canım benim oğlan 42 günlükken tatile gitmiştik
otobüs yolculuğunu bilemicem ama arabada bizimki 9 saatlik yolun 1 saatini falan ancak uyumuştu
son saat özellikle çok ağladı hala sevmez arabada uyumayı
ama şimdi bizim kız arabaya biner binmez uyuyor yani her çocuk farklı
güneşten koru bebek arabasının içinde muhafaza et güneşliğini kapat
üzerine ince body yada atletle gezdir kremin 50+ faktör olsun
ama sanırım sen yurt dışındaydın uçakta kulakları basınçtan rahatsız oluyo bebeklerin
bunun içinde havalanırken ve inerken emzirmek işe yarıyor
benim bildiklerim bunlar canım
ama bebekle tatil genel olarak daha rahat ohhh tadını çıkar
şimdi biz yine 2 aylık olunca gidicez
canim cok tsk ederim cok guzel bilgiler vermisin insallah benim kizim sever araba yolcugulunu kendi bebek arabasina koyunca sesi cikmiyor karni tok olsun hemen uyuyor gaz sorunu bile yasamiyor
ucak yolculugu icin söyledigin emzirme fikrini bende duymustum cok uzun zaman olmustu unutmusum sayende hatirladim valla cokkk tsk ederimm yalniz ben egr izin verilirse sütümü sagip yanima almayi düsünüyordum emzirmek zor olur diye biberonla beslemekte ayni etkiyi gösterirmi acaba:44::44:sizede iyi tatiler dilerimm sizde güze güzel tadini cikarinnn :))
bebeği bir aylık olanlar ya da yaklaşanlar
bebişleriniz kaç kg aldı ilk ay
bizimki 20 günde 450 gr falan aldı
ama erken doğduğu için ancak toparlandı yavrum
birde ben mama falan vermiyorum
ilk ay en az 1 kg alıyo normalde bebişler
canim ben sali gpnp gitmistim doktora 4773 gr olmus 3380 gr dogmustu suan 38 günlük olduk 39 da diyebiliriz artik :))
ay canim takma o diyenleri kafana senin bebegin doymasi uyumasi kakasi iyise sorun yasamiyorsa hic bir sorun yok demektir sutun gayet yeterli demektir :)) benimki SIKINCa fiskiyor hatta sagarken gögsümü IYICE bastirarak sIKIYORUM sagdan soldan altan ozaman ne var ne yok cikiyorr :)) birza canimi acitiyor ama cok ise yariyorr sütüm daha cok gelmeye basladi öyle yaptikca :))Kizlar gelen canimi sikiyor yaa.az once yine misafir geldi sutten laf acildi.gogsune badtirinca fiskirmiyor mu dedi.hayir dedim.atletim tisortum islaniyor ama fiskirma yok dedim.gelen arayan ayni seyi soyluyor fiskiriyor mu bilmem ne.sutumun yettigini dusunuyorum suvan sagmadim ama tek gogusten 60 ml falan geliyordur.oglumun cisi uykusu gayet iyi yettigini dusunuyorum ama insanlar boyle soyleyince cok uzuluyorum.ya ne e zamsn fiskiracak bu sut.zamanla artar dimi cocugun ihtiyacina gore
Kızlar benim oğlum çok huzursuz. Karnını doyuruyorum altını temizliyorum gazını çıkarıyorum yatağına koyunca basıyor çığlığı. Kucağımdada durmuyor. Sürekli ağlamalar mızmızlanmalar. Gaz ilacınıda veriyorum iyi geliyor ne var ne yok hepsini çıkarıyor ama bir türlü sakinleştiremiyorum. Canım çok sıkkın bu çocuk hep böylemi olacak. Gece yarısı saat başı uyandı. Doğru düzgün ne o ne ben uyuyabildik. Bazen dua ediyorum sabır sabır diye. Çok zorlanıyorum. Sevmediğim şey ama mecburen 16 günlük bebeği sussun diye sallamaya başladım ayaklarımın üzerinde.Sürekli okuyorum çocuğa. bildiğim tüm duaları
Rabbim dayanma gücü versin. Bebişimide huzur versin.
canim salamaktan ve emzik vermeden kacinma inan cok rahat edeceksin bende uyusunda biraz kucagimda salliyorum ama herzaman degil bazen oluyor bu :)) ama sürekli emzikle uyuyor emzik agzindan cikinca basiyor yaygarayi uykuya dalinca atiyor kendisi agzindan :)) kundaklaman müthis ise yariyorr cok rahat uyuyorr :)) banyo yaptir kollarnida icine alarak can yakici olmayacak sekilde sikica sar yatir :)) karni agriyor olabilir onun karnini sicak tutmaya calis
İyi akşamlar arkadaşlar
Antalyada havalardan ve nasıl idare edileceğinden bahsedilmiş
Biz antalyada yaşıyoruz şimdilik sıcak ama belki evin de serin olmasından kaynaklanıyordur pek bunaltmıyor pencereleri açıyoruz o yetiyor hatta üstü de uzun kollu dün doktora da sorduk bu şekilde iyi dedi biraz daha ısınınca da havalar klimayı 27 28e getirin ve üzerini örtün dedi
Tatile gelecekseniz her yer klimalı zaten öğle saatlerinde de dışarı çıkmazsınız birşeycik olmaz inşallah
Süt konusunda ben de dertliyim. Benim sütüm tamamen pskolojimle doğru orantılı olarak azalıp artıyor. Eğer moralim iyiyse herşey yolundaysa aç olsam bile sütüm oluyor. Ama biraz üzülsem birşeyleri kafama taksam süt gidiyor hemen ve ne yersem ne içsem de fayda etmiyor ve bu beni çok üzüyor ne yapsam bilmiyorum
canim cok tsk ederimmmm verdiign bilgiler icin :))) canim kafana birseyi takma bosver bebegini düsün sütün cogalsinn
benim hesabima göre 10 günlük oluyorsun dogdugu günü saymiyorum ama saymammi gerek ti acaba:44::44: benimde kafam karisti simdikızlar selamlar,inşallah bütün hamişler ve annişler iyidir...
ben yine sorularımla geldim.
oğluşum 17 haziranda dünyaya geldi şimdi 10 günlük mü oluyor 11 günlük mü?
bir de yarı kırkında bebeğe neler yapılır adet olarak?
bizde de aynı sorun vardı steril damla damlatıp siliyodum en son nasıl becerdiyse oğlum altını açtığımda tam da çapaklanan gözüne işediben çok panik oldum habire gözünü temizledim annem çok güldü bak gör gözü bi daha çapaklanmaz kendini ilaçladı o dedi yaralı parmağa işemek deyimi var ya gerçekten doğruymuş artık çapak yok
kızlar bebişlere yastık kullanıyormusunuz
kızlar yaa bişey sorucam yarın doktorum ilk defa alttan muayene edecek biraz tedirginim altınızı tamamen soyup çatala mı cıkıyorsunuz nasıl oluyor üstünüze bişey örtüyor mu etek mi giysem acaba diyorum kararsız kaldım nasıl muayene ediyorlar kısaca bilgi verir misiniz?