2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
ya off ben git gide çok kilo aliyorum, zaten kiloluydum, doğumum zor olacak bu gidişle.
anneciğim hala yanımda bana bakıor yardım edior,
ah anam ahh, bende senin gibi olduğumda böyle mi yapacam,
kaç yaşına gelirse gelsin, yavruma dayanamıcam.
seni çok seviyorum annemmmmm
allah seni başımdan eksik etmesin, hastalık vermesin

evet evet, benim de var bi akrabam öyle, kontrole diye gittiler doğuma girdi kızcağız. Çocukcağızın hiçbir şeyi yoktu, havluya fln sarmışlar ilk başta. Sonra babası çıkmış almış kendince üç beş bişey. Bence de en azından çantayı fln 5-6.ayda yapmak lazım, temel ihtiyaçları almak lazım ne olur ne olmaz

Ne garip bir duygu ben bebeğe ne almam ne almamam gerektiğini hiç bilmiyorum((

doktorların hepsi bişey diyo hangisine inanıcaz bizde şaşırdık valla allah yardımcımız olsun
Folbiol bebeğin sağlıklı gelişmesi için en güvenilir dozu içeriyor arkadaşlar merak etmeyin.Diğerleri ile de sağlıklı doğumlar yapanlar vardır elbet ama benim başımdan elevit kullanarak bir hamilelik geçti ve 5. ayda bebeğimizde spina bifida denilen folik asit eksikliğine bağlı bir rahatsızlık saptandı.Hamileliği sonlandırmaktan başka çaremiz yoktu çünkü;doğduğu andan itibaren 100 lerce ameliyat geçirmesi gerekecekti ve yine de sağlığına kavuşamayacaktı.
Elbette Elevitle de sağlıklı doğum yapan bir sürü arkadaşım oldu ama o 10.000 de bir ihtimal kimi bulursa onun için dünya duruyor.O günden beridir çok doktora gittim farklı doktorlar tanımak için ve hepsi de en sağlam doz Folbiolde dedi.Riski hiç yok! Tabiki herşey Allahtan.
Sizi üzmek ya da endişelendirmek için söylemedim ama bu bilgi varken bende ve tecrübe ile de sabitken paylaşmadan edemedim.
Sağlıklı sıhatli doğumlar olsun hepimize inşallah.

Gözün aydın, allah kucağına almayı nasip eder inşallah

Geriden gelip kocaman olmuşlar gözün aydın :)
Ne güzel su içebiliyorsun ben günde 1 bardak belki içiyorum, ne aklıma geliyor ne de canım istiyor.
Bir kaç gündür sürekli tansiyonum düşük sınırda su içmeyince de oluyormus o yüzden artık zorlamaya başladım ama acayip şişiriyor aynı zamanda.

aynen bende hep iyi düşünüyorum meleğim için tabıkı arkadasların bıseyler yasamıs olmalrı cok kötü ama heycanını yasamak istiyorum.evet benımde cok var öle tanıdım aylık olan.5aydan snra allah nasıp ederse bende istiyorum.bnm gbı dusununce rahatladım

ahh keep'm ya nasıl üzülüyorum senin bu haline
sen en iyisi hastane yatışı yap da rapor derdinden kurtul
tanıdığın doktor yok mu.

canım bi şekilde su içmeye çalış su çok önemli,yiyebiliosan kuruyemiş falan ye susatıyo üstüne bol su iç.. bende kasıyorum içmek için ..

canım bi şekilde su içmeye çalış su çok önemli,yiyebiliosan kuruyemiş falan ye susatıyo üstüne bol su iç.. bende kasıyorum içmek için ..

Ben kalp atışları için yarın sabah doktora gidiyorum aynı zamanda tahliller için kan vericem, doktora söylemeyi düşünüyorum çünkü en iyi tansiyonum 9-6 normalde de düşüktür de bu kadar değil zaten bunun altına indiğinde hareket edemez duruma geliyorum elim ayağım boşalıyor. İnternetten araştırdım biraz su içmeyince de tansiyon düşüyormus ve hamileler için tansiyon alt sınırı 9-6 imiş. Ben de artık kasmaya başladım bugün 4. büyük bardak suyumu içiyorum :)

Bir de söyle bir durum var bilginiz olsun eğer az su içilir ve buna oranla fazla hareket yapılırsa bebeğin içinde olduğu su hamileliğin sonlarına doğru azalmaya başlıyor ve bu anne içinde bebek içinde tehlikeli bir durum.
Benim arkadasım suyunun fazla eksilmesinden kaynaklı doktor takibindeydi doğumuna daha zaman vardı ama acil olarak sezeryanla bebeği aldılar, sezeryanın bir nedeni bebeğin ters duruyor olmasıydı ama en önemli nedeni bebeğin suyunun azalmış olmasıydı resmen kazıyarak aldık bebeği demiş doktor. Kendisi hareketliydi ve hamileliğinde az su içiyordu.

Su içmeyi içim almasa da artık zorlayarak içmeye çalışıyorum sizlerinde aklında bulunsun kızlar.

Ne garip bir duygu ben bebeğe ne almam ne almamam gerektiğini hiç bilmiyorum((
e senin 2.çocuk değil mi canım, internette listeleri var neyse ki "hastane çantasında ne olmalı"diye alta bir örnek koydum

[h=1]Doğum Çantası - Anne İçin Gerekenler[/h]

• Hamilelik ve doğum takip kartınız ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız, son yaptırdığınız kan ve idrar tahlilleriniz, sigorta kartınız, sağlık karneniz.
  • Yakınlarınızın telefon numaraları
  • Nakit para
  • 3 adet önden açılan gecelik
  • 1 adet sabahlık
  • Deodorant, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, sabun, ıslak temizleme mendilleri, kulak pamuğu vb kişisel eşyalarınız
  • Saçlarınızı rahatça toplayabileceğiniz toka ya da bant
  • 3-4 adet özellikle önden kopcalı emzirme sütyeni ve pedleri
  • Meme uçları için krem, göğüs kalkanı
  • Göğüs pompası (özellikle meme başı olmayan hanımlar için)
  • İhtiyacı kadar pamuklu ve tek kullanımlık iç çamaşırları
  • 1 paket hijyenik kadın pedi
  • 1-2 adet atlet
  • Kağıt peçete ve havlu
  • Eve dönerken giyebileceğiniz rahat kıyafetler
  • Ayağınızı sıcak tutacak kalın çoraplar
  • İçinde rahat ettiğiniz kolay giyilebilen alçak topuklu, kaymayan bir çift terlik
  • Sizi dinlendirip rahatlatacak sevdiğiniz kitap, dergi, teyp ve kasetler
  • Hastaneye giderken yolda rahat etmenizi sağlayacak yastık

[h=1]Doğum Çantası - Bebek İçin Gerekenler[/h]

• 2 tane bady (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)
  • 2 tane tulum
  • 2 tane çorap
  • 2 tane ağız mendili
  • 2 tane pijama altı
  • 2 tane şapka ve eldiven
  • 2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı, patiği, başlığı vs)
  • Yelek ve hırka
  • Battaniye
  • 3–4 tane bebek bezi
  • Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe
  • Havlu, ıslak mendil
  • 2 tane önlük
  • 2 tane yelek
  • Bebe şampuanı
  • Saç Fırçası
  • Kirli çamaşır torbası
  • Bebek yatağı için çarşaf (hastaneye sormak faydalı olur)

ahh keep'm ya nasıl üzülüyorum senin bu haline
sen en iyisi hastane yatışı yap da rapor derdinden kurtul
tanıdığın doktor yok mu.
işte dr.un tanıdığı doktora gidiyorum zaten, hastane yatışı için sanırım 2 kilo daha vermemi bekleyecek ki ben hiiç istemiyorum hastaneyi, serumsa ben düzenli gider serum yerim ama hastane olmasın ya:18:

Bu pozisyonlar daha ilerki aylar için daha çok anladığım kadarıyla zaten karnımız büyünce misyoner pozisyonu imkansız olur herhalde. Zaten resimdeki kadının da baya bi göbüşü var :) Ben de sizinle aynı fikirdeyim doktor bir tehlike görüp aksini söylemedikçe bi zararı olmaz. Zaten yaşamımızın doğal bir parçası.

canım ayıptır sorması cezayirli damadı nerden buldun arapçayı iyi bildigin için mi tanıştın bir yerde merak ettim

Konferansta tanıştık canım tercümanım ben o da katılımcıydı. İşim gereği mailim onda vardı zaten. Konferansta hiç hissettirmedi bana ben de zaten çok yoğundum. İncelemiş beğenmiş ülkesine dönünce irtibate geçti benimle sonra ailem araştırma yapamama korkusuyla baya bi direndi ama Allah kolaylık verdi kaç koldan araşstıma yaptılar hiç olumsuz bişey çıkmayınca annem de ne yapayım bi kusur bulamadım mecbur verecez dedi :) sonrası malum işte 4 aydır evliyiz. Annem şimdi çok seviyo damadını içi çok rahat elh.

"Avcı"
Kendine güven, cesaret
Tam beni anlatıyor:)))))
Ama çok zor bulunan bir kan grubu malesef.
Seninle ne kadar ortak yönümüz varmış meğer gurbet gelini :) ben de 0-'im. Eşin pozitif mi?? Benim öyle kan uyuşmazlığı var yani doğumdan sonra iğne vurulucam artık inş. Son zamanlarda Türkiye'de İslam biraz değişti içi boşaldı malum eşim de benim diğer türk kızlarına benzemememden tesettürümün düzgünlüğünden ve işim icabı erkeklerle konuşurken mesafemi korumamdan falan etkilenmiş. Eşin müslüman mıydı yoksa siz evleneceğiniz zaman mı müslüman oldu? Oruç tuttu kurban kestik demişsin o yüzden müslüman oldu herhalde diye düşündüm.

öncelikle geçmiş olsun canım yaşadığın duruma üzüldüm allah kimseye yaşatmasın ..canım 6 haftada iki doktor değiştirdim ikiside elevit yazdı ben hiçbişey demeden ve kadınlar kulübündede elevitle ilgili bir iki başlık açılmış okudum genelde herkes elevit kullanıyo yeterli gelmese doktor yalnızca bunu yazmazdı ek bişeylerde yazardı diye düşünüyorum bence folibolda elevitte sonuçta vitamin destekli ilaçlar doktorun hangisiyle anlaşması varsa onu yazıyo açıkçası

Folbiol içerisinde 5 mg folik asid içeriyor.Piyasada bulunan en yüksek doz ve en ucuz folik asid Folbiol.Kutu içinde 50 tane mi ne var ve 1,5 lira mı ne o kadar komik bir para.Evet çok elevit kullanan var demiştim ben de.Aynı dönemde elevit kullanıp sağlıklı doğum yapanlar oldu ama ne bileyim.O minnacık ihtimal bile başına geldiğinde insanın %100 oluyor ve yaşıyorsun.Folik asid fazlasının hiç bir zararı yok.Suda çözülen bir vitamin olduğundan folik asid fazlası idrarla atılıyor.Ne bileyim,bir tane de günde folbiol alınmasının bir sakıncası yok.

Seninle ne kadar ortak yönümüz varmış meğer gurbet gelini :) ben de 0-'im. Eşin pozitif mi?? Benim öyle kan uyuşmazlığı var yani doğumdan sonra iğne vurulucam artık inş. Son zamanlarda Türkiye'de İslam biraz değişti içi boşaldı malum eşim de benim diğer türk kızlarına benzemememden tesettürümün düzgünlüğünden ve işim icabı erkeklerle konuşurken mesafemi korumamdan falan etkilenmiş. Eşin müslüman mıydı yoksa siz evleneceğiniz zaman mı müslüman oldu? Oruç tuttu kurban kestik demişsin o yüzden müslüman oldu herhalde diye düşündüm.[/QUOTE]

Evet eşiminki pozitif:) bana her kanamadan sonrada iğne vuruyorlar
Ben malesef tesettürlü değilim ama 5 vakit namazımı ve Kuranımı hiç bırakmam. Ailemde çok dindar öyle bir ortamda yetiştim. Canım Annem tesettürlü. Biz yılda iki kez Türkiye'ye gidiyoruz. O yüzden ordakileri biliyorum. En son Mayısta ordaydık. Belki senin çevrendekiler farklıdır çünkü benim ailemin çevresi hala aynı:) tabii Burdaki sözde Türkleri bilmediğiniz için oradakiler boş gelebilir oda ayrı bir konu. İslam malesef şehirden şehire hatta mahalleden mahalleye farklı yaşanıyor. Ama yinede buradaki bir çok Türk oradaki boş müslümanların tırnağı bile olamayacak kadar kötü durumda. Domuz yiyenlerle bile karşılaştım(( o yüzden belkide vatanımın ve milletimin kıymetini biliyorum. Hatta farkettimki en kötü en üçkağıtçı Türk bile gerektiğinde vicdan sahibi. Tamamen canavarlaşmış vicdansız Türk vardır belki ama Allah'a çok şükür ben karşılaşmadım. Yalancısını gördüm üçkağıtçısını gördüm ama gerektiğinde onların bile insan olduğunu gördüm. En azından robot gibi ruhsuz değiller çok şükür.
Evet eşim Müslüman oldu Allah'a çok şükür. Ama ben istediğim için değil. Malum dinimizde zorlama yok. Ben ona Allah'a inanıyorsan yeterli seninle evlenebilirim dedim. Oda her nekadar katolik olarak yetiştirildiysede Hıristiyan lığı kabul etmediğini ancak tek bir Allah olduğuna inandığını söylemişti. Daha sonra beni ve ailemi tanıdıkça kendini islama yakın bulduğunu hatta kendisi için en mantıklı din olduğunu söyleyerek Müslüman olmak istedi. İstanbula her gittiğimizde ezanlar başlayınca koskoca adam hıçkırarak ağlamaya başlar. Her defasında İstanbulu özledim dediğinde ardından ekler. En çokta ezan seslerini özledim diye. Türkiyedeyken hiç bir şekilde Amerikalı bir doktor havalarına girip kasmaz kendini. Zaten normaldede çok alçakgönüllüdür. Büyüklerin ellerinden öper. Her yere yürüyerek yada metroyla otobüsle gideriz. Dürümcülerde falan yemek yeriz. Belki biz öyle olduğumuz için yada iyi düşündüğümüz için hep iyilerle karşılaştırır Allah. Hatta herkesi kazıklayan! satıcılar bize hediyeler verirler. Eşimle can ciğer arkadaş olurlar. Çoğu zaten az çok ingilizce konuşuyor. O yüzden Allah'a çok şükür Türkiye'de hep güzel anılarımız var ve olacak inşallah. Allah nasip eder Haziran'da doğum yaparsam ilk işimiz bebişimizi alıp 1 aylığına Türkiye'ye gitmek olacak. İnşallah.

ben de öyle diyorum canım, amaan pis oturalım 1-2 hafta ama sonra dayanamıyorum işte
bugün nevresimleri değiştirirken bile yoruldum ama durmadım.
Eşim süpürge açtı ben de yerleri elle sildim dayanamıyorum.
Hala da yapılacak işler geliyo aklıma (

çok tuhafım bu aralar, çarşaflar kokuyo gibi geliyo kalkıp değiştiriyorum, bu defa temiz ve yumuşatıcı kokanlar da iğrenç geliyo,
eşimin traş sonrası nemlendiricisi, çamaşır suyu kokusu, bulaşık makinesinin kokusundan öğürüyorum hatta her gün çalıştırıyorum oysa,
eşime de sürekli git sarılma öpme diyorum geçsin gitsin bu dönem

birde sizde de kaşıntı oluyo mu kızlar?
gece bi uyanıyorum kollarım kaşınıyo, başka bi akşam bacağım böyle ara ara kaşıntı tutuyo..

Bende kokular konusunda aynı sayılırım. Eskiden çok sevdiğim vücut şampuanı iğrenç geliyor. Mutfağa giremiyorum bütün yemeklerden nefret ediyorum. Şu an o kadar açım ama hiç bişey yemek istemiyorum. Eşimide yanıma hiç yaklaştırmıyorum. Yazık adama

benimde kolarım çok kaşınıyo...

şöyle bişi buldum

Kaşıntılar
Gebelik sırasında anne adayını hem fiziksel olarak hem de bebeğine zarar gelip gelmeyeceği konusunda endişelendiren durumlardan birisi de kaşıntılardır. Pek çok kadın gebeliğin seyri sırasında vücudun belirli bölgelerinde ya da genelinde değişik derecelerde kaşıntı sorunu yaşar. Kaşıntılar çoğu zaman hem anne adayı hem de bebek açısından tehlike oluşturabilecek bir durumun habercisi değildir. Ancak bazı özel durumlar da söz konusu olabilmektedir.

Karında ve memelerde kaşıntı çatlakların ilk belirtisi...
Özellikle hızla büyüyen karın ve memeler etrafında kaşıntının olması son derece normaldir. Bu bölgeler etrafında oluşan çatlakların ilk belirtisi kaşıntıdır. Hormonal değişimler de ciltte hassasiyeti artırarak kaşıntıya yol açabilir. Cilt gebelik sırasında normalden daha aktif bir organdır. Hem kan akımları artar hem de ter bezlerinin çalışması hızlanır. Buna bağlı olarak meme altlarında, kasıklarda ve diğer cilt kıvrımlarında terlemeye bağlı döküntü ve kaşıntılar olabilir. Bu bölgelerde cilt mantarı gelişebilir ve bu enfeksiyonlar da kaşıntıya yol açabilir.

Vajina kaşıntısı
Vajina çevresindeki kaşıntılar genital mantar enfeksiyonuna, anüs çevresindeki kaşıntılar ise hemoroid ya da bağırsak parazitlerine bağlı olarak ortaya çıkabilir.

El ve ayaklarda kaşıntı
Artan östrojen düzeylerine bağlı olarak avuç içi ve ayak tabanlarında kızarıklık görülebilir ve bu tabloya kaşıntı eşlik edebilir. Durum doğumdan hemen sonra gerileyerek kaybolur.

Egzema, cilt kuruluğu kaşıntısı
Hamile olmayan bir insanda kaşıntıya neden olabilecek egzama, cilt kuruluğu, besin alerjileri gibi durumlar da gebelikte kaşıntının altında yatan neden olarak karşımıza çıkabilir.

Son olarak ise gebelik kaşıntıları, gebeliğe bağlı cilt hastalıkları ya da daha da önemlisi safra yolları ile ilgili problemlerin belirtisi olabilir.

Kaşıntılar nasıl önlenir?
Hemen herkeste görülebilen basit kaşıntılar ile başa çıkmak için alınabilecek basit önlemler vardır. Amerikan Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’den Dr. Alper Mumcu konuyla ilgili önerilerde bulunuyor:
Çok sıcak su ile banyo yapmaktan kaçının. Sıcak su cildi kurutarak elastikiyetini azaltır. İdeal olan ılık su ile banyo yapmaktır.
Banyo sonrası sabun ve şampuanı iyice durulamak ve yumuşak bir havlu ile iyice kurulamak önemlidir.
Bazı parfümler ciltte rahatsızlığa neden olabileceğinden kokusuz kremler ile vücudu nemlendirmek yararlı olacaktır.
Ayrıca yulaf özlü şampuan ve sabunların ciltteki basit kaşıntıları gidermekte etkili olduğu bilinmektedir.
Ek olarak bol ve pamuk bazlı kıyafetlerin tercih edilmesi, günün çok sıcak saatlerinde sokağa çıkılmaması da alınabilecek basit ama etkili önlemler arasındadır.

Kızlar bende aynı durumdaym bütün yemekleri düşününce tiksiniyorum difrizidme memleketten balık getirip koydum ama bal deyince bile migdem bulanıyo. herşey kokuyomuş gibi geliyo çok gıcık bi durum umarm çabuk geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…