İki aylik asi yaptiran varmi ates oldumu ne yapmaliyim persembe asi var 3 asi birden offff
İstanbul beylikdüzü tarafındayız canım.
Ben de biraz duzen kurmaya calistim ama emme-uyku saatleri surekli degistigi icin tutturamadim. Bazen hersey iyi olsa bile mizmizlanip uyumak istemiyor. Birkac gundur aksam degil gunduz banyo yaptiriyorum. Aksamlari hava bayagi serinliyor ya da iftar sonrasi is guc oluyor saat ilerliyor. Ben de biraz kundak gibi sarmaya calisiyorum ama ellerini hemen cikariyor disari tepinip ayaklari da aciyor. Gaz yoksa 15 dk kadar sonra uyuyor. Gece uykusu iyiydi iki uc gundur o da bozuldu. Burdan okuduktan sonra gece alt acmamaya basladim. Benimki bi de gaz cikarirken uyaniveriyor ama gazini cikarmadan yatirirsam daha fena oluyorcanım ben de yeni yeni oturtuyorum, okuduklarımdan anladığım kadarı ile, uyku rutini günlük rutinden farklı uykuya dalmadan önce hep aynı şeyleri aynı sırada yapmaya çalışıyoruz..misal gündüz uykusu öncesi: banyo, masaj, giyinme,emme, gaz çıkarma, emzik
gece rutini: uyku tulumu giyme, yatağına yatırma, ışığı kapatma,uyku sesleri açma,elimi tutma(buraya uyku arkadaşı koyacağım sonrasında),emzik şeklinde yaptık biz..günlük rutini bizim bebekler henüz kuramıyor pek, bu kadar küçükken onun istediği zaman beslenme onun istediği zaman uyku oluyor tabi ki ama bizim belirlediğimiz şeyleri(misal banyo gibi,pijama giyme gibi) mutlaka aynı zamanlarda yapmaya gayret ediyoruz sıkıntısı olduğunda gezdirerek,sallayarak ve memede de uyuyor ama gaz vs. sıkıntısı yoksa uyku rutini ile (özellikle bu hafta) uykuya geçişi çok daha sakin ve kolay oluyor..bilmiyorum benimn oğlan mı böyle yoksa bütün bebekler mi ama rutini çok kolay kurdu ve benimsedi..gece uykusu içinse kuralları var; ışığı açmama,konuşmama, kaka,taşma vs olmadığı sürece 12den sonra alt açmama,odada kalma gibi..
Masallah ya boyle bebeklere cok ozeniyorumarkadaşlar benim kızıım büyüyoooo
çok mutluyum
dönencenin altıa koyunca kendi kendine sesler çıkararak ağlamadan bi süre duruyo önceden hiç dönenceye yüz vermiyodu
bide artık gaz sıkıntımız azaldı
hemen anlatıyorum her sabah kahvaltıda liptonun rezeneli çayını içiyorum bide gündüz uykusu geldiğinde yüzüstü yatırıyorum pırt pırt hiç ağlamadan ıkınmadan yapıyo kakasını çok mutluyum çok
Biz bugün 25 günlüğüz, oğlum 2 gündür çok huzursuz, uyanık olduğu süre boyunca sürekli ağlıyor(gezdirmek, sallamak,kucak v.s. işe yaramıyor) ya memede duracak ya da ayağımda sallanıp uyuyacak. Altı temiz, gazını çıkarıyorum, gaz ilacı da veriyorum. Niye böyle oluyor anlamıyorum, bir arkadaş büyüme ataklarından bahsetmiş, ondan mıdır bu huzursuzluk, benzer şeyler yaşayan var mı?
biz de bir gün iyi bir gün kötüyüzCanım bızde ıkı gundur aynı moddayız tam tarıf ettıgın gıbı bı huzursuzluk aldı basını gıdıyo bızde 26 gunluguz bugun ne oldugunu anlamamakla bırlıkte gecıcı oldugunu dusunuyorum.cunkı basından berı ara ara degısık haller bas gosterdı.mesela bugunde uyusuk bı halde oglum sankı gunlerdır cıkardıgı huzursuzluktan oda yorulmus gıbı saskın saskın takılıyor
Bebegim bugun kaka yapma rekoru kirdi. Her taraf batti. Sabahtan beri mizmizlanip duruyordu zaten. Banyo yaptirdim yine cok agladi sudan cikinca. Simdi o kadar yorgunlugun ustune uyuyor.
Bebegimle ne zaman disari cikmak istesem bi aksilik cikiyor. Gunesin cok yaktigi saatlerde gitmek istemiyorum. Soyle 4 gibi cikayim diyorum. Ya emmek istiyor, ya gaz yuzunden agliyor ya da uyuyor oluyor. Sonra vakit geciyo yemek hazirlmakti kendi bogazimdi camasirdi derken hop aksam oluyor. Esim de ramazan diye yorgun oluyor iftardan sonra cikmak mumkun degil. Boguluyorum artik evde.
Denizkizi denize sifir ev ve sahilde dolasma sahaneymis ya valla cok ozendimBiz tatil falan dusunemiyoruz. Bayram stresi var zaten. KV de ne kadar kalinacak vs. yine bayram oncesi stres yaptiriyor bana. Ilk defa bebekle uzun yola cikacagiz onun stresi de var. Bir de kiyafet bulamama stresi var
Keske yakinimda cocuklu arkadasim olsaydi hic olmazsa ona giderdim o bana gelirdi. Ramazan diye kimse gelmiyor. Malum misafir agirlamam zor. Bebegim var diye de sanirim kimse iftara cagirmiyorUstune oglum da huysuz. Acaba bu buyume atagi denen seyi mi yasiyor?
Bugün doktor randevumuz vardi ilk asilarimizi yaptirdik sükür, ben igneyle yapicak saniyordum ama agzindan verdi asilarini... Bu arada rota asisi hakkin da konusuldu son siralar burda rotayi devlet karsiliyor ve yapilmasi gerekli asilardanmis, bugün biz sormadan doktorumuz verdi ogluma.. Uyku sorununu sordum bazi arkadaslarda merak ediyordu bizim bildiklerimizden farkli birsey söylemedi.. Aradan uzun süre gecmeden sık emzirmek(daha eski sütü hazmedemen yenisini almasi karin agrisina neden olurmus), üsüyor veya cok sicak olabilir, ilgi istiyor benimle konus-kucagina al.. Bazi haftalar da bebekler sebebsiz huysuzlukta gösterirlermis.. Aksamlari yatma saati yaklasirken bebegi rahatlatacak caylar var abartmayacak sekil de onlardan ver ardindan güzel bir banyo yaptir yatir bazi bebekler karanligi bazisi aydinligi ve yine cogu gürültüde rahat uykuya dalarken kimi de tamamen ortamin sessiz olmasini istermis, her huysuzlastigin da gazi var deme bebekler gazi olunca genel de bacaklarini karnina cekip güclü bir sekilde geri iterek aglar dedi.. Yani tam su yüzden dedigi birsey olmadi doktorun bunlarin hepsini sirayla dene sabirla dedi.. Daha kücük hergün huy degistirmesi bile normalmis..
Kilosu ve boyunu da cok begendi doktorumuz masallah oglusum bugün 43. Günlügüz 5780 gr 58 cm olmus 1 ayda 1,5 kilo almisiz
bende beylikdüzünde oturuyorum gelmeyi bnde çok isterdim bizde de durumlar aynı eşim iş telaşında bebiim huysuzmu huysuz bende birde 7 yaşında bir oğlum daha var o kıskançlık bunalımındabeylikdüzündeki komşu anneler
hadi buluşalım artık Marmara parkta
çat diye çatamak üzereyim sıkıntıdan
dün akşamdan beri oğlum uyumuyo kocam kendi telaşında valla bunaldım iyice
Ayni hastanede mi dogum yaptik? Koruda? Bilmiyordum ben. Doktorun Seda hanim miydi?acemipericim, sanırım birbirimize yakın yerlerde oturuyoruz (aynı hastanede dogum yaptigimizdan yola cikarak boyle bir kaniya vardim). eger pis ve darmadagin bir eve misafirlige gitmek senin icin problem degilse buyur gel canim, birlikte laflariz
Biz bugün 25 günlüğüz, oğlum 2 gündür çok huzursuz, uyanık olduğu süre boyunca sürekli ağlıyor(gezdirmek, sallamak,kucak v.s. işe yaramıyor) ya memede duracak ya da ayağımda sallanıp uyuyacak. Altı temiz, gazını çıkarıyorum, gaz ilacı da veriyorum. Niye böyle oluyor anlamıyorum, bir arkadaş büyüme ataklarından bahsetmiş, ondan mıdır bu huzursuzluk, benzer şeyler yaşayan var mı?
eşimde son birkaç gündür bir gariplik var kızlar yabir mızmızlık olur olmaz şeylere can sıkmalar, takmalar..çocuğa bile tahammülü azaldı sanki..soruyorum bişi söylemiyor ısrar ediyorum her gün başka birşey söylüyor öylesine bir de dikkat ediyorum hep yorgun günde 10 saat fln uyuyor..depresyona mı girdi adam acaba ya??? ya da bişi oldu bana söylemiyor of of
kızlar ya sizin de iştahınız çok açık mı ?
ben her fırsatta bir şeyler yiyorum sonum hiç iyi değil
kızım beş dk uyusa kendimi mutfakta buluyorum
çok yiyorum çok napıcam ben böyle ya :18:
çoğunuz kilo vermeye devam ediyor
bense doğumda verdiğimi de geri alıcam bu gidişle :26:
İşin ilginç tarafı bebişim isilik olmadı acaba o da mı sıcağı seviyorEvde halimizi göreceksiniz ben çocuğu soyuyorum babası giydiriyor. Ben camalrı acıyorum babası kapatıyor. Sonra sıcak oluyor o açıyor ben kapatıyorum. Kv çocuğu soyuyor ben giydiriyorum sonra dayanamıyorum ben üstündekileri çıkarıyorum kv gelip giydiriyor böyle kısır bir döngü içerisindeyiz
kızlar yetip yetmediğini nasıl anlıcam bilmiyorum
Miray zaten hep aranan bi bebek
sürekli aranıyo
sütüm artıyor yavaş yavaş
ama yetip yetmediğini kestiremiyorum
gece emip uyuyor yetiyor sanırım
gündüz de emiyor fena deil ama uyumuyor
bu yetmediğini gösterr mi
azcık da kesik kusuyor
kusması yettiğini gösterir mii sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?