Ben yaptırdım Pazartesi 2. Dozu vurdurcaz 4. Ayımız bitti hiçbir yan etkisi yok ağzına sıkıyorlar zatenaranızda rota virüsü yaptıran varmı?ve yan etkisi oldumu?doktorumuz öbür aya rota virüsü yaptırmamız gerektigini söyledi.
aranızda rota virüsü yaptıran varmı?ve yan etkisi oldumu?doktorumuz öbür aya rota virüsü yaptırmamız gerektigini söyledi.
benim kızım malesef gece 1den önce uyumuyor. sonrasında da yaklaşık 11 saat uyuyor. aralarda emziriyorum 1de yattıktan sonra genelde ilk emzirmemiz saat 6:30 - 7 gibi oluyor. tam uyanmasına izin vermeden karanlıkta ve hiç konuşmadan emziriyorum ve bu emzirme sırasında gazını çıkarmıyorum. bebeğin çok mu gazlı bilmiyorum biz gaz sancılarını atlattık gibi çok şükür, gazını çıkarırsam ve uyanırsa daha huysuz oluyor. tek göğsümü veriyorum yaklaşık 20 dakika ayakta kalıyoruz bu sırada zaten tam uyanmamış oluyor.
.Peki uzun degilmi arada 5- 6saat emmemesi...bazen benimkide 3 -4saat kesintisiz uyuyor o mizildanmazsa ben kendim alip emziriyorum uyanmadan emip devam ediyo uykuya..birakmali miyim acaba kendi ne zaman uyanirsa
Cnm gerçekten de Kocasizlik çok zormuşilk deda birbuçuk ay ayrı kaldık ama çok az kaldı bu çarşamba burda olucak inşallah.
Benim kiz 2 buçuk aylık oldu bugün teyzesi allaha Şükür nazarim değmesin arada bir olan gaz sıkıntısı dışında ve bide buaralar burnu tıkalı onun dışında bi sorunumuz yok kizim uslu bi kiz teyzesi.
Cnm senin yazılarını hep okuyorum bu amip mikrobu nasıl bulaştı minicik bebise ve nekadar daha sürecek doğru düzgün bir tedavisi yokmu bunun çocuk epeydir bu illetten muzdarip demi ben hic kaka tahlili yaptirmadim arada bir benim kızıminda kakasi yeşil oluyo bişey yoktur inşallah.
Peki uzun degilmi arada 5- 6saat emmemesi...bazen benimkide 3 -4saat kesintisiz uyuyor o mizildanmazsa ben kendim alip emziriyorum uyanmadan emip devam ediyo uykuya..birakmali miyim acaba kendi ne zaman uyanirsa
İyi akşamlar herkese... bebişler ve anneleri nasıllar... umarım herkes iyidir...
Kızlar, benim oğlumda artık emmek istemiyor... emzirmek için kucağıma yatırdığımda hemen ağlıyor... ağzına vermeye çalıştığımda ise almıyor ve daha içli içli ağlıyor... daha 3,5 aylık... emmezse ne yapacağım... zaten yarı mama yarı anne sütü alıyordu... şimdi tamamen mama alacak... çok üzülüyorum...
Acemiperi; geçmiş olsun oğluşuna... allah damatlığını da göstersin inş... bizimkide 15 gün önce sünnet oldu, hemen iyileşti.. hiç sorun yaşamadık... inş. sizde çabucak iyileşirde sorun yaşamazsınız...
çok gazlı değil aslında ben kalktığımda benim sıpa bayağı bir ayılmış oluyor mıkırdanmalarına uyanıyorum aslında ama bakıyorum gözler faltaşı gibi açık ilk hatam bu demekki.. bende gazını çıkartmayıp bi bakayım bakalım nasıl olacak çünkü uykusu açılıyor gazını çıkartırken ben hep iki göğsü veriyorum korkuyorum tek göğsü vermeye doymazmı acaba diye sen gündüzleri de tek göğsü mü veriyorsun hayatım?
canım geçmiş olsun allah damatlığını da göstersin.. ne tür oyuncaklar aldın oğluşuna benimkinin çıngırağı var ama çok oynayası yok onunla azcık tutp atıyor 2 aylık benim oğlum ondan mı ki acaba?
Peki uzun degilmi arada 5- 6saat emmemesi...bazen benimkide 3 -4saat kesintisiz uyuyor o mizildanmazsa ben kendim alip emziriyorum uyanmadan emip devam ediyo uykuya..birakmali miyim acaba kendi ne zaman uyanirsa
700 gr çok normal canım.haftada 150 gramdan ayda 600 gr alması yeterliymiş zaten.
sanırım benimde mastitten dolayı göğüslerimdeki süt üretimi yarı yarıya azaldı.bakalım bu ay kaç kilo alacak kızım.
ben tek göğüs veriyorum
doktor bana bi hesap yaptı
1. ay 1000
2. ay 1000
3. ay 1000
4,5,6 700 er
7,8,9,10,11,12. aylarda 300 er gr alır dedi
buna göre 1 yaşına kadar doğum kilosunun üzerine 7 kilo alır dedi
kızlar dünkü tavsiyelerden sonra bu gece 1 de yattı sıpam amaaaa 5 te kalktık 6 da oğluşum uyumuştu :) kaka yaptı altını değiştirdim sonra 2 memeyi emzirdim karanlıkta ve konuşmadan 2.memede uyuya kaldı gazını almadan yatırdım toplamda hepsi 1 saat sürdü ohhh miss... 1 saat sonra biraz mıkırdandı ama yine uyudu hemen çok güzel oldu inşallah böyle devam eder... hedefim gece tek memeyi vermek bakalım nolcakk...
burnu tıkalı mı kontrol et iyice geçici bir durum olabilir. bazen gün içerisinde benimki de öyle yapıyor. memeye tutuyorum sanırsın etinden et kopuyor. o derece ağlıyor. sonra alıyorum dolaştırıyorum oyalıyorum bu arada çok ağladığı oluyor. sonunda açlıktan yorgun düşüyor sanırım alıyor memeyi. başka şansı yok mama vermiyorum doymak için o memeyi ya alacak ya alacak. ama hep yapmıyor tabi bazen. pes etme sakın. bir arkadaşımın oğlu en başından beri hiç emmedi, hiçbir problem yoktu ama emmedi işte, arkadaşım da inat etti tam 6 ay boyunca süt sağdı ve cocuk 6 ay boyunca anne sütünden başka bişey almadı. demem o ki sakın pes etme. üzülme de sütün gitmesin.
canım tek gögüs veriyorum ben hep gece gündüz. hiç aynı anda iki göğsü birden vermedim. uyanıksa 1,5 - 2 saatte bir emiyor. bi sağ gögsü veriyorum bi sol gögsü. uyuyorsa hiç ellemiyorum ben zaten hiç uyandırmıyorum.
benim doktorumun en başından beri bize öğüdü ne zaman isterse ne kadar isterse... ben de hep ona uydum bir zararını görmedim çok şükür. 2. ayda kızım geceleri 6 saat uyumaya başlayınca dedim ki doktor yanlış mı yapıyorum çocuk 6 saat emmeden durur mu? durur sen hiç merak etme dedi. onlar kendileri için en uygun durumları yaratırlar dedi. tam bi sağlık sorunu yoksa böyle olmalıymış. mesala şimdi kızım ishal sık sık emmesi lazım. o yüzden gündüz de gece de belirli aralıklarla uyuyorsa da kaldırıp tutuyorum memeye...
kızlar gündüz ve gece uykuya dalamama gibi bir problemimiz var gündüzleri 15 dakika uyuyor 1.5 saat uyanık çok düzensiz bir uykumuz var gecede 10da yatırıyorum uyuyo uyanıyo beşiği sallıyoruz bazen ayakta sallıyoruz dalana kadar 12.00 oluyor bir daha 4te uyanıyo mama yeyip 7de kalkıyor ne yapıcağımızı bilmiyorum sizlerin uyku düzeniniz nasıl neler yapıyorsunuz olum çok sakin ve düzenli birçocuktu kızımda resmen acemileştim düzene koyamıyorum
bir fırsat bulup topiğe girdim kimsecikler yok avatarıma resim koyamıyorum yardımcı olur musunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?