canım sen mama veriyormuydum belki biberondan bulaşmıştır..banyo suyuda olabilir bizim dr sular kirli banyo suyunu kaynatın demişti
başta kaynatıyordum ama şimdi bıraktım
fazla korumacı olmakta iyi değil
ama amip kötü olmuş, tekrarlaması daha fena
ne çekiyordur şimdi yavrum
ilaç kullanıyormusunuz
ay inş. kurtulur bi an önce yavrucak
3ten sonra hazırlıklar başladı sabahki maça
7de mamasını hazırladım uyanmadan veriyimde yatayım dedim nerdeeeee
bi açtı gözünü hemen gülücükler saçtı
o an anladım maç başladı
gülücüklerle gaz sancısıyla kusmayla mamayı yedik
haydeeee oda turu başlasın
8buçuğa kadar oyala anam kucaktada durmuyo
sağolsun kv bana getir dedi (o anki mutluluğum tarif edilemez)
biraz masaj yaptı evirdi çevirdi
ben kahvaltıyı hazırlamak için mutfağa geçtim 5 dk sonra gldi
uyudumu dedim uyumuş
yaw bu kadın ne yapıyo bu sıpaya anlamadım
büyü falan mı yapıyo
ona gidince susuyor ve uyuyor
Gece 6-7 saat uyuyan bebeklere cok ozeniyorum. Ne yapiyorsunuz da o kadar uyuyor bu bebeler? Bizimki 3 saatte bir kalkiyor ama gece kalktiginda gaz sancisi gelmezse emip yatiyor. Ben de buna sukrediyorum
Ben karnını doyurup altını değiştirip direk yatağın bırakıyorum emziğini verip. Hiç sallamadım henüz. Şimdilik kendi kendine uyuyor bakalım.
Gece 6-7 saat uyuyor ama sabah erkenden ayakta. Uykusu bitiyor çünkü.Dün saat 8 buçukta yattı gece 3 buçukta kalktı. 4e çeyrek kala yattı. 6 buçukta kalktı. Uyumak istemedi. 8 buçuğa kadar babası oyaldı uyudum.
Aslında yeri gelmişken sorayım. Bizim gün içinde gaz problemimiz hiç olmuyor. Cart curt hiç ıkınmadan salıp geziyor.
Uzun uykusundan sonra yattığı uykudan ıkınarak kalkıyor. Ama bu rutin şekilde her sabah oluyor. Gözleri gidiyor, uyumak istiyor. Tam dalıyor yine ıkınarak kalkıyor. Çıldıriciğim nidendir bu.
Bu arada biz tamamen mamayla besleniyoruz. Sütüm tamamen kesildi ne yazık ki. Hala uğraşıyorum geri gelmesi için ama kısmet.
Çalışıyorsun canım, tabiki gelmek gitmek oyle her zaman mümkün olmaZ
Benimde anne tarafım ordan:)
Kesin dıdımız bıdımızdan akraba çıkarız bak
canım bende bilmiyordum durumu bu acıyı senin gibi olmasada yaşamış biri olarak ta içimde hissettim meleğimiz cennette seni bekliyor olacak inşallah... rabbim sana en yakın zamanda hayatın boyunca seni hep gururlandıracak bir evlat nasip etsin güzel haberlerini alalım....
Aksam 8 den gece 3 e kadar miBen karnını doyurup altını değiştirip direk yatağın bırakıyorum emziğini verip. Hiç sallamadım henüz. Şimdilik kendi kendine uyuyor bakalım.
Gece 6-7 saat uyuyor ama sabah erkenden ayakta. Uykusu bitiyor çünkü.Dün saat 8 buçukta yattı gece 3 buçukta kalktı. 4e çeyrek kala yattı. 6 buçukta kalktı. Uyumak istemedi. 8 buçuğa kadar babası oyaldı uyudum.
Aslında yeri gelmişken sorayım. Bizim gün içinde gaz problemimiz hiç olmuyor. Cart curt hiç ıkınmadan salıp geziyor.
Uzun uykusundan sonra yattığı uykudan ıkınarak kalkıyor. Ama bu rutin şekilde her sabah oluyor. Gözleri gidiyor, uyumak istiyor. Tam dalıyor yine ıkınarak kalkıyor. Çıldıriciğim nidendir bu.
Bu arada biz tamamen mamayla besleniyoruz. Sütüm tamamen kesildi ne yazık ki. Hala uğraşıyorum geri gelmesi için ama kısmet.
Herkese iyi geceler philips tekli elektirikli göğüs pompası kullanan var mı ben verim alamıyorum neyi yanlış yapıyorum((
hiç moralini bozma insan ister istemez korumacı oluyorcanım mama veriyorum ama suyunu hazır kullanıyorum kaynatıyorum biberonunu kaynatıyorum şimdi banyo suyunuda kaynatıyorum alma ihtimali bi ordan var yada birinden elinden biyerinden bulaştı çocuğumaa ben bunda çok korumacı oldum öle olunca dahada bulaştılar bizee hastalıklar gıcık bi durum ağladım geçenn çok içim acıyoo hasta olunca çocuklarımm
Ben karnını doyurup altını değiştirip direk yatağın bırakıyorum emziğini verip. Hiç sallamadım henüz. Şimdilik kendi kendine uyuyor bakalım.
hiç moralini bozma insan ister istemez korumacı oluyor
ben rahat olmaya çalışıyorum ama bakıyorumda hiç rahat değilim
atlatacak annesi onlar sandığımızdanda çok güçlüler
gün içinde biberonu nasıl steril ediyorsunuz
ben bazen sabunlu suyla yıkıyorum gün içindede 3-4 defa kaynar su döküp tencerede bekletiyorum
yeterli oluyodur değilmi
dr en az 3 biberonun olsun her sabah bi tencereye koy 10dk kaynat sonra süz kapağını kapat her mamada bi biberon al demişti
o yüzden avent biberon aldım 2 tane onları sevmedi şimdilik dr browns la idare ediyorum 1 tane daha alacam
tokayay sütüne çok üzüldüm
ben mamaya bağlıyorum sütün azalmasını
çocuk biberona alışınca memeye çok asılmıyo
bende direnenlerdenim
ne duysam deniyorum ama pek faydası olmadı denediklerimin
onlarıda kullanmasam hiç gelmeyecek belliki
sütleri az oldu ama umarım bundan sonraki hayatları bolluk bereket içinde geçer tüm yavrucaklarımızın
tabi sütü bol olan minişler içinde geçerli
canım ben zaten günde bikez mama veriyorum iki tana biberonum var mama hazırlamadan önce kaynar suda bekletiyorum 10 dakka sonra mama yapıyorum bana şimdilik iki tane yetiyoo ama belki bi tane daha alırım aventinkini niye tutmadı acepp benm biri medela biride chiccoo step up dpktprum chiccoyu hiç önermedi step up ı bunlar bebeklerin damak yapılarına göre değil dedi normal biberon ağzı kullan dedi bana
canım benm bunları yaşaman çok normal sen ne kadar atlattımda desen senin için yada yaşabilecek herkes için çok zor bir durum allahım sana en yakın zamanda bu acılarını unutturucak güzel haberler nasip etsin inşalahh dilerim hayatında herşey çok güzel olurr güzel güzel bebeişlerin olur sağlıklı sıhhatlii...ayrıca başımız şişmedi merak etme rahat ol sennn....eminim burda herkes seni herzaman dinlemeye hazırdır....Kızlar dün akşam giremedim...biraz bunaldım, sizinle de paylaşmak istedim...
eşimin bir arkadaşı var çok samimi ailecek görüştüğümüz onlara gitmiştik..
döndüğümüzde gelir yazarım diyordum, ama çok kötü oldum orda((
eşi benle aynı dönemde hamileydi, benden 4 hafta önce doğum yaptı...
maşallah allah esirgesin çok tatlı bir oğlu oldu...
doğumunda yanındaydım, hatta kızımı kaybettikten sonra bile birkaç kez görmeye gittim...hiç kötü hissetmedim kendimi, gayet de sevebildim...bunları yazıyorum çünkü benim durumumda olanlar bebek görmeye bile tahammül edemiyorlar ki onlar da kendi açılarından haklı....ben kızımı kaybettikten sonra sürekli bebekleri severken buluyorum kendimi:)))
neyse 1 aydır falan görmüyordum bebeğini, 1 ayda acaip büyümüş değişmiş bayaa büyük çocuk gibi olmuş:) ...gittiğimizde annesi emziriyordu, sonra da uyudu kuzu...neyse ben de uyandırmadan uzaktan sevdim:)))buraya kadar herşey güzel normaldi...
sonra doğum fotoğrafçısı tutmuşlardı bunlar..doğum fotoğraflarını gösterdiler, sezeryan anları falan..yine dayanabildim..
sonra video da çekilmiş izleyelim mi dediler tabii hepsi benden çekinerek sordu ama ben kendimi iyi hissettiğim için izleyelim tabii dedim...
ahhh demez olaydım....ne bileyim hala etkisi altında olduğumu, daha doğrusu sezeryan anının bende travma yarattığını...
bebeğin çıkışı, annenin kucağına getirilişi anını izlediğim anda ben de filmler koptu..o ana kadar tutmuşum meğersem kendimi...sonra o sahneleri görünce titremeye başladım...ağladım ve mutfağa geçtim eşim beni sakinleştirdi falan...neyse oraları geçip sonları da seyredebildim...bu arada onlar da çok kötü oldu ben üzüldüğüm için..böyle olsun istemezdim ama o sahneler beni benden aldı...eşim de çok kötü oldu..yoğun bakım odasında yıkamışlar bebeği onların falan da görüntüsü vardı, o da o anlarda çok etkilenmiş...eşim durmak istemedi eve döndük ama ben kamyon çarpmışa döndüm resmen..sabah da çok kötü rüyalar gördüm, kanser olmuşum ama sebebini araştırıyorlar falan...
neyse kafanızı şişirdim ama paylaşmak istedim sadece sizinle....
slm kızlar nasılsınız ben eşimin memleketi tokattaydım uzun zamandır yoktum
bebişler nasıl bi yaramazlık yoktur inşallah
olur arkadaşım giderizzz ama tabi benm büttün bildiklerimi unutmama az kaldı şöle tırlatmadan çağırsalardı iyiydii...
bakk heleeee netim koptuu dün gece hemen sattın beni zeynooooşaka biyana cidden asef iki çocukla bende daha iyi toparlıyo durumu ben biraz bunalıma girdimmm zor geliyoo ya öle hareketli bi yaşamdan sonra eve tıkılmak anlayın sizde beni yaa neyse bunuda büyütüyüm gelirim kendimeee ama bu yarışma olayınıu tuttumm zeynomm nerden katılıyoz buna atvnin kendi sayfasındanmı bebeğemmm....
Aksam 8 den gece 3 e kadar miAllahim ruya gibi Masallah tu tu Canim sanirim sen mamayla karnini tam doyuruyorsun gun icinde, aksam da son ogunu yiyince uykuya geciyor. Gaz sorunu olmamasi da super bir sey. Benim bebek emdigi kadar besleniyor. Gaz sancisindan bazen ememiyor yarida birakiyor o zaman da hemen uyaniyor. Gece illa ki iki kez kalkiyor. Simdiye kadar en uzun uyudugu 6 saatti o da oksijen carpti ondan uyudu
Uykusundan ikinarak uyanmasi, hareket edemedigi icin gazini cikartamamasindan bence. Gunduz hareketliyken gazini cikariyormus, gece bagirsakta birikip rahatsiz ediyor demek ki.
Valla cok ozendim tekrar masallah barekallah100 gun sonra gaz bitecek diyenler var gun sayiyorum ben de. Gerci hakkini yemeyeyim oglusum uyku vakitlerini biraz duzene soktu, ozellikle ikindiye kadar hep ayni saatte uykusu geliyor ve ben yardimci olunca uyuyor. Ama gazi varsa uyumuyor tabi
tokayay sütüne çok üzüldüm
ben mamaya bağlıyorum sütün azalmasını
çocuk biberona alışınca memeye çok asılmıyo
bende direnenlerdenim
ne duysam deniyorum ama pek faydası olmadı denediklerimin
onlarıda kullanmasam hiç gelmeyecek belliki
sütleri az oldu ama umarım bundan sonraki hayatları bolluk bereket içinde geçer tüm yavrucaklarımızın
tabi sütü bol olan minişler içinde geçerli
canım gün içinde bol bol besleneiyo gaz çıkartamadığı zamanda gaz aşağı bağırsaklara iniyo orda birikiyoo onuda çıkartmaya çalışıyolar ama çıkartamaıyuolar bol bol ıkınıyolar iştee
bende sallamayı hiç istemedim ama benm bebe çok sancılı sallamak iyi geliyoo uyku düzenini kurmaya çalışıyorum ama bi günü bi gününe tutmuyo ama genelde 10buçukta tamamen dalıyoo..ama seninki gibi sekizbuçukta uyumasuını temenni ediyorum...
Kızlar dün akşam giremedim...biraz bunaldım, sizinle de paylaşmak istedim...
eşimin bir arkadaşı var çok samimi ailecek görüştüğümüz onlara gitmiştik..
döndüğümüzde gelir yazarım diyordum, ama çok kötü oldum orda((
eşi benle aynı dönemde hamileydi, benden 4 hafta önce doğum yaptı...
maşallah allah esirgesin çok tatlı bir oğlu oldu...
doğumunda yanındaydım, hatta kızımı kaybettikten sonra bile birkaç kez görmeye gittim...hiç kötü hissetmedim kendimi, gayet de sevebildim...bunları yazıyorum çünkü benim durumumda olanlar bebek görmeye bile tahammül edemiyorlar ki onlar da kendi açılarından haklı....ben kızımı kaybettikten sonra sürekli bebekleri severken buluyorum kendimi:)))
neyse 1 aydır falan görmüyordum bebeğini, 1 ayda acaip büyümüş değişmiş bayaa büyük çocuk gibi olmuş:) ...gittiğimizde annesi emziriyordu, sonra da uyudu kuzu...neyse ben de uyandırmadan uzaktan sevdim:)))buraya kadar herşey güzel normaldi...
sonra doğum fotoğrafçısı tutmuşlardı bunlar..doğum fotoğraflarını gösterdiler, sezeryan anları falan..yine dayanabildim..
sonra video da çekilmiş izleyelim mi dediler tabii hepsi benden çekinerek sordu ama ben kendimi iyi hissettiğim için izleyelim tabii dedim...
ahhh demez olaydım....ne bileyim hala etkisi altında olduğumu, daha doğrusu sezeryan anının bende travma yarattığını...
bebeğin çıkışı, annenin kucağına getirilişi anını izlediğim anda ben de filmler koptu..o ana kadar tutmuşum meğersem kendimi...sonra o sahneleri görünce titremeye başladım...ağladım ve mutfağa geçtim eşim beni sakinleştirdi falan...neyse oraları geçip sonları da seyredebildim...bu arada onlar da çok kötü oldu ben üzüldüğüm için..böyle olsun istemezdim ama o sahneler beni benden aldı...eşim de çok kötü oldu..yoğun bakım odasında yıkamışlar bebeği onların falan da görüntüsü vardı, o da o anlarda çok etkilenmiş...eşim durmak istemedi eve döndük ama ben kamyon çarpmışa döndüm resmen..sabah da çok kötü rüyalar gördüm, kanser olmuşum ama sebebini araştırıyorlar falan...
neyse kafanızı şişirdim ama paylaşmak istedim sadece sizinle....
canım benm bunları yaşaman çok normal sen ne kadar atlattımda desen senin için yada yaşabilecek herkes için çok zor bir durum allahım sana en yakın zamanda bu acılarını unutturucak güzel haberler nasip etsin inşalahh dilerim hayatında herşey çok güzel olurr güzel güzel bebeişlerin olur sağlıklı sıhhatlii...ayrıca başımız şişmedi merak etme rahat ol sennn....eminim burda herkes seni herzaman dinlemeye hazırdır....
arkadasım çoook gecmişöolsun, verdiğin paranın ustune bi soğuk su iç. ben de almıştım ebebekten, hiiiç verim alamadım, geri gönderdik sorun yok diye aynen geri geldi, sakın ama sakın kimse almasın bu aleti. bir de ebebektekiler işi o kdr yokuşa surdu ki, pımpayı almaları servis ve geri vermeleri nerdeyse 1 ayı buldu ve benim sutum çooooktan azalmış oldu. sutum bol bol iken sagıp koycaktım calışırken lazım olur diye, hakkımı helal etmiyorum.. sakın almayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?