2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

bizimde 2 aylık aşımız yarın hayırlısıyla inşallah güzel atlatırız bende şurup vermeyi düşünmüyorum
bizede ebe gelmeden; şurup ver dedi ama vermeyecem

doyuyodur tatlım niye doymasın uras doyunca aynen şöyle yapıyor:120::120::120:
kusana kadar zorluyo paşam hiç boş yer bırakmıyor midede
uykuya gelince bebişler gündüzü geceyi bilirmiş gündüzde senle vakit geçirmek istiyor annesi

her bebek er geç hale yola geliyor canım ya, eminim sen de kuracaksın en kısa zamanda düzenini işte nasıl ki boyları kiloları farklı farklı huyları da farklı farklı bu bebişlerin ama nasıl ki hepsi er geç büyüyecek gelişecek biraz zaman ve biraz da kararlı olduktan sonra bütün bebişler düzene de girecek diye düşünüyorum..ayrıca sıkıntısız günlerde bizim düzen böyle, eğer kaka,gaz sorunu varsa hoop bizimki de gidiveriyor..bu arada okuduğum başka birşeyi daha paylaşayım çocuğun yatağı uyku ile ilişkilendirmesi kolay olsun diye yatakta uyku aktiviteleri dışında hiçbir aktivite yapılmamalıymış, oyun vs. oynanacağında yataktan çıkılmalıymış, yatağı sade olmalıymış..biz yeni öğrendik bunu hemen uygulamaya başladık çok mantıklı geldiyatağında bir sürü oyuncak vardı, uyku dağıtmaya birebir onları kaldırıp bir kutuya koyduk artık oyun ve oyuncak vs gibi şeyleri alt değiştirme yerinde ya da diğer odalarda yapıyoruz yatağı sadece uyku için kullanıyoruz

canım bence sana ihtiyacı var seni özledi
hiç kötüye yorma iiçini temiz tut bol bol dua et
o gizemi bu öğlen çözdük canım ya, sağol..meğer benim sinsi kocam benden gizli sigarayı bırakmaya çalışıyormuş (halbuki anlaşmıştık bebek biraz büyüyünce diye)..bugün geri başladı eski kocama kavuştum şükürben de çok istiyorum sigarayı bırakmasını ama çok zorlanıyor şimdi hiç zamanı değil..bir oh çektim yinede sigarayı duyunca da, insanın aklına bin türlü şey geliyor

canım benim doktor sütün miktarına bakmak için sağmayı önermişti. Biz öyle yapmıştık.Ama bu bebeğin emme vs. sıkıntıları fln varsa güvenilir bir yol değil. Yine en sağlamı kilo alımına bakmak.Yine de için rahat edecekse bir bakabilirsin..bir de buradan bir arkadaş biraz masraflı ve meşakatli olmakla birlikte çok beğendiğim bir yol anlatmıştı kendi çocuğunda uyguladığı;bebek tartısı alıp bebeği emzirme öncesi ve sonrası tartmıştı.

biz de bir gün iyi bir gün kötüyüz
nasıl alıştı bilmiyorum 3 gündür gece 2 den önce uyumuyor

Benım oglumda ıkı gun oncesıne kadar oyleydı canım.kendı bana karanlıkta uyuyabılıyorm anne der gıbı bıgun hıc emmeden karanlıkta uyanıkken bıraktım bı baktım uyumus ve o gunden sonra da aynı taktıkle uyutuyorum.akıllı oglum bana uyku formulunu kendı gosterdı sımdı hergun aynı saatte banyo yapıyoruz ve akabınde karanlıkta emerken yahutta emdıkten sonra sallanırken uyuyoruz.ıns kısa surelı bı durum degıldır.eger karanlıkta uyutmayı denemedıysen mutlaka dene canım.
Ve uyuturken de asla onun dıkkatını dagıtacak seylerle mesgul olmuyorum telefonu elıme almıyorum konusmuyorum esım odaya gırmıyor ve butun bunlarla da oglumun uykuya gecısının hızlandıgını dusunuyorum

Masallah canım ogluna ıns gelısımı hep boyle devam eder.doktorun soyledıklerı bana cok mantıklı geldı cunkı ben ogluma her seyde her yolu denıyorum o sadece bır tanesınde rahat edıyor ve o sekılde de devam edıyoruz.kesınlıkle her bebegın sevdıgı rahat ettıgı uykuya dalmakta sıkıntı cekıp cekmedıgı yollar ayrı.
Bıseyı merak ettım cay ver demıs ya doktor mesela hangı cay ve nasıl ne kadar verılebılır?

Cnm bende perşembe mo cuma mı tam bilemedim sonucta 16 haziran dan 16 twmmuza bir ay sa 26 temmuz cuma günü de 40. Gun olmazmi bilemedim simdi kafsm karistibenimde

kızlar bende 17 haziranda doğum yaptım. cuma günü 40ımız sizinde bu hesapla perşembe günü 40ınız oluyor.bebeğin doğduğu günü de sayıyorlar.işitme testi için hastaneye gittiğimizde,hastane barkodlarında kaç günlük olduğu yazıyordu ordan öğrenmiştim

bu arada kızlar ben sezeryanla doğum yaptım,kanamam tam bitmedi,kanamada değil de böle kırmızı pembemsi sümüksü akıntı geliyor cumada 40ımız çıkıyor biter mi acaba? bir de doktor kontrolüne ne zaman gitmem lazım? gidenlere ne gibi bir muayene yapıldı?

Benimki de Sezeryan 1 Haziran. Kanamam bitti başladı bitti başladı bugun doktora gittim vajinal muayene yaptı. Yumurtaliklar rahim hersey tertemiz dedi. Kanama normal sorun yok dei smear aldı. Emzirirken dogum kontrol hapı kullanamazsın, nasıl korunucan dedi, tam kan sayımı ve tsh ölçümü istedi. Bizde durum bu.

PARTİDEN GELDİM ÇOOOOK YORGUNUM KZILARIN ELİNDEN ZOR KAÇTIIM
Eki Görüntüle 762982

Allah ıyılıgını versın ortam cocugu olmus senın mınık daha yaklanmadan :)

Benı kendı doktorum sezeryan yapmadı ama yapan doktora da 10 gun sonra gıttıgımde sordum tekrar kontrole ne zaman gelım dıye oda agrı sancı olmadıgı surece gelmene gerek yok dedı ne yapsam ben smdı aklım karıstı

ayy çok yoruldum sağlık ocağından t4 ve tsh testi istediler. sabah kalktım hastaneye gittim minnakım elinden bi tüp kan aldılar.yavrum ağlamdı yaa kıyamam ben ona neyse kan alan hemşireye bunu neden istediler dedim oda bana demezmi doğumda eğer zeka testi yüksek çıktıysa yani zeka gerilği diye demezmi benim başımdan kaynar sular döküldü tabi. hemen doktora sordum. triod hormonları düzgün çalışmazsa böyle bi sonuç olabilir ki bununla bereber başka sonuçlarda olabilir ama erken teşhisde ilaçlarla kısa sürede atlatılabilir dedi yeni doğan bebeklerde yüksek çıkmasıda normal bişi dedi. neyse ben eve geldim 3 saat sonra sonuçlar çıktı tekrar hastaneye gittim sonuçlarımız çok iyi çıktı allaha şükür.ordan sağlık ocağına gittim sonuçları verdim eve geldim nasılsa yorgunluktan canım çıktı bari tam olsun dedim ve evi temizledim şuan ölüyorum sanırım :))
bu arada beylildüzü annişleri perşembe yada cuma buluşalımmı :))

Son düzenleme:
bebişim uyudu ev dağınık :) ama sakin duşumuda almışım yemeğide dünden yapmışım oohhh gel keyfim gel
iki gün önce eşim dr a gitti kasık fıtığı çıktı ne yazıkki ameliyat olması gerekiyor.hemde laparoskopik değil açık
ameliyat olacak.afedersiniz her iki taraftada çıktığı için bol dikişli olacak ve adamakıllı düzelmesi 10 günü bulacakmış
biz istanbuldayız hastane izmirde.ameliyattan sonra yazlıkta kalacağız.bu benim bebişimle ilk uzun seyahatim olacak.kırkı çıkmış olacak bu arada...evde olmak gibisi yok, kendi düzenim rahatlığım vs ama mecbur işte...
yolculuk ve tatil esnasında lazım olacak şeyleri düşündükçeuzun bir liste çıkıyor.
şunuda unutma dediğiniz şeyler neler? orada dımdızlak kalmayayım

slm kızlar,
oğluşum aşılarımızın yapıldıgı gece sabaha kadar huysuzlandı, ateşi yoktu ama, neyseki ertesi gün huysuzluguda geçtii,

gazını agzından ve alttan kendi çıkarmaya başladı, kakasını da ıkınmadan yapıyor artık umarım böyle devam eder

hatırlarsanız hazırlıklarımızı yaparken tiny love anakucagı almıştım,
ilk zamanlar keşke bunu almasaydım kullanmıcaz galiba diye düşünürken şu an iyiki almışım dedigim tek şey haline geldii

eşime bunu niye aldım ki hemen boyu uzadı kilo aldı sıgmaz artık bunun içine kullaılmıcak yazık dedim, eşimde getirdi biraz baktı,
sonra tek tarafını hafif geriye dogru itti yarı koltuk gibi oldu, emiri oturttu içine üstündeki oyuncaklarla müziginide actıı aman allahım bizimki bir coştu, eller oynuyor agular çıkarıyor öyle sakin sakin oynayıp duruyor kendi halinde
ve 5 gündür gündüzleri uyanıkken aynı şekilde koyuyorum içine işime gücüme bakıyorum
daha önce niye akıl edemediysem kucagımda gezdirip duruyordum

inşallah böyle devam ederiz darısı sizin bebişlerin başına,

canım doktor mama neden verdi benim bebiş 2185 doğdu iki gün sonra 2130 oldu o yüzden verdi sen,inkinin sebebini merak ettim

cok gecmişolsun cnm sonucların ıyı çıkmış sevındım
bizde dun göbegimizi ikinci kez yaktırdık bugun ıslaklık var yine
dun ıyı görünüyo demişti doktorumuz takip etcez bakalım ınsslh operasyona fln gerek kalmaz

bu arada bu hafta buluşalımmmm persembe cuma hiiçç farketmez banaaaaaa

Kızlar esımı ıst dan aramıslar 3.defa gıdıp saglık ocagından topuk kanı verın demısler.bız ıkı defa topuk kanı vermıstık ılkınde tsh hormonu yuksek cıkmıstı bı daha almamız gerekıyo demslerdı smdı de esıme ılkı gayet guzel ıkıncıde yuksek cıkmıs o yuzden bı daha vermenız gerekıyo demısler :26:
Farkındayım arapsacına dondu anlattıklarım ama kafam da aynı sekılde bu ne kadar boyle devam edıcek yasayan var mı bu durumu az degıl ya 3. Defa kan vercek olum mınıcık halıyle :26:

canım doktor mama neden verdi benim bebiş 2185 doğdu iki gün sonra 2130 oldu o yüzden verdi sen,inkinin sebebini merak ettim

canım 3300gr doğdu 3. gün sarılık dediler o gün 2960 a kadar düştü en son 22 günlükken 3490dı. özellikle 3490dan sonra iyi besledim diye düşünüyorum (tabi mama olarak ve memedede Allah ne verdiyse)3700dü 30 günlükken...
sarılığı 3. günde 17 idi fototerapi aldı aynı gün 11 e düştü.1 hafta sonrasında yine 11 di.dr 30 günlük olunca tekrar sarılık testi yaparız dedi dr...zaten mamaya başladıktan sonra rengi düzeldi.
dün yine tartıldık 4000gr olmuşuz

selam kızlar kaç gündür giremiyorum bebeğim çok huysuzdu kaç gündür bugünde kakasında hafif sümüksü kan gördüm ve doktora gittik bebeğime amip bulaşmışşçok morelim bozukk nerde bulaştı anlamıyorum artık banyo suyunu kaynatıcaz kimsede elini yıkamadan dokunamıcakk çok canm sıkkın çok lanet bi hastalıkmış sütümde iyice azaldı çok morelim bozuk kaç gündürrr neyse bende haberler bunlarrr

canim evet bastan bende yapamiyordum herseyi denedim. simdi kendime gore bir bacak hareketi sekli gelistirdim benimkinde ise yariyor genelde. zorda kalinca "the windy" kullaniyorum daha once resmini koymustum. onla mutlaka cikiyor. hatta o poposundayken ayni hareketleri yapmaya devam ediyorum pssssttt diye cikiyor cok komik. once gaz damlasini mutlaka veriyorum. damlayi yatmadan once birde sabah kalkinca veriyorum.
bacak hareketini denemek istersen kisaca tarif edeyim belki seninkindede ise yarar. ben sirtustu yatiriyorum ve ayaklarindan kavrayip bacaklarini karnina dogru biraz ittirip saga sola tempolu bir sekilde hareket ettiriyorum. her 5 hareketten sonra bacaklarini karnina dogru bastiriyorum. zaten hosuna gidiyor hemen susuyor. en az 15 dk yapiyorum. genelde pirt pirt cikariyor ama olmazsa the windy koyup ayni seyi oyle yapiyorum. insallah sendede ise yarar cok rahatlatti beni. gazi olmayinca uyumasa bile sesi cikmiyor etrafini seyrediyor.

anladım canım sağol benimki 2185 doğunca verdi mma doktor 19. günde 3030 oldu yine devam dedi ama ben artık vermek istemiyorum sütüm yarayor mu bi bilsem hiç vermeye niyetim yok

bütün doktorların söylediği bütün kitaplarda yazan hep aynı şeyler
oğluşuna da maşallah tosuncuk olmuş
Aynen canim farkli birsey söyleyen yok doktor anlatirken bi güzel bi kolay anlatiyor ki ah sen gel bebek bagira bagira agladigin da birde bana sor bunlarin hepsini uygulamayi

Canim bana hipp in daha 1. Hafasindan sonra verilebilen tamamen rezeneden yapilmis cayini önerdi aldim bugün sadece cay kasiginin ucu kadar 100 ml kaynamis suyla yapiyorsun, hem rahat uyumasi hemde gazini cikarmasi icinmis yaptiktan sonra oda sicakligin da 24 saat dursa da olurmus ama benim oglan zaten uykusun da bile alttan sesli sesli cikariyor bütün gazini yine de deneyecegim.. Aradan fazla zaman gecmedigi halde yine emmek istedigin de cay ver cayi vücudu hemen atar hemde rahatlatir dedi

Hosgeldin canim masallah ogluna büyümüste oyun oynarmis benimki de simdilik saga sola gülücükler atiyor ayna da kendine bakip bakip gülüyor
Bende böyle birsey almak istiyorum suan ama kararsizim ne alacagima almisken paraya degsin ise yarasin istiyorum..
Bu arada bugün bizde ilk asimizi yaptirdik igne degil agizdan verildi hepatit ve rota asisi oglum asidan 3 saat sonra deli gibi bagira bagira agladi hic atesi falan da yoktu 1 saat önce uyuttum insallah uyandigin da ayni sekilde olmaz

Canim bende seni merak ediyordum hosgeldin.. Gecmis olsun üzüldüm insallah cok önemli birsey degildir bir an önce toparlar.. Sütün en cok bu zamanlar da lazim kizina unutma lütfen moralini elinden geldigince yüksek tutmaya calis

selam kızlar ben çok yoruldum artık oğlum 8 yaşında kızım 50 günlük oldu oğlum kardeşini kıskanmıyor gibi duruyor ama tepkileri beni üzüyor mesela kızı sevmek istediğimiz zaman üstüne bir kapaklanıyor hava alamıyor ki onun yanında alıp mıç mıç sevmiyoruz eşimde bende okadar dikkat ediyoruzki kendi kendine giyinen duşunu alan çocuk işlerini bana yaptırıyor ben oğluma şimdiye kadar vurmak ne kelime kulağını bile çekmedim sesimi bile yükselltiğim sayılılıdır hemyavrum sakin ve anlayışlı bir çocuktu hem ben sabırlıyımmdır ama şimdi bir söylediğimi ikikez söylemek ne kelime 10kere söylüyorum kardeşi uyurken gel ders çalışalım diyorum oralı olmuyor kardeşi uyandığı zaman ve tamda gazdan ağlığı ssatte kitaplar elinde hadi çalışalım diyor bir yandan ders çalıştırıyorum bir yandan gaz masajı of........eşimin işleri çok yoğun gece geç geliyor yardımcı olamıyor yani sabrım ölçülüyor oğlum bir şımarıklaştı hayatta yapmaz dediğim şeyleri yapıyor eşimde bana normalde tepki göstereceğin davranışlara tepkisiz kalıyorsun iyi niyetini kullanıyor diyor ama ona sesimi bile yükseltmek ismiyorum sürekli oturup konuşma halindeyim ama YORULDUM.........sizinde böyle sorunlarınız varmı

bana sutun yetiyor gibi geldi canim ac olsa susturamazsin surekli aglar demisti doktor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…