2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Ben avent gogus pompasindan memnunum. Biraz miy miy cekiyor ama acitmiyor.

Kizlar bu incir aninda sut yapiyor ya, goguslerim doluverdi. Oglusum ogle uykusundan uyansin lezzet soleni var

kafamın içinde orkestra var
kzım 4.5tan beri uyumamış kollarda susturmaya çalışıyorz hergün böyle 1 saat önce fön makinasını keşfettim (nettekiler işe yaramıyo gerçek ses istiyrz) onu duyunca hemen kucağımda uyuyor kapatıp yatağına koydummu basıyo yaygarayı...uyu be kızım kolum koptu kafam şiştiwalla:26::18:

2. AYINDA BEBİŞLERİMİZ :

Artık bebeğiniz başını daha iyi kontrol edebilir, karın üstü yatırıldığında başını 45 derece kaldırıp etrafa bakabilir.
Gözleriyle hareket eden bir cismi izleyebilir.
Başını ve gözlerini sese döndürür.
Gülümsemeye başlar.

Bebeğin gelişimini nasıl destekleyebilirsiniz?

Karın üstü yatırıp boyun kaslarını güçlendirmesini sağlayın. Parlak renkli, hareketli, sesli oyuncaklarla dikkatini çekin. Yatağının kenarına kontrast rekler içeren resimler, şekiller veya kırılmaz bir ayna iliştirin. Onunla yüz yüze zaman geçirin, konuşun, şarkı söyleyin, sık sık ismiyle hitap edin.
[TABLE="width: 780"]
[TR]
[TD]

[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

1 AYINDA BEBİŞLERİMİZ :

Düz bir yüzeye yatırıldığında kafasını kısa süreyle kaldırabilir.
Yüze odaklanabilir.
Çıngırağa bir şekilde yanıt verir (ağlayarak veya sakinleşerek)
Yüzünün 15 cm üzerinde yay şeklinde hareket ettirilen nesneyi orta hattin ötesine kadar takip edebilir.
Ağlama dışında sesler çıkarabilir
Sizin gülüşünüze gülüşle yanit verebilir
Kendiliğinden gülmeye başlayabilir:

EVET CAnm ya doğustan oluyoms koca karı ısı dıyceksın ama bı dr gösterdım 1 tlyı gazlı beze sarıp bantla yapştır göbeğine yoksa 2 yasına gelnceye gecmezse kucuk bı opersyon gecırmesı gerekebılır dedı

ben çok kustum cidden doğumdan çıktım yine kustum hatta :) bebek hızlı kilo alıo tatlım bnm 3480 doğdu çıktığımızda kilo vermemişti cuma gittik 4500 olmuş iyi gayet dediler sütüm yarıo ama gündüzleri uyumuo bazen sütüm kalmıo üzülüorm ağlayınca oğlan herhalde devam sütüne başvurucam aç kalıo yoksa oğlum çok kiloda iyi değil aslında bebeklerde takmamak gerek cnm ya

saol canım benmm senin oğlanda pek yakışıklıı bu arada tacına bayıldımm..
merci bebişim :)

kızlar ameda lactaline süt pompası alayım mı bi akıl verin

Merhaba ben bu pompayı kullanıyorum. Ben memnunum ancak başak bir pompa kullanmadığım için karşılaştırma imkanım yok ne yazık ki. Ama sunu söyleyebilirim eğer sütüm varsa 15 dıda rahatlıkla 60-70 ml çıkarıyor. Vakum derecesini daha orta kapasitede bile çalıştırmadım, hep düşükte çalışıyor ona rağmen yetiyor. Hızını ise hemen hiç açmıyorum. Eğer bunları yükseltirsen daha çabuk çeker ama ben acıtır diye korkuyorum açıkcası.
Ayrıca ebebekteki fiyatı bence çok iyi ben jönlerde bahar indirimde 239 a almıştım. Umarım faydası olur.

canım peki o altındaki aparat ne?çözemedim

Hanımlar bebekleriniz gaz sancısı çekiyor mu ve kaçıncı hafta başladı.Ben 2 haftalıkken başlar diye duymuştum ama benim oğlum daha 8 günlük ve bugün inanılmaz gaz sancısı çekti. Sabah 10 dan akşam 9a kadar hiç uyumadı sürekli ağladı. gelen giden bu çocuk aç dedi emzirdim. Gazı var galiba dedikçe gazı olan bebek emmez dediler ama bebeğim sonunda çıldırdı. Yavrumun gazını çıkarıncaya kadar canım çıktı zorlamadan dikişlerim sızlamaya başladı. Daha çok erken değil mi? o kadar da dikkat ediyorum. Yememe, içmeme, ayağımdan çorap terlik eksik olmuyor. Bu sıcakta pencerenin birini açsam çarpmasın diye diğerini açmıyorum. Şimdi ise baygın gibi uyuyor az önce kendimi nefes alıyor mu diye bebeğimin nefesini dinlerken buldum. Off bu strese aylarca nasıl katlanılır.

Oğlum sünnet oldu:) iyi ki yaptırmıştım hiç bir sorun yaşamadık Allah'a şükür... Tek sorunumuz sebamed kullanmama ve sürekli alt değiştirmeme rağmen 2 gündür pişik önerilerinizi bekliyorum
biz desitin kullanıyoruz iyi geldi

kızlar netten göğüs pompası sipariş edecem e bebekte bugüne özel indirim var ne önerirsiniz
lansinohtan memnunum ben

Ben avent gogus pompasindan memnunum. Biraz miy miy cekiyor ama acitmiyor.

Kizlar bu incir aninda sut yapiyor ya, goguslerim doluverdi. Oglusum ogle uykusundan uyansin lezzet soleni var
taze incir mi cnm o? çıkmadı diye biliyorum ama bir umut soruyorum kuru incirden nefret ediyorum çünkü

bizimki 3 günlükken başlamıştı cnm, gazı varken daha fazla bile emmek istiyor bazen çünkü emme gazı biraz da olsa rahatlatır gibi oluyor ama biter bitmez yine başlıyor. İlla ayakta çıkarmak zorunda değilsin gazı, dikişlerini zorlama..elinin ya da bacağının üstünde yüzüstü ya da kucağında karın karına da güzel çıkıyor gaz. YEdiklerine yine dikkat et bazen anneye gaz yapmayan şey bebeğe yapabiliyor.Aylarca sürmüyormuş, erken başlayınınki erken bitiyormuş diye duydum ama bendeki züğürt tesellisi de olabilir kolay gelsin

son iki gündür oğluşum düzene girmişti, ağlama krizi yok mis gibi uyuyordu mutlu mutlu kalkıyordu sanırım nazar değdirdim millete söyleye söyleye. 10 saatte toplam 1 saatlik kısa uykular şeklinde uyudu, çok ağladı. Ne yapsak olmadı. En son çare olarak kullandığımız araba gezintisi de fayda etmedi. Biz de arkadaşları aradık (vakti zamanında kolik sorunu olan ikizlere sahip çok anlayışlı ve deneyimli insanlar) parktalarmış, yanlarına gittik. Bebeği de arabasına koyduk. Bebekle 4 saat kadar dışarıda kaldık, çay bahçesinde oturduk babası arabası ile azıcık dolaştırdı hemen uyudu dışarıda. Biz de sonra çay bahçesine oturduk, sohbet ettik (nasıl özlemişim anlatamam). Böylece ilk gezmemizi yapmış ve günü mutlu şekilde bitirmiş olduk. Arada kalktı, emzirdim altını değiştirdim yine uyudu..Şimdi hala uyuyor şşşşşş

canım muhtemelen açtır bence bızim basımızida geldi gecenin biyarısi hastane hastane dolastik ben gaz sancısıdır diye dusunuyordum ama açmıs yavrum ilk gunler sut azgeliyor

Evet normal, genellikle dogumu takip eden 2. Hafta baslar gaz sancisi ve 2 ay kadar surebilir. Ilk kizim coook gazliydi. Ne yapsak fayda etmedi 2,5 ay sonra sancilar bicak gibi kesildi. Yeni bebegimde de gaz sancilari basladi. Bebeklerim tek bildikleri emmek. Bu sekilde rahatliyorlar o yuzden gaz sancisi oldugunda daha da cok emmek isteyecek. Tabiki bu durum kisir bir dongu gibi devam edecek, emdikce daha fazla gazi olacak ama bir yandan da emdikce ve midesi doldukca beyin bagirsaklari bosalt sinyalu verecek. Gobegi dustukten sonra gaz masaji, ilik banyo ve elma yagi vs kullanmakta fayda var. gececek uzulmeyin. Insan cok uzuluyor hele ki o gariban kivranirken ama geciyor meraklanmayin. O minik bagirsaklar duzgun calismayi ogreniyorlar:) ilac vermenizi tavsiye etmem ama cok sikisirsaniz doktorunuz size Saab Simplex diye bir surup yazacaktir.
Kolay gelsin:)

Surekli uyandirip emzirmek icap edecek. Memeyi ilk basta tutasi cok zor. Ilk bebegimde 1 ay ugrasmistim emsin diye. Meme uclarim tersti. Oncelikle moral bozmayin. Ben internetteki videolari izleyip cok fayda gormustum. Bir de plastik meme uclari ile memeyi tutturup emmesini sagliyordum. Bir diger yontemim, emzirmeden 5 dakika once makina ile memeyi sagip ucunu cikartiyordum. Eger aeorola( memenin cevresindeki kahverengi kisim) cok sert ise bebek tutunamaz memeye, o yuzden biraz sagarsaniz iyi olur. Unutmayin dogru tutunup tutunmadigini bebegin dudaklarina bakip anlayabilirsiniz. Vak vak dudak olmali emerken. Malt icecekleri cok sut yapar, en cok sutu ise bebisin emmesi yapiyor. Bu arada bazi memeler sagmaya musait degildir, sakin sutum yok sanmayin. Ilk gunler cok zor ama inanin emzirmek hem sizi hem bebisi rahatlatacak
Sevgiler

Kizlar yaa aklima bi sey takiliyor ve cok tedirgin olmays basladim.cocugu doktor yan yatirmami soyledi oylede yapiyorum ama kafasi sivrilesecek diye korkuyorum.uyanikken sirt ustu yatiriyorum ama oglum o kadar hareketli ki kafasını surekli saga sols hareket ettiriyor.uyuduktansonra sirt ustu yyatırıyorm kafasını yine sağa sola ceviriyor.napcam basinin şeklinin bozulmasından korkuyorum. Sizde durumlar nasıl nasil bi cozum buldunuz

sezaryen olupta dikişlernde sorun yaşayan var mı aranızrda bayanlar??ben 10 gün önce doğum yaptım.dün dikişlerimden bir noktadan akıntı olmaya başladı.o güne kadar herşey nrmaldi.dikşler baya şiş ameliyattan beri hep böyle mi kalcak?baticonla temizledik o bölgeyi.bugün zaten kontrolüm var.bakalım ne diyce dr.bi de dikişlerin olduğu yerde deilde hemen üstünde karın bölgemde acı var böyle mi oluyo normalde?
bi sorunumuz daha var oğlumun göbeği dün düştü ama yarısı hafif kanlıydı.şimdi o kısımda kabuk olştu ama her bez değiştirmemde bodysini değiştirmek zorunda kalıyorum bebişin.kan bulaşmış oluyo.enfeksiyon kapmasın diye.2 gün daha pansuman yap demişti düştüğü gün arayıp bebek hemşiresine sormuştum.sızıntı şeklinde kanama yoksa sorun yok demişti.ama şu an emin olamıyorum.çocuk drlarının tüm randevuları doluymuş.bugün bebişi de hastneye götürcem ve son çare bebk hemşiresine göstercem.kanama olursa yakıolarmış sanırım o bölgeyi.niye böyle oldu ki

bizimki daha çok yeni ama uyurken her seferinde farklı bi tarafına yatırıyoruz.uyanıkken,alt değiştirirken ve kucaktayken genelde sırt üstü yatıyo dengeleniyo diye düşünüyorum.daha çok küçük olduğu için kendiliğinden yan dönemiyo .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…