gibbi aynı durumdayız canım sağınca 20cc çıkıyorsen her seferinde mi 60cc veriyorsun? spring sağol güzelim içim rahatladı.10-20ccde su veriorum günde bi kere.[/QU
evet her seferinde 60 cc yapıyorum ama bazende 30 cc yapıyorum susarsa başka yapmıyorum eğer ağlamaya devam ederse hala ağzını açıp aranırsa bir daha yapıyorum 60 cc ye tamamlanıyor tüm güm boyunca hem beni emiyor hemde 3-4 kez 60 cclik bitiriyor ama azaltırmaya çalışıyorum önceden daha çok mama içiyordu şimdi 3-4 kez içiyor inşallah daha çok gelirde hiç mama vermem.
sen kaç kez mama veriyosun?
canım nacizane süt için yaptıklarımı söyliyeyim rezene içiyorum humana veya lactamil süt arttırıcı ara ara sağıyorum gelmesede ki en önemlisi bu ben çok faydasını gördüm su ve inciri duydum denemeye başladım
canım yüzde 60_70 artması yeterliymiş sıkıntı yok inşHaziran ayinin 28 inde 3. Tup bebek denememizi yaptik ve cok sukur bu kez tuttu.iki gun once kan tahlilinde sonucum 72.29 cikti.doktorum bugun tekrar istedi ve sonuc 115.5 cikti.normalde ikiye katlasi gerekiyordu ama katlamadi sizce sonuc cok mu kotu? Biraz moralim bozukdu.konuyla ilgili yardim edecek arkadaslarin cevaplarini bekliyorum tesekkurler
gibbi aynı durumdayız canım sağınca 20cc çıkıyorsen her seferinde mi 60cc veriyorsun? spring sağol güzelim içim rahatladı.10-20ccde su veriorum günde bi kere.[/QU
evet her seferinde 60 cc yapıyorum ama bazende 30 cc yapıyorum susarsa başka yapmıyorum eğer ağlamaya devam ederse hala ağzını açıp aranırsa bir daha yapıyorum 60 cc ye tamamlanıyor tüm güm boyunca hem beni emiyor hemde 3-4 kez 60 cclik bitiriyor ama azaltırmaya çalışıyorum önceden daha çok mama içiyordu şimdi 3-4 kez içiyor inşallah daha çok gelirde hiç mama vermem.
Kizlar bnde ayni sizin gbiyim.sutum az mecburen gunde 3-4 sefer 60 cclik mama veriorm.bizimki cok memeci surekli emmek istiyor doymayinca ek veriorm ama cok uzuluorm bu duruma.sut arttirmk icin herseyi yapiorm ama fazla gelmiyor
bence ikiside işe yarar ama ben burda okumuştum suya 8 incir 8 kayısı yarım saat bekletip 15 dk kaynat dediler deniyorum bakalıminciri komposto yapıp öyle mi yiyosun yoksa normal olarak mı tüketiyosun? bende suya başladım gerçekten çok etkisi oluyor.
canım yüzde 60_70 artması yeterliymiş sıkıntı yok inş
inş iyi haberlerini duyarızAllah razi olsun icim rahatladi
günaydın annişler,
hepimizde aynı sorunlar valla.ya gaz ya uykusuzluk ya da bebişleri uyutamama.allah hepimize kolaylık versin.
bebeğime emzik alıştırmak istiyorum kızlar çok mu geç kaldım.oğlum bir aylık olacak.birde nuk un emziğini aldım ama ucu çok sert.(biberonun ucu çok yumuşak bebiş çok rahat alıyo biberonu).bebeğin ağzını acıtır die veremiyorum sizin emzikler nasıl ve ne marka.önereceğiniz emzik varsa gidip alayım yoksa bebiş 24 saat memede kalacak.
Bu arada topiğe terk eden sevgili arkadaşlar geri dönün lütfen.insan bu sitede birbirinden çok şey öğreniyo ve bir nevi streste atıyo.hepimizin birbirlerinin görüşlerine önerilerine ihtiyacları var.
Sezeryan oldum ama doktor dikisime surecegim merhem disinda ilac vermedi. demir hapima devam ediyorum sadece.
Kizlar hangi mamayi kullaniyorsunuz? Ben aptamil kullaniyordum bugun hemsire hanim bebelac tavsiye etti. Seker oranindan dolayi kati gidaya gecisim daha kolay olurmus
canım hakkınızda hayırlısı olsun inşallah... allah gönlünüze göre versinn... bende annem gitti diye çok çok üzüldüm..
dün göğüslerim sanki dolmadı gibime geldi oğlum da sık emdi bi ara çok.. uyanık kaldı huysuzlandı falan bende emzirdikten sonra acaba doymuyormu diye 15 cc mama yaptım yarısına yakını içti.. ama 5 dk içinde de içtiğini kustu.. evdekilerde oburluğundan aldı o mamayı doymasa çıkarmazdı dediler.. hala kafamda soru işareti tabi.. doyuyor mudur sizce?
kızlar ya ben kendimi bildim bileli hiç ter kokmam hatta kardeşim uyuz olurdu kızım yazın olsun kok bari falan derdi. ama doğumdan sonra ben iğrenç ter kokmaya başladım. öncelerde emziren kadınların ter koktuğunu duyardım hatta kızardım pöf ter kokuyo falan diye ama şimdi ben kokuyorum sizlerdede varmı böle bişey
Canım bebeğinin boyu kilosu nasıldı peki?
Mama alinca cok farkediyor mu acaba?
ben 2-3saatte bir 30-40cc veriyorum tatlım.gibbi aynı durumdayız canım sağınca 20cc çıkıyorsen her seferinde mi 60cc veriyorsun? spring sağol güzelim içim rahatladı.10-20ccde su veriorum günde bi kere.[/QU
evet bazen olmayınca olmuyor napalımKizlar bnde ayni sizin gbiyim.sutum az mecburen gunde 3-4 sefer 60 cclik mama veriorm.bizimki cok memeci surekli emmek istiyor doymayinca ek veriorm ama cok uzuluorm bu duruma.sut arttirmk icin herseyi yapiorm ama fazla gelmiyor
Canım bebeğinin boyu kilosu nasıldı peki?
Mama alinca cok farkediyor mu acaba?
mama almaya başlaynca 550gr aldı benim bebişim.
biz kullanıyoruz, işini yapıyor ama tam anlamı ile kesmiyor mucize beklememek lazım..genel olarak memnunuzSaab Simplex kullanan varmı hanımlar
dunkü krizden sonra bugun almayı düşünüyorum
Işte benim perenslerim
emzik kavgamız :)
bariz doyuyor cnmdün göğüslerim sanki dolmadı gibime geldi oğlum da sık emdi bi ara çok.. uyanık kaldı huysuzlandı falan bende emzirdikten sonra acaba doymuyormu diye 15 cc mama yaptım yarısına yakını içti.. ama 5 dk içinde de içtiğini kustu.. evdekilerde oburluğundan aldı o mamayı doymasa çıkarmazdı dediler.. hala kafamda soru işareti tabi.. doyuyor mudur sizce?
seni çok iyi anlıyorum canım, benim oğluşa da eşimin ailesinden öyle çok yorum geldi her seferinde diyorum vereceğim bu kez ağızlarının paylarını diye ama her seferinde donup kalıyorumSinirden içim içimi yiyor ya
Eltimle eşi geldi dün akşam 10 gibi ki ben o saatte uyuyorum genelde bebek uyurken uykumu alayım diye neyse gelsinler o önemli değil uykusu da kalırım ama benim eltim bebeğimi sürekli eşimin kuzeninin kızıyla karşılaştırıyordu onunki benden 1 hafta sonra oldu
Dün akşam da tutturdular yine vay efendim gönülün bebeği ne büyükmüş tombişmiş teni de bembeyazmış kocaman çocuk gibi bakıyormuş benimki niye küçük kalmış hatta dahası bu çocuğa nazar değiyor dediler ben de nazar değecek bi tarafı yok ki çirkin oğlum benim dedim öylesine
dediler öyle de küçük olunca çok çabuk nazara gelir
benim oğlum 3.300 doğdu 3200 dü 5. Günde cuma günü 23.gününde 4 kilo olmuştu ebeler çok iyi demişlerdi ilk 2 gün dışında mama hiç vermedik inşallah da vermeyiz
Geceden beri aklımdan çıkmıyor ya çok üzüldüm anlamadım ki dertleri ne ya hiç mi düşünmüyorlar bu kıza yazık kafasına takar sütlü diye kocaman insanlar ki eltimi de severim değer veririm anlam veremiyorum ve çok üzgünüm
evet, bir paket kullandım canımsezeryan olan arkadaşlar doktorunuz ameliyattan sonra antibiotik verdi mi?banaa vermişti.bitince tekrarla falan demedi.kontrolde unutmuşum sormayı.sizin doktorlarınız ne dedi acaba?
hemen vereceksen ısıtmana gerek yok, dolaba koyduysan 80-90 derece suya oturtuluyor(benmari)..ben biberonu sıcak suyun altına tutuyorum, biraz su akıyor boşaKizlar anne sutu ısıtılir mi yada nasil isitcam
canım öyle net matematik hesabı artmayabilir her zaman, o dedikleri ortalama değerler..güzel artmış inşallah böyle devam ederHaziran ayinin 28 inde 3. Tup bebek denememizi yaptik ve cok sukur bu kez tuttu.iki gun once kan tahlilinde sonucum 72.29 cikti.doktorum bugun tekrar istedi ve sonuc 115.5 cikti.normalde ikiye katlasi gerekiyordu ama katlamadi sizce sonuc cok mu kotu? Biraz moralim bozukdu.konuyla ilgili yardim edecek arkadaslarin cevaplarini bekliyorum tesekkurler
her zaman ağızda tutmaz ki cnm, başka ihtiyacı varsa atması daha iyi zaten ama bazen büyük geldiği için de hemen atıyor olabilir. 0-3 aylıklardan aldıysan onlar ilk bir ay çabuk yoruyor, ya alttan destek tutacaksın ya da 0 numara yenidoğan emziklerden alacaksın (mamajoo ve bebedorunkiler iyi)Alttan tutma işini biz yapmıştık öyle uyku alışkanlığı olarak kaldı bizimkindeKızlar paşama emzik aldım 27 günlük olduk. Başta emziğe çok karşıydım ama susması için alayım dedim.
Ama emziği tutmuyor. Aslında canı isteyince tutuyor. altı temiz karnı tok olunca keyif yapmak için 10 dk emiyor sonra atıyor.
Alışması için geç mi kaldım ?
Sizinkiler nasıl. emziği sürekli mi emiyorlar yoksa kısa periyotlarla mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?