Kızlar bende aynı durumdaym bütün yemekleri düşününce tiksiniyorum difrizidme memleketten balık getirip koydum ama bal deyince bile migdem bulanıyo. herşey kokuyomuş gibi geliyoçok gıcık bi durum umarm çabuk geçer.
gerçekten zor işiniz inş bir an önce geçer bende hiç mide bulantısı falan yok sadece halsizlik ve baş dönmesi çok fazla.
kızlar 4 kilo kaybetmişim 10 gündüryarın doktora gideceğim rapor almaya, test isteyeceğim bakalım keton nasıl çıkacak..denemediğim şey kalmadı hiç birşey fayda etmiyor. umarım bir an önce hayırlısıyla geçer de ben de bebişim de sağlıklı oluruz
aynen katılıyorum mide bulantım yok sayılır sadece sabahları aç karınla oluyo hemen geçiyo..ama bu baş dönmesi halsizlik düşük tansiyon beni bitirdii!
hakikaten öyle tek başıma dışarıya çıkamıyorum geçen gün arkadaşlarımla görüştüm onların yanındayken başım döndü ve bayılıyordum tansiyonum çok düşmüştü şimdi korkuyorum çıkamıyorum tek başıma bence sen de dikkat et.
sağol canım bilgiler için birde 3. aydan sonra göbek çatlağı için ürün kullanmak gerekiyo doğol olan badem yağı ama hakiki zeytin yağıda çok iyi geliyomuş annene sorarız bilgisi varsa bu konudahazırlığımızı yapalımda çatlayacaksa yine çatlıyomuş ama...
aha kazıklanmış mıyım ben yaw ama ilacın kapsülünün üzerinde yazıyo benimkinin fiyatı etiket alıp da yapıştırmamışlar yani.ikili test için gittiğinde sorarsın bi doktoruna hem çatlak kremi kullanmanın tam zamanı olacak o sıralar.
bu arada kalp atışınız da hayırlı olsun.bide benim aklıma bşy takılıyo biz de gittiğimizde 9+3 tük ama doktorumuz 9+5 gözüküyo dedi.böyle olunca doğum tarihi de 2 gün öncesine geliyo mu acaba?:44:
kızlar bide bişey sorucam sizin böle içiniz yanıyor mu ben hep soğuk sulu şeyler yemek istiyorum. ağzımın tadı bozuk gibi. az önce soğuk soğuk salatalık yiyim dedim şansıma da salatalık acıymış. şimdi şöle soğuk karpuz kavun olsaydı heralde söndürürdü ateşimi :)
Seni o kadar iyi anlıyorum ki...ama tek tesellim yaşının çok genç olması. İnşallah fazla beklemeden evlat sahibi olursun. Allah yar ve yardımcın olsun. Bol bol Yasin oku ben hep öyle yaptım ve Allah'a sığındım.
Biz eşimle evlendiğimizde ikimizde 30 yasındaydık. Eşim hemen çocuk istemedi. 4 yıl gezdik tozduk sonra çocuk sahibi olmaya karar verdik. Zannettikki ıstediğimizde hemen olacak. Ama öyle olmadı 1.5 yıl sonra anca hamile kaldım. Burda hemen doktor randevusu vermiyorlar banada 4 hafta sonrasına vermişlerdi. 2 hafta sonra pembe bir lekelenmem oldu bir kaç saat sonra kanamam başladı hemen acile gittik malesef düşük yapmıştım. Eşimle birbirimize sarılıp dakikalarca ağladık. İkincisinde sevgililer gününe birkaç gün kala Colorado da öğrendim hamile olduğumu ve eşimede müjdeyi sevgililer gününde verdim. Yine çok sevindik bu defa hemen doktor randevusu aldım herşey normal dedi iki hafta sonra yine lekelenmem oldu hemen acile gittik aynı şeyleri tekrar yaşadıküstelik burda sigortan olsada acile para ödüyorsun ve düşükten 1 ay sonra faturası geliyor. Yaklaşık $1500.00 her seferinde. Bebeğini kaybettiğinemi yanarsın bu parayı ödeyip elinin bomboş kaldığınamı. Yada acını pahalı bir şekilde hatırlatmalarınamı? 3. Ve 4. Hamileliğim 8 hafta sürdü bu defa kendi kendine düşmediler kürtaj oldum. Ben kürtajı dizilerden filmlerden bilirdim. Hemen yapılır sonra evine giderdin öyle kolay bişi sandım ama burda öyle değil. Ameliyata hazırlar gibi saatlerce hazırlıyorlar hastanede yapılıyor. Sonrasındada aylarca narkozdan kaynaklanan ağrılar geçmiyor. Bir arkadaşım burda kürtajın doğumdan zor olduğunu özellikle sonrasının daha kötü olduğunu söylemişti. Haklıymış. Kürtajdan baya bi tırstım. 5. De kan testleriyle takip ettirdim ve gelişmediğini söylediler hemen ilaç alıp kendim düşürdüm. 8 hafta Beklesem yine kürtaj olmam gerekecekti. Her seferinde sebep olarak yaşımı ileri sürdüler ve başka sebep aramadılar. zaten burda doktorlar sadece kendi ıstediklerini yapıyılar senin fikrinin beklentilerinin bi önemi yok. her neyse Bu defa doktoru değil annemi dinledim. Annem bana düşükten sonra 3 ay içinde hamile kalırsam şansımın daha yüksek olacağını söyledi. 1 ay korunup 2. Aydan itibaren denemeye başladım ve 2 kez adet olduktan sonra hemen hamile kaldım. Hala çok yüksek bir düşük riskim var ama bu defa bebeğimin kalbinin attığını duydum ve kan değerlerimde daha iyi. Üstelik ilk defa bulantım falan var. Bu defa Allah'ın izniyle umutluyum inşallah bebeğim beni bırakmayacak. Ve inşallah 3 ay sonra sendende müjdeli haberi alıcaz. Tekrar geçmiş olsun dualarımız seninle sakın unutma.
bende içimden gelmeye gelmeye kocişime karnıyarık yaptım ama ben yemedim...ne zmanadır yemek yapmıyosun boşladın diyodu..ağzına daha fazla laf vermeyeyeim diye yaptım valla...
gerçekten zor işiniz inş bir an önce geçer bende hiç mide bulantısı falan yok sadece halsizlik ve baş dönmesi çok fazla.
aynen katılıyorum mide bulantım yok sayılır sadece sabahları aç karınla oluyo hemen geçiyo..ama bu baş dönmesi halsizlik düşük tansiyon beni bitirdii!
e senin 2.çocuk değil mi canım, internette listeleri var neyse ki "hastane çantasında ne olmalı"diyealta bir örnek koydum
[h=1]Doğum Çantası - Anne İçin Gerekenler[/h]
- Hamilelik ve doğum takip kartınız ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız, son yaptırdığınız kan ve idrar tahlilleriniz, sigorta kartınız, sağlık karneniz.
- Yakınlarınızın telefon numaraları
- Nakit para
- 3 adet önden açılan gecelik
- 1 adet sabahlık
- Deodorant, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, sabun, ıslak temizleme mendilleri, kulak pamuğu vb kişisel eşyalarınız
- Saçlarınızı rahatça toplayabileceğiniz toka ya da bant
- 3-4 adet özellikle önden kopcalı emzirme sütyeni ve pedleri
- Meme uçları için krem, göğüs kalkanı
- Göğüs pompası (özellikle meme başı olmayan hanımlar için)
- İhtiyacı kadar pamuklu ve tek kullanımlık iç çamaşırları
- 1 paket hijyenik kadın pedi
- 1-2 adet atlet
- Kağıt peçete ve havlu
- Eve dönerken giyebileceğiniz rahat kıyafetler
- Ayağınızı sıcak tutacak kalın çoraplar
- İçinde rahat ettiğiniz kolay giyilebilen alçak topuklu, kaymayan bir çift terlik
- Sizi dinlendirip rahatlatacak sevdiğiniz kitap, dergi, teyp ve kasetler
- Hastaneye giderken yolda rahat etmenizi sağlayacak yastık
[h=1]Doğum Çantası - Bebek İçin Gerekenler[/h]
- 2 tane bady (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)
- 2 tane tulum
- 2 tane çorap
- 2 tane ağız mendili
- 2 tane pijama altı
- 2 tane şapka ve eldiven
- 2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı, patiği, başlığı vs)
- Yelek ve hırka
- Battaniye
- 34 tane bebek bezi
- Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe
- Havlu, ıslak mendil
- 2 tane önlük
- 2 tane yelek
- Bebe şampuanı
- Saç Fırçası
- Kirli çamaşır torbası
- Bebek yatağı için çarşaf (hastaneye sormak faydalı olur)
işte dr.un tanıdığı doktora gidiyorum zaten, hastane yatışı için sanırım 2 kilo daha vermemi bekleyecek ki ben hiiç istemiyorum hastaneyi, serumsa ben düzenli gider serum yerim ama hastane olmasın ya:18:
Kızlar mide ekşimeniz oluyor mu ?
benim bulanmaktan çok yanıyo midem..hiç bişeye gelemiyo
kızlarrr ben geldim:))) hem de iyi haberlerle.. bebişlerim büyümüş kocaman olmuş teyzeleri:)) 1,5 cm olmuşlar ve tam da olması gereken gündeler 7+6 ben de aynen böyle hesaplamıştım. ama geçen sefer 5 gün geriden geliyorlardı. 2 hafta boyunca sıktım kendimi 2,5 lt su içtim su çok güzel besliyomuş bebişleri kızlar bol bol su için.. geçen sefer kalp atışlarını sadece görmüştüm bu sefer de doktorumun dinletmeye niyeti yoktu ama benim ısrarlarıma dayanamayıp dinletti valla ben pıt pıt beklerken güm güm atıyodu iki minik kalp:)) allah duymayanlara da nasip etsin bu güzel duyguyu... allahım inş sağlıkla kucağımıza da almayı nasip eder inş. allah isteyen herkese annelik duygusunu tattırsın, kimseye aratmasın kimsenin kucağını boş bırakmasın inş...
bu arada ben tabloya iki tanecik maşşallah istiyorum iki bebişim içinde ayrı ayrı:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?