2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Canım hiç haberim yoktu üzüldüm bak simdi iyi ama değil mı
Cok cok gecmis oldun Rabbim bir daha yasatmasin
Miniği op yerime lütfen

Bizde dün hastaneye götürdük Ervosumuzu
Gunümüz gelmemişti ama duramadık ortopedi doktorumuza gittik
Film çekildi bira düzelme var gibi 60 derece eğiklik vardı ilk doğduğunda
Şimdi 40'a inmiş cok şükür gelişme olduğu için ameliyat ertelendi
Ya alciya alınacak Yafa protez bacak takılacak
Ancak diğer ayağı gibi olmazmis iyileşse bile 1-2 cm kısa kalırmış
Zaten şimdide kısa diğer bacağına göre...
Üzüldüm basta ama oradaki hastaları görünce boğazıma birşeylerde düğümlendi
Gözlerim doldu bir tane cocuğun boynu yoktu diğeri hastanında bacağı kısaydı tekerlekli sandalyedeydi
Çocuğu engelli olan anneleri daha iyi anlıyorum Allah öyle bir sevgi veriyor ki
Öyle bir sahiplenme duygusu veriyordu ahh vkızım ahh hayat zor
Ama bu Halim'e bin şükürler olsun inşallah yürümesinde bir sıkıntı olmaz
Sizinle paylaşmak istedim ...

Şimdi masaja başladım zeytingiyla yapiuorum ayağına inşallah şifa olur
Bu arada kızım cok yaramaz ya kucakta ya mememde başka bir şey kabul ermiyor
Ama cok seviyorum bu halinide macera oluyor bana isleri yetiştireceğim diye adrenalin salgiliuor vücudum
Meger eskiden ne cok boş zamanımız varmış eşimle
Haftayada dil bağını kestirecegiz inşallah emerken cok sorun oluyor memeyi tam kavrayamiyor

Kızlar bir sorunum daha var iliski konusunda cok isteksizim
Hiç konsantre olamıyorum Erva ağlayacak diye
Ve 1 yıl aradan sonra CANIM cok yaniuor banyoda gizli gizli ağladım hatta
SziDede öyle mı :26:

Rezene CANIM bebekle uçak yolculugu hiç zor değil biz daha 25 günlükken binmiştik
Yalnız inişe ve kalkışta emzirmen lazım kulakları için

herkes de yaşıyor mu aynı şeyi bilmiyorum ama biz kızımla kalabalık bir aile ortamına girdiğimizde daha bebişimi 1-2 saattir gören ve kendini bebek bakımı konusunda ehil insan olarak gören kişiler tarafından her hareketine ve her ağlamasına bir teşhis koyuyolar ya deli oluyorum bebeğimin dilinden en iyi ben anlarım size ne oluyor ki. yok ayaklarını çekiyormuş da gazı varmış yok suratını eşkitmiş de midesi bulanıyormuş da midesini üşütmüşmüş hey yarabbim...! benim bebişimin eller ayaklar sürekli tepinme halinde zaten gazı olsun olmasın. gaz sancısı varsa kızarıyor falan oradan anlıyorum ben. bebeğinin dilinden en iyi annesi anlar bence.

geçmiş olsun canım allah şifa versin.
benim de çok ağrılı oldu ilk bikaç sefer sonra düzeldi neyseki. arayı soğutunca öyle oluyor galiba

uykum kaçtı annişler kendime bir fincan ıhlamur yaptım bu saatte takılıyorum öyle..:126:kırkımız çıktı ama hala eski halimize dönemedik haliyle,belki de kabul etmek lazım artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak..eşimle soğuduk iyice hala ilişki yok,aksilik ya onun da işleri çok yoğun pat diye uyuyor adam..ben zaten hala hassasım,dengede tutmak zor oluyor herşeyi, bazen patlayacak gibi oluyorum..evimin düzeni bozulmasın diye çok kasıyorum,başak burcuyum zaten elimde değil herşey tam olacak illaki.. yapıyorum da aslında temizliğim, yemeğim herşeyim tam,kendimi de ihmal etmiyorum...buna da şükür diyorum devamlı Allah dermansız dert vermesin..sorumluluğumuz çok büyük,bazen ağır gelebilir ama artık anne olduk büyüme zamanı,naz yapacak durumumuz yok artık..çocuklarımız için güçlü olmamız lazım..umarım üstesinden kolayca geliriz ,birbirimize destek oluruz ve şükretmeyi de unutmayalım :130: iyi sabahlar:118:

Günaydın canım, bende yaklaşık bir saat oldu güne başlayalı, oğlumun her günkü rutini bu oldu ama dediğin gibi sağlıklı olsunlarda hepsi boş..eşimle bizde anlattığın gibiyiz, Allahtan oğluna çok düşkün ne beni ne evi eksik görüyor, ama ben rahatsız olmaya başladım bu kardeş durumlarından. Bakalım hayırlısı canım, herkese kolay neşeli bol dinlenmeli bir gün diliyorum

günaydınlar hepinize bende bir haziran annesiyim Allah hepinizin yavrularını size bağışlasın benim üçüncü bebeğim ama inanın ilkinde bu kadar zorlanmamıştım bebeğim 3000gr doğdu sezeryan olduğum için sütüm bayağı geç geldi bebeğim 2500 gr kadar düştü ve sorunum sütümün yetmemesi denemediğim hiç bişey kalmadı bu ay 400 gr almış kuzum sadece lütfen benim içinde dualarınızı esirgemeyin sütüm bollaşsın mama vermeye başladım ama oda kendimi yetersiz hissettiriyor kızıma yetememek duygusu ağır geliyor

Son düzenleme:
günaydın hanımlar. dün misafirlerim vardı acayip yorulmuşum temizlik falan gecede paşamız uyumaz mı. oyyy nasıl uyudum bilmiyorum. artık rüya falan yok bende olursada kabus. ölü gibi uyuyorum. eşler konusu ayrı bi problem. keşke biran önce normale dönebilsek

canım benim maşallahh sana bin kereeeee
çok şükür haberlerde iyimiş
böyle kötü düşünüp isyan etmediğin için herşey yoluna giriyoır bence ama dediğin gibi rabbim öyle bi sabır veriyorki annelere
inşallah herşey böyle dewam eder rabbim gönlüne göre versin
unutma rabbim kimseye kaldıramıyacagı yük vermez pozitif olmaya dewam

ilişki konusunda hepimiz aynı sen ne kadarlık oldun bilmiyorum ama biz bugun 70 günlük olduk herşey yolunda ilk başlarda sıkıntı oldu geçti
bende bebişten rahatsız oluyorum ama zamanla alışıyosun artıık MECCBUUUUURRRR

Tatlım benim canını sıkma inan bana herşey düzeliyor bebişinin uykusunu ayarla uyut sonra eşine vakit ayır biraz
ilk adımı sen at onunla vakit geçirmeyi çok özlemişssin gibi davran erkekler zaten 2 cilve gördümü yağlları erir
süslen püslen ayol bunlarıdamı ben öğreticem yaaa
bugün dene yarın haberleri bekliyorumm

kardeeeşşşş
bak bu güzeldi işte

Son düzenleme:
herkese günaydın kızlar,

bir eş kavgası da benden :)) dün sabahtan itibaren kızım çok huysuzdu. erkenden uyandık emiyor mememde uyuyor yatağına bırakınca uyanıyor. öyle çok ağlaması yoktu ama mızmızdı. uyuyamayınca da huysuzlanıyorlar ya. eh ya sürekli mememde ya da kucaktaydı oda oda geziyoruz. çok azcık oturdu dün anakucağında o zamanlarda da bişeyler yedim falan filan. dün doktor kontrolü ve aşı günümüzdü. eşim eve geldi 3 gibi doktora gittik. kalça usg aşılar falan. 6 gibi eve döndük. çok şükür doktor çok güzel şeyler söyledi. benim kocam da bi mutlu bi mutlu. ay benim kızım büyümüş çok sağlıklıymış falan diye. eve geldik aşı olan kızımdan çok benim adam mızırdanmaya başladı. ne yiycekmişiz. ev de biraz dağınıkmıymış ne falan diye... sonra bana geldi gelenler. diyalog olarak başlayan tartışmamız benim cıyaklamam ve onun susması sonucunda monolog olarak sonlandı. 9 ay bu bebeği içimde taşımışım, can yaratmışım ben can Allahımın isteğiyle, sonra sezeryan eh o bi ameliyat yani. sütüm geldi gelmedi çocuk ağladı uyudu kilosu boyu ay ateşimi var endişesi. evden dışarı çıktığım yok doğru düzgün. marketten pazardan bahsetmiyorum. sonuçta ben çalışan insanım. insan içine çıkardım bi çevrem saygınlığım vardı bunlar motivasyon kaynağı hep insana. şimdi memelerimden biri dışarda evin içinde bi de sarkmış göbeğimle dolaşıyorum. 20 günlüktü annem gitti o gün bugün kızıma kendim bakıyorum hiç offf demedim elimden geleni yaptım bak doktor herşey güzel diyince hoşuna gidiyor eh nasıl oluyor bütün bunlar sanıyorsun. insanım ben de. enerjim tükeniyor her zmn aynı modda olamıyorum enerjimin az olduğu zmanlarda da sadece kızımla ilgileniyorum eve bakmıyorum. Dedim ki beğenmiyorsan eğer işte kapı, işte sapı. İki işlevi var, içeri de girebiliyorsun dışarı da çıkabiliyorsun.
SONUÇ : evi süpürdü, dolapları falan çekerek evi sildi, toz aldı, sonra bana bi humana çay ve meyve tabağı hazırladı.
Sonra düşündüm burda çoğumuz eşlerinden şikayet ediyor ya bu adamların çoğu benzer durumda demek ki bazen kısa devre yapıyorlar. sarsıp kendilerine getirmek gerekiyor dünkü kısa devreyi ben başarıyla atlattım sanırım. bakalım ne kadar sürecek

Bu arada bir iki arkadaş ilişki sırasında canlarının yandığını söylemiş. ben doktor kontrolüne gittiğimde ilişki sırasında başlarda kuruluk problemi yaşanabilir doğumdan sonra normal doğum da olsa sezeryan da olsa. sana kayganlaştırıcı jel yazayım demişti. benim kullanmama gerek kalmadı ama demek ki normal bişeymiş panik olmayın gerekirse jel kullanın kızlar.

benim gecelerdeki halime benziyor durum.

4-5 gecedir oğlum sahurdan sonra uyanınca azıcık meme emiyor sonra uyukluyor. beşiğine koyduktan 5-10 dk sonra uyanıyor. bende uykusuzluktan ölüyorum ve bedenim çok yorgun. beşikten almaya üşendiğim için yanıma alıyorum.

yatarak emziriyorum. yine 2-3 dakika emiyor uyukluyor. 10-15 dk sonra uyanıyor. gene emziriyorum. o uyudukça bende uyuyorum tabi. bir memem hep açıkta. sabaha kadar böyle geçiyor.

bazen atletlerim vs tükeniyor. tişörtle yattığım zaman belim karnım açıkta kalıyor bu şekilde. üşütüyorum birde üstüne ...

aynı fikirdeyiz canım :) arada kısa devre yapmak gerekiyor yoksa yeteri kadar anlaşılmıyoruz maalesef. üzerimizdeki yükün farkında değiller. o nedenle bol bol babalarına satmak gerek evin içinde hem aralarındaki bağ kuvvetleniyor ve bence bu çok önemli. babalar biraz daha fazla emek vermeden anneyi anlayamazlar. çocuk ağlıcak bağırcak evde gezdircek ter içinde kalcak vs vs vs öyle anlayabilirler ancak. ayrıca bu çok da keyifli yani baba açısından da demek istiyorum, her bebek annecidir ama bebeğin babasına alışması için babasının da emek vermesi gerekir. en basiti kucaklarında uyuyunca nasıl mutlu oluyorlar dimi :)

sonucun böyle biteceği aklımın ucundan bile geçmedi hellaal olsun
yok anam yok benim kocişi duvardan duvarada vursan aynı
adam kalkıp kendi suyunu içmekten aciz ya
evi süpürecekte ooohoooooo ölsem inanmam
KADININ FENDİ ERKEĞİ YENDİ

yatarak emzirme canım ya çok tehlikeli bence...
atletlerimi ve sutyenlerimi artık her çamaşırlarla atıyorum valla, açık renklilerle, çarşaflarla, beyazlarla :) bir siyahlarla atmıyorum yani :) emzirme sutyenleri çok güzel çıktı gerçekten çok memnunum 2 tane daha aldım hatta. toplam 4 tane anca yetiyor. hiç dağılmıyor insan bu sutyenlerle.

bir cinnet herşeyi çözer

bu erkeklerdeki kısa devre olayı çok doğru. benim eşimde çoğu zaman bana yardımcı olur. iftarını bile çoğunlukla yarım saat geç açar. işe gittiği halde geceleri beni uyutmak için çocukla ilgilenir.

ama gün gelir yok yere basit bişi için ters ters davranır, kalbimi kırar. ben bıktığı için böyle davrandığını düşünüyorum. ya da yorulduğu uykusuz kaldığı için.

en son bende cumartesi günü bi cırlama yaptım. hem doğum günümdü hemde evde kalmaktan bıktığım için kaç gün öncesinden o gün gezeriz diye planlamıştım. gezme dediğimde alışveriş merkezine gitme. hem çocuğun bi kaç ihtiyacını alırız diye düşünmüştüm. ama o kadar ağırdan aldı ki, 10 kere soruyor avm ye mi gitcez diye. saat 4 olmuştu hala bi hazırlığı yok. doğum günümüde kutlamamıştı. bende önce küstüm tek başıma çocukla dışarı çıktım. o da peşimden geldi ama o yokmuş gibi davrandım.yakındaki civile gidip bişiler aldım. eve gelince ona boşancağımı söyledim :) hiç tepki vermedi. ama ben hırsımı alamadım ve sinirden kendimi ona yastık fırlatırken buldum :)

öyle yastık falan atınca yumuşadı benimki nedense. avm için beni boşucak mısın dedi. güldü müldü. hafiften gönlümü aldı. ama hala kızgınım o gün beni gezmeye götürmedi

ahh ahh eski günler olsa onu beklemem gezmek içinde. çocuk olunca mecburen. şu slinglerden falan alsaydım vaktiyle iyi olurdu. bu bebek işi de çeyiz işi gibi. çeyiz için ne aldın aldın sonradan almak zor derlerdi. evlenince öyle olmuştu.

bebek içinde hamileyken ne aldın aldın sonradan almak zor oluyor baya. esnek bi kumaştan kendim sling yapmak istiyorum. bakalım olcak mı?

tehlikeli olduğunun farkındayım ama mecbur kalıyorum.

ben emzirme sütyeni almadım. penye sütyen almıştım baya. ama yetmiyor. bi dışarı çıkabilsem alcam ama çıkamıyorum. korse de almam lazım.

emzirme atleti almıştım ama kumaşı sebebiyle daha bi çok terliyorum onunla. pek kullanmıyorum.

bende artık her çamaşırda atıyorum ama çok çamaşır çıkıyor bende. süekli askıda bi çamaşır var. biri kuruyup öbürünü asana kadar baya vakit geçiyor. benim göğüsler sarkık olduğundan mı nedir çok akıyor göğüslerim. bütün kıyafetlerim kirleniyor. bir de terliyorum öyle çok çamaşır çıkarıyorum.

herkese günaydın kızlar,

bir eş kavgası da benden :))

işte ideal türk kadını tebrik ediyorum canım

ay evet benim ki sadece 1 defa kucagında uyutmayı başardı, ondada utanmasa telefonla herkesi arayıp emir' i kucagımda uyuttum diye anlatacaktıı çok mutlu olmuştu yaa

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…