2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Denemekten zarar cikmaz

merhaba arkadasslar!ben allah nasıp ederse agustos annesı olacagımm!!kuzumu kucaklamayı o kadar cok arzuluyorum kıı!yavas yavas haızrlıklarımız bıttı sayılır ama ben yıne de sızın gıbı tecrubelı annelerden tavsıye ıstıyorumm!hastaneye gotur dıyecegınız,evde bebek ıcın kullandıgınız olmazsa olmazlarınız,sunu al bunu alma dıyecegınız neler var!ınanaın cok makbule gecer onerılerınız,,,sonucta benım ılk dogumumm,ılk bebegım!!fazladan bısey almak ıstemıyorum!evdekı oturma odası-salon ılıskısıne donmesınn!!bır suru para verıp ,kullanmayıpda bı kenarda kalmasını ıstemıyorumm! sımdıden cok tesekkur ederım !

inşş canım bakalım o ii olsunda başka bir şey istemeyiz tabiki daha çok zamanımız var ama aynı dönemdekiler de başlayınca endişelendim bişey mi var acaba diye düşündüm ondan canım çok saolasınn resme baktırmayı deniycem :)

aslında ihtiyaçlar kişiden kişiye değişiyor bence. bana çok tavsiye edilen bazı şeyleri ben hiç kullanmadım mesela.

aldığım ve en sinir olduğum şey zıbın. iç dış zıbın yazıyordu forumlarda. bayada aldım ama hiç kullanmadım. çıtçıtlı badi daha kullanışlı.

göğüs yarasından çok çekmiş biri olarak kesinlikle bi krem edin derim. benim hastanede yara olmuştu. acısından duramıyordum. gece alacak bi yerde yoktu sıkıntı çektim.

biberonunu anne memesine uygun olanlardan al bence. bende bi avent bi nuk vardı. avent daha iyidir diye onu kullandım ilk. çocuk memeden soğuyordu az kalsın. nuk un akışı daha yavaş. onla verdik sonra. gene de memeyi azimle emişi azaldı çocuğun biraz.

havluyu iki tane al bence. ben bi tane aldım. fırsat ulursam 2. yi alcam. benimki banyoda ortalığı yıkıyor. giydiremeden havluyla emziriyoruz. ıslak havluyla bekliyor içim elvermiyor. başka bi havlum olsa kabasından sonra kuru havluya sarıp öyle emziririm.

sonradan aldığım şeyler silikon uç ve göğüs kalkanı oldu. silikon ucu kullanmadım. göğüs kalkanını kullanıyorum yaralardan. duruma göre alırsın bence. düşünüyorum uykulu olduğumdan fazla aklıma gelmiyor. gene yazarım. bende benden öncekilere soruyordum. tavsiye iyi oluyor.

beşiğini sallanan al birde.

avent pompadan ben memnun kalmadım ya. emiş gücü az. tın tın. bazen bi saatte çekiyor. işte kullanamıcam sanırım. çok sızdırıyor birde. zaten az olan sütlerim hep israf oluyor.

çift taraflı olması çok önemliymiş. param olursa bi tane çift taraflı almayı düşünüyoum.

vaktin bu kadar önemli olduğu bi zamanda tekle uğraşmak saçma.

hatta sütyen şeklinde bi pompa çıkarsalar. o sağarken biz iş yapabilsek :)

yorgun uykusuz annişler merhaba... çekilen onca sıkıntıda yalnız olmadığını bilmek güzel:) benim sizlerden istediğim bir tavsiye var... istanbul avrupa yakasında önerebileceğiniz çocuk dr.u istiyorum... doğum yaptığım hastanedeki dr.dan çok memnun kalmadım çok ilgilenmedi gibiydi.. 4 gün sonra 1 ayımız dolacak aşılarımızı sağlık ocağında yaptırıcaz ama aylık kontrol için gideceğimiz ilgili güler yüzlü bir dr. arıyorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum...

birde sana verebileceğim en büyük tavsiye şu. sakın temizlik temizlik diye kendini kasma. ben çok kastım . koltuklar halılar aynen kirlendi. her yer süt şiş vb kirlerle dolu. bebek görmeye gelenler gene kirli eve gelecek. tabiki yap yaptır ama kasma.

doğum öncesi bolca gez, dinlen, doğumdan sonra yapamayacakklarını yap. uyu diyenlere bende sinir oluyordum ama gerçekten uyu. doğumdan sonra hep bebek açısından hemde kendi bedenin açısından enerjiye ihtiyacın var.

doğuma yorgun girmiş biriyim. bunun sonucunda depresyondan depresyona girip girip çıkıyorum. dinlenseydim bu kadar olmayacaktı bence. bedenimde kendini daha çabuk toparlardı. beden iyi olunca insanın ruh hali de daha iyi oluyor.

benim için de gez, sinemaya git. kahveni çayını al kitap oku. ayy ne güzel özledim :) hamile olmak güzeldi :)

Yok canim ne bayilmasi ne dusmesi allah askina turp gibiyim maşallah :)) hatta 9 saat suni sanciya dayanip ustune bir de sezeryani cektim :)) hic bir sıkıntım yok cok sukur zaten onemsiz goruyor doktorlar ama ben ne olur ne olmax diye söylüyorum onemli olnadigini soyluyorlar.bugune kadar sikintisini hic bir yasamadim ins yaşamam da.hic kafana takma sen onemli olsa doktor söylerdi

Kızlar yarın 40 ımız çıkacak.Neler yapılıyor kırkını çıkarırken?birde illa kendi evimde mi çıkarmalıyım anneme gidip orda yapsak banyoyu olurmu ?

benim doktorum da aynısını sölemişti.en fazla 15 dakika bir gögüs diye.bir ayda sırf anne sutuyle 1400 gram aldı oğlum.demekki doğruymuş :)

Gökhan Mamur. başka çocuk doktorları da denemiş biri olarak tek geçerim. Etiler Memorial'de. Doktor muayenesi için ne kadar bütçe ayırabildiğini bilmiyorum, bazı hastanelere göre biraz pahalı biliyorum ama imkanın varsa dene derim.
Pamuk gibi. kontrol sırasında kızım gık çıkarmıyor. Öyle sakin ve kontrollü bir ses tonuyla konuşuyor ki. Beni de söyledikleriyle çok rahatlatmıştır. Onun anlattıkları ve öğrettikleri sayesinde kızımla pamuk pamuk geçinip gidiyoruz. Biraz darlansam hemen anlattıklarını hatırlayıp rahatlıyorum :))))

bence biraz çocuğa göre değişiyor. biz hiç şapka ve eldiven takamadık benim huylu kızım yüzünde.
bol bol battaniye al. çeşit çeşit ince kalın...
çocuğu daha ilk gününden kendi odasında uyutmayı düşünüyorsan benim gibi, bu sevdadan vazgeç derim. ben yapamadım çünkü. paşa paşa gittim bi park yatak aldım. bizimle yatak odasında uyuyor. odası da öyle seyirlik duruyor.
çorap al bol bol. patikli alt giydirsen bile çorap gerekli oluyor çünkü en çok elleri ve ayakları üşüyor.
herkes bana azcık kıyafet al demişti ama çocuk kusuyor kaka yapıyor altına geçiyor falan azcık kıyafetle ne yapacaktım bilmiyorum. o yüzden çok küçük olmamakla birlikte kısa kol uzun kol çıtçıtlı badı al. ben alttan bağlanmayan hiçbirşey giydiremedim. öyle iç zıbın falan. çocuğun göğsüne kadar çıkıyor toplanıyor. hem rahatsız ediyor hem de belini korumuyor. tulum da kullanıyorum. keyifli bişey.
hastane çıkışı aldım da ne işe yaradı bilmiyorum. bence çok gereksiz. sen bilirsin :)))
bir de uyku seti çok gereksiz bence. yatağına geçtiği zaman kenar korumalarını kullanıcam o kadar.
gerçi ben öyle cicili bicili şeylerden çok basit ve kullanışlı şeyleri tercih eden bir anneyim o yüzden hastane çıkışı ve uyku seti ile ilgili fikirlerim herkese uygun olmayabilir.
sevgiler. bol şans :)))))) her saniyenin tadını çıkar. doğum sırasında ve sonrasında zorlandığın zamanlarda gülümse hepsinin geçeceğini hatırlat kendine. depresyonun dibini yaşamış bir anne olarak söylüyorum hepsi geçiyor... :)))

kendimi ata demirer gibi hissediyorum
eşime 'anatomim bozuldu , evlendiğin kadın değilim artık evinde bi ata demirer besliyorsun' dedim

öncelikle delimavicim alıpta kullanmadıklarım,

zıbın çok çok gereksiz bişey katlanıyo açılıo bunun yerine alabildiğin kadar çıtçıtlı badi al benim bebğim 15. günden itibaren sadece çıtçıtlı badi giyyo gündüzleri:) akşam altına patikli pijama giydiriorum
tulumlarımız küük gelmeye başladıonun yerine iki parça altlı üstlü takım al :)
çorap çok lazım ben eldiven giydirmiyorum sıcak zaten 2 tane olsa yeter
ve ezcık çevren varsa çok hediye geliyo herşeyi hemen alma sadece ilk zamnalar giyceklerini al eksiklerini zmanla atamamla

ben ayrı yatırmayı düşünüodum ama yatıramıorum odamda park yatakla yatıyo oda yapmadm çokd doğru bi karar vermişim:) gık dese bakıyorum
burdda bi arkadaşım bebğide boğulma tehlikesi atlattı oda ypmak için acele etme

vede vede temizlik için kendini parçalama canımcım
benim evimde toz zerresi yoktu nerdeyse tozu o koca göbeğimle havada kapıcaktım noldu sonra?
evimde 10 kişiyi 1 hafta misafir ettim gelen giden derken ev varya dingonun arhırına döndü
yap tabi temizliğini ama ben senin yerinde olsam cam kapı olayına bile girmezdim benim camlarım ayna gibiydi şimdi çamur gibi:)
bayramdan sonra girişcem gene:)

biliorum hamileliğin son zmanlarında uyumak zor ama dinlen kafan rahat olsun:)
kendini temzlik için aman herşey tam olsun diye parçalama relax ol:)

oooooh keyfe bak ya totonu yesinler len
buda benim kuzumm, büyüdük artık kocaman olduk ama hala kakamızı yapamıyoruz
zeyno çok tatlı maşallah kuzu ya

Canim ya bu kadar seye ragmen bu kadar az sut gelmesi sasilacak is. Sagamiyor musun acaba? Ben emzirme kampi yaptim sutum cidden artti. Simdi ogluma yetiyor cok sukur. Mama vermeyi biraktik
GAz konusundaki onerilerin de cok guzel. Kimyonu denememistim onu deneyecegim

kızlar cinsel ilişkiye başlayan var mı ben sezaryen doğum yaptım 45 gün oldu ilişki sırasında acı çektim normal doğum yapmadım ki ne alaka anlamadım bi de ne kadar sürecek bu durum bilginiz var mı
Bana da doktorum bekle dedi. Agustos basinda muayenem var. O zaman kadar bekleyecegim. Ben beklerim de benim koca kasap dukkanindaki kediler gibi dolaniyor kirkim cikacak diye

Bebegine gecmis olsun. Yukarida yazdiklarinin aynisini doktor bana da soyledi. Bir sure dakika tutarak emzirdim oglumu. Cok twpki aldim. EL kadar bebgin saati falan olmaz dediler. Gercekten bazen 1,5 sat sonra acikiyor bebegim. Sutumde sikinti olunca her istediginde ver yontemini uyguladim. Artik saate bakmiyorum. Gazi oluyor ama acliktan aglamasindan daha iyidir

Yarin kirkimiz cikacak. Kirk ucurma ile ilgili yardim istemistim ama kimse cevap yazmamis

Oglum biraz daha buyudu cok sukur.Bi gun uslu bi gun huysuz derken geciyor gunler. Kosturmaktan canim cikiyor ama kilo falan veremiyorum ben. Kiyafetlerim olmuyor olanlar da emzirmeye uygun degil. Bayramda ne yapacafimi dusunmeye basladim simdiden

Zaman ne kadar cabuk geciyor. Bir bakiyorum gun baslamis bir bakiyorum bitmis. Ramazani tam yasayamiyorum, uzuluyorum ama ben de hep dua ediyorum Allahim bebegimle ve evimle ilgilendigim zamanlari ve yaptiklarimi ibadet yerine gecir diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…