bizim de her böyle işte eşimin ailesi ve tabi ki eşimle sorun çıkıyor hiiç uğraşamam şimdi diye sünneti okul çağına erteledim ben..benim kardeşim kendisi istemiş de öyle yaptırmıştık mis gibi olmuştu bu da kendisi seçsin istiyorum gerçi bu konu bile eşimin ailesinde sorun olur yaptırana kadar dilden düşmez ya neyseÇok önemli bişey yapmadı ama söz konusu yavrum olunca sadece benim sözüm geçsin istiyorum. O ise ailesinden onay almadan sünnet yaptırmak istemiyor buna kızdım. Sonuçta benim yavrum ve biz bir aileyiz kendimiz karar verebiliriz buna. Hamileliğimde horlamaya başladım uyuyamıyordu. Ayrı uyumaya başladık. Çocuk oluncada geceçocuk ikide bir uyanıyor ses yapıyoz uykusu hassas ayrı uyuyoz işte. Ne bilim alıştık galiba. Bir gece birlikte uyuyalım dedik bana sıkıntı geldiİlerde düzelir inşlh. Çocuğumla yayılıyoz yatağa. Yatağımızda çok rahat
bizim de her böyle işte eşimin ailesi ve tabi ki eşimle sorun çıkıyor hiiç uğraşamam şimdi diye sünneti okul çağına erteledim ben..benim kardeşim kendisi istemiş de öyle yaptırmıştık mis gibi olmuştu bu da kendisi seçsin istiyorum gerçi bu konu bile eşimin ailesinde sorun olur yaptırana kadar dilden düşmez ya neyse
Çok önemli bişey yapmadı ama söz konusu yavrum olunca sadece benim sözüm geçsin istiyorum. O ise ailesinden onay almadan sünnet yaptırmak istemiyor buna kızdım. Sonuçta benim yavrum ve biz bir aileyiz kendimiz karar verebiliriz buna. Hamileliğimde horlamaya başladım uyuyamıyordu. Ayrı uyumaya başladık. Çocuk oluncada geceçocuk ikide bir uyanıyor ses yapıyoz uykusu hassas ayrı uyuyoz işte. Ne bilim alıştık galiba. Bir gece birlikte uyuyalım dedik bana sıkıntı geldiİlerde düzelir inşlh. Çocuğumla yayılıyoz yatağa. Yatağımızda çok rahat
Hem trip attım akşam eve gelincede yanına gittim hiç bişey olmamış gibi. Bana demez mi hem küsüyon hemde şimdi şirinlik yapıyon ne oldu da değişti. Daha bir sinirlendim haklısın küsüyorsam tam küsmeliyim dedim
Hediye kısmına gelince çok söyledim bana doğum hediyesi al al diye ama hala bişey yokAslında çokta pahallı bişeyde yok gözüm ben isterdim ki böyle o günün anısına boynumda yada bileğimde hiç olmadı parmağımda bişey taşıyaşıyayım. Gidip kendi kendime alacağım sonrada diyecek ki ne gereği vardı ben zaten sana alacaktım
uygun kişiden kişiye değişir canım da şimdi olmazsa okul zamanını beklemek gerekiyor..okul zamanının da artıları eksileri var şimdinin de.. ben şu palyaçolu fln arkadaş çağırılanlardan yaptırayım diyorum pipi oğlanın pipisi sonuçta keyfini çıkarsın veya üzerinde söz sahibi olsun istiyorum. Bir kısım insan da şöyle yapıyor, bebekken kesitirip düğün davul işini büyüyünce yapıyor belki öyle bir ortak payda bulursunuz eşinle?en uygun zamanlar bu zamanlarmış diye okudum netten. Bana kalsa hastaneden çıkarken sünnet yaptırmak istiyordum. Eşim ise düğünlü davullu bişey istiyor. Bende hiç gelemem öyle şeylere sevmiyorum.
Sutunun az oldugunu dusunen arkadaslar mamayi cogalttikca sut miktari azaliyor, bebegi ne kadar sik emzirirsen o kadar cok cagaliyor.Bizim icin durum daha zor ama sen halen emziriyorkenbunlari bilmelisin sansin var bebegi emzirdikten sonra goguslerini pompa ile bosalt hatta sonra elin ile sag , emzirme doneminde asla rejim yapilmicak gunluk aldigin kaloriden birazcik fazla alman lazim hatta, onun disinda bol su yada gazoz ic.solgarin b12 li malt hapi var her ogun arkasi 2 tane iciyorsun, milkplus,dereotu,bulgur pilavi ve yesil sogan bunlar artirip kilo yapmiyacak yiyecrkler.Ama az mama ve cok emzirme bebek gak dese memeni ver sutun asla bitmez.
Ben halen daha cirpiniyorum birkac damla gelmeye baslamisti ama azmettim sabah ac karnina bala corek otu dokup yiyorum her ogun oncesi yarim demet dere otu,incir hosafi, solgarin hapi seklinde birde doktor bir mide ilaci yazdi yan etskisi sutu artiriyor ve 2 saatde bir kacirmadan sut sagiyorum simdilik 15 cc falan cikiyor en azindan ilac niyetine her ogune ekliyorum.Gece sut yapimi daha fazla oluyor gece daha cok emzirmeye calis.Benim fazla sutden boyle olmus goguslerim basketbol topu gibiydi bebek zor kavriyordu bende uyandiginda sut olmaz korkusuyla sagmadim o arada bizimki cok uyuyordu uyandigindada sancilaniyordu yada sut tikamis cocuk cekemiyordu bosalmayinca sut uretimi yavasliyor sonuc bu.2 inci bEmzirmek mukemmel birsey tabi bunada sukretmek lazim Allah Zeyno nun kayinvalidesine sabir versin gerci cok zaman gecmis ama insanin aklina gelince yinede cok uzulur beterin beteri var bunada sukur demek lazim.
benimkine de diyorlar erken diş çıkaracak gibi diye ama umarım öyle birşey olmaz çok haşin bir oğlum var dişlerle nasıl emzirilir bilmemBenim oğlumda geçen haftaya kadar kısa süreli tutup bırakıyordu. 3 gündür oyuncaklarıyla oynuyor. İki eliyle tutup sallıyor. Çıngırağını ağzına götürüyor. Gerçi ne tutsa ağzına götürüyor. Ben çok erken diş çıkartmışım, anasına mı çekti acaba.
Her gün yeni bir şeyi keşfetmesini izlemek ne kadar güzel değil mi.
dönem dönem bebeğin huyu değişebiliyor ama sonuçta iyice yorulmuştur canım bak gör bugün uyur dinlendirir seniKızımın kolik ağlamaları tavan yaptı
yetmiyormuş gibi sürekli ilgi istiyor
Kucağımdan indirdiğim anda yaygarayı koparıyor çıldırmak üzereyim .dün akşama kadar yarımşardan bir buçuk saat uyudu sadece ve dışında sürekli kucağımdaydı. Oturtmuyor da bütün gün evde dolanıp durduk yetmedi dışarıda gezdik Allah ım çok şükür eli ayağı sağlam sağlığı yerinde ama çok zorlanıyorum ya ne zaman sakinleşip bir düzene giricez
Canim son care biogaia alacaktim ama bunda da bakteri oldugunu gordum ve eczaci doktorun bunu surekli yazdigini hastalarin da cok memnun oldugunu soyledi. Aslinda bu ilaclarin hepsinin icerigi benzermis sadece her bebege baska ilac fayda veriyormus. Bizim ilacimiz sab simplex biliyorum en cok o fayda veriyor ama ici kimyasal dolu oldugu icin vermeyecegim. Bugunlerde aglamasi daha az. Ya benim diyet etkili oldu ya da ilac. Bugun 5.gun sut urunleri tuketmiyorum. iki gundur de kirmizi et yemiyorum. Yine agliyor gazdan ama cigliklari azaldi gibiParça parça yazıyorum ama biz birde sabahları bio gai kullanıyoruz canım. Onda da bakteri var. Doktorumuz ilk gaz ilacı olarak colinox u vermişti bize de. Ben epey kullandım ama çok faydasını görmedim.
İlacı bende senin gibi kestim bir ara. İnan aman aman farkeden bir şey olmadı. Sanırım 1 ay daha devam edip keseceğim bende.
Dogru yapiyorsun, koyacagin su 90 olacak son hacim degil.Kızlar şimdi bebeğime mama verirken 90 cc suya 3 ölçek mama koyuyorum. Mama oluyor mu sana 105 cc.
Yani toplamda 90 değil 105 cc yemiş oluyor değil mi. Cahilim de mama konusunda.
Gazi olmayan bebeklere cok ozeniyorum masallahbnm oğlanda öle ya dışardayken sesi çıkmıo uyuyo markete yada eve girer girmez cıngarı basıo sıpa balkonda yatırıcam bu gidişle onu oraya bi döşek atmayı düşünmüor değilimbgnde ben senin gibi dip köşe girdim eve yrn annem gelicek lahana dolması sardım dolaba koydum yrn belki huysuzlanır die bnm ki gece en erken 5.30da uyanıo cnm ama özel bi formül yok brz uyanık tutuyorum sadece uykusu gelince esnio zaten emzirip yatağına yatırıyorum kendi kendine uyuyo sabah kalkıo bazen uyanmıo 7ye kdr ama nadir gaz sıkıntımız olmadı pek bu zamana kdr ona bağlıorum ben
Eskiler mecburiyetten yapiyormus. Yoksa bebegin kaldirabilecegi bisey degil pirinc unu. Lop diye oturur mideye. Memeni bos da olsa emzir bu sayede sut uretimi tetiklersin, yok ki diye vermekten kacinma. Ben o hataya dustum sutum azaliyordu, simdi hicbir zaman sutum yok demiyorum dayiyorum memeye.başıma gelen ve benim saçmalığım
bgn oğlumun maması btmiş farkında bile değilim sütüm de o kdr az ki çok emdi sabah oğlum.Eşimde işe erken gitti çıkıp gelemioda adam bnde çocukla çıkamıorum çaresizlik tavan yapmış durumda çocuğum aç bi acıkınca ağlar zaten yalanıo duruo boynumu emio yüzümü emio verdim emziği ağzına koydum yerine ama emzikte fayda etmio bu süt denen merette çabuk dolmuo memeye.Eski kafaların yaptığı pirinç unu mamasından yaptım oğlana bi güzel içti yrm biberon ah ya sonrası koca bi gaz sıkıntısı şu saat oldu kakasını yeni yaptı çocuğum bu pirinç unu ne illet bişeymiş gazı olmayan çocuğum bgn resmen ıkına ıkına bi hal oldu kakasını yapamayıncada uyumuo huzursuz oluo ahir hayatmda bişi daha öğrndim pirinç unu fln boş iş eskiler nasıl besliolarmış öle ya hiç gazlarıda olmuomuş bi daha kesinlikle vermem
Benim oglumun da surekli tikaniyor. Doktor bunun normal oldugunu surekli acmam gerektigini soyledi. Cigliklar atarak gozunden yaslar gelerek agliyor ben burnunu acarken. Cigerlerim parcalaniyor ama mecbur devam ediyorum. Sabaha karsi cok fena tikaniyor burnu, ne yapsam ayni.Oglumun burnu hep tikaniyor kizlar nerde hata yapıyorum
Bu donemde dis yapilari gelismeye basladigi icin boyle.kızlar ya benm kızın ağzından köpük köpük salyalar akıyoo normalmi anlayamıyorumm..
Yaptıranlara hayırlı olsun :) Ben fiyatları merak ettim cok pahalı diye duyuyorum da hep
dün senin bu yazdıklarını okuyunca bebeğimin doğumundan itibaren süreç gözümün önünden film gibi akıp geçti.3.gün sarılık olmuştu fototerapi gördü.o gece bana hastanede makina verip sağ dediler yaklaşık 1 saat arayla sağdım 25-30ml falan çıktı.hatta bu kadar mı diye şaşırdılar ve mama verdiler.ilk mamayla o zaman tanıştı yavrum çok üzülmüştüm.halbuki mememde fındık kadar ve daha büyük şişmeler olmuştu bende sütüm var ama çıkmıyor sanmıştım.akabinde bir kaç gün üst üste hastaneye tekrar gittik kontrol için.hastaneyi inletiyordu bebeğim sürekli ağlıyor ben kolik dedim kendimce başa geldi çekilecek.yine o kontrollerin birinde dr u dediki bu acıkma ağlaması emzir odada dedi. halbuki yeni emzirip girmiştim odasına.onun dışında, geceleri emziriyorum az bi zaman sonra tekrar uyanıp memeye dalıyor ben 15 er dk meme başına emziriyorsam 5 dk sından sonra uyuyup kalıyordu.ne bana uyku oluyordu nede ona tokluk.şimdi düşününce bunları anlıyorum.ilk ay kontrolümüze gittiğimizde dr az kilo almış deyip mamaya başlattı.o gün bugündür bebeğim ele gelir oldu.huzursuzluğu gitti demek açmış yavrum benim.hep kendimi ve etrafımı suçladım kimse yardım etmiyor bana hep yorgunum yemek bile yiyemiyorum diye ama neymiş... zaten benim sütüm yokmuşki kendi kendime gelin güvey olmuşum
yeri gelmişken onuda diyim,yazlıktaydık eşimin annesi vefat,babası, eşim, ben... eşim diyorki ne kadar gerginsin işte herşey düzene girdi güzel uyuyorsun...ya ne güzel uyuyorum gece mama hazırlamak için 3 defa kalkıyorum her seferinde en az yarım saat hem gazını çıkarmaya çalışıyorum hem dik tutuyorumki kusmasın.çıt dese beşiğin başında bitiyorum.zaten 4.30dan sonra mızır mızır uyanık...anlatıyorum ama dinleyen kim?! aslında eşimin böyle demesinede şaşmamalı.çünkü daha doğum yaptığımın 5. günü dikişli mikişli,tek başıma bebekle kaldığımda bunu umursamayıp, yeni alacağı ayakkabılar hakkında telde yorum yapmamı istemişti.bebekle uğraşıyordum uğraşamıcam senin ayakkabınla dediğimde sen benle hiç ilgilenmiyorsun (!) diyen bir adam var karşımda.daha çook örnek var.eminim sizde aynı şeyleri yaşıyorsunuzdur.annelik bebekten ziyade kocayı idare etmekmiş ben bunu anladım :44:
hoş buldum canım çok güzel olmuş topik
Çok önemli bişey yapmadı ama söz konusu yavrum olunca sadece benim sözüm geçsin istiyorum. O ise ailesinden onay almadan sünnet yaptırmak istemiyor buna kızdım. Sonuçta benim yavrum ve biz bir aileyiz kendimiz karar verebiliriz buna. Hamileliğimde horlamaya başladım uyuyamıyordu. Ayrı uyumaya başladık. Çocuk oluncada geceçocuk ikide bir uyanıyor ses yapıyoz uykusu hassas ayrı uyuyoz işte. Ne bilim alıştık galiba. Bir gece birlikte uyuyalım dedik bana sıkıntı geldiİlerde düzelir inşlh. Çocuğumla yayılıyoz yatağa. Yatağımızda çok rahat
Hem trip attım akşam eve gelincede yanına gittim hiç bişey olmamış gibi. Bana demez mi hem küsüyon hemde şimdi şirinlik yapıyon ne oldu da değişti. Daha bir sinirlendim haklısın küsüyorsam tam küsmeliyim dedim
Hediye kısmına gelince çok söyledim bana doğum hediyesi al al diye ama hala bişey yokAslında çokta pahallı bişeyde yok gözüm ben isterdim ki böyle o günün anısına boynumda yada bileğimde hiç olmadı parmağımda bişey taşıyaşıyayım. Gidip kendi kendime alacağım sonrada diyecek ki ne gereği vardı ben zaten sana alacaktım
Hanımlar doğum hediyelerinîzi aldınızmı alanlar paylaşalım ben başlayım aldım kelepçeli bîleziklerden aldı kociş ama 3.çocukta diğerlerinde bişey görmedim bundada bıktı dilimden öyle aldı:)
kızlar selam hepınıze moralım cok bozuk
ervanın ayagı kırıldı hemde sorunlu ayagı
alcıya aldılar 1 haftadır alcıda dua edın lutfen cok ıhtıyacım var
.zor gunler gechrıyorum
Benim oglumun da surekli tikaniyor. Doktor bunun normal oldugunu surekli acmam gerektigini soyledi. Cigliklar atarak gozunden yaslar gelerek agliyor ben burnunu acarken. Cigerlerim parcalaniyor ama mecbur devam ediyorum. Sabaha karsi cok fena tikaniyor burnu, ne yapsam ayni.
.zor gunler gechrıyorum
bende benzer şeyleri hissetmiştim. oğlum ilk 25 gün açlıktan kıvranmıştı. o kıvranışları ve ağlayışlarını ben huysuzluk olarak değerlendirmiştim. huysuz ve açgözlü. sürekli aranıyor ve ağlıyordu. ne açgözlü diyorduk hepimiz. oysa gerçekten açmış çocuk. şimdi doyunca fazlasını almıyor.
huysuzluğunun sebebinin açlık olduğunu anladığımda ciddi üzüntü yaşamıştım. öncelikle sütümün az olmasına çok üzülmüştüm. oğlumun şanssız olduğunu, ne biçim bi anne olduğumu bile düşünmüştüm.
sonra bende çevredekilerimi suçladım içten içe. özellikle annemi. annem elinden gelen herşeyi yaptı, haftasonları gelip koştur koştur bana yemek yapıp bırakıp gitti. çoğu zaman haftaiçi bile geldi o kadar uzak mesafeye.
o da kendini suçluyordu. çocukken size annelik edemedim şimdi de edemiyorum diye. ben onu teselli ediyordum öyle düşünme diyordum ama bi yandan da bi burukluk yaşıyordum. doğru düzgün bakanım olmadı sütüm ondan olmadı diye.
sonra mama verme zamanı herkes ve hatta dr lar mama verme dedi. emzir emzirdikçe sütün gelir. delirdiğim nokta bu oluyordu. iyi de o zamana kadar bu çocuk aç aç nasıl olcaktı. aç kaldığı için uyumuyordu. uyumadığı için ben dinlenemiyordum nasıl olacaktı.
bi gün bi hemşire arkadaşımla konuştum. söylediği şeylere hak verdim , hak vermek istedim. ondan sonra kafam çok rahatladı.
dr larda dahil kimseyi dinlemeyecektim ve her öğün mama vercektim. öyle de yaptım. önce iyice emzirdim sonra her öğün bir ölçek mama verdim.
bi süre sonra hazırladığım mamaları dökmeye başladım. çocuk iştahsız hasta galiba diye düşündüm. ama bi baktım sütüm artmış. şimdi günde 1 yada 2 kere mama veriyorum.
tembellik etmeyip gece sağım yapsam mama vermeden de işi götürebilirim sanırım. sanırım benim kafamı rahatlattığım noktada sütüm artmaya başladı.
.zor gunler gechrıyorum
Benim oğlumda geçen haftaya kadar kısa süreli tutup bırakıyordu. 3 gündür oyuncaklarıyla oynuyor. İki eliyle tutup sallıyor. Çıngırağını ağzına götürüyor. Gerçi ne tutsa ağzına götürüyor. Ben çok erken diş çıkartmışım, anasına mı çekti acaba.
Her gün yeni bir şeyi keşfetmesini izlemek ne kadar güzel değil mi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?