d
aynı soruyu sorcaktım canm sen yazmışşın bende bugun aldım boyalarımı
artık boyamak istiyorum
aynalara küsmüs durumdayım
kızlar oğlum ağlarken gözünden yaş gelmiyor .. google a baktım 3 haftaya kadr normal diyor ama 4. haftamızdayız hiç yaş yok gözünde garip geldi bana.. bide ben hastanede yatarken gazı için doktora götürmüşler bi fitil bide damla vermiş çok zorlanırsa fitil koyun günde 3 kez damla vern demiş doktor.. ben ilaca alerjisi olan biri olduğum için vermek istemiyorum ama alışmış bi kere .. damla bağırsaklarını tembelleştirmez mi siz kullanıyomusunuz ??
kızlar oğlum ağlarken gözünden yaş gelmiyor .. google a baktım 3 haftaya kadr normal diyor ama 4. haftamızdayız hiç yaş yok gözünde garip geldi bana.. bide ben hastanede yatarken gazı için doktora götürmüşler bi fitil bide damla vermiş çok zorlanırsa fitil koyun günde 3 kez damla vern demiş doktor.. ben ilaca alerjisi olan biri olduğum için vermek istemiyorum ama alışmış bi kere .. damla bağırsaklarını tembelleştirmez mi siz kullanıyomusunuz ??
canım benimki 28 günlük oldu bugün gözlerinden ilk defa yaş geldi ayyy yaş gelince dayanamıyorsun sende aglamak istiyorsun onunla beraber kıyamıosun o yaşlara...
canım yazdıklarınıı okuyunca kendimi buldum inan..ilk bebeğimde bende öyleydim..uykusuzluk..bebeğin huzursuzlukları..onun bunun habire yardım etmedikleri gibi birde akıl vermeleri..perian etmişti..hiç sevgi hissetmiyordum..hatta şunu söyleyeyim kendimi anne gibi hissetmiyordum,bebeği uyuturken ölse acaba üzülürmüyüm diye düşündüğümü bilirim..ama hepsi lohusalık depresyonuymuş..merak etme hepsi geçecek..hele şu 2-3 ay bi geçsin..herşey yoluna girecek..sen anneliğe o da dış dünyaya alışacak :) ama ilk annelikteki telaş hiç bitmiyor tabii..
canim geceleri bir defalik mama ver doysun oglusun rahat uyusun emzigi kesinlikle kullan senin icin cok rahat olcak :))
yikama olayina gelince göbegi dusmeden yikayabilirsin sadece göbegini hemen kurulamak gerekiyor islak kalmamali
alkol yerine pudra kullan hemen kurutuyorrturkiye cok sicak bebek rahatsiz olyuordur banyo istiyordur bence bir an evlle yikamaya bak sonra kundakla guzelce yatirr kundakda durmyuor ellerini cikariyor demisin ben kizimi penye battaniyesine sairiyorum kafa kismini biraz bukuyorum sonra önce bir tarafini sonra alt kismini ve doger tarafida katlayarak sikica sariyourm battaniyenin ucunu biraz bebegin altina dogru sok acilmasin diye kollarini icine koyunca cikartamiyor benim kizimda bazen cok kiziyor snirleniyor ama nafile ne yapsa cikartamiyor gerekirse eger kumas bir bezden olan kundak kusak derlerdi eskiden ip gibi birseyle cok sikmadan bagla eskiler sütünü sag canim pompna bozulmus degistirme imkanin vardir mutlaka daha garantisi gecmemistir onun aldigin yere göturup degistir bu kadar cabuk bozulmasi zaten normal degil :)) yenisini alinca sag ve sagarken hafif öne egil pompayi iyice gögsüne bastir birde diger elinle masaj yapar gibi parmaklarinda gögsünü kavrayarak SIK pompayi basarken SIKARSAN süt daha cok akiyor yanlardaki süt sagmakla gelmiyor ben bunu kesfttim
kızlar biliorsunuz sahra bir kaç gün önce dogum yapmıştı biz faceden yazışıyorduk.bana bebegin morardıgını söylemişlerdi ve hemen acile hastane gittiklerini söylemişlerid ve bebegini müşade altına almışlardı gece.
bir iki gündür yazışamıyordukki kendisi bu sabah bana mesaj atmış dememkki bebegi hastaneden hiç cıkarmamışlarki demişki
kendilerini ve bebegi ordudan samsuna başka bi hastane sevk etmişer. bagırsaklarında gelişmeyen bir yer varmış ve acil ameliyat edilcekmiş.ama hemde bebek enfeksiyon kapmış .enfeksiyon kaptıgı için acil müdehalede edilemiyormuş
ne olur bebegim için bana dua etsinler yazmış
çok üzüldüm agladım ne olur kızlar dua edelim
rabbim ya şafi adıyla şifasını versin inşallah.daha bi kaç günlük bebek ameliyata gircek allahım sen melegimizi koruuuuu
SAHRA SEN İÇİNİ FERAH TUT DUALARIMIZ SENİNLE İNŞEALLAH
canim bende dktora dedim kakasini zor yapiyor diye oda 5 günde bir yapmasi gayet normal dedi eger emziryorsan bunu sorun etme dedi bebekler sütü gec hazmettikleri icin kakasini hemen yapamiyorlar :)) sende emziriyoran ben 5 günü gecmediyse sorun etme :)Kizlar oglum kabiz oldu ne yapabilirim? Bir cay kasigi zeytinyag verdim ama o da fayda etmedi yavrumun iyice duzeni bozuldu
canim sen bikmadan usamadan bebek aciktiktica memeni biberon verme o aciktigi icin emecektir merak etme birde ucuna tatli birseyler sür daha cabuk alirrKiizlar bebrgim emmiyo ne yapmam lazim cok cnm sikkn hic almiyo memeyi biberon veriyorum sagiyorum sutu ama yetmiyo mama veriyorum genelde ne yapmam gerek emmesi icin
biz geldik teteler oğluşum uyuyo bnde yemeğimi yedim bi bakınim dedim nasılsınız minikler nasıl 2 haftalık olduk bis
buda tostosum 2 haftada büyüdü sıpa yiyoruz deliler gibi valla acımıyoruz hiç onunda hoşuna gidio :)bu arada bi problem var aslında problemmi bilmiorum emziren annelere özellikle sorum bebeğinizde burun tıkanıklığı var mı ilac fayda etmio emerkende bazen göğüslerim çok dolu olduğunda özellikle genzine kaçıo hemen yan çeviriorm korkuorum tabi sizde sıkıntı oluyormu böle bnm obur fırt fırt çektiği için mi genzinde kalıo acaba.Buda büyüyen biziz teteler :)
Eki Görüntüle 744830 Eki Görüntüle 744831
oyy tebrik ederim canim gözun aydin sonunda sende kavustun yavruna cok sükürr :)) rabbim ananli babali büyütsün insallah hayirli evlat olsun :)) szeryan olmamak icin okadar direttin yinede sezeryan yapmis bu doktorlar yaa turkiyede hemen sezeryana aliyorlar :)Selam taze anneler sonunda bende anne oldum kavustum mınıgıme :)
Dun 41+1 de doktorumun onerısı uzerıne sunı sancı aldım bebegım kanala ınmıstı ama acılmada artma olmadı ıkı saatte yarım cm artıs olup sancı olmayınca bebek rıske gırıyor dıyerek acılen sezeryana aldılar 16:30 -17:00 cıvarı oglumu kucagıma aldım.
Bugun eve geldık ama wc harıcı yataktan kalkamıyorum.elım yuzum vucudumun heryerı sıs hamıleyken bıle boyle olmamıstım.ayaga kalkıp mınıgıme tam manasıyla bakabılecegım gunu ıple cekıyorum :)
selam kızlar,bende dün doğum yaptım.saat 14 te spinal oldum.çok şükür sağlıklı oğlum.ufacık bişey,2.550 gr dogdu,sütüm pek gelmiyor,mama takviyesiyle halletmeye çalşıyoruz,inşallah duşumu aldıktan sonra sütümde rahat gelir,benimki ağlıyor ben kaçar :))
canim 40 ciknca abdest aliyorsun bizim bugun cikti abdestimi aldim cok sükür 40 gün boyunca alamazsin abdest namazda kilamazsin benim bildigim bu yönde :))bu arada bi sorum daha var.. şimdi biz kırkımız çıkana kadar abdestli olmuyomuyuz ? yoksa kanama bitince temizlenebiliyor muyuz ? kaç kişiye sordum herkes başka bişey söylüyo.. kimisi kanama bitince diyor kimisi 40 gün abdestsiz olursun diyor ? biri beni aydınlatabilir mi? benim kanamam bitti namaz kılabilirmiyim acaba??
canim sen inatla vermeye calis memeni bende pamukcuktan dolayi 2 gün vermedim biberonla besledim hemen alsiti biberona mememi verdigimde reddetmeye calisti inatla ogun sadece mememi verdim simdi gayet rahat emiyor :)) Bigun bpyunca biberon vermeden sadece emzirmeye caliss aglasin o birazcik sabret SIK SIK emmk isteyecek az az emdigi icin doymayacak ama sabretedersen tekrar rahat rahat emecek rabbim sütünü dahada artirsin insallah gögsünde iyilesirr yakinda :))ha bu arada göğüslerim mastit olduğu için ve artık dayanılmaz ağrıdığı için sağıp biberonla veriyordum çocuğa. bi göğsümün ucu iyileşti. yarasız göğüsten emzirmek ne güzelmiş. yalnız bir sorun var. oğlum biberona alıştığı için memeden ememiyortam süt geldi yara iyileşti derken nasıl emzirtcem. sadece ucunu emior. eskiden de ucunu emdiği zamanlar olurdu ama sabırlı sütün gelmesini beklerdi. şimdi süt olduğu halde yeterince ememediği için sinirlenip memeyi bırakıyor.
bugün yıkayacaktım ama göbeği düşmek üzere diye sildim sadece. neyseki düştü. pudra aldırıyordum eczaneden. eczacı pudra kullanılmaz göbeğe demiş. almadık.
bizim ev feci sıcak birde. banyo yapmaya başlayınca rahatlıcaz inş. gerçi banyoda çok ağlıyor amaaltını alırkende feci ağlıyor. kiri değerli bizimkinin :)
kundak benim bebekliğimden var ama yapamadım işte. daha küçükken alıştırsaydım olurdu belki.
pompanın garantisinde sorun çıktı maalesef. napcam bilmiorum. garanti belgesini bulamıyorum. kutu lazımmış o yoksa. kutuyu da atmıştımbende süt kanallarını baskı yapıyorum. daha çok ve hızlı sağıyordu. tam sütümde artmıştı ama bozuldu işte
Cnim göbeginiz düsmüs gözun aydin rahatlamistir artik bebegin göbegi aciyor olabirdi o yuzden altini actirmayida isetmyiordur simdi duzelir artik daha uysal olmaya baslar merak etme bugunlerde gececek .
annenlerde gelmiss gözun aydin biraz olsun sende rahatlamisin canim guzel guzel dinlen simdi keyfini cikar tadina var lohusaligin hic birseyi dusunme sorun etme artik :)) KUNDAK OLAYINA GELINCE BENDE ILK ZAMANLAR KUNDAKLAMADIM
HR SAAT BASI UYANMASINDAN BIKMISTIM BENDE BURDADA KUNDAK KONUSULUNCA BIRDE BEN DENEYIM DEDIM VE CIDDEN COK ISE YARADI YANI SUNUN SURASINDA EN FAZLA 2 HAFTA DIR BELKI O KADAR BILE OLMADI KUNDAKLIYALI VE BUGUN BIZE 40 GÜN OLDU DUSUN YANI GERISI SENDE ALISTIRABILIRSIN CANIM ANNENDE GÖSTERIR YARDIM EDER SANA .:)) KOLLARINI DISARDA BIRAKMA HIC BIR ISE YARAMAZ OZAMAN
zeyyyno sağol canım ama hiç meme alacak bi havası yok elektrkli var çekiyor çekiyor 15 dakikada 10 cc onuda döküyordum zaten 3 gün arayla 2 kez narkoz aldım sağlıklıda değil sütüm.. yarın vermeye başlıycam ..inşallah alır .. gazınada gelince damladan mı bilinmez çok zorlanmıyor benimki aslında neden vermişler fitili anlamadım..
oda var dimi .. gelmediği daha mı iyi acaba...
olurmu yaş gelmesi lazım göz damarları tıkalı olabikiyor ozaman.benim büyük oglum öyleydi sürekli masaj yapıorduk gec yaş geldi ondan
göz yaşı damarlarından gelmedigi için sürekli gözü sulanıyordu
kızlar bebeklerımızde gaz sancısı yapmasın dıe ne yemememız lazım. Dıkkat edecegımız bısey var mı . Dun gece kızım ortalıgı yıktı zorla uyuttuk pizza yedım kola ıctım ondanmıdır sız napıyosunuz gaz ıcın nsı cıkarıyosunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?