2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Slm hanimlar,
Gogus yarasi cekenlere benden de bir tavsiye: 8 10 tane ayva cekirdeginin uzerine azicik su koyuyorsunuz jel oluyor ve onu her emzirmeden sknra suruyorsunuz emzirirkende silip oyle emziriyorsunuz mükemmel derecede ise yariyor. (Tecrubeyle sabittir.)

Sonun da evimize geldik dün alismaya calisiyorum bu yeni düzene oglumun masallahi var her iki saatte bir emmek istiyor bu yüzden sürekli sütüm yetmeyecek diye birkorku var üzerim de..
Bugün sabahtan buyana oglumun vücudun da yok ama yüzü ve gözleri sari bir halde sarilik oldu sanirim yavrum ( bakinca kiyamiyorum hic kendimi suclu gibi hissediyorum onu böyle görünce.. Hastaneyi aradim emmemeye baslarsa, sürekli cok yorgun bitkin bir halde olursa getirin ama ilk haftalar da normal neredeyse her bebekte olur dediler.. Bir an önce atlatiriz insallah..
Gece uykusuna 2 saat araliksiz uykuya hasret kaldim

canım sen nasılsın peki
genel anestezi mi oldun yoksa spinal mi
oy ya maşallah çok özeniyorum sizlere
dikişlerin nasıl
kaç kilon gitmiş

Bizdede oğlumla kan uyuşmazlığı çıktı sarılığı aniden artabilir dediler. Benim oğlumda emiyordu ama doymuyordu. Geceleri uyusun diye mama takviyesi yapıyorum. 1 ölçek 30 cc suya. İlk hafta çok zor geçiyor çocuk sürekli mememde. Yara içinde kaldı gögsüm beynim zonkluyor o emdikçe. Allah herkese sabır versin. Ağlaya ağlaya sütümü kesecektim Ben eski hayatımı özledim diye. Ama inanıyorum zamanla herşey düzelecek ve paşam kendine gelecek. Daha sarılığı atlatamadık. Kalbinde de üfürüm çıktı. Lütfen dua edin.

canım sen nasılsın peki
dikişlerin nasıl
kaç kilon gitmiş

Benim bugün itibari ile 7 kilom gitti. Ama hala çok ödemim var. Ayaklarımın şişleri inmedi. toplam 10 kilo veririm gibime geliyor. Geri kalanı içinde biraz çaba

kızlar ya bi fikri olan yok mu yukarıdaki sorularımla ilgili

bende benimkiler gitse artık diye bekliyorum sıkıldım yaa, cümbür cemaat sürekli azar işitmekten
napsam begenilmiyor, her yaptıgıma kulp takıyorlar, annemle kayınvalidemin totolarına tekme atarak kapıya koyasım war
alışmışlar eski usullere yeni adetlere gülüp dalga geçiyorlar,
bide bana diş geçiremeyince bu kez trip atıyorlar

canım iiyiz napalım siz nasılsınız evert sarılıktan kurtulduk,
bu kez sancı sıkıntımız başladı, kakasını yaparken ıkınıyor sıkılıyor acı çekiyor oğlum
dün doktora götürdüm, doktor kakasını yaptıgı sürece normal diyor, gaz ilacı verdi ama bu sadece bir süre rahatlatır dedi.
evet kakasını yapıyor ama acı çekiyor çocuk nasıl normal oluyor anlamadımmm yaaa :26:

canım tek gögüsden 60 cc oldukça iyi,
zaten bebekler 60 cc de doymuş oluyor.. fakat kaşıkla vermek fikrinden vazgeçmelisin, o kadar sütü kaşıkla saatlerce yediremezsin,
125 cc biberonla vermelisin, ki onu bile bitirmesi epey sürüyor biberonla,

ben emire genellikle sagarak ne kadar yedigini görmek adına biberonla veriyorum sütü, hiçte gögsümü bırakmadı,
gögsümü verdigimde gögsümü, biberon verdigimde biberonu alıyor..
bence korma ver ki alışsın, hem sen uyurken başkalarıda besleyebilir bu şekilde, sende dinlenmiş olursun,

geceleri annemler bazen beni uyandırmıyor bile dinlenim diye,
dolaptan sütü alıp ısıtıp yedirip yatırıyorlar

ne güzel zeynocum maaşallah nazar değmesin hem memeyi hem biberonu alması çok çok iyi.. sen ilk zamanlar mama vermiş miydin emire? herkes sütü az diye mama veriyor ama nerde dinlesem bebeğe panikleyip mama vermeyin diyolar ee o zamanda açlıktan sarılık olabilir çocuk hatta aç kalır yani nasıl anlar ki insan sütü yetiyor mu benim kafam çok karışık bu konuda...

canım tekrar çok geçmiş olsun, sarılıktan ben çok çektim çok şükür atlattık ama neler yaptım neler görmeliydin
inş seninki hemencik geçer.. 2 saatte bir emsede doymuyor olabilir dikkatli ol, birde her emzirdikten sonra 1-2 çay kaşıgı su ver
mutlaka, çişiyle atsın olan sarılıgını ben çektim siz çekmeyinn

kızlar ya bi fikri olan yok mu yukarıdaki sorularımla ilgili

cnm ben yazdım ya cevap

Ohh ne şanslısın benim yanımda kimsem yok. Üstelik sezeryanlıyım. Keşke benimde bakanım olsa Daha 5 günlük oldum baktım evi pislik götürüyor canım yana yana evi temizledim sildim Gece 3 te bebeğe mama veriyorum 2 saat deliksiz uyuyor. anca o ara rahat rahat bende uyuyorum Gerçi oğluşum bugün gündüz 1 saat uyudu hakkını vereyim şimdi

canım dua ederiz tabi geçer bence üfürük oluyor bazen ama geçiyor diye biliyorum.. çok geçmiş olsun..

canım dua ederiz tabi geçer bence üfürük oluyor bazen ama geçiyor diye biliyorum.. çok geçmiş olsun..

Çok teşekkür ederim canım. Doktor genelde ikinci gün geçiyor dedi. Biz 5 günlük olduk hala geçmemiş. Pazartesi kardiyologa gideceğiz. Rabbim şifa versin tüm hasta bebeklere.

tebrik ederim
Allah analı babalı sağlıklı bir ömür versin
aynı duyguları ben de yaşıyorum
merak etme herkesin aklına geliyordur.
geçmiş olsun canım.

saol hayatım, canım ben mamayı sarılık olduktan sonra geceleri 2 biberon olarak vermeye başladım,
doktorumuz ver dedigi için, mamayla sarılık daha kolay atılıyormuş,
evet aç kalınca sarılık oluyorlar ,

ilk zamanlar malaesef süt yetmiyor ve doymuyorlar, ben mama vermeye çok karsı degilim çünkü hiç sütü gelmeyen milyonlarca kadın var, e haliyle sadece mamayla beslenen de bir sürü çocuk,
tabiki anne sütü gibi degil ama aralarda doyurması adına 30 cc verilmesinde bir sakınca görmüyorum,,

bizim sarılıgımız geçti ben artık vermiyorum, ama olurda sütüm azalır yada dışarıda zor bir durumda kalırım çıkarıp veririm yanii.

canım tek başına olmak zor tabi ilk zamanlar özellikle allah yardımcın olsun
yinede üzülme bazen tek olmak daha iyi gibi görünüyor

belki açlıktan uyumuyordur, sağma mak. varsa eger sagarak vermeyi deneyebilirsin,,

tebrik ediyorum dogum yapmışsın
sütün için endileşelenme bence stres iyi gelmeyebilir..

sağma mak. sağmaya devam et, ben ilk kullandıgımda 1 saat boyunca 1-2 damla anca çıkmıştı
kanalların açılması için inatla dene.. illaki açılacaktır

canım sen nasılsın peki
dikişlerin nasıl
kaç kilon gitmiş

Ben spinal oldum canim suyum tamamen gelmisti hangi anestezi diye sormadilar bile 2 saat icin de hemen acil sezeryana girdim ki ben zaten spinal istiyordum genel anesteziden se spinali kesinlikle tavsiye ederim hic bir sikayetim olmadi.. Sadece ilk 2 gün sezeryanin getirmis oldugu gecici agri sikayetleim vardi.. 10 tane dikisim var pazartesi günü gidip aldiracagim suan cok iyiyim bütün her isimi kendkm yapiyorum hatta henüz 2. gün ogluma tamamen kendim bakmaya baslamistim.. Ben pazartesi dogum yaptim cuma eve geldigim de tam 10
Kilo gitmisti henüz gidecegine de inaniyorum.. az yemeye calisiyorum ama biryandan da sütüm biterse korkusuyla kendimi ogluma karsi suclu hissediyorum

Canim bu zaman da en cok morale ihtiyac var lütfen moralini yüksek tut eminim sütün gelmesin de önemli bir rolu var, bende ilk emzirdigim 2 gün dislerini sikarak emziriyordum hastanede ki ebe bana bir karisim verdi meme ucu icin her emzirmeden sonra hic ihmal etmeden sür diye ayni gün icin de emzirirken hic bir aci hissetmedim inan sende her emzirmeden sonra krem sür ve bol bol sivi tüket.. Seni cok iyi anliyorum inan bu günler de bende sürekli aglama modundayim kendimi cok garip hissediyorum ne zaman gözümü kapatsam kabus görüyorum ama israrla iyi olmaya calisiyorum.. Insallah en kisa sürede toparlar kendilerini yavrularimiz.. Diyorum ya gözlerinde ki hafif sariligi görünce icim gidiyor kendini suclu gibi hissediyorum, anne olmak böyle birseymis..

bu arada çenem düştü, emir uyuyor meydan bana kaldı
uyanmadan şunu da söylim çatlarım yoksa

süt çoğalması için arkadaşlar yazmışlar bulgur ve soğanı.. bulguru denedim gercekten işe yarıyor, soğanı deneyemedim henüz ama onuda denicem...

ben humana nın çayını içiyorum günde 1 fincan.. onun dısında kızlar bu petibör bisküviler var ya,
geçen gün arkadasım getirmişti bunu ye süt yapar diye baya bi şasırdım.. 2 gündür çayla yiyorum gerçekten
acayip süt yaptı,, bu da aklınızda olsun

Tesekkür ederim canim bende sana sorucaktim tam nasil atlattin sariligi diye en son aklim da sekerli su verdigin kalmisti bugün bende bir iki cay kasigi kadar vermeyi düsünüyorum, öyle sararmis bir halde görünce kendimi okadar cok kötü hissediyorum ki ( gündüzleri 4-5 saat araliksiz uyuyor arada bir uyandigin da emzirip, altini temizleyip tekrar uyutuyorum.. Geceleri genelde her 2 saatte bir uyanip meme istiyor
Belki gögsümden o emiyor ama süt gelmiyordur düsüncesiyle denemek icin sagdim sütümü daha ilk cekmede bile hemen geliyor simdi her enzirmeden sonra fazla kalan sütüm cok azda olsa sagip biberona koyuyorum cok sükür hem memeyi hem biberonu hemde emzik hepsini aliyor bu sütüm yetmeyecek korkusu hepimizde var sanirim

zeynooooooooooooooo çok teşekkürler. ben de dışarı çıktığımızda napıcaz diye düşünüyordum kara kara. avent biberonum var. o zmn onunla verebilirim rahatlıkla. bu şekilde kızımla güzel güzel dolaşabilirim. çünkü her yerde emzirilmiyor malum :)))

hemen petibör yemeye koşuyorummmmmmmmmmmmmmm. evde vardı geçen gün mozaik pasta için almıştık :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…