kızlar ben çok kötüyüm ya.
oğlum bir türlü doymuyor. sürekli aranıyor. doymadığı için özellikle geceleri saatlerce uyutamıyoruz. artık çocuk bana sevimli bile gelmiyor. babası benden daha çok seviyor sanki. dün çok ağladım.
kardeşim yanımda ama bir yetişkin gibi sorumluluk alamıyor. bir süre sonra bıkıyor. ve ben annemin eksikliğini çok hissediyorum bu yüzden. dün ağlarken annem telefon etti. ağladığımı duydu. akşam işten sonra geldi . gelmesi iyi oldu. moral oldu bana. yoruluyor üzülüyorum ama yanımda da olsun istiyorum. keşke çalışmasaydı yada rahatça izin alabilseydi.
çocuk için de ne yapacağımı bilmiyorum. bakamıyorum ben bu çocuğa. dün gene kendimi zorladım, odamı falan topladım. ama bugün halim yok. dikişler acıyor. dün ağrı kesiciler alıp kendimi zorlamıştım.
bir göğsümde mastit oldudiğeriyle idare etmeye çalışıyorum ama benim obur oğluma yetmiyor. zaten yara içinde. emzirmek işkence.
ruh halim çok kötü
ne güzel hareket ediyor
kundaklamakta nerden çıktı
Yazdıklarını hep okuyorum. Sanki sürekli mızmızlanan bir çocuk gibisinBiraz pozitif düşünmeye çalış. Sen artık anne oldun. Anne demek süperman demek :) Anne demek o bebişin kahramanı demek. Birçok kişi seninle aynı durumda. Hatta daha kötü durumda olanlar var. Biri yazdı doğumdan sonra ameliyat olmuş 15 gün boyunca çocugunu emzirememiş sütü bitmiş neler neler. Benimde annem yok yanımda hatta kimsem yok. Oğlum 15 dk mememden ayrılmadı gögüslerim yara içinde ağlaya ağlaya emziriyordum ama eşim görmesin üzülmesin diye hiç bir şey söylemedim. 1 hafta boyunca gözüme uyku girmedi. Ölü gibiydim. Keşke kardeşim olsaymış yanımda en azından şunu getir şunu götür işlerimi yapardı. Dikişli halimle daha 7 günlük iken evi sildim süpürdüm canım yana yana. Şuan bile uykusuzum oğlan bir türlü uyumuyor ağlıyor mızmızlanıyor. Ama hepsi geçecek. Yeterki Allah bebişlerimize sağlık versin. Olumlu düşün inşlh bütün sıkıntıların geçecek. Çocuk içinse geceleri mama ver hiç bişey olmaz. Yazık oğlana geceleri uyusun bari.
Sen ağladıkça stresin çocuğa geçiyor. Oda huzursuzlaşıyor. Sütün azalır hasta olursun neler neler. Bütün hastalıkların başı üzüntü stres. Bebeğinin sana ne kadar ihtiyacı olduğunu düşün. Karnında iken ne kadar heyecanla onu beklediğini düşün. Onlarada yazık 9 ay suyun içindeler 10 günde dış dünyaya nasıl alışsınlar. İstersen çocuğunu emzireyim. Bende İstanbuldayım(Avcılar). Sütüm çok değil ama Allah herkesin rızkını gönderiyor.
Biraz kızdım sana kusura bakma. Kötü niyetimden değil inan üzüldüğümden
geçmişi okuyamıyorum fazla ama
mamayı denedn mi
ben biberona alışmasın diye biberon kullanmadan mama vermeye çalışıyorum az az
yoksa sütüm az yetmiyor çok belli napiimm..
Canım hareket ettikçe uyanıyorlar. Kendi hareketleri kendi uykularını bölüyor
Bende kundakladım ama ağladı sıkıldı içinde.Yakında kollarını bantlayacağım
mama olayına herkes o kadar karşı ki. verdirtmiyorlar. şimdi ağladığımı duyunca annem babam gerekince ver demeye başladı. bu seferde ben vermek istemiyorum. çocuk doktoru vermeyin demişti. önceden rahatça veriyordum. şimdi çok zorda kalmadıkça vermiyorum.
bu gece 15 cc lik yaptık. yetmedi sanırım gene çok ağladı. yine bi 15 lik yaptık mecburen. arada hep emmişti ama. yeterince çekemiyor mu anlamıyorum. yada başka bi sıkıntısı oluyor ben anlamıyorum.
ne kusuru bakması. bu söylediklerinin farkındayım ama işte yapamıyorum. herşeyi yapıp hala ağlayınca çaresiz klıyorum. kendimi kötü hissediyorum. bir göbeği düşse ve yıkamaya başlasak sanki daha rahatlayacak gibi hissediyorum ama bakalım.
bir süt anne iyi olur aslında benim obura :) yarın doktora gideceğim. mastit göğsümden de emzirebilirsem yeter sanırım ama bakalım.
Geridonusumkutusu emzik verdin mi hic biz cok caresiz kalirsak emzik veriyoruz. Bu sabaha karsi 3 kez emzirdim 30 cc mama verdim bana misin demedi ben de verdim emzigi 1 dk olmadan cektim uyudu.
bizim göbegimiz 3. gün düştü ama biz düşmeden ilk 2 gün yıkadık, yıkadıktan sonra pudralarsan göbegini hiç birşey olmaz,
sanırım seninki ondan huzursuz, bizim 40 küsür gün oldu yıkamadıgımız tek bir gün yok..
yıka çocugu rahatlasın, çocuk suda rahatlar ve suda büyürmüşş,
eminim yıkandıktan sonra çok rahatlayacaktır.
mama olayına herkes o kadar karşı ki. verdirtmiyorlar. şimdi ağladığımı duyunca annem babam gerekince ver demeye başladı. bu seferde ben vermek istemiyorum. çocuk doktoru vermeyin demişti. önceden rahatça veriyordum. şimdi çok zorda kalmadıkça vermiyorum.
bu gece 15 cc lik yaptık. yetmedi sanırım gene çok ağladı. yine bi 15 lik yaptık mecburen. arada hep emmişti ama. yeterince çekemiyor mu anlamıyorum. yada başka bi sıkıntısı oluyor ben anlamıyorum.
ne kusuru bakması. bu söylediklerinin farkındayım ama işte yapamıyorum. herşeyi yapıp hala ağlayınca çaresiz klıyorum. kendimi kötü hissediyorum. bir göbeği düşse ve yıkamaya başlasak sanki daha rahatlayacak gibi hissediyorum ama bakalım.
bir süt anne iyi olur aslında benim obura :) yarın doktora gideceğim. mastit göğsümden de emzirebilirsem yeter sanırım ama bakalım.
canım ya maşallah maşallah sütün harika. bana da biraz ipucu versene
bebeğini yıkamak için göbeğinin düşmesini bekleme bence
bize de hastaneden çıkarken yıkamayın dediler ama dinlemedik
eve geldik ertesi gün yıkadık rahat etti uyudu mis gibi
bir haftada da göbeği düştü
önemli olan göbeği nemli bırakmamak hep kuru tutmak
bir de alkolle temizle ve sarma açıkta kalsın
bezin göbek kısmını dışa doğru kıvır ki göbeğe değmesin
yıkanmayan çocuk huzursuz oluyor
yaramazlık yapma oğlum diyorummm
pışıııııkkkk diyorrr
Canım benim seni çok iyi anlıyorum inan bir çoğumuz aynı durumdayız. Ben bide bu durumda haftanın 4 günü çalışmak zorundayım. Ofiste bebek bakmak dahada zor dün bezi yetmedi kıyafeti yetmedi eve gelmek zorunda kaldık. Dediğin gibi bazan ne yaparsan yap yinede ağlıyorlar ben resmen kendimi maskara gibi hissediyorum dans edip şarkı söylüyorum neler yaptığımı görsen gülersin ama onlar bizim en kıymetlimiz ve bilerek yapmıyolar. Masum yavrular mutlaka bir dertleri varki ağlıyorlar. Mamayı hazmetmek daha zormuş karnı ağrıyor olabilir. Mulaka bir yeri ağrıyor yavrununki ağlıyor. Sabırla herşeyi denemek lazım. Bol bol göğsünde yatır ve dizinde yavaş yavaş emzik vererek salla. Benimki sakinleşiyor biraz. Birde karnını sıcak tut. Bebekten başka hiç birşeyle ilgilenme. Ben işteyken bile sadece süperviser lık yapıyorum. Sekreter yeni olduğu için herşeyi doğru yapıp yapmadığını kontrol ediyorum o kadar sadece bebeğimle ilgileniyorum evdede hiç bişey yapmıyorum. Sende yapma otur koltuğa bebeğini göğsüne koy bir yandan sırtına masaj yap bir yandan TV'de komedi seyret ve yanında abur cubur çerkez kurabiye bol su ve süt çayı bulundur ve sürekli ye. Allah hem senin hem hepimizin yardımcısı olsun.
avent. sanırım ben kullanamıyorum.
Slm kızlar nasılsınız ben hiç iyi degilim...
Akşam üzeri eşime yemek hazırıyordum yemek ocaktaydı altını kapatmaya gitcektim oglumu emzirdim gazının çıkması için yastıga yüz üstü yatırıdım sırtını sıvazlardım dedimki yemek yancak altını kapatıp geleyim dedim 10 saniye olmadıki bebegimin cıglıgına koştum geri geldim bi baktımki oglum yerlerde
Kızlar öyle bı durumki şoka girdim ve elim ayagım boşaldı elim ayagımı oynatamadım titriyorum ve bogazımda sanki kaynar sular döktüler bogazımda dügümler bayılcaktım oglumu o halde görünce neyse zorakide olsa bebegimi kucagıma alıp sakinleştirmeye baladım ama kollarımda derman yok bende hüngür hüngür aglıyorum titriyorum korkudan bebegim morardı sesi gitti bagırırken agzına felan suni tenefüs yaptım sırtına vurdum flan kendine geldi allahıma şükürler olsun yarabbim onu bana bagışladı
bende kendime gelir gelmez hemen yukarıya eltime cıktım aglayarak oglumu aldı her yerine baktı 2 saat uyutmadık
banada hap flan içirdiler şimide duştan cıktım kendime geldim
benim aklımın almadıgı düşmesi imkansızdı ya.kendi bazamızın tam ortasına yatırmıştım sanki bi güç onu düşürdü evde benden başka kimse yoktu.allah korusun rabbim onlardan bizi onlardan uzak tutsun ama aklıam 3 harfliler geldi hemen 40 lı cocukla cok ugraşırlarmışya
neyse apartmandakiler flan geldi gecmiş olsuna adagımı geciktirmemmem gerektigini söylediler çünkü kaza ve belayı anca o giderirmiş.bende hamile kalmadan önce adak adamıştım malum bu ay dogum masrafları flan öbür aya veririm demiştim ama geciktirmmek lazımmış yoksa hep aksilik olurmuş.
Yarın ilk işim bi miktar parayı bi fakire götürüp vercem
kızlar aman evinizin işi yemeginiz ütünüz misafiriniz vs hepsini bi kenara bırakın ve sadece bebişinizle ilgilenin ben yandım siz yanmayın.
canım yaa çok geçmiş olsun,senin durumunu okudum içim eridi aradan birkaç saat geçti benim meleğimi de pusetinden ben düşürdüm resmen takla attı bebeğim, çok şükür şimdilik bişeyi yok ama aklım gitti 2 saat uyutmadım bugünde sık uyanıyo Allahtan.Ama ağlama şekli değişti bebeğimin.sadece gaz sancısı çok olduğunda avaz avaz ağlardı şimdi her ağlaması öyle,nasıl korktuk meleğimle gözünden yaşlar geldi. umarım ikisininde bişeyciği olmaz korkularıda geçer.:26::18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?