Benim oglum cok saglikli desenecanım bunun en iyi yolu denemekte. mesela karpuz yediğim zaman bebek çok gazlı oluyor ağlıyor. ne zaman dikkat etsem kendime rahatlıyor. süte nasıl geçmez anlamıyorum süt bizden geliyor yahu :) dr. da bana sağlıklı bebek gazlı olur dedi. ne güzel bir durum değil mi :)
şu anda bizimki de elini yiyecek durumda. eldiveni ıslatıyor artık :) daha diş konumuz var oy oy oyyy :)
kıyafet olayı için de ben gündüz sadece badi giydiriyorum gece de badi ve sadece alt pijama giydiriyorum eğer gece kalktığımda terli ise sırtına ağız bezlerinden koyuyorum hemen. ağız bezlerini hiç kullanmadım bu işe yarasın bari :)
Ben kanguru degil de gg den eziosling diye birsey aldim/ Henuz 1 kez kullansam da cok memnun kaldim.Bebegim de sevdi hemen uyudu icindekullanan, tecrübe eden, önerisi olan var mı arkadaşlar???
Internette o kadar farkli bilgi var ki birinin tavsiye ettigini digeri hic iyi degil diye onaylamiyor. Her bebekte her sey ise yaramiyor zaten. Kafam karisti bu konuda. Anneden sutle bebege gaz gectigi bilimsel olarak kanitlanamamis ama eskiden beri herkes yediklerimizin bebege gaz yaptigini soyluyor. Bitki caylarini tavsiye eden cok ama etmeyen de. Kaka yapamayan bebege bazilari fitil veriyor bazilari aman ha sikinti olur diyor. Bir de sadece anne sutu icen cocukta gaz olmaz, kakasi ve gazi kokmaz, kabiz olmaz diyen grup var ki fena gicigim kendilerine. Oluyor iste oluyor.
Bu arada bebegim elini yumruk yapipi yiyor resmen. Arastirdim dis kemikleri olusmaya basladigi icinmis. Salyalar daha da artacakmis yakinda :18:
Cok yazdim cok sordum ama bir sey var merak ettigim. Gunduzleri serin giydiriyorum ama geceleri ayarlayamiyorum. Az giydirsem burnu tikaniyor, sabah karsi usutuyor. Uzun kollu body ve uzun alt giydirsem terliyor. Siz nasil giydiriyorsunuz? Ankarada gunduz yakiyor, sabaha karsi usutuyor insani hava.
Kızlar bı maruzatım var
Benım oglum son gunlerde emerken tıkanıyor boguluyor gıbı oluyor cırpınmaya baslıyor o an tutup dogrultmasam anında gozlerınden yaslar gelıyor Allah korusun uyuyor falan olsam duymasam ne olacagını dusunemıyorum bıle :26:
Sızce neden boyle oluyor pozısyonlara da dıkkat edıyorum basını hep yan tutuyorum ama bı turlu engel olamadım su duruma(
? nasıl?:44:biz yanmaya başladık
damaklı kullansan daha iyi ama olmasa da olur..emziğin zararı olmaz faydası olur demişti bizim doktorkızlar bizim oğluş emzik emmeye karar verdi kendi kendine uykusu geliyor kucağımda kolumu emiyordu aç herhalde deyip her seferinde emzirmeye çalışıyordum oda her seferinde kavga ediyordu kucağıma alıyorum tekrar aranıp sağımı solumu emiyordu bende evde dandik bir emzik vardı onu verdm bakalım napıcak diye damaklı ama hafif uzun bir tipi var aldı onu cuk cuk eme eme uyuyu verdi
zararı olur bıraktırması zor olur damak yapısını bozar falan diye açıkçası vermeyi düşünmüyordum ama bizim bıcırık kendi seçimini kendi yaptı beni emmek yerine emziği seçmez dimi yada emmesi azalmaz dimi vicdan yaptım kafaya taktım valla(
sizler hangi emziği kullanıyorsunuz hangisi sağlıklı silikonmu kaucukmu hangi marka dediğim gibi emdiği emzik uzunca damaklı gibi nasıl almalıyım ben yarın gidiyimde alıyım bari
canım geçmiş olsun, benim oğlum da çok ağlamıştı kan alınırken. Koca bir tüp doldu yetmedi bir de küçük doldurdular alınırken kıpırdandığı için hemşirenin elleri, üstü başı hep kan oldu eşim dayanamadı çıktı. Sonra akşama kadar iç çekti yavrumBugun oglusumdan kan ve idrar alindi.Canimdan can gitti o aglarkenKalca ultrasonu temiz cikti cok sukur.Kulagindaki iltihap da gecmis. Kan sonucunu gosteremedim henuz.
Benim oglum cok mizmiz ve nazli bir bebekmis bugun ogrendim. Boyuna agladi yerli yersiz. O kadar cok agladi ki ben yoruldum. Simdi sizmis uyuyor yavrum
Dun memelerime bisi oldu. Gece bi uyandim agridan duramiyorum. Bebegi uyandirip emzirdim yetmedi sagdim. Gun boyu da sut surekli agri yapti. Mastit mi oldum acaba? Annem senin canin bisey cekmis diyor asli var mi ki?
oo kıyamamaşılardan canım ya ateşimiz çıktı
baya yanıyoruz uyudu bakalım. calpol verdik bekliyorum. kaygısız babamızda maça gittioo kıyamamgeçmiş olsun canım
baya yanıyoruz uyudu bakalım. calpol verdik bekliyorum. kaygısız babamızda maça gitti
bizimkinin başı hep sıcak..ateşi yok ama başı hep sıcak..hatta eşim kışın biz bunun başıyla ısınırız diyorbebeğimin özellikle uykudan uyanınca başı çok sıcak oluyor.ateşi mi var acaba diyorum.yoksa sıcaklardan mı kaynaklı.istanbul cehennem sıcağı yaşıyor son günlerde.bebeğimde eziyet çekiyor resmen.ah bir gelse eylül ekim ayları çok mutlu olucam.alından ateş ölçerle baktığım zaman vücut sıcaklığı hep 37 derece civarı.var mı benzer durumu yaşıyan?
canım benim kız günde yalnızca 8-9 saat uyuyor.Allahtan o uykuyu gece uyuyorbizim kız 2 aylık oldu huyları tamamen değişti normalde gündüz iki üç kere uyuyan gece de 6 saat uyuyan çoçuk gitti bir anda gündüz uyumayan geceleri de banyodan sonra 2-3 saatte ancak uyutabildiğimiz bir çocuk geldi. Sizlerde de var mı aynı sıkıntılar?
tatlım sen seninkini kötümü alıştırmışsın ne...ayy kusura bakma ama çok kızdım eşine..yazık valla sana..ama sanırım onlarda doğum sonrası depresyonuna giriyorlar..evinizin huzurunu sağlamak sana düşüyor..çok yorulacaksın ama inş. eşinde zamanla senin özverini görürde düzelirEsim konusuna gelince. Buradan dua alinca gercekten islerim cok daha iyi gidiyor. Kirildigimi sonunda anlayan kocam ozur dilemedi ama pervane gibi dolanip duruyor benimle konusmaya calisiyordu, dun de yemege goturdu beni. Bebekle ilk yemek biraz sikintiliydi. Kalabaligi
bizimki bayadır elini sindiriyor ve biz baya bi salyalıyız hatta tükrükle baloncuk yapmaya bile başladıkBu arada bebegim elini yumruk yapipi yiyor resmen. Arastirdim dis kemikleri olusmaya basladigi icinmis. Salyalar daha da artacakmis yakinda :18:.
canım yastığının altına dua falan koy istersenkızlar oğlum 2 gündür uykusunda çığlık atarak ağlıyor neden olabilir sizce
ay canım ya çok tatlısınız senin maceralarını okudukça hem gülüyorum hem üzülüyorumpompayı sterilize etmek için ufak bi tencereye su koydum. büyük tencereler kirliydi yada doluydu.
bi sorunumuz daha var. oğlum dünden beri yeşil kaka yapıyor. bu ne demek. normal mi?
birde sizin yaptırdığınız kan tahlili idrar tahlilii kontrol amaçlı mı yapılıyor yksa dr gerek görünce mi yapıyor?
günah çıkarma değilde anlatınca rahatlıyorum sanki. eskiden yazıya dökerdim şimdi burda yazıyorum işte :)
üzüldüm ya. ayy zaten çok acemiyiz biz ya. çocuğu baya hor kullanıyoruz. çizgifilmlerdeki gibiyiz desem çok abartmış olmam :)
gece mesela anlatmıştım yanımda emziriyorum çocuğu diye. eskiden yastık üstüne koyuyordum üzerine yatmayayım diye. bizimkide uykusunda meme istedikçe bana doğru gelip kayıyordu. bende uykuluyum tabi. bende onu uykulu uykulu ittiriyordum. ittirişim komik ama baya. sanki yetişkin insan iter gibi. trajikomik oluyor gerçi bu durumda.
canım kaka bezde çok eklerse de yeşile dönebiliyormuş. bir de çok emerse ya da az emerse yeşil olabiliyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?