2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Canim bende en başından beri farkli yone yatiriyorum.sorun kafasını uyanikken sirt usti koydugumda bi sabit tutmamasi.uyurken zaten yan yatirnak zorundayız kusma durumunda bogulmasin diye

Ins canım benım ya bunu duymak bıle benı oyle mutlu edıyor kı .. Aylardır cektıgımız yalnızlıgın son bulacak olması fıkrı mukemmel :)

Canım dıkısınde akıntı varsa ıltıhap yapmıs olabılır.dıkısın tamamında cızgı halınde kabarıklık bende de var ctesı dıkıslerımı aldırdım doktorum gordugunde normal akıntı olmadıgı surece sıkıntı yok demstı.
Benım dıkıslerımdekı acıda bsta ve sonda oluyor yatarken veya yattıgım yerden dogrulurken falan canım normalde olmuyo.

Bu arada benım mınıgın gobegı dusmedı hala arkadaslar 11 gunluk olduk ne zaman duser sızce bana bıraz gec gıbı geldı ?

Işte benim perenslerim
emzik kavgamız :)

Eklentiler

• $995411_10151716775528516_1107329095_n.webp
    15,8 KB · Görüntüleme: 36
Saab Simplex kullanan varmı hanımlar
dunkü krizden sonra bugun almayı düşünüyorum

ben kullanıyorum canım ilk oğlumdada kullanmıştım ilk oğlumun gaz sorununa çözüm olmuştu diyebilirim şimdide kullanıyorum ama o kadar etkili olmadı nedense yada ben den kaynaklanıyor çünkü düzenli kullanmıyorum normalinde günde 3 defa 8-9 damla veriliyor galiba ben günde iki defa 5 damla veriyorum ve oğlum hala ıkına ıkına bir hal oluyor ama napıyım daha çok küçük ilaç kullanmak istemiyorum bağırsakları ilaca alışır tembelleşir diye endişeleniyorum bizde belki geçer diye bekliyoruz sen kaç damla kullanıcaksın canım bende ona göre düzenlesemmi acaba ?

Son düzenleme:

valla benim sıpada öyle kafası sürekli ya sağda ya solda.yan yatmasına imkan yok uyurken bile hareketli.ne yapcaz bilmiyom...

Işte benim perenslerim
emzik kavgamız :)

oyyy maşşalllahh kime benziyo bunlar ya ikiside birbirinin kopyası
büyüğü yakışıklı küçükünde şooooook tatlıı kuzum ya nasılda poz verirmişş zibidiiii:18:
şu bebecikler yüzünden bi gün dişlerimden olacam (kendimi sıkmaktaan)

suzan6638

kızlar suzan bugün doğuma gitti sabah yatış yapmışlar günü geçti bebişte büyüdüğü için suni ile doğuracak inaşallah
konuştum az önce kociş serumu tutuyomuş o da dolaşıyomuş
sancı 80 lerde dedi sesi gayet güzeldi
dualarınızı bekliyooomuuş hepinize slmı var

Saab Simplex kullanan varmı hanımlar
dunkü krizden sonra bugun almayı düşünüyorum
canım ben kullanıyorum ama sen istersen mestil al çünkü doktorumuz bitince onun yerine mestil alın ikiside aynı ürün o kadar para vermeye gerek yok dedi sanırım mestil yerli sab ithal..zinco rezene çayı wind kremi walla ben herşeyi uyguluyorum ama yinede kıvranıyo yawrucak

canım her seferinde farklı şekilde yatır biz öyle yapıyoruz yüz üstü bile bırakıyoruz zaten bizimki doğduğu günden beri başını tutuyo yüzüstü nasıl rahat ediyosa o tarafa çeviriyor

Arkadaslar,
Meme ucu yaralari bebegin memeyi dogru tutmamasindan kaynaklaniyor. Biliyorum ilk defa anne oldugunuzda herkes sadece ucunu degil cevresindeki siyah kismida agzina almali diyip duruyor. Isin kotusu ne yapilmasi gerektigini hepimiz biliyoruz ama nasil yapilacagini bilmiyoruz:) korkmayin yalniz degilsiniz. Ilk bebegimde hergun aglaim 1 ay boyunca yok ben emziremeyecegim diye. Kizimi 15 ay emzirdim doyasiya:) benim isime yarayan birkac noktayi paylasmak isterim:
1- meme basi aik yara olduysa: Garmastan Pomat kullanin ve memeyi havalandirin. Yalniz bu kremi emzirmeden once temizlemeniz gerekiyor. 1 kasik karbonati suda eritip iyice memeyi temizleyin sonrada ilik suyla durulayin.
2- bebegi emzirmeden 5 dakika once memeyi pompa ilesagin. Meme ucunuz cikacak ve siyah kisim yumusayacak. Boylece bebek memeyi kavrayabilecek.
3- eger pompa ise yaramiyorsa plastik meme uclari ile emzirin. Korkmayin bebek biraz buyuyunce cikartiyorsunuz o plastik aperatlari. Bebek magazalarinda satiliyor. Meme ucunuza uygun boyutta almaniz gerekli.
4- her emzirmeden sonra meme ucunuza sutunuzu surup acik birakin memeyi.
5- emzirmeden once sicak havlu ile memelere masaj yaparsaniz sut akisini hizlandiracaksiniz.
6- sut uretimini indukleyen gidalar: rezene, zencefil, sarimsak, sogan, bulgur,
7- internette degisik pozisyonlarda emzirme teknikleri var, eger memeleriniz buyukse futbol topu pozisyonunu oneririm. Ters kundak bir diger iyi yeni dogan emzirme pozisyonudur.
8- bebek sarilik olduysa ve uyandirmakta gucluk cekiyorsaniz, islak temiz bir bezle ayaklarina ve alnina dokunun, ayak altini imdikleyebilirsiniz, sirtinda omurlai boyunca parmaklarinizi hareket ettirmenizde uyanmasini saglar. Lutfe bebekleri cok giydirmeyin, onlar terleyemediklei icin cok giydirmek ateslerinin yukselmesine sebep olacaktir.
Unutmayin yazin sizden 1 kat ince kisin 1 kat kalin giyinmek yetecek bebege.
Umarim benim isime yarayan bilgiler sizlerede yarar saglar. Saglikli mutluve bol sutlugunler!

Son soz: sutum bol dedikce sutunuz olacak. Ben buna inaniyorm ve her sabah sutum bol diyorum kendime

canım hakkınızda hayırlısı olsun inşallah... allah gönlünüze göre versinn... bende annem gitti diye çok çok üzüldüm..

dün göğüslerim sanki dolmadı gibime geldi oğlum da sık emdi bi ara çok.. uyanık kaldı huysuzlandı falan bende emzirdikten sonra acaba doymuyormu diye 15 cc mama yaptım yarısına yakını içti.. ama 5 dk içinde de içtiğini kustu.. evdekilerde oburluğundan aldı o mamayı doymasa çıkarmazdı dediler.. hala kafamda soru işareti tabi.. doyuyor mudur sizce?

ben henüz almadım kızlar arastırıyorum şimdilk doktora sormadan bişey kullanmakda istemiyorum
önce rezene çayını deneyeyim bakalım birde yemeklere kimyonu
damla fln vermeyi istemiyorum çok minikler henüz
ama sancı cekerken görmekte cok üzüyo beni:18:

Bizimkide ilk gunden beri kafasini tuttugu icib kontrol edemiyorum zaten.nys zamanla degisir heralde

Doyuyor canim doyuyor mrk etme fazlasını da cikariyor bende kaygiliydim ama simdi degilim doydugundan eminim tokluk hissi olmadigi icin her verdigini aliyor sonra kusuyor.tabi sik sik emdikleri icin cok dolu haliyle bir olmuyor miktar.ben oglum emdikten sonra 30 ml fln cikariyorum tek gogsumden

Sinirden içim içimi yiyor ya
Eltimle eşi geldi dün akşam 10 gibi ki ben o saatte uyuyorum genelde bebek uyurken uykumu alayım diye neyse gelsinler o önemli değil uykusu da kalırım ama benim eltim bebeğimi sürekli eşimin kuzeninin kızıyla karşılaştırıyordu onunki benden 1 hafta sonra oldu
Dün akşam da tutturdular yine vay efendim gönülün bebeği ne büyükmüş tombişmiş teni de bembeyazmış kocaman çocuk gibi bakıyormuş benimki niye küçük kalmış hatta dahası bu çocuğa nazar değiyor dediler ben de nazar değecek bi tarafı yok ki çirkin oğlum benim dedim öylesine
dediler öyle de küçük olunca çok çabuk nazara gelir

benim oğlum 3.300 doğdu 3200 dü 5. Günde cuma günü 23.gününde 4 kilo olmuştu ebeler çok iyi demişlerdi ilk 2 gün dışında mama hiç vermedik inşallah da vermeyiz
Geceden beri aklımdan çıkmıyor ya çok üzüldüm anlamadım ki dertleri ne ya hiç mi düşünmüyorlar bu kıza yazık kafasına takar sütlü diye kocaman insanlar ki eltimi de severim değer veririm anlam veremiyorum ve çok üzgünüm

Son düzenleme:
kızlar ya ben kendimi bildim bileli hiç ter kokmam hatta kardeşim uyuz olurdu kızım yazın olsun kok bari falan derdi. ama doğumdan sonra ben iğrenç ter kokmaya başladım. öncelerde emziren kadınların ter koktuğunu duyardım hatta kızardım pöf ter kokuyo falan diye ama şimdi ben kokuyorum sizlerdede varmı böle bişey

ya canım boşver ya hasetinden demiştir o maşalah bebeişin dana gibi olmuş :)) sen farketmiyomusun bebeğinin nasıl büyüdüğü hergün nasıl değiştiği onlara haltetmek düşer boşverr

15.06 da doğum yaptım ama anca bugün pc başına geçebildim. Telefonla arada bakıyorum ama yazmak zor geliyor o yüzden yorum yazamadım.

Nasılsınız kızlar..Bebişleriniz nasıl..

Benim kızım ilk 15 gün çok usluydu. sonra şu gaz belası musallat oldu. O kadar yediklerime dikkat etmeme rağmen birde.. Birgün huysuz birgün usluyuz. Şimdi uyuyor kızım. eminim akşam ayaktayız

sezeryan olan arkadaşlar doktorunuz ameliyattan sonra antibiotik verdi mi?banaa vermişti.bitince tekrarla falan demedi.kontrolde unutmuşum sormayı.sizin doktorlarınız ne dedi acaba?

afedersin ben kendimden tiksiniyorum ya... eşime bırakıp hemen beş dk giriyorum duşa olmadı kamerayı kuruyorum giriorum.oda olmadı bebişide banyoya alıyorum ana kucağında öyle giriyorum.ben hayatımda böle terlemedim arkadaşım bu nedir böyle :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…