2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

bebeğine bunu yapma canım
bence her canlı sevilip sevilmediğini hisseder
artık sevimli bile gelmiyor deme lütfen
o daha minicik ve sana muhtaç
onu sev öp seyret kokla
onu sevdiğini hissettir biraz
yaşadığın zorlukları hepimiz yaşıyoruz
hatta beterini yaşayanlar var
haline şükret biraz
bak yanında kardeşin varmış
hiç olmazsa ayak işlerini yapar
o bile nasıl rahatlatıyor insanı
ben bütün gün tek başımayım
kızım sürekli kucak istiyor ve zırt pırt emiyor
diyorum ya bazen wc ye bile gidemiyorum
bebeğimi iki dk tut da ben wc gideyim ya da karnımı doyurayım diyebileceğim kimse yok yanımda
bazen oturup ağlıyorum nasıl geçecek böyle diye
emzirmek hala işkence
ağlaya ağlaya da olsa emziriyorum
emzirirken çipil çipil gözleriyle masum masum bana bakıyor
içim gidiyor o zaman
sanki isteyerek canını yakmıyorum der gibi
kurban olurum ya canım kızım benim

lütfen sen de biraz sabırlı ol
bunların hepsi geçecek
sen de bebeğine böyle söylediğin için pişman olacaksın bence

ne güzel hareket ediyor
kundaklamakta nerden çıktı

huzursuz haraket ediyor ama. uykusuna dalarken yada uykusunda da haraket ediyor uyanıyor. kundaklama ordan çıktı. kundaklayıp uyutmaya çalıştım ama olmadı

mama olayına herkes o kadar karşı ki. verdirtmiyorlar. şimdi ağladığımı duyunca annem babam gerekince ver demeye başladı. bu seferde ben vermek istemiyorum. çocuk doktoru vermeyin demişti. önceden rahatça veriyordum. şimdi çok zorda kalmadıkça vermiyorum.

bu gece 15 cc lik yaptık. yetmedi sanırım gene çok ağladı. yine bi 15 lik yaptık mecburen. arada hep emmişti ama. yeterince çekemiyor mu anlamıyorum. yada başka bi sıkıntısı oluyor ben anlamıyorum.

ne kusuru bakması. bu söylediklerinin farkındayım ama işte yapamıyorum. herşeyi yapıp hala ağlayınca çaresiz klıyorum. kendimi kötü hissediyorum. bir göbeği düşse ve yıkamaya başlasak sanki daha rahatlayacak gibi hissediyorum ama bakalım.

bir süt anne iyi olur aslında benim obura :) yarın doktora gideceğim. mastit göğsümden de emzirebilirsem yeter sanırım ama bakalım.

geçmişi okuyamıyorum fazla ama
mamayı denedn mi
ben biberona alışmasın diye biberon kullanmadan mama vermeye çalışıyorum az az
yoksa sütüm az yetmiyor çok belli napiimm..

mama verdik. ilk başta hiç sütüm yoktu zaten. süt gelmeye başlayınca vermemeye çalışıyorz işte..

Canım hareket ettikçe uyanıyorlar. Kendi hareketleri kendi uykularını bölüyor
Bende kundakladım ama ağladı sıkıldı içinde. Yakında kollarını bantlayacağım

benimkinin eli hiç durmuyor. meme verdiğimde de sürekli eli haraket hhalinde. ağzına alıyor elini birde. memeyi vermeme fırsat vermiyor. bende bantlasam iyi olacak. kollarıyla bize de vuruyor acıtyor artık :) meme de vuruyor acıyor. fona rap müzik koysam rap yapıyor gibi. o derece..

bizim göbegimiz 3. gün düştü ama biz düşmeden ilk 2 gün yıkadık, yıkadıktan sonra pudralarsan göbegini hiç birşey olmaz,
sanırım seninki ondan huzursuz, bizim 40 küsür gün oldu yıkamadıgımız tek bir gün yok..
yıka çocugu rahatlasın, çocuk suda rahatlar ve suda büyürmüşş,
eminim yıkandıktan sonra çok rahatlayacaktır.

Son düzenleme:
Geridonusumkutusu emzik verdin mi hic biz cok caresiz kalirsak emzik veriyoruz. Bu sabaha karsi 3 kez emzirdim 30 cc mama verdim bana misin demedi ben de verdim emzigi 1 dk olmadan cektim uyudu.

eğer çok açsa emziği hırslı hırslı emiyor. süt gelmediğini anlayınca sinirlenip atıyor. çok sinirli benimki. ama karnı hafif toksa emzikle idare ediyoruz. annem vs den korkuma ilk başta emzik verememiştim. zaten almamıştı da.sonra çaresiz kaldıkça tıktım ağzına.

acaba kolik mi diyorum. bacaklarını karnına doğrıu çekiyorsa ağlarken kolik olabilir diyordu evdeki bir kitapçık.

salı günü doğdu. geçen cumartesi yıkadık. birde bugün kendim yıkamayı deneyecektim ama göbeği iyice bi değişik olmuş. yarını bekleyeceğim. annem gelirse belki onla yıkarız.

bebeğini yıkamak için göbeğinin düşmesini bekleme bence
bize de hastaneden çıkarken yıkamayın dediler ama dinlemedik
eve geldik ertesi gün yıkadık rahat etti uyudu mis gibi
bir haftada da göbeği düştü
önemli olan göbeği nemli bırakmamak hep kuru tutmak
bir de alkolle temizle ve sarma açıkta kalsın
bezin göbek kısmını dışa doğru kıvır ki göbeğe değmesin
yıkanmayan çocuk huzursuz oluyor

canım ya maşallah maşallah sütün harika. bana da biraz ipucu versene

Pozitif olmak ve sürekli 24 saat yiyip içmek. Geceleri bile süt yapan çaydan içiyorum ve bol su içiyorum. Yatana kadar karnım ağrıyana kadar yiyorum. Evi bok götürse dünya patlasa aldırmamak. Mümkün mertebe herşeye rağmen dinlenmek ve bol bol amaaan bosver demek. Kulağa zor gibi geliyor ama zor değil. Stres çok etkiliyor. Yorgunluk açlık hepsi çok kötü. Fazla kiloları düşünmüyorum. Zaten yavaşta olsa kilolar çok yememe rağmen gidiyor. Aslında oğlumdan başka hiçbirşey düşünmüyorum. Birde bol bol göğsümde yatırıyorum. Beyin bebeği hissedip süt salgılarmış. Kucağıma almaktan çekinmiyorum. Zaten bol bol kucakta olsun dedi emzirme danışmanı. Kucağımdayken emziğini emiyor sütüm birikinti hemen veriyorum.

bana da hastanede yıkmayın dediler. forumlarda da hep yıkamamak daha iyi gibi okumuştum. bugün 10. günümüz 1 kere yıkandı. göbek hala düşmedi. eczaneden aldığım biir solüsyonla göbeğini siliyoruz. bezine dikkat ediyorum. altına çıtçıtlı badi giydiriyordum. bu ara iç zıbın giydiriyorum ama onlada karnı açılıp duruyor sanki. iki de bir kıvrılıyor yukarı doğru.

bizimki yıkanırkende çok ağladı, her altını açtığımızda da çok ağlıyor. ama gene yıkansa rahatlayacak sanırım. eli yüzü bi tuhaf oldu zaten. bişiler çıktı. sıcak etkiliyor.

Canım benim seni çok iyi anlıyorum inan bir çoğumuz aynı durumdayız. Ben bide bu durumda haftanın 4 günü çalışmak zorundayım. Ofiste bebek bakmak dahada zor dün bezi yetmedi kıyafeti yetmedi eve gelmek zorunda kaldık. Dediğin gibi bazan ne yaparsan yap yinede ağlıyorlar ben resmen kendimi maskara gibi hissediyorum dans edip şarkı söylüyorum neler yaptığımı görsen gülersin ama onlar bizim en kıymetlimiz ve bilerek yapmıyolar. Masum yavrular mutlaka bir dertleri varki ağlıyorlar. Mamayı hazmetmek daha zormuş karnı ağrıyor olabilir. Mulaka bir yeri ağrıyor yavrununki ağlıyor. Sabırla herşeyi denemek lazım. Bol bol göğsünde yatır ve dizinde yavaş yavaş emzik vererek salla. Benimki sakinleşiyor biraz. Birde karnını sıcak tut. Bebekten başka hiç birşeyle ilgilenme. Ben işteyken bile sadece süperviser lık yapıyorum. Sekreter yeni olduğu için herşeyi doğru yapıp yapmadığını kontrol ediyorum o kadar sadece bebeğimle ilgileniyorum evdede hiç bişey yapmıyorum. Sende yapma otur koltuğa bebeğini göğsüne koy bir yandan sırtına masaj yap bir yandan TV'de komedi seyret ve yanında abur cubur çerkez kurabiye bol su ve süt çayı bulundur ve sürekli ye. Allah hem senin hem hepimizin yardımcısı olsun.

dikişlerimin ağrısı daha yeni yeni hafiflemeye başladı. önceden kucağıma almak da çok zordu. şimdi şimdi daha rahat alabiliyorum kucağıma.

bu arada pompam bozuldu şimdi ya. bi göğsüm mastit. dr ilaç vermedi. iiyice sağ demişti. pompasız nasıl yapcam bakalım.

avent. sanırım ben kullanamıyorum.

canım ben avent kullanmıştım. süper sağardım.
azıcık öne eğilmen, önce 5 dk nazik sonra hızlı tempoda sağman gerek.
sağmaya başlamadan göğüslerine sıcak ılık su tut.
aldıysan avent termoped'i ılıkken koyuyorsun o da kanalları açıyor.

bebişin resmine bak, bodysini kokla ve sağ.
sakinken sağ ki bol bol insin.
bir de popma doğru mu kurulu onu kontrol et istersen. burda bi video var: http://www................../2010/09/08/bilirubinle-mucadele-sut-sagma/

youtube'da da vardır mutlaka. eğer hala sorun varsa teknik servisi ara.
pompa sorunlarına aynı gun donuyor, yedek pompa temin ediyorlar.

canım yaa çok geçmiş olsun,senin durumunu okudum içim eridi aradan birkaç saat geçti benim meleğimi de pusetinden ben düşürdüm resmen takla attı bebeğim, çok şükür şimdilik bişeyi yok ama aklım gitti 2 saat uyutmadım bugünde sık uyanıyo Allahtan.Ama ağlama şekli değişti bebeğimin.sadece gaz sancısı çok olduğunda avaz avaz ağlardı şimdi her ağlaması öyle,nasıl korktuk meleğimle gözünden yaşlar geldi. umarım ikisininde bişeyciği olmaz korkularıda geçer. :26::18:

Ben iyice psikopata bağladım sanırım :44: bebeğim sarılık olup 1 gün terapiye girmişti iki gün önce değerine tekrar bakıldı 11 di. Şimdi sürekli kızım bana sarı görünüyor.Her yaptığını buna bağlar oldum.Bebeğim ağlar,uyur,uyanır,bakınır,gark yapar gurk yapar herşeyi sarılığa bağlar oldum.Yok çok mu uyudu yok ağladı falan...Bu aralar eşimde yoğun çalışıyor nerdeyse hiç görüşemiyoruzki onunda fikrini alayım.En son kontrolünde dr sütümden sonra mama vermemi söyledi 30luk.İlk kez bugün verebildim kabul etmiyordu, sanırım doyuyordu.Neyse o bana bakar ben ona idare edip gidiyoruz.Dün birikmiş ütülerimi bitirdim peyderpey bebişimden fırsat buldukça.Bugün kendime izin verdim tv seyredip çerez yiyorum
Yerimde oturdukça fenalık basıyor bana hareket ettikçe açılıyorum sanki.Bir tek şuna üzülüyorum ama en sonunda ya patlıcam ya iyi zamanıma denk gelecek düzgünce anlatıcam.Annemle görüşmüyorum, bebeğime tek bakıyorum.Malum herkes eşime soruyormuş annesi geldi mi diye.Eşim, anlatamıyorum insanlar anlamıyorlar nasıl gelmez nasıl aramaz sormaz nasıl anne bu diyorlar diyor.Tabi kendisi iyi niyetle benle bunu paylaşıyor ama ben üzülüyorum.Yorumda yapmıyorum.Belki böylesi çok daha iyidir.Herşeyin bir nedeni vardır diyorum, hayırlısı... Ne eşimin ne bebeğimin yükü bana ağır gelmez.Sağlığım yerinde olduğu sürece herşeye yeterim alimallah

canım psiloljileri bozuldu yazık o an akıllarına gelirmiş hep .
yatagına koyurdum düşcem zannetti heralde gözünü bi kocaman actı kollarını titretti benden tutunmak istedi yavrum
evet gercektende benimkide aglaması felaket oldu

kızlar sinbonun bebek telsizini kullanan varmı aranızda .tavsiye edermisiniz sinboyu

merhaba kızlar ara ara giriyorum bakınıyorum ama yorum yazamıyorum kızım fırsat vermiyor umarım herkesler iyidir
yeni doğum yapan anneleri tebrik ederim hala yapamayanlar var onlarıda allah bir avazda kurtarsın inşallah

bizim göbeğimiz 5 günlükken düştü ama hala iyileşmedi iki kere doktora götürdük gümüş nitrat sürdü bizde evde alkolle temizliyoruz ama yinede aynı bugün 11 gün oldu ve hala kızımı banyo yaptıramadım bu nedenden ve boynu ufaktan isilik oldu kuzumun ne yapacağımı şaşırıyorum pazartesi başka bir doktora götürecem

birde kaka sorunumuz var kakası cıvık olduğu halde yaparken zorlanıyor kızarıyor kendini kasıyor bu şekilde sorun yaşayan varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…