kızım diliyle memeyi yokluyor..diliyle evirip çeviriyor memenin ucunu..tiksinir gibi bi yüz ifadesi takınıyo.. ve meme olduğunu anlayınca basıyor yaygarayı..
biberonu verdiğimizdede aynısını yapıyor..meme olmadığını anlayınca asılıyor biberona
artık yoruldum her defasında memeyle kavga etmesinden ona meme tutturmaktan..sanırım pes ediyorum artık..zaten her iki memeden 10 ml bile çıkmıyo artık..iyice azaldı
yaaa bu tetenoz aşısı 3 dozmu
saglık ocagı bısey demedi bana
ne zaman yaptırmak lazımdı ki 3. dozu:44:
canım sen yeni dogum yaptın önce kendini ve bebegini düşünerek hereket etmelisin,
eşin suratını mı asıyor bırak assın, trip mi atıyor bırak atsın, huzursuzluk mu cıkarıyor bırak cıkarsın,
görme, duyma, işitme lütfen, sen kendi kıymetini bilmezsen eger inan ki kimse bilmez, önce sen kendine deger ver,
şu durumda senden hangi akla hizmet bekliyor, cevresindekilere hizmet etmeni istiyor??
sen hiç bir şekilde alttan alma bence, kesinlikle gitme, en fazla suratını döküp kaynana gibi konusup durur,
bırak ya ne hali varsa görsün, ayyy çok sinirlendim kendi yetmiyor gibi birde başkalarına hizmet ettirmek istiyor
ya çok üzülüyorum şu eşlerin anlayışsızlığını okuduğumda..anlayışsızlık değil artık bu başka bi boyut kazanmış..nedir şu kadınların çektiği ya...canım Allah yardımcın olsun..inş. en kısa zamanda eşin kendine bi çeki düzen verir..bebişide hasta etmişiniz zaten..anlayışsız eş anlayışsız amca olan sana ve çocuğuna oluyo.... üzme kendini..Oğlum her zaman ki gibi dün de hiç uyumadı. Sabah 7den gece 11e kadar 5-10 dakikalık dalışları oldu sadece. Bugün de artık biraz ağlattım biraz gezdirdim yatırdım ağladı. Biraz gezdirdim sustu yatırdım ağladı derken dününde etkisiyle iyice yoruldu heralde çok şükür uyudu. Eşimde sağolsun çok anlayışsız. Bazen oruç tutamıyor oğlumun 5-10 dakikalık uykusunda benden yemek kahvaltı bekliyor. Ben bile fırsat buldukça hızlı hızlı peynir ekmek atıştırabiliyorum bebek sustuğunda dinlenmek istiyorum artık. Ramazanda işleri olmadığı için çalışmıyor canı istediği kadar uyuyor. Uyanıncada yemen ister ütü ister, temizlik ister kaynanam sanki. Doğum öncesi nasılsa öyle olacak. Hem bebeğe bakayım hem onun işlerini halledeyim. Çay koymaya bile eriniyor ama beni beğenmez... Bugünde köye kayınpederime gidicez mecburen. Giderken büyük ihtimalle yiğenleride gelecek. Hem iftar yemeği bekleyecekler hem sahur. Kayınpederim yalnız olduğu için temizlikte şart. Yetişemem yapamam dedim suratını astı durdu. Bulaşık makinası bile yok bulaşıklar elimden öpecek. Eşime hayır demeye gelmiyor dün artık bebekten iyice yoruldum. Yarında böyle yaparsa köye gidemem ben dedim ondan beri eşimin yüzü beş karış. Dün gece oturma odasında uyudu. Off canım çok sıkılıyor. Şimdiye kadar eşime karşı hep maddi manevi fedakarlık ettim. Karşılığını alamadığım gibi bir de böyle ters ter davranışlarını çekiyorum... İçim öyle dolu ki yaz yaz bitmez ama oğlum uyanmak üzere kıvranmaya başladı... Kısaca mutsuz ve yanlızım.. Dört dörtlük iyi bir hizmetçi olursam ne ala yoksa değerim de yok...
ya çok üzülüyorum şu eşlerin anlayışsızlığını okuduğumda..anlayışsızlık değil artık bu başka bi boyut kazanmış..nedir şu kadınların çektiği ya...canım Allah yardımcın olsun..inş. en kısa zamanda eşin kendine bi çeki düzen verir..bebişide hasta etmişiniz zaten..anlayışsız eş anlayışsız amca olan sana ve çocuğuna oluyo.... üzme kendini..
canım bizimkide yapıyor bazen, ben hep yan yatırıyorum mecburKızlar bı maruzatım var
Benım oglum son gunlerde emerken tıkanıyor boguluyor gıbı oluyor cırpınmaya baslıyor o an tutup dogrultmasam anında gozlerınden yaslar gelıyor Allah korusun uyuyor falan olsam duymasam ne olacagını dusunemıyorum bıle :26:
Sızce neden boyle oluyor pozısyonlara da dıkkat edıyorum basını hep yan tutuyorum ama bı turlu engel olamadım su duruma(
esracım biz semle hemen istiyorduk 2. yi ama ben sanki biraz tırstım yaaCanim suan bile ne zorluklar cektigimin farkindayim ama en gec 2 sene sonra arayi fazla acmadan 2. Olsun istiyorum aralarin da cok fazla yas farki olmamain diye. Bende ki biraz deli cesareti
canım bende oldum ve amoklavin 1000 lik kullandım ama bizim durumumuz farklı tabi,oğlum 20 gün boyunca çok güçlü antibiyotikler kullandığı için benim kullandığım antibiyotik devede kulak kalırmış oğlum için,istersen dr una anış öyle al antibiyotiğiKızlar benim korktugum sey basıma geldi.
Mastit olmuşum.
Meme iltihabı demek.
Göğsüm çok gergindi zaten.
Sonra agrımaya basladı, sonra kızardı ve ıcınde katı katı yumru halıne geldı sutler..(((
Göğüslerin ateş gibi yanması da cabası.(
Siz siz olun göğüslerinizi iyice boşaltın.
Bizim oğlan sağ göğsümü sevmediği için az emerdi, sütler bekledikçe biriktikçe kanalları tıkıyor ve ıltıhabı bır durum oluyor.
Boyle de emebilıyor bebek, bu ıltıhap onu etkılemıyor ama
agrı-sızı-sısmıs/kızarmıs gogusler derken
ılerlerse cerrahı mudahale sart
ben sagarak ve sıcak kompresle+banyo ıle gecırmeye calısıyorum
olmazsa antıbıyotık alıcam ama emen bebek varken hangı antıbıyotık kullanılır emın degılım
burada bırı duocıd kullanmıs benzer durumda
sızlerden bunu yasayan oldu mu
ya da antoboyptık gerektıgınde doktorlarınız hangı antıbıyotıgı verdıler
yazarsanıoz cok sevınırım
aman dıkkat edın, siz de benım gıbı olmayın(
Allahım yaa bunların hepsi aynı maşallah,bizimkide böyle hep sinirli eller taş gibi sıkı yumruk
Cok gecmis olsun. Kucucuk yavru nasil dayanacak o aciya ya. Nasil olmus ki
Ben de bugun oglumu hastaneye goturdum kan ve idrar verdik. Benim bek de gaz yaparken ciglik atiyor. Korktum bak simdi
pazar günü kırkı çıkacak ondan sonra tek kat giydirmeye karar verdim çünkü terlemeye başladı artık minnağım
evet canım ince giydir sıcağa alışan bebekler çok çabuk hasta olurmuş
aynen tatlım ama o kahverengi çizgi hamileykende o şekilde temizlesek çıkarmıkiben de bir gün duşta farkettim bunun temizlendiğini :) resmen kendimden utandım. göbeğimdeki çatlakların koyu renkli oluşu da meğer kirdenmiş :) bebek yüzünden acele acele duş alırsak olacağı bu :) kesele güzelce oraları tertemiz oluyor valla.
kızlar bizim oğluş emzik emmeye karar verdi kendi kendine uykusu geliyor kucağımda kolumu emiyordu aç herhalde deyip her seferinde emzirmeye çalışıyordum oda her seferinde kavga ediyordu kucağıma alıyorum tekrar aranıp sağımı solumu emiyordu bende evde dandik bir emzik vardı onu verdm bakalım napıcak diye damaklı ama hafif uzun bir tipi var aldı onu cuk cuk eme eme uyuyu verdi
zararı olur bıraktırması zor olur damak yapısını bozar falan diye açıkçası vermeyi düşünmüyordum ama bizim bıcırık kendi seçimini kendi yaptı beni emmek yerine emziği seçmez dimi yada emmesi azalmaz dimi vicdan yaptım kafaya taktım valla(
sizler hangi emziği kullanıyorsunuz hangisi sağlıklı silikonmu kaucukmu hangi marka dediğim gibi emdiği emzik uzunca damaklı gibi nasıl almalıyım ben yarın gidiyimde alıyım bari
sağol canım çok şükür artık iyiyiz Allah kimseye yaşatmasın, hemmen öptüm teyzesii, sende öp miniğini benim yerimeCanım hiç haberim yoktu üzüldüm bak simdi iyi ama değil mı
Cok cok gecmis oldun Rabbim bir daha yasatmasin
Miniği op yerime lütfen
canım inşallah şifa olur kızına, hep dualarımız ervayla emin ol, ilşki konusundada bende sıkıntılıyım eşim sabırsızlıkla pazar gününü bekliyor,pazar günü kırkımız çıkacakdaŞimdi masaja başladım zeytingiyla yapiuorum ayağına inşallah şifa olur
Bu arada kızım cok yaramaz ya kucakta ya mememde başka bir şey kabul ermiyor
Ama cok seviyorum bu halinide macera oluyor bana isleri yetiştireceğim diye adrenalin salgiliuor vücudum
Meger eskiden ne cok boş zamanımız varmış eşimle
Haftayada dil bağını kestirecegiz inşallah emerken cok sorun oluyor memeyi tam kavrayamiyor
Kızlar bir sorunum daha var iliski konusunda cok isteksizim
Hiç konsantre olamıyorum Erva ağlayacak diye
Ve 1 yıl aradan sonra CANIM cok yaniuor banyoda gizli gizli ağladım hatta
SziDede öyle mı :26:
bu çamaşır olayı bendede çok valla makinem iyi dayanıyor günde kaç posta yıkanıyor kimbilir, oğlumunda üstü hemen kirleniyor ya kusuyor ya çiş kaçıyor ya benden emzirirken süt akıyor çocuğun üstünetehlikeli olduğunun farkındayım ama mecbur kalıyorum.
ben emzirme sütyeni almadım. penye sütyen almıştım baya. ama yetmiyor. bi dışarı çıkabilsem alcam ama çıkamıyorum. korse de almam lazım.
emzirme atleti almıştım ama kumaşı sebebiyle daha bi çok terliyorum onunla. pek kullanmıyorum.
bende artık her çamaşırda atıyorum ama çok çamaşır çıkıyor bende. süekli askıda bi çamaşır var. biri kuruyup öbürünü asana kadar baya vakit geçiyor. benim göğüsler sarkık olduğundan mı nedir çok akıyor göğüslerim. bütün kıyafetlerim kirleniyor. bir de terliyorum öyle çok çamaşır çıkarıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?