evet evet, benim de var bi akrabam öyle, kontrole diye gittiler doğuma girdi kızcağız. Çocukcağızın hiçbir şeyi yoktu, havluya fln sarmışlar ilk başta. Sonra babası çıkmış almış kendince üç beş bişey. Bence de en azından çantayı fln 5-6.ayda yapmak lazım, temel ihtiyaçları almak lazım ne olur ne olmazcnm 6-7 ay çok geç bi zaman bebeğin hazırlıklarına başlamak için..bnm arkadaşım 7 aylık erken doğum yaptı(bebişimizin sağlığında şükür problem yok) ve allahtan eşyalarının büyük kısmını halletmişlerdi...odasını fln ayarlamışlardı,hemen doğum yaptı ve ertesi gün çıktılar..ben onu gördükten sonra 4.-5. aydan snra araştırmalara hazırlıklara başlamayı düşünüyorum..tabiki ne olacağını bilemeyiz,Allahın takdirindedir bazı şeyler ama iyi düşünelim ki iyi olsun...
evet evet, benim de var bi akrabam öyle, kontrole diye gittiler doğuma girdi kızcağız. Çocukcağızın hiçbir şeyi yoktu, havluya fln sarmışlar ilk başta. Sonra babası çıkmış almış kendince üç beş bişey. Bence de en azından çantayı fln 5-6.ayda yapmak lazım, temel ihtiyaçları almak lazım ne olur ne olmaz
Folbiol bebeğin sağlıklı gelişmesi için en güvenilir dozu içeriyor arkadaşlar merak etmeyin.Diğerleri ile de sağlıklı doğumlar yapanlar vardır elbet ama benim başımdan elevit kullanarak bir hamilelik geçti ve 5. ayda bebeğimizde spina bifida denilen folik asit eksikliğine bağlı bir rahatsızlık saptandı.Hamileliği sonlandırmaktan başka çaremiz yoktu çünkü;doğduğu andan itibaren 100 lerce ameliyat geçirmesi gerekecekti ve yine de sağlığına kavuşamayacaktı.doktorların hepsi bişey diyo hangisine inanıcaz bizde şaşırdık valla allah yardımcımız olsun
slm canlarım nasılsınız :) çok mutluyum bgn miniğimin kalp atışını duydum onu gördüm çok güzel bi duyguallahım göremeyen ve duyamayanlara tez zamanda yaşatsın sizler nasılsınız kızlar mercimekler nasıl :)
kızlarrr ben geldim:))) hem de iyi haberlerle.. bebişlerim büyümüş kocaman olmuş teyzeleri:)) 1,5 cm olmuşlar ve tam da olması gereken gündeler 7+6 ben de aynen böyle hesaplamıştım. ama geçen sefer 5 gün geriden geliyorlardı. 2 hafta boyunca sıktım kendimi 2,5 lt su içtim su çok güzel besliyomuş bebişleri kızlar bol bol su için.. geçen sefer kalp atışlarını sadece görmüştüm bu sefer de doktorumun dinletmeye niyeti yoktu ama benim ısrarlarıma dayanamayıp dinletti valla ben pıt pıt beklerken güm güm atıyodu iki minik kalp:)) allah duymayanlara da nasip etsin bu güzel duyguyu... allahım inş sağlıkla kucağımıza da almayı nasip eder inş. allah isteyen herkese annelik duygusunu tattırsın, kimseye aratmasın kimsenin kucağını boş bırakmasın inş...
bu arada ben tabloya iki tanecik maşşallah istiyorum iki bebişim içinde ayrı ayrı:))
aynen bende hep iyi düşünüyorum meleğim için tabıkı arkadasların bıseyler yasamıs olmalrı cok kötü ama heycanını yasamak istiyorum.evet benımde cok var öle tanıdım aylık olan.5aydan snra allah nasıp ederse bende istiyorum.bnm gbı dusununce rahatladımcnm 6-7 ay çok geç bi zaman bebeğin hazırlıklarına başlamak için..bnm arkadaşım 7 aylık erken doğum yaptı(bebişimizin sağlığında şükür problem yok) ve allahtan eşyalarının büyük kısmını halletmişlerdi...odasını fln ayarlamışlardı,hemen doğum yaptı ve ertesi gün çıktılar..ben onu gördükten sonra 4.-5. aydan snra araştırmalara hazırlıklara başlamayı düşünüyorum..tabiki ne olacağını bilemeyiz,Allahın takdirindedir bazı şeyler ama iyi düşünelim ki iyi olsun...
sağol canım, dr.un dediğine göre kilonun %10'una kadar normal, ben 58 kg.idim. Şu an 54'üm, iki kilo sonra maalesef normal olmaktan çıkıyor ve böyle giderse hafta ortasında düşerim gibi ben o kiloya çünkü ne yesem en geç 20-30 dk. içinde veda ediyorum..Birkaç yiyebildiğim şey vardı, artık onlar da olmuyor. Allah sonumuzu hayır etsin, ne olacak böyle bilmem. İnşallah bebek hala beslenebiliyordur
Gözün aydın, allah kucağına almayı nasip eder inşallah
Geriden gelip kocaman olmuşlar gözün aydın :)
Ne güzel su içebiliyorsun ben günde 1 bardak belki içiyorum, ne aklıma geliyor ne de canım istiyor.
Bir kaç gündür sürekli tansiyonum düşük sınırda su içmeyince de oluyormus o yüzden artık zorlamaya başladım ama acayip şişiriyor aynı zamanda.
canım bi şekilde su içmeye çalış su çok önemli,yiyebiliosan kuruyemiş falan ye susatıyo üstüne bol su iç.. bende kasıyorum içmek için ..
e senin 2.çocuk değil mi canım, internette listeleri var neyse ki "hastane çantasında ne olmalı"diyeNe garip bir duygu ben bebeğe ne almam ne almamam gerektiğini hiç bilmiyorum((
işte dr.un tanıdığı doktora gidiyorum zaten, hastane yatışı için sanırım 2 kilo daha vermemi bekleyecek ki ben hiiç istemiyorum hastaneyi, serumsa ben düzenli gider serum yerim ama hastane olmasın ya:18:ahh keep'm ya nasıl üzülüyorum senin bu haline
sen en iyisi hastane yatışı yap da rapor derdinden kurtul
tanıdığın doktor yok mu.
Cinsel ilişki ile ilgili birşey merak ediyorum, çoğumuz yapmamaktan yana aslında ama benim doktorum da tehlikeli haller dışında aslında haftada birkaç kere (en fazla 3)
ilişkiye girilmesi bebeğin gelişimi açısından iyi dedi. Annenin orgazmı bebeğe iyi geliyormuş sanırım...
ancak gelin görün ki ben akşamları o kadar halsiz oluyorum ki değil bişeyler yapmak, koltuktan yatağa kendimi zor götürüyorum...
benim ki de halsizlikten ve biraz da korkudan olmuyor anlayacağınız....
Bu arada yapan ve yaptıktan sonra kanaması olan arkadaşlar acaba misyoner pozisyonunda falan mı beraber oluyorsunuz acaba???
Çünkü bazı pozisyonlar kesinlikle tehlikeliymiş...Asağıda tehlikeli olmayan bazı pozisyonlar var, doktorumun sitesinden aldım ben de...
Eki Görüntüle 544208
cnm orgazm son ayda tehlikeliymiş bildiğim kadarıyla...kasılmalar erken doğuma sebep oluyormuş ama bu haftalarda eger tehlike yoksa iyi geliyormuş diye biliyorum...
ama ben de yine de temkinli olmaktan yanayım tehlike oluşturacaksa..ne var canım biraz sabredelim bebişlerimiz için:)))
canım ayıptır sorması cezayirli damadı nerden buldun arapçayı iyi bildigin için mi tanıştın bir yerde merak ettim
Aslında çok güzelde değilim çirkin de değilim. Sanırım o benim Amerikalı kadınlar gibi olmamamdan etkilendi. Yada birçok türkün sevmediği modern ve çağdaş bulmadıkları fikirlerimden tavırlarımdan etkilendi. türklüğüme vatanıma ve dinime aşırı bağlılığım asla taviz vermemem onlar gibi olmaya çalışmamam hep hoşuna gider zaten. Biz 9 yıldır evliyiz hala aynı fikirde. Hatta ilk dikkatini çeken vatanımdan ve dinimden bahsederken gözlerimin parlaması ve dolmasıymış. Beni muayene ederken Türkiyeyle ilgili islamla ilgili sorular sormuştu bende cevap vermiştim. Sonra bana bütün Türkler senin gibi gururlumu diye sordu. Vatanıma olan sevgime hayran kaldığını söyledi sonrada beni daha çok tanımak istedi. 2 hafta sonra evlenme teklif etti:))))
Seninle ne kadar ortak yönümüz varmış meğer gurbet gelini :) ben de 0-'im. Eşin pozitif mi?? Benim öyle kan uyuşmazlığı var yani doğumdan sonra iğne vurulucam artık inş. Son zamanlarda Türkiye'de İslam biraz değişti içi boşaldı malum eşim de benim diğer türk kızlarına benzemememden tesettürümün düzgünlüğünden ve işim icabı erkeklerle konuşurken mesafemi korumamdan falan etkilenmiş. Eşin müslüman mıydı yoksa siz evleneceğiniz zaman mı müslüman oldu? Oruç tuttu kurban kestik demişsin o yüzden müslüman oldu herhalde diye düşündüm."Avcı"
Kendine güven, cesaret
Tam beni anlatıyor:)))))
Ama çok zor bulunan bir kan grubu malesef.
Folbiol bebeğin sağlıklı gelişmesi için en güvenilir dozu içeriyor arkadaşlar merak etmeyin.Diğerleri ile de sağlıklı doğumlar yapanlar vardır elbet ama benim başımdan elevit kullanarak bir hamilelik geçti ve 5. ayda bebeğimizde spina bifida denilen folik asit eksikliğine bağlı bir rahatsızlık saptandı.Hamileliği sonlandırmaktan başka çaremiz yoktu çünkü;doğduğu andan itibaren 100 lerce ameliyat geçirmesi gerekecekti ve yine de sağlığına kavuşamayacaktı.
Elbette Elevitle de sağlıklı doğum yapan bir sürü arkadaşım oldu ama o 10.000 de bir ihtimal kimi bulursa onun için dünya duruyor.O günden beridir çok doktora gittim farklı doktorlar tanımak için ve hepsi de en sağlam doz Folbiolde dedi.Riski hiç yok! Tabiki herşey Allahtan.
Sizi üzmek ya da endişelendirmek için söylemedim ama bu bilgi varken bende ve tecrübe ile de sabitken paylaşmadan edemedim.
Sağlıklı sıhatli doğumlar olsun hepimize inşallah.
Folbiol içerisinde 5 mg folik asid içeriyor.Piyasada bulunan en yüksek doz ve en ucuz folik asid Folbiol.Kutu içinde 50 tane mi ne var ve 1,5 lira mı ne o kadar komik bir para.Evet çok elevit kullanan var demiştim ben de.Aynı dönemde elevit kullanıp sağlıklı doğum yapanlar oldu ama ne bileyim.O minnacık ihtimal bile başına geldiğinde insanın %100 oluyor ve yaşıyorsun.Folik asid fazlasının hiç bir zararı yok.Suda çözülen bir vitamin olduğundan folik asid fazlası idrarla atılıyor.Ne bileyim,bir tane de günde folbiol alınmasının bir sakıncası yok.öncelikle geçmiş olsun canım yaşadığın duruma üzüldüm allah kimseye yaşatmasın ..canım 6 haftada iki doktor değiştirdim ikiside elevit yazdı ben hiçbişey demeden ve kadınlar kulübündede elevitle ilgili bir iki başlık açılmış okudum genelde herkes elevit kullanıyo yeterli gelmese doktor yalnızca bunu yazmazdı ek bişeylerde yazardı diye düşünüyorum bence folibolda elevitte sonuçta vitamin destekli ilaçlar doktorun hangisiyle anlaşması varsa onu yazıyo açıkçası
valla kızlar sizde sağlam cesaret varmış, gebe halinizle temizliği düşünüyorsunuz5 gün önce yardımcı çağırdım o temizledi, bir daha ne zaman gelir bilmem. ben eşimin serdiği çamaşırı bile toplamadım daha. iyice dinleneyim bir çırpıda katlarım nasıl olsa:)) o kadar beklediğim bebiş daha önemli. ev pis mi pis kalsın, dağınık mı bırak kalsın... önce bebiş:)) 3 ay dolsun ondan sonra işler elbet yapılır. aman dikkat hanımlar......
benimde kolarım çok kaşınıyo...
Bende kokular konusunda aynı sayılırım. Eskiden çok sevdiğim vücut şampuanı iğrenç geliyor. Mutfağa giremiyorum bütün yemeklerden nefret ediyorum. Şu an o kadar açım ama hiç bişey yemek istemiyorum. Eşimide yanıma hiç yaklaştırmıyorum. Yazık adama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?