2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Otomatik sallanan bir beşik ya da salıncak ya da herhangi bir şey almadığıma nasıl pişmanım

bir an önce edin canım o kadar memnunum ki ,salıncağa koyduğum an dalıyor uykuya,ya da kendi kendine takılıyor kuzucuk...işimi çok rahat yapabiliyorum.biraz büyük benimki ama çoook rahat ettim..markası bright stars

Uzun ugraslar sonucu oglusu uyuttum yerıne yerlestırdım zır zır zıl calıyor ! Bana burda gelecek kımse yok bılıyorum yanlıs kapıda bu gelen.bı esım gelır oda anahtarıyla gırer.herneyse bu kımse zılden hızını alamadı kut kut kapıya vuruyor gıttım baktım bır amca.burdakı halk tamamen kürt ve ben kurtce bılmıyorum ve sanırım amcada turkce bılmıyordu.
Bırseyler dıyor ama tek anladıgım cumlenın ıcınde gecen kadın ısmı
Bırseyler dıyorum amca yaslı duymuyor bagırmam gerekıyor
Baktım konusark anlasamıcaz elle kolla bı sekılde anlattım derdımı
Ama olan bana oldu
O kadar zıl kapı sesıne benmkı eyvallah der mı.zaten zor uyumus ılk fırsatta uyanmak ıcın vakıt kolluyor sımdı gelde ugras

Insan bıldıgını sandıgı kapıya bıle oyle vurmaz zılı oyle calmaz fena sınırlendm suan
Cocuk uyanmasa neyse
Ama buda bır degıl ıkı degıl her gelen bıze basar kapıya vurur oyle gıder asıl gıdecegı yere.sankı ben danısmayım burda
Affff enerjı menerjı kalmadı

Okadar iyi uyudugu halde dün neredeyse hastaneye götürücektim bir derdi var diye en sevdigi sey kucak onda bile susmuyordu nasil icli agliyordu, gözünden hala yaş gelmiyor ama hafif islak insan kiyamiyor.. Ee birde burda birkac arkadasin bebegi idrar enfeksiyonu kulak iltihabi falan olunca hemen onlar gldi aklima

Bugün bayagi bir nette arastirdim alman bir cocuk doktorunun kendi blogu var orda okudum 2. ayda bebekler cok aglarmis sebebsiz yere bile, kulaginin ici cok fazla kirlenirmis bunu iltihap diye düsünmeyin sık sık kulaklarini temizleyin ama kesinlikle kulak cubugu kullanmayin bir yumusak mendil veya bezin ucunu hafif islatip temizleyin kulak cubugu kiri daha derine iterek zarar verir.. Bu ay icin de herseyi agzina götürmek ister buda cok emme istegi dogurabilir gibi birsürü sey anlatmis.. Okuyunca biraz rahatladim oglum da 1 saat uyanik kendi kendine oynadi uyudu tekrar hem agrisi olan bebek hic uyuyamaz sanirim

Kesınlıkle uyumaz hemde canım.gecen gun oglum ac oldugu halde aglamaktan ememıyordu bıle oyle acı cekıyordu kı kalktık artık gecenın bı vaktı baska yapcak bısy yok hastaneye gıdıcez son anda aklıma bezını acmak geldı.cunku altını actıgımda normalde cok rahatlıyor.cocugun altını actıgım gıbı sustugu bır oldu.meger yavrucagın bezı kucuk gelıyormus.
Hıc susmadan aglamstı o gun saatlerce ve o zaman anladım kı bı rahatsızlıkları varsa mumkunu yok susmuyorlar
Icın rahat olsun yanı doktorun dedıgı gıbıdır.burda da bana 40 ı cıkana kadar cocuk 20 gun aglar 20 gun susar dıyorlar.bı taraftan da aglamasını laf edıyorlar yok gece uyuyamadık bebegın sesınden falan fılan ama neyse

kızlar bugün elimi yaktım. Suya tuttum kar etmedi, zonkladı durdu..Malum ilaç krem fln kullanmamak gerek mümkün olduğunca doğal çözüm aradım. Bulduğumu paylaşayım çok işe yaradı;
bu çözüm sadece hafif yanıklarda, diğerleri için doktora gitmek gerekiyor..
önce soğuk suya tutuluyor
sonra YUMURTA AKI sürülüyor ve bir saat bekletilip yıkanıyor. Acısını direk alıyor.Belki faydalanan olur diye paylaşayım dedim

Son düzenleme:

düzelecek elbet canım az kaldı asıl zorlukları atlattık bebişler büyünce daha zor sıkıntılar olacak bu seferde keşke hep küçük kalsalardı diyecez
biraz daha sabır annesii olacak o kadar ne güldüm ya ''dünyanın en manyak bebeği'' öyle deme annesii

aşı olanlar nasıl sıkıntılarınız oldu biraz korkuyorum da

huysuzz,ağrılı,ateşli,uykusuz,mız mız...
ateşlendikçe soyundurdum sürerkli kontrol et sürekli mız mız olursa 1 kaşık mor calpol ver miiss rahatça uyur kuzu
haydi geçmiş olsun...

Eki Görüntüle 770355 benim sıpa uyuyo titreşimli yatak elektirikli otomatik sallanan beşik köyden gelen gaz çıkarmaya yardımcı tahta beşik hepsi hikaye bulduğumuz yerde uyuyoruz bana da uyku vakti

oyyy kuzum benim yatılşa bak harikaaaaa
gel benim kucağımda yatt senin oyuncak ayın olurum bennnnnnn
hem ben daha fosur fosurum

Kızımın suratını kaç yerden yemiş .ötü kopasıca sivri

bizimde yaaa oğluşumu sağ yanaktan 3 kere öpmüş kzırmızı kırmızı çokta yakışmış

allah dewamını getirsin inşallaaahhhhh

sonunda oğluşu tekrar biberona alıştırmayı başardım

bayadır ugraşıyordum artık pes etmek üzereyken,
dr browns ile avent biberonun parcalarını karıstırıp son kez denedim ve oldu

dr brownsın emzigini aventin biberonuna taktım ve kabul etti,
conk conk emdi kuzum şu anda sırf bu sebeple kendimi dünyanın en mutlu insanı gibi hissediyorum
2 gündür biberondan besleniyor, inş bir daha bırakmaz

geçmiş olsun canım
ben çok sakarımdır günde muhakkak 1 kere yakarım dolabımda silverdin krem eksik olmaz en çok ben tüketiyorum galiba
yumurtayı duymuştumda denemedim yazıyım bi kenara

[h=2][/h]
Bebekler doğumdan itibaren bazı karakteristik özelliklerini de beraberlerinde getirirler.

Bunlardan biri de uyku düzenidir. Bazı bebeklerde uyku düzeninde bir problem yaşanmazken bazı bebeklerin uyuması ailelerin en büyük sorunudur. Özellikle ilk aylarda uykusuzluk hem aileyi hem bebeği rahatsız edebilir. Bu nedenle öncelikle bebeğin normal koşullara göre uyuyup uyumadığını tespit etmek gerekir.

Doğumdan 3.aya kadar bebeklerin günlük uyuma süresi 17-18 saat civarındadır. Ancak bebekler hiç bir zaman deliksiz bir uyku uyumazlar. Sık sık beslenmesi gerektiği veya altı kirlendiği için uykuları bölünür. Zaten bebekliğin bu döneminde bebeğin, 2-3 saatten fazla kesintisiz uykuda bırakılmaması gerekmektedir. Ancak 2 haftalıktan itibaren bebeğe gece gündüz farkını hissettirmeye başlamak gerekir. Gündüz uyku aralarında bebekle konuşabilir, oyun oynayabilirsiniz. Ancak gece uyandığında, ışıkları fazla açmadan loş bir ortamda , daha sessiz konuşarak ona gece olduğu anlatılmaya çalışılmalıdır.

3.ayda itibaren ise bebeğin uykusu günde 15 saatlere düşecektir. Bu uykunun büyük kısmı gece, 4-5 saatlik bölümü ise gündüz olacaktır. Artık ilk aylardaki sıklıkla uyanmayacaktır. Geceleri birkaç kez uyandırılıp beslenmelidir. Ancak bu gece beslenmesi yavaş yavaş azaltılmalıdır. Gündüzleri ise 2-3 kez uyuyarak 5 saati dolduracaktır. Bu ikinci 3 aylık dönemde artık bebeğin uyku düzeni belirmeye başlayabilir. Onu yatırmaya alıştırmak istenen saatten önce (20:00-20:30 uygun olabilir) yapılacak aktiviteleri belirlemek gerekir. Örneğin pijamalarını giydirip, hafif müzik eşliğinde ona hikaye okumak bir yol olabilir. Banyo düzeni de yatmadan önce olarak ayarlanabilir. Böylece bu aktiviteler başladığında bebek uykuya hazırlanacaktır.

bir makaleden alıntı yaptım, sizlerinde okumasını istedim

slm annişler,

nasılsınız, umarım herkes iyidir.birkaç arkadaşımız kocişlerden bahsetmiş.aynı dert bende de var.eşim bu aralar tv ve internetle evli.işten eve geldi mi hemen internet ve tv başına.konuşma muhabbet etme yok.birşey sorduğumda çok yorgunum.dün oğlumun maması bitmişti eşime söyledim beraber almaya gideriz dedi.malum bebeği emzir uyut yemeği hazırla falan derken saat oldu dokuz.eşim bu saatten sonra gitmem ben dedi sende gitmiceksin gündüz gidip alsaydın dedi.sonrada gitti yattı.ayyy deli oldum.gittim markete aldım mamayı.kimseye de ihtiyacım yok.ya doğum yapan bizleriz triplere giren onlar.artık hayatında başka biri mi var die düşünmeye başladım((((((( bi sarılma, bi öpme, bi gülümse hiçbir şey yok artık hayatımızda((((

Birazcik sen yanadım gönlünü hoş tutmaya çalışsan??? Bakalım derdi neymiş? Bi ya da iki kere dene tepkisini olc. Ama abartma ki şımarmasın. Bazen cocuk gibi oluyorlar... Bakalım sen yanasinca ne yapacak?? Oyle hemen başka biri falan diye düşünme.

kızım diliyle memeyi yokluyor..diliyle evirip çeviriyor memenin ucunu..tiksinir gibi bi yüz ifadesi takınıyo.. ve meme olduğunu anlayınca basıyor yaygarayı..
biberonu verdiğimizdede aynısını yapıyor..meme olmadığını anlayınca asılıyor biberona
artık yoruldum her defasında memeyle kavga etmesinden ona meme tutturmaktan..sanırım pes ediyorum artık..zaten her iki memeden 10 ml bile çıkmıyo artık..iyice azaldı

Selam kızlar çok şükür geldim artık buralardayım,özledim sizleri,bebişleri.Kızımın bugün 2aylık aşısı vardı (1hafta gecikmeli olarak)ama maalesef sabahtan gitmedim sağlık Ocağı'na öğle sonu yaptırayım diye gelin görünki öğle sonu da aşının vakti bitmiş hemşire yapmadı,özele yaptırayım dedim onlarda ayın 15inde atıyorlarmış aşıyı kaldıkmı yine 1hafta sonrayabu arada kızlar geçmişi çok okuyamadım ama anladığım kadar kilolar biraz can sıkıyor galiba kesinlikle diyet yapmayın derim bende kilolarıma takmıştım hemde bayağı bayağı diyetisyene gittim hem emzireyim hem zayıflayım diye 1haftadır yapıyordum ama 3gün önce benim süt bir gitti pir gitti nasıl üzüldüm ağladım bide aksi gibi kızım mamayı,biberonu almadı 3gündür yavrum açtı ben zannettim gaz sancısı falan herhalde ondan ağlıyor meğer yavrum aç olduğundan ağlarmış dün diyeti bıraktım çok şükür Rabb'ime bugün sütüm geri geldi(tabii ben neler yaptım gelsin diye(((fikirlerinize saygı duyuyorum ama yapmayın ölçülü yiyin çok ta kafaya takmayın bence biz anneler herhalimizle güzeliz:))))

üç aşağı beş yukarı hepsi aynı. hepsinin hayatında biri olamayacağına göre seninkinin hayatında da biri yoktur :)

aslında evet biz daha çok şey yaşıyoruz ama aynı stresi sıkıntıyı az çok onlarda yaşıyor bence. bizim dayanma gücümüz ve kapasitemiz daha fazla. onlarınki az olduğu için durumu kaldıramıyorlar :)

bizim sağlıkocağındaki hemşire dalgın biraz. benim 3. doz tetenoz aşımı 1-2 ay öncesinden yaptı. bi sorun olur mu bilemiyorum. kimseye de soramadım.

önümüzdeki 2 aylık olan aşılar var. sağlıkocağına götürmek istemiyorum. güvenim kalmadı artık o hemşireye. iğne bu ters bi yerine falan vurur korkuyorum.

sağlık ocağı seçme hakkımız var canım, illa ikametine atanana götürmek zorunda değilsin kaydını yakın olan başka bir tanesine aldırabilirsin eğer çok canını sıktıysa

vazgeçmek pes etmek yok canım yola devam böyle böyle olacak ilerde de defalarca terlik giy diyeceğiz giymeyecek dışarı çıkarken hırka al diyeceğiz almayacak (ah annem yaa) tekrar tekrar yılmadan söylemeye devam edeceğiz ama di misabır sabır ya sabır

Son düzenleme:
Cok gecmis olsun. Kucucuk yavru nasil dayanacak o aciya ya. Nasil olmus ki

Ben de bugun oglumu hastaneye goturdum kan ve idrar verdik. Benim bek de gaz yaparken ciglik atiyor. Korktum bak simdi

canım çok hoşsun valla ay bide örgü örüyo
ama gelde vazgeçme..biraz önce benim memişi emzik olarak kullandığını farkettim..emiyor ve yatıyor..sabah 6 gibi kalkmış bizim deli şimdi uyudu uyanmazsa tabi..memişte uyuyor..emzik emer gibi emiyor beni..o emişle süt dahi olsa gelmezki..
gerçi şimdi pes ettim diyorum ama her yeni güne klasik bir anne edasıyla başlıyorum..yeni çabalarla..yeni umutlarla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…