Sonun da evimize geldik dün alismaya calisiyorum bu yeni düzene oglumun masallahi var her iki saatte bir emmek istiyor bu yüzden sürekli sütüm yetmeyecek diye birkorku var üzerim de..
Bugün sabahtan buyana oglumun vücudun da yok ama yüzü ve gözleri sari bir halde sarilik oldu sanirim yavrum( bakinca kiyamiyorum hic kendimi suclu gibi hissediyorum onu böyle görünce.. Hastaneyi aradim emmemeye baslarsa, sürekli cok yorgun bitkin bir halde olursa getirin ama ilk haftalar da normal neredeyse her bebekte olur dediler.. Bir an önce atlatiriz insallah..
Gece uykusuna 2 saat araliksiz uykuya hasret kaldim
Sonun da evimize geldik dün alismaya calisiyorum bu yeni düzene oglumun masallahi var her iki saatte bir emmek istiyor bu yüzden sürekli sütüm yetmeyecek diye birkorku var üzerim de..
Bugün sabahtan buyana oglumun vücudun da yok ama yüzü ve gözleri sari bir halde sarilik oldu sanirim yavrum( bakinca kiyamiyorum hic kendimi suclu gibi hissediyorum onu böyle görünce.. Hastaneyi aradim emmemeye baslarsa, sürekli cok yorgun bitkin bir halde olursa getirin ama ilk haftalar da normal neredeyse her bebekte olur dediler.. Bir an önce atlatiriz insallah..
canım sen nasılsın peki
genel anestezi mi oldun yoksa spinal mi
oy ya maşallah çok özeniyorum sizlere
dikişlerin nasıl
kaç kilon gitmiş
tecrübe eden anneler destek rica ediyorum, bugün sağ göğsümü sonuna kadar sağdım 60 cc süt çıktı. sonra kaşıkla vermeye çalıştım. almadı. kızım 13 günlük bugün. kaşıkla almadı ağladı. 1. tek göğüsten 60 cc süt sizce nasıl? 2. kaşıkla mı vermeliyim yoksa biberonla mı? biberona alışırsa memeden kesilir mi? evde sorun yok sürekli emziriyorum ama dışarı çıkınca ilerleyen günlerde ne yapmam gerek sağdığım sütümü vermek için siz neler yapıyorsunuz?
iyi akşamlar annişler biz kızımla başbaşa tv izliyoruz kimsemiz yok başımızda 1 haftada kendi işimizi kendimiz yapar olduk kimse sezeryanlı falan demiyoo lohusayı yalnız bırakma derler ama kime neee off off ben girmiyimde kimler depresyona girsin girecem mecburrrr...
canım naptın yaa uzun zaman oldu görüşemeyelii emir atamız nasıl geçmiş olsun sarılıktan tamamen kurtulmuşsunuz sevindim canım allahtan biz olmadık sarılıkk sütüm pek olmamasına rağmen...nasıl gidiyo uykusuz geceler sen nasılsın..
tecrübe eden anneler destek rica ediyorum, bugün sağ göğsümü sonuna kadar sağdım 60 cc süt çıktı. sonra kaşıkla vermeye çalıştım. almadı. kızım 13 günlük bugün. kaşıkla almadı ağladı. 1. tek göğüsten 60 cc süt sizce nasıl? 2. kaşıkla mı vermeliyim yoksa biberonla mı? biberona alışırsa memeden kesilir mi? evde sorun yok sürekli emziriyorum ama dışarı çıkınca ilerleyen günlerde ne yapmam gerek sağdığım sütümü vermek için siz neler yapıyorsunuz?
bende benimkiler gitse artık diye bekliyorumsıkıldım yaa, cümbür cemaat sürekli azar işitmekten
napsam begenilmiyor, her yaptıgıma kulp takıyorlar, annemle kayınvalidemin totolarına tekme atarak kapıya koyasım war
alışmışlar eski usullere yeni adetlere gülüp dalga geçiyorlar,
bide bana diş geçiremeyince bu kez trip atıyorlar
canım iiyiz napalım siz nasılsınızevert sarılıktan kurtulduk,
bu kez sancı sıkıntımız başladı, kakasını yaparken ıkınıyor sıkılıyor acı çekiyor oğlum
dün doktora götürdüm, doktor kakasını yaptıgı sürece normal diyor, gaz ilacı verdi ama bu sadece bir süre rahatlatır dedi.
evet kakasını yapıyor ama acı çekiyor çocuk nasıl normal oluyor anlamadımmm yaaa :26:
canım tek gögüsden 60 cc oldukça iyi,
zaten bebekler 60 cc de doymuş oluyor.. fakat kaşıkla vermek fikrinden vazgeçmelisin, o kadar sütü kaşıkla saatlerce yediremezsin,
125 cc biberonla vermelisin, ki onu bile bitirmesi epey sürüyor biberonla,
ben emire genellikle sagarak ne kadar yedigini görmek adına biberonla veriyorum sütü, hiçte gögsümü bırakmadı,
gögsümü verdigimde gögsümü, biberon verdigimde biberonu alıyor..
bence korma ver ki alışsın,hem sen uyurken başkalarıda besleyebilir bu şekilde, sende dinlenmiş olursun,
geceleri annemler bazen beni uyandırmıyor bile dinlenim diye,
dolaptan sütü alıp ısıtıp yedirip yatırıyorlar
kızlar ya bi fikri olan yok mu yukarıdaki sorularımla ilgili
zaten bebekler 60 cc de doymuş oluyor.. fakat kaşıkla vermek fikrinden vazgeçmelisin, o kadar sütü kaşıkla saatlerce yediremezsin,
ben emire genellikle sagarak ne kadar yedigini görmek adına biberonla veriyorum sütü, hiçte gögsümü bırakmadı,
bence korma ver ki alışsın,hem sen uyurken başkalarıda besleyebilir bu şekilde, sende dinlenmiş olursun,
canım dua ederiz tabi geçer bence üfürük oluyor bazen ama geçiyor diye biliyorum.. çok geçmiş olsun..
tebrik ederimkızllaarrr perşembe sabahı 3.20 uykumda suyum geldi. 10.05 geçe normal dogum yaptım. daha sonra dogum hikayemi anlatacagım.:kızım küçücük:) ama saglıklı ALLLAH a şükürler olsun.:))ama şunu söylemeliyim. yeniden dogmuş gibiyim. hiç korkmayın.dogumu bekliyenler şimdiden ALLAH yardımcınız olsun.
aynı duyguları ben de yaşıyorumslm kızlar.. doğuma az kaldı ama bugün çok canım sıkılıyor dün geceden beri çatacak yer arıyorum. yarın sabah nasipse annem gelecek belki moralim düzelir biraz.. ama hem doğumdan korkuyorum hem kendime kızıyorum herkes bir şekilde doğuruyor bi rahat ol diye.. hem doğum sonrası da kafama çok takılıyo oğluşum sağlıkla gelsin inşallah öncelikle tabi ama süt gelme olayı,sarılığı, evdeki kalabalığı, herşey gözümde büyüyor sanki.. gerçi hepsi geçecek sayılı gün ama işte elimde değil kafama takılıyo.. biran önce oğlumu sağlıkla kucağıma almak, o ilk zor günleri atlatmak ve oğlum ve kocamla eski düzenimize geri dönmek yalnız kalmak istiyorum ama yalnız kalabilecek miyiz ne yazık ki onu da bilmiyorum.. hepsi bir şekilde geçiyor biliyorum her arkadaşım bunlar hep geçici şeyler az büyüsün sonrası da zor ama çok güzel diyor.. kendime çok kızıyorum kendimi böyle üzmemeliyim ben oğluşumu çok bekledim hamdolsun allahım nasip etti şimdi aklımda sadece onu sağlıkla kucağıma almak ve sağlıkla büyütmek olmalı aslında öyle de ama ne bileyim işte bahsettiğim diğer şeyler de kafama toplanıyıor rabbimin gücüne gitmesin ben hep şükrediyorum sadece lohusa psikolojisine girdim herhalde şimdiden... :44: :44:
geçmiş olsun canım.Bizdede oğlumla kan uyuşmazlığı çıktı sarılığı aniden artabilir dediler. Benim oğlumda emiyordu ama doymuyordu. Geceleri uyusun diye mama takviyesi yapıyorum. 1 ölçek 30 cc suya. İlk hafta çok zor geçiyor çocuk sürekli mememde. Yara içinde kaldı gögsüm beynim zonkluyor o emdikçe. Allah herkese sabır versin. Ağlaya ağlaya sütümü kesecektimBen eski hayatımı özledim diye. Ama inanıyorum zamanla herşey düzelecek ve paşam kendine gelecek. Daha sarılığı atlatamadık. Kalbinde de üfürüm çıktı. Lütfen dua edin.
ne güzel zeynocum maaşallah nazar değmesin hem memeyi hem biberonu alması çok çok iyi.. sen ilk zamanlar mama vermiş miydin emire? herkes sütü az diye mama veriyor ama nerde dinlesem bebeğe panikleyip mama vermeyin diyolar ee o zamanda açlıktan sarılık olabilir çocuk hatta aç kalır yani nasıl anlar ki insan sütü yetiyor mu benim kafam çok karışık bu konuda...
Ohh ne şanslısın benim yanımda kimsem yok. Üstelik sezeryanlıyım. Keşke benimde bakanım olsa Daha 5 günlük oldum baktım evi pislik götürüyor canım yana yana evi temizledim sildim Gece 3 te bebeğe mama veriyorum 2 saat deliksiz uyuyor. anca o ara rahat rahat bende uyuyorum Gerçi oğluşum bugün gündüz 1 saat uyudu hakkını vereyim şimdi
canım sen nasılsın peki
genel anestezi mi oldun yoksa spinal mi
oy ya maşallah çok özeniyorum sizlere
dikişlerin nasıl
kaç kilon gitmiş
Bizdede oğlumla kan uyuşmazlığı çıktı sarılığı aniden artabilir dediler. Benim oğlumda emiyordu ama doymuyordu. Geceleri uyusun diye mama takviyesi yapıyorum. 1 ölçek 30 cc suya. İlk hafta çok zor geçiyor çocuk sürekli mememde. Yara içinde kaldı gögsüm beynim zonkluyor o emdikçe. Allah herkese sabır versin. Ağlaya ağlaya sütümü kesecektimBen eski hayatımı özledim diye. Ama inanıyorum zamanla herşey düzelecek ve paşam kendine gelecek. Daha sarılığı atlatamadık. Kalbinde de üfürüm çıktı. Lütfen dua edin.
canım tekrar çok geçmiş olsun, sarılıktan ben çok çektim çok şükür atlattık ama neler yaptım neler görmeliydin
inş seninki hemencik geçer.. 2 saatte bir emsede doymuyor olabilir dikkatli ol, birde her emzirdikten sonra 1-2 çay kaşıgı su ver
mutlaka, çişiyle atsın olan sarılıgınıben çektim siz çekmeyinn
bende benimkiler gitse artık diye bekliyorumsıkıldım yaa, cümbür cemaat sürekli azar işitmekten
napsam begenilmiyor, her yaptıgıma kulp takıyorlar, annemle kayınvalidemin totolarına tekme atarak kapıya koyasım war
alışmışlar eski usullere yeni adetlere gülüp dalga geçiyorlar,
bide bana diş geçiremeyince bu kez trip atıyorlar
canım iiyiz napalım siz nasılsınızevert sarılıktan kurtulduk,
bu kez sancı sıkıntımız başladı, kakasını yaparken ıkınıyor sıkılıyor acı çekiyor oğlum
dün doktora götürdüm, doktor kakasını yaptıgı sürece normal diyor, gaz ilacı verdi ama bu sadece bir süre rahatlatır dedi.
evet kakasını yapıyor ama acı çekiyor çocuk nasıl normal oluyor anlamadımmm yaaa :26:
bu arada çenem düştü, emir uyuyor meydan bana kaldı
uyanmadan şunu da söylim çatlarım yoksa
süt çoğalması için arkadaşlar yazmışlar bulgur ve soğanı.. bulguru denedim gercekten işe yarıyor, soğanı deneyemedim henüz ama onuda denicem...
ben humana nın çayını içiyorum günde 1 fincan.. onun dısında kızlar bu petibör bisküviler var ya,
geçen gün arkadasım getirmişti bunu ye süt yapar diye baya bi şasırdım.. 2 gündür çayla yiyorum gerçekten
acayip süt yaptı,, bu da aklınızda olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?