2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
destek için sağ olun kızlar, :54::16:sabah anneme teslim edip 2,5 saat uyudum o arada kaşıkla vermiş annem sağılmış sütü. Çok perişan olmuşlar ikisi de 100ml sütü bitirene kadar. Kalktı, bir saat kadar memeyi emdi sonra iç çeke çeke.İlk defa 3 kez meme değiştirdim. Umarım bitmiştir bakalım şimdi yorgunluktan uyudu,kalkınca göreceğiz

selam kızlar sizi uzun zamandır takip ediyorum ama hiç yazmadım ben de haziran annesiyim 3 haziranda suni sancıyla normal doğum yaptım dünya tatlısı bir oğlum var:nazar: hepimizinkini allah bağışlasın:nazar: bu cumartesi kırkımız çıkıyor allahın izniyle merak ettiğim bişey var oğlumun düzeni yok hiç,hergün huy değiştiriyor bazen uyuyor bazen uyumuyor,aman aman bi gaz problemimiz yok sadece anne sütüyle besleniyor..dün mesela sadece 2 kere uyudu 2şer saat akşam üstü 3 te bi uyandı 9.30 da uyudu tekrar banyodan sonra..ama önceki gün de çalar saat gibi gece de gündüz de 2-3 saatte bir uyandı emdi tekrar uyudu.uyanık kaldığı zamanda bol bol emmek istiyor kucakta gezinmek istiyor falan...sizinkiler de böyle mi? ne zaman düzene oturcak uykusu falan,o kendi mi belirlicek düzenini ben neler yapabilirim? geceyi gündüzü öğrettim gündüz hep ses yapıyorum evde salonda tv açıkken uyuyor,gece odasında beşiğinde uyuyor..neyse çok uzattım kızlar uyuması ne zaman düzene biner ki?
cnm bebeklerde uyku mantığı bizdeki gibi çalışmıyor. İlk aylarda 17 saat fln uyuması lazım normalde onların. Yani gündüz uyanık kalsın gece uysun diye gündüz ses yapma. O şekilde gece uykusunu da bozarsın. Bebek sıkıntısı yoksa, gündüz iyi uyumuşsa gece de iyi uyuyor..Gündüz kaliteli uyuyamamışsa gece de uykuya dalmakta zorlanabiliyor. Uyku eğitimlerine en katı ekolde bile 3 aydan sonra başlanıyor o yüzden rutin oluşturmak dışında bu aylarda pek birşey yapamayız. Genel olarak 3-6 aydan sonra uyku eğitimine tam anlamı ile başlanıyor. Seninle aynı gün doğum yapmışız, anlattığına göre bebeğin standart bir 40ı çıkmamış bebek, gayet normal yaptıkları. 20si, 40ı çıkınca biraz değişir ama 3 aya kadar pek düzeni olmaması normal bebeklerin. Naçizhane tavsiyem rutin kur ama geri kalana müdahale etme hele hele emmeyi her istediğinde emzir bu çok önemli

Keep merhaba, oğluşuna bayıldım Allah bağışlansın:) biz de kızımızı kucağımıza aldık çok şükür.:nazar:

Yazını okuyunca yazmak istedim. Biz de Dr brown kullanıyoruz bir de medela calma biberon. Medela anne memesine en çok benzeyen biberon ve bebekler kesinlikle alışmıyor. Hatta biberonu sevmiyorlar:) kızım çalmadan sonra memeyi görünce mutlu oluyor:) eşim çabuk pes ettiği için Dr brown veriyor ama ben vereceksem çalma ile veriyorum. hoşlanmıyor tabi... Çocuk doktorumuz kesinlikle biberon kullanmayın demişti ama calmaya izin vermişti. :) düşün artık:)

İstersen bir de bu biberonu dene ancak 50 tl gibi bir fiyatı var. Ancak bu parayı verdikten sonra calmayı da kabul etmeyebilir paran boşa gidebilir bilgin olsun. Umarım işine yarar . Görüşmek üzere
Sağol carcarcım, ne parası canım yeter ki emsin kaşık işe yaramazsa deneyeceğim umarım işe yarar..kızını öp benim için:54:

hiç anlamadım bu masajı. önceden benimki kendi kendine çıkarıyordu, artık ıkınıyor zorlanıyor. videosunun linkini paylaşabilir misin? ben sadece sırtına vurarak çıkarmaya çalışıyorum işe yaramıyor gnelde.
gas baby massage - YouTube bir çok video var cnm, bak buradan bakabilirsin

kızlar kabul edelim, hepimiz zor zamanlar geçiriyoruz ama bazı arkadaşlar zorlukları daha yoğun yaşıyorlar..normaldir, nasıl ki her bünye soğuktan aynı etkilenmez ve hatta aynı insan da aynı şekilde etkilenmez zorluklar için de böyledir.Misal kimisi soğukta gece gündüz çalışır hasta olmaz bir bakası balkonda çamaşır asarken üşütüverir.Bazen çok fena ıslanıp üşüyüp kesin hasta olacağım deriz ama olmayız bazen olmadık zamanda hasta oluveririz.. Kimisi neler neler yaşar ama depresyona girmez, kimisinin yaşadığı olaylar onu depresyona sürükleyiverir. Ya da işteki bütün zorluklara göğüs geren güçlü bir kadınken konu çocuk olduğunda aynı direnci gösteremeyebilir insan. Doğum sonrası depresyonda en güzel çözüm terapi. Tabi Türkiye şartlarında bu neredeyse imkansız. Para konusu çözülse bile zaman sıkıntısı var o da çözülse bu konuda eğitimli uzman bulmak zor. Aşağıdaki linkteki yazıda "kendi kendine yapılabilecekler" gibi bir bölüm var. Yardımcı olabileceğini düşündüm.
Umarım hepimiz bu zor zamanlardan alnımızın akı ile çıkarız ve bu anılarımızı gülerek hatırlarız:16:

doum sonras depresyon nedir depresyon belirtileri nasl tedavi edilir doum sonras

1 aydır gaz sorunumuz yoktu tam 1 aylık olduk gaz sancılarımız başladı. aslan gibi kükrüyoruz valla. ne masaj ne duş ne ilaç hiçbişey fayda etmedi ya. dün hastaneye giittik hastanede klima vurdu galiba bebeğimi gece zeytinyağı bile içirdim :( gece az biraz yeşil kaka yapmış üşüdü galiba bebeğim sabah sarı kakasını yaptı sevindim enfeksiyon kaptı diye korkmuş

gaz için zinco kullanıyorum. sizlerin önereceği varmı
:9:ay çok güldüm ne güzel benzetmişsin "aslan gibi kükreme" gerçekten de öyle, arada bnm oğluşum da bizim ormanın kralı oluyor kükrüyor resmen:1: gaz için bizim dr bu metsil,zinco,sab simplex gibi ilaçların nasıl işe yaradıklarının belli olmadığını söyledi, zararı da olmaz deneyin isterseniz dedi ve bize sab simplex yazdı. mucize yaratmıyor ama içtikten az sonra işe yaradığınbı DUYABİLİYORUZ! ama arkadaşlardan bildiğim kadarı ile kimisinde işe yaramıyor..sanırım bebekten bebeğe değişiyor

oğlum 40çıktıktan sonra coştu valla ''maymun gözünü açtı''hesabı:34: dünyada olduğunun farkına vardı
2 gündür anamı ağlatıyo kahvaltı bile yapamaıyorum açlıktan ellerim titriyo artık
bütün gece sömürüyo tabi memeyi:16:
yere bıraktığım an basıyo çığlığı:1::1:
bi süre ağlasın almıyım kucağa diyorum sesinin çıktığı kadar bağırıyor valla
oturup gülüyorum bacaksız şimdiden beni parmağında oynatıyor:27::27:
tam kahvaltı yapıcam masaya oturuyorum ağlamaya başlıyor
bizde iki gündür masaya beraber oturuyoruz o kucağımda beni emiyor bende kahvaltımı yapıyorum son çare
ne yapıyım:9::9: ama çok komik bi kare:52::52:
ANNESİ YESİN ONUN TOTOŞUUNU:54::54:

valla canım bızımkının 40 çıkmadı ama bazen benı çıleden çıkarıyo çok az uyuyor süreklı gazı var ıkınıyo kucak ıstıyo ayy yandık valla yorgunluktan ,ölüyom artık

benimde ilk başta hastanede falan hep kardeşim baktı. acıdan çocuğu gözüm görmüyordu zaten :) spinal sezeryan oldum ama çocuğu bana doğru düzgün göstermediler. odaya çıktığımda da hemen getirmediler. baya bi sonra gördüm çocuğu.

ve benimki de sanırım kızkardeşimi annesi falan sanıyor. onda çok uslu. o salladığında falan hemen uyuyor.
canım ya gelmene çok sevindim bayadır yazmıyodum ama hepinizi takip ediyordum senide ayrıca takip ediyordum senin hissetiklerini bende hissediyordum kızım durmadığı için bi türlü seninle iletişime geçemedim..zamanla bebişlerimiz bize biz bebişlere alışacağız..şimdi biraz daha iyiyiz bebişle ama hala bende tek bi yöntemle susuyor kızım alışacağız diye umut ediyorum:18:

kızlar ya uykusuzluktan ölüyorum resmen..bir yandan oğlumu sallıyorum bir yandan yazıyorum. Benim hayta oğlum iki gündür biberon peşinde çünkü. Sabahları iki saat ben uyuyordum, annem bakıyordu. Benim uyanmamı bekleyemediğinden annem biberonla sağılmış sütümden vermeye başladı düzenli olarak, bu arada biberonumuz dr.brownsun anne göğsüne en yakın olan geniş ağızlı ve en az akışı olanı. 3-4 gündür meme ile kavgaları artmıştı ben de gazdan sanıyordum, önceki gece bütün gece beslenmek için ağladı ama ben gaz sanıp gaz çıkarmaya çalıştım çünkü memeyi veriyorum almıyor. Sonra dün akşam annemle keşfettik ki aç ama memeyi almak istemiyor biberon istiyor. Biberonun başlığını bir kapışı var ki görmeniz lazım, annem alınca susuyor ben alınca başlıyor ağlamaya. Meğer 3-4 gündür şöyle oluyormuş, direnip direnip en son açlığa dayanamayıp memeyi alıyormuş.Dün gece yine bütün gece ayaktaydık. Hemen biberon işi bitti tabi, bundan sonra ilaç kaşığı ile verilecek sağılmış sütler. O işi de bir şekil çözmemiz lazım çünkü ben işteyken annem mecbur beslemek zorunda kalacak. Sabaha kadar azıcık süt sağdım, onu kaşığın ucu ile verdim, sonra memeyi dayadım kollarımda hal kalmadı ama sabah biraz inadı kırılmış gibiydi.Az buçuk emdi, şimdi uyudu. Biz bu kabusu bir de mama ve şırınga ikilisi ile yaşamıştık. Bırakana kadar canımız çıkmıştı. Neyse ki benim de inadım inattır. O meme alınacak:19:
canım ya kaşıkla çok zor oluyor bende memeyi tutmamaya başlayınca (sütüm az olduğu için mama veriyorum biberonla)kaşıkla vereyim dedik rezil olduk sonra ağlamasına dayanamadım bibeerona devam ettim hemşire şırıngayla ver demişti ben hiç denemedim sen istersen bidene..aventin anne memesine anatomik olarak benzeyen biberonunu sipariş verdim dün geldi onunla verdik ondada memeyle kavga ettiği gibi kavga etti direndi içmedi mamayı acaba doydumu diye dr. brownsun biberonuna aktardım kalanı lokur lokur içti doğru yolda ilerliyorum asnırım inş. dayanabilirim..allah yardımcın olsun inş bırakmaz memişi

benimkide biberona alıştı. önce aventinkinden veriodum. ondan bol gelmesine alıştı.şimdi nuk u veriyorum ama nuk tan da benim göğsümden de süt az gelior die sinirleniyor. göğsümdeyken bana vuruyor. biberonlayken elinyle yüzünü sıkıyor falan. kaşıkla vermeyi denedim almadı. ağzından geri çıkardı hep
canım bizimkide aynı tepkileri veriyor sende şırıngayı dene istersen benimkide biberonea alıştı yukarıda yazdım..

slm annişler,

topiği terk eden arkadaşlar gelmiş hoşgeldiniz.sizsiz çok sessiz oluyordu buralar.sizlerin yerini tutamıyoruz.ayrıca burda o kadar şey paylaşılıyo herkes birbirinden bir şey öğreniyo.birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var.

bu arada kızlar az çatladım diyordum ama göbeğime bir baktım hiç çatlak yoktu ne biçim çatlamış.bacaklarımda öle.memelerde de çatlak var.offff o fit vucüttn birşey kalmadı geriye.o kadar kremler kullandım yağlandım fayda etmedi.hala da kullanıyorum bir umut diye.

şimdi bir geçmişi okuyayım ne var ne yok.
canım ya aynen bende öyleyim gebeyken çok fazla çatlağım yoktu 36 haftayken doğum yaptım ucuz atlattık derken bir iki hafta sonra bi baktımki çatlamayan yerlerim hep çatlamış var olanlar artmış diz kapağımın arkası kalçam basenler sonradan çatladı yanlardaki çatlaklarımda derinleşip aşağılara doğru başını almış gitmiş..okadar yağ kullandım yok anam

kızlar benim bebişin gözünde 2 gördüm kıl gibi bişey var sizce sıkıntı olur mu
canım bizimkindede arada bişiler görüyorum ama bi sıkıntı olsa ellerini sürekli gözüne götürür diye düşünüyorum yada iltahap olur

1 aydır gaz sorunumuz yoktu tam 1 aylık olduk gaz sancılarımız başladı. aslan gibi kükrüyoruz valla. ne masaj ne duş ne ilaç hiçbişey fayda etmedi ya. dün hastaneye giittik hastanede klima vurdu galiba bebeğimi gece zeytinyağı bile içirdim :( gece az biraz yeşil kaka yapmış üşüdü galiba bebeğim sabah sarı kakasını yaptı sevindim enfeksiyon kaptı diye korkmuş

gaz için zinco kullanıyorum. sizlerin önereceği varmı
canım biz sab simplex zinco wind kremi rezene çayı masaj sıcak su torbası herşeyi yapıyoruz ama nafile sadece masaj biraz rahatlatıyor..geçsin artık şu sancılı günler

benimde kızım doğalı c.tesi 1 ay olucak kısmet olursa.doğumdan daha zormuş çocuk bakmak :) bütün gece gaz sancısından uyumuyor.ve gecenin sonnunda ben uykusuz her gece yorgun öylesiye şarkısını söylüyorum :)neler denedim neler.masajlar banyolar sıcak havlular yokk fayda etmiyor . hırsından devamlı beni emiyor gögüslerim mosmor oldu resmen .ilk günler her gün kakasını yapıyordu son zamanlarda 3 günde bir fitil veriyoruz ilaçta kullanıyorum ama çok faydasını gördüm diyemem .o yüzden çokta verme taraftarı olmuyorum açıkcası .aranızda benim gibi sorun yaşıyan varmı.?
bizimkide önceleri 5-6 kez kaka yapıyordu şimdi ise günde bi defa yapıyo bazen 3 gün yapmıyor bir kez fitil verdik ama vermemek lazım hem alışkanlıktan hemde poposunu çatlatıyormuş..artık yapmayınca bekliyoruz masaj yapıyorz sürekli çıkarsın diye allah yardımcı olsun umarım çabuk geçer

kızlar artık dıyete başlıyorum karatay dıyetı yapmaya karar verdım sporuda sıkıya alıyorum artık yeter kendıme bakmam gerek kocamla aramdakı mesafeyı kapatmam gerek aaa tabı uykusuzluktan kafayı sıyırmassam

bizimde çıktı dün 40ımız şimdilik bi değişiklik yok gibi ama aileme göre ne yapsa huy değiştirdi oluyo :1:

doğru diyolar valla önce bende öyle dediklerinde ön yargılı davranıyordum bugün tam 49 günlük olduk iyice değişik bişi oluyor
bebişimm paşamm:44::44:

kızlar benim bebişin gözünde 2 gördüm kıl gibi bişey var sizce sıkıntı olur mu

benimkindede var ama kıl değil şeffaf bi tabaka sanki gözünün birinde kayboldu diğerindede azaldı gibi
bebekler net görmez zamanla açılır gözleri derler ya acaba koruyucu tabaka falanda zamanlamı kayboluyor:26::26:

valla canım bızımkının 40 çıkmadı ama bazen benı çıleden çıkarıyo çok az uyuyor süreklı gazı var ıkınıyo kucak ıstıyo ayy yandık valla yorgunluktan ,ölüyom artık

bazısıda 40 tan sonra akıllanırmış ciciim:1: inşallah sizinkide öyle olur

kızlar artık dıyete başlıyorum karatay dıyetı yapmaya karar verdım sporuda sıkıya alıyorum artık yeter kendıme bakmam gerek kocamla aramdakı mesafeyı kapatmam gerek aaa tabı uykusuzluktan kafayı sıyırmassam

doğru diyosunda nasıl dayanıcaksın emziklisin
daha 40 bile çıkmamış dur bakalım acele etme zmanla kiloların dökülür gider
illa zayıflayacaksan yemeni azaltma sporla sıkılaş şimdilik
aman aman sütüne sahip çıkta nasıl zayıflarsan zayıflaa tatlişkooo:30::30:
kaç kilosunkii:26::26:
topikte bildiğim kadarıyla en tontiş benim ama ne yapıyym zamanla bebiş büyütüyoruz kolaymı anaam:52::52:

kızlar yaa benim göğüslerim felaket yara oldu garmastan kullandım fayda etmedi lansolin kullanıyorum o da geçirmiyor napcam korkarak veriyorum memeyi her seferinde hüngür hüngür ağlıyorum bi kere sağmaya çalıştım yok böyle bir acı dedim yaaa onu da yapamadım bebeğimin gözü çapak oldu napmalıyım yaaa tülbenti kaynamış suyla ıslatıp siliyorum ama yine oluyor üşüttüm mü acaba ondan mı oluyor

kızlar merhaba,

özel mesajlarınız için çok tşk ediyorum, özellikle nurgü66 seninkine çok güldüm :1:
bir video vardı yaa tülayyyy yuvana dööönnn diyee :1::1: neyse geldim iştee,
öfkeyle hareket ettim galiba, geldi geçtiii, burdayımm

bazısıda 40 tan sonra akıllanırmış ciciim:1: inşallah sizinkide öyle olur

doğru diyosunda nasıl dayanıcaksın emziklisin
daha 40 bile çıkmamış dur bakalım acele etme zmanla kiloların dökülür gider
illa zayıflayacaksan yemeni azaltma sporla sıkılaş şimdilik
aman aman sütüne sahip çıkta nasıl zayıflarsan zayıflaa tatlişkooo:30::30:
kaç kilosunkii:26::26:
topikte bildiğim kadarıyla en tontiş benim ama ne yapıyym zamanla bebiş büyütüyoruz kolaymı anaam:52::52:
inşallah hayatım valla
canım karatay diyetini oyüzden seçtimm menüleri çok uygun emzirmek için herşeyi yiyon nerdeyse ben bide onu biraz kendime göre dizayn ettim biraz ya tatlıyı kesem yeticek galibada çok canım çekiyooo:17:şu anda 56 kiloyum 6 kilom var vermem gereken yavaş yavaş onuda vericem bakalım yaa süt diye diye kilo alıcam zatenn:52:tontişlikte iyide ben hep zayıftım kocişim tosunum diye seviyoo gıcık oluyomm:47:neyse bakıcaz bakalım cicim gitcek zahir bu kilolarrr...

kızlar yaa benim göğüslerim felaket yara oldu garmastan kullandım fayda etmedi lansolin kullanıyorum o da geçirmiyor napcam korkarak veriyorum memeyi her seferinde hüngür hüngür ağlıyorum bi kere sağmaya çalıştım yok böyle bir acı dedim yaaa onu da yapamadım bebeğimin gözü çapak oldu napmalıyım yaaa tülbenti kaynamış suyla ıslatıp siliyorum ama yine oluyor üşüttüm mü acaba ondan mı oluyor

canım bencde üşütmeyle alakalı bizimde oldu doktor hemen gözyaşı kanalları tıkalı olabilir dedi ama ben anlamıştım sonra damla kullandık ılık suyla pamukla temizledik 2 günde geçtii ha bide masaj göstermişti doktorumuz ama geçer korkma...göğüs için bende aynı dertten muzderibim denemediğim şey kalmadıı arkadaşım bikrem önerdi onda varmış sürdüm bakalım iyi gelicekmi hemen geçiriyomuş öle dedi ben burda bulamadım internetten getirticem ismini veriyim sen bulabilirsen bide onu dene lanocure kremin ismi bu inşaşalh işe yarar bide karbonatlı suyla sil göğsünü sütünlede beklett
kızlar merhaba,

özel mesajlarınız için çok tşk ediyorum, özellikle nurgü66 seninkine çok güldüm :1:
bir video vardı yaa tülayyyy yuvana dööönnn diyee :1::1: neyse geldim iştee,
öfkeyle hareket ettim galiba, geldi geçtiii, burdayımm

ahh cicim hoşgeldin valla bugünn topic kendine geldi vallaaaa...

Zeyno taliaa hoşgeldinizz:16::16::16:

Bizimkinin kırkı çıkmadan huy değiştiriyor. En sevdiği şey meme ağzında uyumak. Eğer onu yapmazsam kucağımda evin içinde dolaşırken uyumak. Yorgunluktan ölüyorum. spor yapmama gerek kalmıyor saatlerce kucağımda evin içinde dolaşıyoruz.

:9:ay çok güldüm ne güzel benzetmişsin "aslan gibi kükreme" gerçekten de öyle, arada bnm oğluşum da bizim ormanın kralı oluyor kükrüyor resmen:1: gaz için bizim dr bu metsil,zinco,sab simplex gibi ilaçların nasıl işe yaradıklarının belli olmadığını söyledi, zararı da olmaz deneyin isterseniz dedi ve bize sab simplex yazdı. mucize yaratmıyor ama içtikten az sonra işe yaradığınbı DUYABİLİYORUZ! ama arkadaşlardan bildiğim kadarı ile kimisinde işe yaramıyor..sanırım bebekten bebeğe değişiyor

Ben neo baby grippe mixture diye bir şurup war onu kullanıyorum. İşe yarıyor mu derseniz bilemedim. Sürekli ıkınıp duruyor. Masaj yaptırmama asla izin vermiyor. Saatlerce ıkınıyor. Artık bıktım yediklerimede dikkat etmiyorum nasılsa ıkınması bitmiyor. alışacağız daha doğrusu o alışacak. en kısa zamanda bağırsakları gelişirde kurtulur yavrucum :14:

diyet için erken değil mi :52:

geridönüşüm, talia :46: kızlar hoşgeldiniz özlettiniz valla:21:hadi zeyyno da gelsin unutalım gitsin..seviyorum sizlerii:54:

benimki bazen 6-7 yapıyor cnm dr. normal dedi, 8-9 da yapar 3 gün hiç yapmadığı da olurmuş

bu ağzındaki bebedorun yenidoğanı, mamajoonun yenidoğanını da güzel alıyor

saol canim hosbulduk bende sizleri özlemisim valla :)) zeynoda gelir insallah artik kirginligi gecmistir insallah onunda :))

kızlar ya uykusuzluktan ölüyorum resmen..bir yandan oğlumu sallıyorum bir yandan yazıyorum. Benim hayta oğlum iki gündür biberon peşinde çünkü. Sabahları iki saat ben uyuyordum, annem bakıyordu. Benim uyanmamı bekleyemediğinden annem biberonla sağılmış sütümden vermeye başladı düzenli olarak, bu arada biberonumuz dr.brownsun anne göğsüne en yakın olan geniş ağızlı ve en az akışı olanı. 3-4 gündür meme ile kavgaları artmıştı ben de gazdan sanıyordum, önceki gece bütün gece beslenmek için ağladı ama ben gaz sanıp gaz çıkarmaya çalıştım çünkü memeyi veriyorum almıyor. Sonra dün akşam annemle keşfettik ki aç ama memeyi almak istemiyor biberon istiyor. Biberonun başlığını bir kapışı var ki görmeniz lazım, annem alınca susuyor ben alınca başlıyor ağlamaya. Meğer 3-4 gündür şöyle oluyormuş, direnip direnip en son açlığa dayanamayıp memeyi alıyormuş.Dün gece yine bütün gece ayaktaydık. Hemen biberon işi bitti tabi, bundan sonra ilaç kaşığı ile verilecek sağılmış sütler. O işi de bir şekil çözmemiz lazım çünkü ben işteyken annem mecbur beslemek zorunda kalacak. Sabaha kadar azıcık süt sağdım, onu kaşığın ucu ile verdim, sonra memeyi dayadım kollarımda hal kalmadı ama sabah biraz inadı kırılmış gibiydi.Az buçuk emdi, şimdi uyudu. Biz bu kabusu bir de mama ve şırınga ikilisi ile yaşamıştık. Bırakana kadar canımız çıkmıştı. Neyse ki benim de inadım inattır. O meme alınacak:19:

senin oglan cabuk alisip zor birakacak galiba :)) biz ilk gunden beri hem biberon hem meme kullaniyoruz biberonla cay veriyordum daha sonra sutumu sagip vermeye basladim hic sorunsuz ikisinide almaya devam ediyor . sadece pamukcuk oldugunda 2 gun emzirmemistim biberonla beslemistim ondan sonra almada sorun yasadik ama kisa surdu cok sukur basardik geri emmmeyi :)
INSALLAH senin oglusunda her ikisinde almayi basarir :)))

canım hoşgeldin oh be özledim valla haa...canım bizde pişikten muzderibiz sürekliş kaka yapıyoo yetişemiyom valla ıslka mendilini yıkayıp öle kullanıyorum günde birkez poposunada yıkıyorumm chicconun pişik kremini kullanıyorum ama hala devam ediyoo...ben bunları bi sordurayım bakimm kocişimee..:27:
Hosbulduk canim bende sizleri cok özledim valla canim benim :)) gecmis olsun pisik illeti cok zor her altini actigimda icim sizliyordu canim bende öyle suyla temizliyordum tek kullanimlik yikama bezleri vardi onlari kullaniyordum cok ise yaradi :) ayni marka kremin pamukcuk icin olanida var onuda dokjtor yazmisti mykoderm mund gel (aagiz jeli ) sizde pamukcuk olmusunuz onuda kesinlikle tavsiye ederim :))

slm annişler,

topiği terk eden arkadaşlar gelmiş hoşgeldiniz.sizsiz çok sessiz oluyordu buralar.sizlerin yerini tutamıyoruz.ayrıca burda o kadar şey paylaşılıyo herkes birbirinden bir şey öğreniyo.birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var.

bu arada kızlar az çatladım diyordum ama göbeğime bir baktım hiç çatlak yoktu ne biçim çatlamış.bacaklarımda öle.memelerde de çatlak var.offff o fit vucüttn birşey kalmadı geriye.o kadar kremler kullandım yağlandım fayda etmedi.hala da kullanıyorum bir umut diye.

şimdi bir geçmişi okuyayım ne var ne yok.
tsk ederim canim kendi adima hosbulduk :)) AHH AHH o catlaklari sorma bende göbis kocamanken catlagimin cok az oldugunu saniyorum bebek cikinca bir baktimki heryer heryerden catlamis dunya haritasi halt yemis yanindaa:26::9::53:
benimki de 15-20 dk emerdi şimdi 10 dk yetiyor sanki 5 dk daha zorlayarak emziriyorum uyuyor bende anlamadım...

ya çok beleşçi bunlar benimki de memeyi tutana kadar ucunu emmeye çalışıyor o ağzına alıyor ben çıkartıp doğru vermeye çalışıyorum bu arada emdiği için ucundan azcık süt geliyor ya bırakıyor emmeyi o sütü yalamaya başlıyor kedi gibi.. beleşçisin oğlum diyorum bende.. :1: :1: :1:

hoşgeldin hayatım çok sevindim inşallah zeyno da gelir..
hosbulduk canim insallah zeynoda gelir yakinda :)) bu arada oglusunun sütü yalamasina bayildimm canimyaa ne kadar tatli oluyoirdur:9: masallahhh belesci lafinada bayildimm:52:benim tahminime göre eger öyle yapiyorsa ac degildirn o keyfi emmeye calisiyordur bir gözlemle istersen ac olunca kitliktna cikmis gibi saldiriyorlar memeye:27::9:

geri dönen arkadaşlar hoşgeldiniz sevindim sizi gördüğüme :emir_bebek:benim oğlum sabahları kakasını yapamıyor çok zorlanıyor varmı bunu yaşayan

kendi adima hosbukduk canim gecmis olsun canim benim kizda her gun yapmiyor kakasini 2-3 günde bir yapiyor baya zorlaniyor yaparkende :(( yeni bir gac ilaci kesfettim onu verdim bir kac dk sonra ayaklarina benim karnima dayayip oturur pozisyonda iken bebgimin karnina parmaklarimi sagdan ve soldan karina bastirarak masaj yaptim hemen bir iki dk sonra pirtt pirttt cikarttii gaz ilacindanmidir yoksa tesadufmu denk geldi bilmiyorum bir daha deneyecm onu :)) ama posizyon cok ise yariyor tavsiye ederim onu :))
maşallah sizee:nazar::nazar:

ama keşke oğluşunu böyle anlatmasaydın nazara gelmesin:34:
benim sıpada 40ı çıkana kadar böyleydi sonra kendine geldi tabi ağlayarak yaptırıyor istediğini:51:

ewet onlar ilaç ver diyor, bilmeyince ne yapacaksın sende haklısın bana dese bende verirdim..
benide ablam uyardı sağolsun vermedim ince giydirdim ve sürekli kontrol ettim çok şükür bişi olmadı..
şimdi bi daha ki aşımızada ağrı kesici ve ateş düşürücü içirde gel dedi bu aşı daha ağır olacak dedi
ama ben yine vermeyecem nasipse kontrol ederim sürekli:31:

geçer canım merak etme onların kafaları çok yumuşak neresi çıkıntı ise sürekli o yene yatırki düzelsin..

hoşgeldiin canım ne iyi ettin herşey oldu geçti bu mübarek ayda küs durulmaz günah
bende sana mesaj atıcaktım tam sen benden önce dawranmışsın..
talliada gelmiş ne güzel sizede bu yakışırdı canım arkadaşlarımm:54::54:

vaaay zibidiii vaaay :52::52::52::52::16::16::54::54::54:
yesinler onun cıbıldak yerlerini:27::27:

hoş geldin tatlım bu ne güzel süprisss böleee:21::21:
çook sewindirik oldum vallaa:21::21:
nasılsııın bakalıım:51::51:
bende tutmuyorum tutanda yok bildiğim kadarıyla,zaten tutmasınlarda
yazıık bebişlere:56::56:
ZEYNOO da gelicekmiiş bana ölee dedii:27::27::34:

ben gündüz hep yıkıyorum tatlım sadece geceleri ıslak mendil ile temizliyorum
çünkü altı yıkanınca çok mutlu oluyor uyumak istemiyor bi süre o da bana zor oluyo tabi:37::37:
belki bezini sewmedi bezini değiştir geçmezse:34:[/COLOR]

hosbulduk canimm benim sevinmene bende cok sevindim:9::9::9:bu ne guzel karsilama arkadaslar valla cok mutlu etiniz beni ben nasil size kiyip giderim hicc:26::26::26::54::54::54: ay canim insalah gelirr onu bugun ruyamda gördum valla:27:
oglunun yerien kizi varmiss 2 . kiz olcak galiba onun ismide elifmis:52::53: elif kizim diye seviyorum bende :53: bana diyorlar kac tane kizin var senin diye bedne diyorum topikteki butun kizlar kizim oglanlarda oglum diyorum bukadar benimsemisim valla sizii:53::53::9::9::9:

canım ya gelmene çok sevindim bayadır yazmıyodum ama hepinizi takip ediyordum senide ayrıca takip ediyordum senin hissetiklerini bende hissediyordum kızım durmadığı için bi türlü seninle iletişime geçemedim..zamanla bebişlerimiz bize biz bebişlere alışacağız..şimdi biraz daha iyiyiz bebişle ama hala bende tek bi yöntemle susuyor kızım alışacağız diye umut ediyorum:18:

ben ciddi cddi depresyondayım sanırım. iç sıkıntısı nefes alamama hissi bunalma var bende. aslında çok isteyerek hamile kaldım. önceden olmuyor diye ağlıyordum. şimdi neden çocuk yaptım düşüncesi bile geliyor aklıma.

çok şükr huysuz olmasına rağmen ciddi bi sağlık problemi yok, benim de ciddi bir sıkıntım yok. bunların farkındayım ama ruh halim böyle değil.

annemlerde rahatlarım sanıyordum. yeşil alan var orda. doğayı severim rahatlarım diye düşünüyordum ama sadece bi kere balkondan gökyüzüne bakabildim. sanki yıllardır gökyüzüne bakmamışım gibi geldi.

annemlerde de bunaldım, eve gelince kayınvalideden destek alırım diye düşünüyordum. bugün baya ondan destek aldım ama çocuk onda da huzursuzdu gene gittim odaya ağladım. onlarla aynı odada bulunmadım bi süre.

sanırım profesyonel yardım almam lazım. umarım kırkımız çıkınca yada ramazan bitince sorunlarım düzelir.

ben çocuk yapmayı sadece çocuğu sevmek olarak görüyormuşum sanırım. hiç yakın çevremde ufak çocuğu olan yoktu. dolayısıyla pek sıkıntılı taraflarını bilmiyordum. hazırlıksız yakalandım sanırım.

imkanım olsa süt anne yada bakıcı tutcam çocuğa o kadar zor geliyor bana.

bütün çocuklu arkdaşlarımı falan arayıp konuşuyorum. bi sihirli formül arıyorum sanki :(

birde şırıngayı nasıl kullanıyorsunuz. zihnimde kullanımını canlandıramıyorum bi türlü.

hosbulduk canimm benim sevinmene bende cok sevindim:9::9::9:bu ne guzel karsilama arkadaslar valla cok mutlu etiniz beni ben nasil size kiyip giderim hicc:26::26::26::54::54::54: ay canim insalah gelirr onu bugun ruyamda gördum valla:27:
oglunun yerien kizi varmiss 2 . kiz olcak galiba onun ismide elifmis:52::53: elif kizim diye seviyorum bende :53: bana diyorlar kac tane kizin var senin diye bedne diyorum topikteki butun kizlar kizim oglanlarda oglum diyorum bukadar benimsemisim valla sizii:53::53::9::9::9:

canım mesajına 2 kere cvp yazmaya niyetlendim bugun, emir izin vermediiii :1:
ben dün nurgü66 ya zaten gelicem demiştim, baktım bugun sende gelmişsin sevindimmm :32:

Zeyno taliaa hoşgeldinizz:16::16::16:

Bizimkinin kırkı çıkmadan huy değiştiriyor. En sevdiği şey meme ağzında uyumak. Eğer onu yapmazsam kucağımda evin içinde dolaşırken uyumak. Yorgunluktan ölüyorum. spor yapmama gerek kalmıyor saatlerce kucağımda evin içinde dolaşıyoruz.

Ben neo baby grippe mixture diye bir şurup war onu kullanıyorum. İşe yarıyor mu derseniz bilemedim. Sürekli ıkınıp duruyor. Masaj yaptırmama asla izin vermiyor. Saatlerce ıkınıyor. Artık bıktım yediklerimede dikkat etmiyorum nasılsa ıkınması bitmiyor. alışacağız daha doğrusu o alışacak. en kısa zamanda bağırsakları gelişirde kurtulur yavrucum :14:

diyet için erken değil mi :52:
yok canım ya ben onu emzirmeye göre ayarladım biraz karatay diyeti çok güzel bi diyet emzirmeye uygun bencee..biz akşam 8den 11 ekadar ayakatayız canım ama hiç biryerim sıkışmıyuooo:50:bu bebeler yedi bizi...:9:

hoşbuldum hayatım, demek karatay diyetiii :23: ben başladım bile bakalım işe yarıcak mıııı :44:
hee canım senden sonra diyet topiclerini gezdim biraz karatay diyetinin menülerinide araştırdım biraz sevdimm tam bana göree şimdi kitabını sipariş ettim bakalım ne kadar vericem ama tatlıya dur demem gerek biraz..:27:

saol canim hosbulduk bende sizleri özlemisim valla :)) zeynoda gelir insallah artik kirginligi gecmistir insallah onunda :))

senin oglan cabuk alisip zor birakacak galiba :)) biz ilk gunden beri hem biberon hem meme kullaniyoruz biberonla cay veriyordum daha sonra sutumu sagip vermeye basladim hic sorunsuz ikisinide almaya devam ediyor . sadece pamukcuk oldugunda 2 gun emzirmemistim biberonla beslemistim ondan sonra almada sorun yasadik ama kisa surdu cok sukur basardik geri emmmeyi :)
INSALLAH senin oglusunda her ikisinde almayi basarir :)))

Hosbulduk canim bende sizleri cok özledim valla canim benim :)) gecmis olsun pisik illeti cok zor her altini actigimda icim sizliyordu canim bende öyle suyla temizliyordum tek kullanimlik yikama bezleri vardi onlari kullaniyordum cok ise yaradi :) ayni marka kremin pamukcuk icin olanida var onuda dokjtor yazmisti mykoderm mund gel (aagiz jeli ) sizde pamukcuk olmusunuz onuda kesinlikle tavsiye ederim :))

tsk ederim canim kendi adima hosbulduk :)) AHH AHH o catlaklari sorma bende göbis kocamanken catlagimin cok az oldugunu saniyorum bebek cikinca bir baktimki heryer heryerden catlamis dunya haritasi halt yemis yanindaa:26::9::53:

hosbulduk canim insallah zeynoda gelir yakinda :)) bu arada oglusunun sütü yalamasina bayildimm canimyaa ne kadar tatli oluyoirdur:9: masallahhh belesci lafinada bayildimm:52:benim tahminime göre eger öyle yapiyorsa ac degildirn o keyfi emmeye calisiyordur bir gözlemle istersen ac olunca kitliktna cikmis gibi saldiriyorlar memeye:27::9:

kendi adima hosbukduk canim gecmis olsun canim benim kizda her gun yapmiyor kakasini 2-3 günde bir yapiyor baya zorlaniyor yaparkende :(( yeni bir gac ilaci kesfettim onu verdim bir kac dk sonra ayaklarina benim karnima dayayip oturur pozisyonda iken bebgimin karnina parmaklarimi sagdan ve soldan karina bastirarak masaj yaptim hemen bir iki dk sonra pirtt pirttt cikarttii gaz ilacindanmidir yoksa tesadufmu denk geldi bilmiyorum bir daha deneyecm onu :)) ama posizyon cok ise yariyor tavsiye ederim onu :))

ya sorma bi günde olduu yaa anlamadım valla göz göz oldu resmennn:25:pamukçuk için aile hekimimiz bi damla hazırladı hiç bir işe yaramadı ogün ebemiz de fazla yok dedi ama sanırım gözü kördüüü:47:göğüslerim tekrar yara oldu oyüzden siliyorum ediyom geçmiyoo obur emmeden durmuyokii..:ssz:

Back
X