canım biz daha 35 günlüğüz ama aynı sorun bizdede var,bir haftada 200 gr alması gerekirken biz 120 gr almışız dr bir hafta daha kontrol edelim ona göre mamaya başlayabilirim dedi olmadı dr a sorar sende mama verirsin
canım benim oğlum doğduğu günden itibaren 23 gün yoğunbakımda kaldı enfeksiyon geçirdi dr hatası yüzünden, daha sonra 9 günlükken bağırsaklarından ameliyat oldu ama çok şükür geçti bitti,2 haftadır evimizdeyiz
Şimdi masaja başladım zeytingiyla yapiuorum ayağına inşallah şifa olur
Bu arada kızım cok yaramaz ya kucakta ya mememde başka bir şey kabul ermiyor
Ama cok seviyorum bu halinide macera oluyor bana isleri yetiştireceğim diye adrenalin salgiliuor vücudum
Meger eskiden ne cok boş zamanımız varmış eşimle
Haftayada dil bağını kestirecegiz inşallah emerken cok sorun oluyor memeyi tam kavrayamiyor
Kızlar bir sorunum daha var iliski konusunda cok isteksizim
Hiç konsantre olamıyorum Erva ağlayacak diye
Ve 1 yıl aradan sonra CANIM cok yaniuor banyoda gizli gizli ağladım hatta
SziDede öyle mı :26:
uykum kaçtı annişler kendime bir fincan ıhlamur yaptım bu saatte takılıyorum öyle..:126:kırkımız çıktı ama hala eski halimize dönemedik haliyle,belki de kabul etmek lazım artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak..eşimle soğuduk iyice hala ilişki yok,aksilik ya onun da işleri çok yoğun pat diye uyuyor adam..ben zaten hala hassasım,dengede tutmak zor oluyor herşeyi, bazen patlayacak gibi oluyorum..evimin düzeni bozulmasın diye çok kasıyorum,başak burcuyum zaten elimde değil herşey tam olacak illaki.. yapıyorum da aslında temizliğim, yemeğim herşeyim tam,kendimi de ihmal etmiyorum...buna da şükür diyorum devamlı Allah dermansız dert vermesin..sorumluluğumuz çok büyük,bazen ağır gelebilir ama artık anne olduk büyüme zamanı,naz yapacak durumumuz yok artık..çocuklarımız için güçlü olmamız lazım..umarım üstesinden kolayca geliriz ,birbirimize destek oluruz ve şükretmeyi de unutmayalım :130: iyi sabahlar:118:
Bizde dün hastaneye götürdük Ervosumuzu
Gunümüz gelmemişti ama duramadık ortopedi doktorumuza gittik
Film çekildi bira düzelme var gibi 60 derece eğiklik vardı ilk doğduğunda
Şimdi 40'a inmiş cok şükür gelişme olduğu için ameliyat ertelendi
Ya alciya alınacak Yafa protez bacak takılacak
Ancak diğer ayağı gibi olmazmis iyileşse bile 1-2 cm kısa kalırmış
Zaten şimdide kısa diğer bacağına göre...
Üzüldüm basta ama oradaki hastaları görünce boğazıma birşeylerde düğümlendi
Gözlerim doldu bir tane cocuğun boynu yoktu diğeri hastanında bacağı kısaydı tekerlekli sandalyedeydi
Çocuğu engelli olan anneleri daha iyi anlıyorum Allah öyle bir sevgi veriyor ki
Öyle bir sahiplenme duygusu veriyordu ahh vkızım ahh hayat zor
Ama bu Halim'e bin şükürler olsun inşallah yürümesinde bir sıkıntı olmaz
Sizinle paylaşmak istedim ...
ilişki konusunda hepimiz aynı sen ne kadarlık oldun bilmiyorum ama biz bugun 70 günlük olduk herşey yolunda ilk başlarda sıkıntı oldu geçtiŞimdi masaja başladım zeytingiyla yapiuorum ayağına inşallah şifa olur
Bu arada kızım cok yaramaz ya kucakta ya mememde başka bir şey kabul ermiyor
Ama cok seviyorum bu halinide macera oluyor bana isleri yetiştireceğim diye adrenalin salgiliuor vücudum
Meger eskiden ne cok boş zamanımız varmış eşimle
Haftayada dil bağını kestirecegiz inşallah emerken cok sorun oluyor memeyi tam kavrayamiyor
Kızlar bir sorunum daha var iliski konusunda cok isteksizim
Hiç konsantre olamıyorum Erva ağlayacak diye
Ve 1 yıl aradan sonra CANIM cok yaniuor banyoda gizli gizli ağladım hatta
SziDede öyle mı :26:
uykum kaçtı annişler kendime bir fincan ıhlamur yaptım bu saatte takılıyorum öyle..:126:kırkımız çıktı ama hala eski halimize dönemedik haliyle,belki de kabul etmek lazım artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak..eşimle soğuduk iyice hala ilişki yok,aksilik ya onun da işleri çok yoğun pat diye uyuyor adam..ben zaten hala hassasım,dengede tutmak zor oluyor herşeyi, bazen patlayacak gibi oluyorum..evimin düzeni bozulmasın diye çok kasıyorum,başak burcuyum zaten elimde değil herşey tam olacak illaki.. yapıyorum da aslında temizliğim, yemeğim herşeyim tam,kendimi de ihmal etmiyorum...buna da şükür diyorum devamlı Allah dermansız dert vermesin..sorumluluğumuz çok büyük,bazen ağır gelebilir ama artık anne olduk büyüme zamanı,naz yapacak durumumuz yok artık..çocuklarımız için güçlü olmamız lazım..umarım üstesinden kolayca geliriz ,birbirimize destek oluruz ve şükretmeyi de unutmayalım :130: iyi sabahlar:118:
Günaydın canım, bende yaklaşık bir saat oldu güne başlayalı, oğlumun her günkü rutini bu olduama dediğin gibi sağlıklı olsunlarda hepsi boş..eşimle bizde anlattığın gibiyiz, Allahtan oğluna çok düşkün ne beni ne evi eksik görüyor, ama ben rahatsız olmaya başladım bu kardeş durumlarından. Bakalım hayırlısı canım, herkese kolay neşeli bol dinlenmeli bir gün diliyorum
herkese günaydın kızlar,
bir eş kavgası da benden :)) dün sabahtan itibaren kızım çok huysuzdu. erkenden uyandık emiyor mememde uyuyor yatağına bırakınca uyanıyor. öyle çok ağlaması yoktu ama mızmızdı. uyuyamayınca da huysuzlanıyorlar ya. eh ya sürekli mememde ya da kucaktaydı oda oda geziyoruz. çok azcık oturdu dün anakucağında o zamanlarda da bişeyler yedim falan filan. dün doktor kontrolü ve aşı günümüzdü. eşim eve geldi 3 gibi doktora gittik. kalça usg aşılar falan. 6 gibi eve döndük. çok şükür doktor çok güzel şeyler söyledi. benim kocam da bi mutlu bi mutlu. ay benim kızım büyümüş çok sağlıklıymış falan diye. eve geldik aşı olan kızımdan çok benim adam mızırdanmaya başladı. ne yiycekmişiz. ev de biraz dağınıkmıymış ne falan diye... sonra bana geldi gelenler. diyalog olarak başlayan tartışmamız benim cıyaklamam ve onun susması sonucunda monolog olarak sonlandı. 9 ay bu bebeği içimde taşımışım, can yaratmışım ben can Allahımın isteğiyle, sonra sezeryan eh o bi ameliyat yani. sütüm geldi gelmedi çocuk ağladı uyudu kilosu boyu ay ateşimi var endişesi. evden dışarı çıktığım yok doğru düzgün. marketten pazardan bahsetmiyorum. sonuçta ben çalışan insanım. insan içine çıkardım bi çevrem saygınlığım vardı bunlar motivasyon kaynağı hep insana. şimdi memelerimden biri dışarda evin içinde bi de sarkmış göbeğimle dolaşıyorum. 20 günlüktü annem gitti o gün bugün kızıma kendim bakıyorum hiç offf demedim elimden geleni yaptım bak doktor herşey güzel diyince hoşuna gidiyor eh nasıl oluyor bütün bunlar sanıyorsun. insanım ben de. enerjim tükeniyor her zmn aynı modda olamıyorum enerjimin az olduğu zmanlarda da sadece kızımla ilgileniyorum eve bakmıyorum. Dedim ki beğenmiyorsan eğer işte kapı, işte sapı. İki işlevi var, içeri de girebiliyorsun dışarı da çıkabiliyorsun.
SONUÇ : evi süpürdü, dolapları falan çekerek evi sildi, toz aldı, sonra bana bi humana çay ve meyve tabağı hazırladı.
Sonra düşündüm burda çoğumuz eşlerinden şikayet ediyor ya bu adamların çoğu benzer durumda demek ki bazen kısa devre yapıyorlar. sarsıp kendilerine getirmek gerekiyor dünkü kısa devreyi ben başarıyla atlattım sanırım. bakalım ne kadar sürecek
Bu arada bir iki arkadaş ilişki sırasında canlarının yandığını söylemiş. ben doktor kontrolüne gittiğimde ilişki sırasında başlarda kuruluk problemi yaşanabilir doğumdan sonra normal doğum da olsa sezeryan da olsa. sana kayganlaştırıcı jel yazayım demişti. benim kullanmama gerek kalmadı ama demek ki normal bişeymiş panik olmayın gerekirse jel kullanın kızlar.
herkese günaydın kızlar,
bir eş kavgası da benden :)) dün sabahtan itibaren kızım çok huysuzdu. erkenden uyandık emiyor mememde uyuyor yatağına bırakınca uyanıyor. öyle çok ağlaması yoktu ama mızmızdı. uyuyamayınca da huysuzlanıyorlar ya. eh ya sürekli mememde ya da kucaktaydı oda oda geziyoruz. çok azcık oturdu dün anakucağında o zamanlarda da bişeyler yedim falan filan. dün doktor kontrolü ve aşı günümüzdü. eşim eve geldi 3 gibi doktora gittik. kalça usg aşılar falan. 6 gibi eve döndük. çok şükür doktor çok güzel şeyler söyledi. benim kocam da bi mutlu bi mutlu. ay benim kızım büyümüş çok sağlıklıymış falan diye. eve geldik aşı olan kızımdan çok benim adam mızırdanmaya başladı. ne yiycekmişiz. ev de biraz dağınıkmıymış ne falan diye... sonra bana geldi gelenler. diyalog olarak başlayan tartışmamız benim cıyaklamam ve onun susması sonucunda monolog olarak sonlandı. 9 ay bu bebeği içimde taşımışım, can yaratmışım ben can Allahımın isteğiyle, sonra sezeryan eh o bi ameliyat yani. sütüm geldi gelmedi çocuk ağladı uyudu kilosu boyu ay ateşimi var endişesi. evden dışarı çıktığım yok doğru düzgün. marketten pazardan bahsetmiyorum. sonuçta ben çalışan insanım. insan içine çıkardım bi çevrem saygınlığım vardı bunlar motivasyon kaynağı hep insana. şimdi memelerimden biri dışarda evin içinde bi de sarkmış göbeğimle dolaşıyorum. 20 günlüktü annem gitti o gün bugün kızıma kendim bakıyorum hiç offf demedim elimden geleni yaptım bak doktor herşey güzel diyince hoşuna gidiyor eh nasıl oluyor bütün bunlar sanıyorsun. insanım ben de. enerjim tükeniyor her zmn aynı modda olamıyorum enerjimin az olduğu zmanlarda da sadece kızımla ilgileniyorum eve bakmıyorum. Dedim ki beğenmiyorsan eğer işte kapı, işte sapı. İki işlevi var, içeri de girebiliyorsun dışarı da çıkabiliyorsun.
SONUÇ : evi süpürdü, dolapları falan çekerek evi sildi, toz aldı, sonra bana bi humana çay ve meyve tabağı hazırladı.
Sonra düşündüm burda çoğumuz eşlerinden şikayet ediyor ya bu adamların çoğu benzer durumda demek ki bazen kısa devre yapıyorlar. sarsıp kendilerine getirmek gerekiyor dünkü kısa devreyi ben başarıyla atlattım sanırım. bakalım ne kadar sürecek
Bu arada bir iki arkadaş ilişki sırasında canlarının yandığını söylemiş. ben doktor kontrolüne gittiğimde ilişki sırasında başlarda kuruluk problemi yaşanabilir doğumdan sonra normal doğum da olsa sezeryan da olsa. sana kayganlaştırıcı jel yazayım demişti. benim kullanmama gerek kalmadı ama demek ki normal bişeymiş panik olmayın gerekirse jel kullanın kızlar.
benim gecelerdeki halime benziyor durum.
4-5 gecedir oğlum sahurdan sonra uyanınca azıcık meme emiyor sonra uyukluyor. beşiğine koyduktan 5-10 dk sonra uyanıyor. bende uykusuzluktan ölüyorum ve bedenim çok yorgun. beşikten almaya üşendiğim için yanıma alıyorum.
yatarak emziriyorum. yine 2-3 dakika emiyor uyukluyor. 10-15 dk sonra uyanıyor. gene emziriyorum. o uyudukça bende uyuyorum tabi. bir memem hep açıkta. sabaha kadar böyle geçiyor.
bazen atletlerim vs tükeniyor. tişörtle yattığım zaman belim karnım açıkta kalıyor bu şekilde. üşütüyorum birde üstüne ...
herkese günaydın kızlar,
yatarak emzirme canım ya çok tehlikeli bence...
atletlerimi ve sutyenlerimi artık her çamaşırlarla atıyorum valla, açık renklilerle, çarşaflarla, beyazlarla :) bir siyahlarla atmıyorum yani :) emzirme sutyenleri çok güzel çıktı gerçekten çok memnunum 2 tane daha aldım hatta. toplam 4 tane anca yetiyor. hiç dağılmıyor insan bu sutyenlerle.
herkese günaydın kızlar,
bir eş kavgası da benden :))
aynı fikirdeyiz canım :) arada kısa devre yapmak gerekiyor yoksa yeteri kadar anlaşılmıyoruz maalesef. üzerimizdeki yükün farkında değiller. o nedenle bol bol babalarına satmak gerek evin içinde hem aralarındaki bağ kuvvetleniyor ve bence bu çok önemli. babalar biraz daha fazla emek vermeden anneyi anlayamazlar. çocuk ağlıcak bağırcak evde gezdircek ter içinde kalcak vs vs vs öyle anlayabilirler ancak. ayrıca bu çok da keyifli yani baba açısından da demek istiyorum, her bebek annecidir ama bebeğin babasına alışması için babasının da emek vermesi gerekir. en basiti kucaklarında uyuyunca nasıl mutlu oluyorlar dimi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?