canım inşallah şifa olur kızına, hep dualarımız ervayla emin ol, ilşki konusundada bende sıkıntılıyım eşim sabırsızlıkla pazar gününü bekliyor,pazar günü kırkımız çıkacakdaben normal doğum yaptım ama dikişlerim var, wc de bile ben hala dokunmaya korkuyorum nasıl olacak bilmiyorum :26:
slm kızlar bugün oğlum 2 aylık oldu
normal doğumla dünyaya geldi
ve ben bugün doğum sonrasında 3 kez adet oldum
sizde durum nasıl artık bıktım pet kullanmaktan zaten lohusalıkta 40 gün çektim of of
Bizden uc tup aldilar. Idrar temiz cikmis ama kan degerlerinde anormallikler var. Insallah doktora sorucam mantikli aciklmalari vardir.? nasıl?:44:
canım geçmiş olsun, benim oğlum da çok ağlamıştı kan alınırken. Koca bir tüp doldu yetmedi bir de küçük doldurdular alınırken kıpırdandığı için hemşirenin elleri, üstü başı hep kan oldu eşim dayanamadı çıktı. Sonra akşama kadar iç çekti yavrum. Olsun test iyidir,yaptık bitti ohh sonuçlar da iyi çıktıysa mis olmuş
Evet kotu alistirmisim.Insallah duzene gireriz.tatlım sen seninkini kötümü alıştırmışsın ne...ayy kusura bakma ama çok kızdım eşine..yazık valla sana..ama sanırım onlarda doğum sonrası depresyonuna giriyorlar..evinizin huzurunu sağlamak sana düşüyor..çok yorulacaksın ama inş. eşinde zamanla senin özverini görürde düzelir
bizimki bayadır elini sindiriyor ve biz baya bi salyalıyız hatta tükrükle baloncuk yapmaya bile başladık
Evet sunneti geciktirmemek lazim. Ben de uc aylikken dusunuyorumsaol canım.sorma iğne yaparken hemşire, babası tutuyor basıyor çığlığı bebeğimaslında çok dikkat etmiştim çişini kakasını yapınca hemen değiştiririm.doktoru doğumda bile olmuş olabilir dedi.sünnetsiz olmasıda bir etken.iyileşince inşallah hemen sünnetini yaptırmayı düşünüyorum.
oğlumda ki belirtiler huzursuzluk ve birkaç kere yaşadım püskürerek ağsından burnundan kusma diğer kilo kaybı iştahsızlık falan olmadı bizde.hiç belirtide vermeyebilirmiş.inşallah senin oğlunda yoktur.
bugün yine tartılmaya gittik her hafta olduğu gibi.1 haftada 200gr almış bebeğimdışarı çıkmak iyi geldi anne kız dönüşte market alışverişimizi de yaptık.yarın yolculuk var, tatile gidiyoruz yazlığa.kaba taslak eşyalarımızda hazır.son olarak herşeyi toparlıyım dedim ama maalesef üst daireyi su basmış geldiğimizden beri tadilat yapıyorlar saat 6 ya kadar sürecekmiş.sanırsın makina bizim evde o çekiç bizim kafaya iniyor Allahım bebeğim zor uyudu.kaçtık arka odaya.sıcaaak , yapacak bi sürü bi sürü iş var nasıl yetişecek:44:
yine bana hüsran
napim bebiş uyudu bende vurup kafayı yatayım işler bi süre bekleyecek artık
ben mastit olduğumdada annem aynı şeyi söyledi, hatta kızdı canın bişey çekmiş yiyememişsin niye bize söylemedin aldırmadın dedi durdu, bende psikopatımya canım bişey istedi sizden korktum almazsınız diye söylemedim dedimBugun oglusumdan kan ve idrar alindi.Canimdan can gitti o aglarkenKalca ultrasonu temiz cikti cok sukur.Kulagindaki iltihap da gecmis. Kan sonucunu gosteremedim henuz.
Benim oglum cok mizmiz ve nazli bir bebekmis bugun ogrendim. Boyuna agladi yerli yersiz. O kadar cok agladi ki ben yoruldum. Simdi sizmis uyuyor yavrum
Dun memelerime bisi oldu. Gece bi uyandim agridan duramiyorum. Bebegi uyandirip emzirdim yetmedi sagdim. Gun boyu da sut surekli agri yapti. Mastit mi oldum acaba? Annem senin canin bisey cekmis diyor asli var mi ki?
biz hamileliğimin son gününe kadar yaptık diyebilirim bir sorun yaşamadık ama 40 gün ara verince zor olacak gibime geliyor, benim dikişim baya fazla nasıl olacak bilemedimcanım bende normal doğum yaptım 40 mız çıkınca bizde denedik.kanamam oldu.az bişey ama korktum bıraktık.hamileliğim boyunca sadece 1 kez olmuştu.yani uzunca bir ara vermiştik.55 günlükken falan bidaha denedik çok acıdı bıraktık68 günlüğüz şuan denemeye korkuyorum.bu arada altta sadece tek dikişim var
2 haftadir eriklideydim iskence gibiydi sicak sinekler bunaldim sahile gidiyoruz bebek terliyor pusetinden cikariyorum esiyor ve sonuc yesil kaka sancilar bende evden disari cikmadim sadece aksamlari serin olunca carsiya cikiyordum bu bile benim icin oldukca rahatlaticiydi.Ama evim evim guzel evim dun gece eve kavustum cesme planlari yaparak geldim ev kiralicaktik hatta kapora verdikeve gelince caydim,bayrami evde geciricem cocukla cok zor oluyormua gercektende.
Bizim sancilarimiz azaldi, kuzenim cingene besigini bana yolladi cok sanci tutarsa ona koyuyoruz ise yariyo ama sadece cok durmadiginda koyuyorum alismasini hic istemiyorum.Gunduzleri ayagimda salliyorum baska turlu dalmiyor ve agliyor gece emzigi verip yatagina koyuyorum nadirde olsa bazen kendi kendine uyuyor.Ve artik gulucukler saciyoruz bugun agulamayada basladi bazen sesli sekilde guluyor incelen bir ciglikla.Ve ayni zamanda regli oldum ve hic boyle oldugumu bilmem ortaligi batirdim ama sukur bitti.Bizden haberler bunlar okuyabildigim kadar biraz gecmise bakiniyim.
bence sevinmelisin canım emziği aldığı için kendi kendine vakit geçirebilir uyur hatta ne güzel.ben chicconun kauçuk damaklısını aldım.kolay kolay düşmüyor sonra aventin silikonlularından aldım.o çabuk düşüyor damaklı olmadığı için galiba.aventinki için mağazada sorumlu bayan anne memesine en yakın olan bu dedi.
? nasıl?:44:
damaklı kullansan daha iyi ama olmasa da olur..emziğin zararı olmaz faydası olur demişti bizim doktors onra ben epey araştırdım dünya sağlık örgütü fln emzik ani ölüm vs.azaltıyormuş..emziğin zararı büyüyünce.Eğer zamanında bırakmazsa o zman sorun oluyor. emziğin boyutu da önemli, yenidoğan al ilk başlarken, gör bak daha fazla sevecek hem de minik ağzı yorulmayacak. Ben en çok mamajoo dan memnun kaldım,bulursan ondan alabilirsin canım.Bebedor da iyi. Emzik büyük rahatlık canım hem bebeğe hem sana,gör bak daha mutlu olacaksınız
Benim de canim bisey istemedi ki. Sadece gidemedigim iftarda ne yediler acaba diye aklimda kalmistiben mastit olduğumdada annem aynı şeyi söyledi, hatta kızdı canın bişey çekmiş yiyememişsin niye bize söylemedin aldırmadın dedi durdu, bende psikopatımya canım bişey istedi sizden korktum almazsınız diye söylemedim dedimtövbe tövbeee
canım senin kızmıydı gündüzleri 20 dk uyuyan.çıldırıcam ya memede uyuyor beşiğine koyunca 10 dk olmuyor bile çat diye uyanıyor.bu aylarda bebeklerin 18 saat uyuması lazım diyor benim bebek en fazla 10 saat uyuyor günde.bana çektirdiği eziyet neysede büyümesi için süt kadar uykuda önemli.seninki kaç saat uyuyor günde.doktora falan götürdün mü bu durum için?
ya kızlar valla çok üzülüyorum bebeği uyku sorunu yaşayıp belirli bir süreden sonra düzelen var mı?yoksa bu aylarca böyle mi sürecek...
kızlar kaka yapamayınca makatı zeyttınyagıı ile uyaranlarınız varya dıoktora sordunuzmu ?
cunku benım oğlum 3 gundur yapamıyor ben doktoru aradım sakın makatı uyarma sonra ilerde sorun yaratabilir dedi.agızdan 2 cay kasıgı kayısı suyu ver dedi.o da 1 haftayı gecerse dedi..
kızlar bizim oğluş emzik emmeye karar verdi kendi kendine uykusu geliyor kucağımda kolumu emiyordu aç herhalde deyip her seferinde emzirmeye çalışıyordum oda her seferinde kavga ediyordu kucağıma alıyorum tekrar aranıp sağımı solumu emiyordu bende evde dandik bir emzik vardı onu verdm bakalım napıcak diye damaklı ama hafif uzun bir tipi var aldı onu cuk cuk eme eme uyuyu verdi
zararı olur bıraktırması zor olur damak yapısını bozar falan diye açıkçası vermeyi düşünmüyordum ama bizim bıcırık kendi seçimini kendi yaptı beni emmek yerine emziği seçmez dimi yada emmesi azalmaz dimi vicdan yaptım kafaya taktım valla(
sizler hangi emziği kullanıyorsunuz hangisi sağlıklı silikonmu kaucukmu hangi marka dediğim gibi emdiği emzik uzunca damaklı gibi nasıl almalıyım ben yarın gidiyimde alıyım bari
benim sütüm yetiyor diye düşünüyorum 1 ayda 1 kilo aldı doktor mama takviyesine gerek yok dedi.bunun sanırım başka sebebi var.BENİMKİ BÖYLEYDİ. 20 dk bile uyumuyordu. 5 dk lık uykular uyuyordu. gündüz hiç uyumuyordu nerdeyse.
açlıktanmış benimki sanırım. mama takviyesi yaptığımdan beri daha iyi. gene öyle 2-3 saatlik uykuları yok ama 1 saat falan uyuyor. eskiye göre daha çok uyuyor.
kızlar kaka yapamayınca makatı zeyttınyagıı ile uyaranlarınız varya dıoktora sordunuzmu ?
cunku benım oğlum 3 gundur yapamıyor ben doktoru aradım sakın makatı uyarma sonra ilerde sorun yaratabilir dedi.agızdan 2 cay kasıgı kayısı suyu ver dedi.o da 1 haftayı gecerse dedi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?