi dogumdan birkaç hafta önce sürmeye başlamak lazımmış.
Diğer türlü acıdan bebgı emzırmekte zorlanabılırsınız.
Bu oncesınden yumusatıyor; hem emzırme esnasında sılmeye gerek yokmus.
infotr@lansinoh.com.tr a mail atabilirsiniz..
Aynı zamanda milupa ya da yazın;
sitesindeki formu doldururdanız o da numune bişiler gönderiyor.
Ama milupa baya gec gonderıyor.
lansinoh hemen gönderdi, sağolsun. :))))
Gece yatarken de su an ıcın ıstedıgınız gıbı yatmakta sorun yok ama 3 ay dolduktan sonra
sol tarafınıza yatmalısınuz; yuzustu ya da sırtustu yatmak bebegı besleyen ana damarların sıkışmasına neden oluyor ve rısklı.
O kadar çok araştırdım ki uzman oldum biçok konuda.
:)))
Böyle birden çok kişinin yorumlarına arka arkaya nasıl yorum yazabiliyorsunuz( brn yapamıyorum
kızlar ilk bebeğiniz mi sizin? benim ilk çocuğumda 70ken 110 olmuştu,sırf meme gibi görünüyordum ama kız doğurdum ve şimdi göğüslerimde hiç bir değişklilk yok bence,ilk gebelikde genişliyor göğüsler şimdi 80 takıyorum hala aynıyım, ama kız olunca sol göğüs daha büyük oluyor onu biliyorum herkes öyle söylüyordu bana gerçekten de öyleydi bariz diğerinden büyüktü
Benim ilk bebeğim olacak kısmetse.. ya cok fena olur hamilelikten sonra büyük kalması. Ben küçük halinden cok memnundum bir de ufak tefek olunca büyük gögüs hos durmuyor. poff(
emzirmeyi kesene kadar aynı kaldılar canım ama kestikten sonra 3 ay içinde toplanıyolar ama tabi ilk günkü memen gibi olmuyor benim 80e düştü sonra ama bildiğin anne memesi yani sarkık yanları filan buruşuk biraz :26:
Kızlar bugün de doktora gittik meğer Cezayir'de devrim bayramıymış resmi tatil yani 2 gündür olmadığı için listedekilere bakmış sabahtan gitmiş.Dün sekretere sabahtan gelelim mi demiştik çok kalabalık öğleden sonra gelin demişti gidip de doktoru bulmayınca şok olduk. Meğer sekreter izindeymiş bu onun arkadaşıymış o yüzden pek bilmiyomuş
Neyseki arayınca geldi sağolsun doktorumuz.Bebişimizi gördük kocaman olmuş pıtpıtlarını da gösterdi dinletmedi rahatsız olmasın diye. Herşey çok normal çok iyi dedi. boyu da 19.8 mm olmuş kuzucuğumun . Babası gibi iri bişi olacak herhalde
Hamilelikten önce mantarım olduğunu söyledim hamilelikde hormonlar değiştiği için vajinal akıntılar da değişiyor ve çoğalıyor mantarın olmasa bile zaten hamilelik ona uygun zemini hazırlıyor dedi ayda bir kullanacağım fitili verdi folic asite devam dedi progestan için de elindekini bitir ilk hamilelikte rahim kasılmaları çok olur iyi bi ilaç dedi. Bi de mantar için bir merhem verdi. Tahlil istedi.
Ay kızlar Allah isteyen herkese nasip etsin bu duyguları tatmayı çok güzel içinde bişey büyüyo kalbı pıt pıt nasıl hızlı atıyo.Hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle kucağımıza almayı da nasip etsin rabbim inşallah :)
Arzu mu ya da sosyolog_h hanginiz ekliyosunuz bilmiyorum bizim pıtpıtlarımızı da ekleyebilirsiniz 01.11.2012 :)
kızlar aklıma takılan iki soru var,bana yardımcı olabilirmisiniz?
ben nisan ayında doktora gidip gebelik düşündüğümü söylediğimde bu kan testleri yaptırmamı söylemişti.sadece bu çiğ etten geçen hastalığım negatif çıkmıştı.yanıi hiç bağışıklığım oluşmamış bu hastalığa.oda bana çiğ etten,şarküteri ürünlerinden ve iyi yıkanmamış yeşilliklerden uzak durmamı söyledi.bende bu ay hamile kalınca birdaha yaptırmadı testleri.5 ay önce yaptırmış oldum.acaba geçerliliği varmıdır?sizce tekrar yaptırmalımıyım?
birde ben uyurken hep yüzüstü yani karnımın üstüne yatıyorum şimdilik.benim gibi uyuyan var mı?bi zararı olur mu acaba?doktoruma sormamıştım:26:
kesin birşey yok ama bence yüzüstü yatmasan daha iyi olur ikiniz açısından... ben de çok severdim şimdi ya yan ya da sırt üstü yatıyorum
kızlar şimdi hamile bi arkadasımla konustum.oglu olcakmıs maşallah.belirti olarak cok benzettım kendımı onaa.erkek bebek annelerinde ilk aydan göğüsler şişer ve damarlanırmıs .arkadasımda da öyle olmus bende de suan öyle bana oglun olcak dedi tahmınen.belırtı olarak aynıyız benım suan göğüslerim mavi damar oldu ve silikonlu gibi.kızları daha cok sevıodum ama tabıkı hayırlısı.en büyük isteğimiz her anne baba gibi saglıklı olması..eşim sürekli pilot yapcam ben oglumu dıodu..bi asker aileye fazlasıyla yetiyor izin vermem dedim :))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?