Her çocuğun kendine özgü bir vücut saati vardır tabii ama ideali bu canım. Bebeğin herhangi birşeye alışması için istisnasız hergün aynı rutini, aynı saatte uygulamak gerekiyor. Şimdi bu aylarda 16'yla 19 arasında bir uykuları daha oluyor ama bu 3. Uykuyu çoğu bebek 4 veya 5. Ayda bırakıyor. Gece uykusuna 8:30'da yatırıyorum, şu an gündüz çok uyuduğu için. Daha büyüyüp gündüz uykusunu azalttığı zaman gece uykusuna yatış saatini 19:30'a çekeceğim. Herhangi bir uyku düzeni oturtmak için kendi yatağında ve odasında, kendi kendine uyuması çok önemli. Kendi kendine uyuması ilk günden itibaren alıştırmaya bağlı. Kucakta, ayakta uyumaya alışan bebeği aksine alıştırmak çok zor. Mangal gibi yürek ister, çünkü ağlatmadan olmaz. Haklımolarak bebek alıştığı neyse onu ister. Ben kızımı saat 19:30'da yıkayıp, emzirip artık onunla uyumaya alıştığı dönencesinin müziğiyle yatağına bırakıyorum. Sonra gece 00:30'da kaldırıp emziriyorum. 4:30'da da gece sağdığım sütü yine ben uyandırıp biberonla veriyorum. Sabah kendisi 8:30'da kalkıyor. Saatleri her ne olursa olsun aynı tutuyorum.
kızLaaar.. balkonuma eski zaman beşiği kurdum.. oğlum bayıLdı.. içerde durduramayınca atıyorum hemen mest oluyor resmen ..nasıl olmuş ???
Eki Görüntüle 800278 Eki Görüntüle 800277 Eki Görüntüle 800276 Eki Görüntüle 800275
valla süper olmuşta kış geliyo anam alışırsa bebe napcan evemi kurcannkuzum yaa nasılda bakmış rahatsız etme der gibi
Bu da benim sulugozlu yakisikli oglum
kızlar pzt hast gittim keseyı gördük 4 hftalıkmıs bebegim zor bir sürec bekliyor beni bana dua edin
kızLaaar.. balkonuma eski zaman beşiği kurdum.. oğlum bayıLdı.. içerde durduramayınca atıyorum hemen mest oluyor resmen ..nasıl olmuş ???
Eki Görüntüle 800278 Eki Görüntüle 800277 Eki Görüntüle 800276 Eki Görüntüle 800275
kızlar bnm oğlm çok düzensiz yiyo.anne sütünü az ıstsam yetmyo çok ısıtsam artıyo dökmeye kıyamıyorum.bazen 50 yiyo bazen 80 100 yda 120.nasıl yapsm?
canım nerde oturuyosun sen ben çıkaramadım kusura bakma...valla aynen öle hayatım benm oğlanda öle bazen ne istediğini anlamak zor oluyoo çişim geldi benm diye bile ağlıyo bazen düşün yani...bende sürüyom pekmez dediğin gibi coklata coklata emiyoo tabi sonra birazda su veriyorummbizim buralar okadarda soğuk olmuyo öğle vakitlerinde çıkarabilirim sanırım.. ama soğuk olduğunda isterse naaparım bilmiyorum evin içinede kurarım artık.. ee malum bu veletler herşeyi yaptırıyo insana.. annem hep anlatır eskiden bi komşuları varmış.. çocuk ekmek istemiş oda bazlama derler ya açık ekmek yani ondan yapmış yesin diye ikiye bölmüş önüne koymuş çocuk tutturmuş ben bunu tüm isterim diye .. yenisini yapmış istememiş ağlamış durmuş .. kadında naapsın almış iğneyi ipliği ekmeği dikmiş.. onun gibi yani çaresiz kalınca NAAAPACAN YAPACAN MECBUUUURRR...
bazen durduramazsam emziğine pekmez sürüyorum azıcık ..zararlı diyolar ama onu alınca zınk diye susuveriyo =))
bende aynı şeyi söyleyecektim hkn cım sen bu çocukları başkasına taşıttın dimi bizi kandırıyorsun şaka biryana seni bir arkadaşımaGünaydın fıstıklarrrrrr...
öffff baktım da amma alıntı yapmışım haaaa
ama dur şuna da cevap vermeden geçemicem...kız hkn sen 2 çocuk doğurduğuna eminmisin
valla maşallah canım sana çıtır mı çıtır güzel mi güzel bir anne
konu zeynonun kaynanası kızlar Zeyno birgün eşiyle telefonda biraz fazla uzun konuşmuş kaynanası da neden o kadar uzun konuştunuz sanal se.. mi yapıyosunuz yoksa demişEvet canım haftaya salı gününe kaldı..düzene girdi ben de ona seviniyorum:)))
Bu arada oğluşun çoooook tatlı maşallah...Allahım nazarlardan sakınsınn
çok iyi yapıyorsun canım bence drama kursları iyi fikirmiş...
hem ilerde insanlarla iletişim kurması kolay olur, hem de kendine güveni gelir..tuttum bunu olursa ben de yapıcam
ya kendini geliştirmesini çok istiyorum olduğu yerde saysın istemiyorum çocuğumun herşeyden önce sosoyal biri olsun istiyorum yavaş yavaş başlıyoruz bakalım inşallah canım sende bugünleriş görürsün allahım sana istediğin zaman hayırlı bir evlat nasip etsinnn hep mutlu ol inşallahhh
sendemi kaçırdınn olayıı tühh bende sana sorucaktım merak ettim şimdii zeynooo gelde anlat gıııZeyno hem şaşırmış hemde çok kızmış tabiiii....
hkncım senin için yaptım bi album ama daha sonra silicem :))))
küstüm bize yok demek hkn a özel
bende aynı şeyi söyleyecektim hkn cım sen bu çocukları başkasına taşıttın dimi bizi kandırıyorsun şaka biryana seni bir arkadaşıma
acayip benzettim ikiz gibisiniz kocaman maşallah sana ve yavruşlarına
konu zeynonun kaynanası kızlar Zeyno birgün eşiyle telefonda biraz fazla uzun konuşmuş kaynanası da neden o kadar uzun konuştunuz sanal se.. mi yapıyosunuz yoksa demişZeyno hem şaşırmış hemde çok kızmış tabiiii....
ayyy tatlım olur mu
sabah o istemişti sen de koy diye onun üzerine şeyettim...dur öpeyim de affettireyim kendimi
bu arada zeynonun o olayını biliyordum ben de başka birşey kaçırdım zannettim (meraklı melahat ben)
bende aynı şeyi söyleyecektim hkn cım sen bu çocukları başkasına taşıttın dimi bizi kandırıyorsun şaka biryana seni bir arkadaşıma
konu zeynonun kaynanası kızlar Zeyno birgün eşiyle telefonda biraz fazla uzun konuşmuş kaynanası da neden o kadar uzun konuştunuz sanal se.. mi yapıyosunuz yoksa demişZeyno hem şaşırmış hemde çok kızmış tabiiii....
çok saol canım bizzat kendim taşıdımm oğlumda iyice içime kaçmıştım ama kızda yine biraz göbeğim var yapısal hayatım yaa vücudum kilo almayı pek sevmiyoo
aamerak ettim bak şimdi bukadar çok benzeyincee
yuh yaa şakamı buuçok güldüm valla alem kadınmışşş e yani bu tarz şeyler en son kv konuşulur herhalde lüzumsuzz
canım ben çok ısrar ettim denöze ondan dayanaamadı ısrarlaraaa
bi okadarda yan tarafında var .. sefasını sürmesi güzelde temizlemesi ölüm .. belim kopuyor .. çamaşır sererken balkon yıkarken yatırıyorum rahat oluyor ..süper olmuş...ama senin balkon da süper yani..
canım nerde oturuyosun sen ben çıkaramadım kusura bakma...valla aynen öle hayatım benm oğlanda öle bazen ne istediğini anlamak zor oluyoo çişim geldi benm diye bile ağlıyo bazen düşün yani...bende sürüyom pekmez dediğin gibi coklata coklata emiyoo tabi sonra birazda su veriyorumm
ayyy tatlım olur mu
sabah o istemişti sen de koy diye onun üzerine şeyettim...dur öpeyim de affettireyim kendimi
bu arada zeynonun o olayını biliyordum ben de başka birşey kaçırdım zannettim (meraklı melahat ben)
aa bi benmmi haberim yokmuş tühh arada kaçırmışım demekki neyse öğrendim rahatladım şekerimm...
Kızım dis cikarmaya başladı zaten. O gunde elimle kontrol ettigimde hissetmistim
DUn doktora götürdük huysuzdu Emmiyordu kaç gündür
Doktor muayene etti.dis etleri.kabarmis yakindir.dis cikarmasi dedi
Cok zorlanıyor. Ama yaa sürekli ağlıyor daha cok küçük. Kiyamiyorum
Bide.bebesine zayif diyenler
Ya ben ne yapayım 3.5 aylik
DUn tarttilar 5900gr 59 cm olmuş
bi okadarda yan tarafında var .. sefasını sürmesi güzelde temizlemesi ölüm .. belim kopuyor .. çamaşır sererken balkon yıkarken yatırıyorum rahat oluyor ..
mersindeyim canım .. silifke susanoğlu .. kışımız rahat geçiyor ..ama yazın klimadan aptal oluyoruz .. çocuk sıcakta bunalıyor hep klimadayız.. hava nemlendiricisi aldık oğlan için.. şükür bi sorun olmadı ..
canım eliyle kanatmıştır diyecem ama her iki kulaktada varmış acaba neden
umarım önemsizz bi durumdur
yok kendi yapmış gibi değilcanım kendisini yolmuş olabilir sarı su akmış donmş gibi olan şeyde yüksek ihtimalle kulağından çıkan şeyler olamlı korkamnı gerektirecek bişi yoktur eminimm
canım benmkide 3 ayını 5 gün geçti 6 kilo seninkindende az üstelik günde iki öğün ben mama veriyorum emzirdikten sonra bence bebeğin gayet sağlıklı ve tokkk merak etmee
kir hemen kalkıyor bu yara kabuğu gibiKulagin arkasinda kir birikiyor bu da sari renkte oluyor. Banyodan sonra yumusayinca sil.Kana gelince biraz kulak bukulmusse kanamis olabilir
göz kırpmaya gelmiyor yapacaklarını o arada yapıyorlarBen emzirmediğim için geç farkettim bizdede vardı.Sanki yara olmuş kabuk bağlamış gibi.Dr zeytinyağıyla yumuşatın banyodan önce dedi.2-3 seferdir banyodan önce kulak çubuğuyla birazcık bastırarak yumuşattım bebişimi öyle yıkadım.3. banyosunda geçti.Belki
az daha ovalasaydım 1 kerede bile çıkardı.Sorun yaratacak bir durum yok yani...yine zeytinyağı baş kahramanımız
Kızlar az önce şöyle bir şey yaşadık ve şok oldum! Bebeğim anakucağında oturuyordu mama verdiğim için az biraz dikleştirmiştim ve koltuğun önündeydi bende koltukta oturmuştum çünkü.Anlık olay eşimle koridorda konuştuk o sıra kapı çaldı yardımcı ablamız geldi hemen salona daldı.bizi çağırdı gelin bakın nolmuş diye.bizim kız aşağı kaydırmış kendini koltukla ana kucağı arasına sıkışmış
öyle melül melül bakınıyor.Ayyy aklım çıktı iyi o sırada nefesini kesecek bir pozisyon olmadı şükür rabbime...Hemen anakucağının emniyet kemerini bağladık minik tırtılıma.Bir musibet bin nasihat...Ahh ahhh başlandı artık kaymalar dönmeler
vayyyyyyyyyyy o nasıl bir balkon senin oğlan şanslıkızLaaar.. balkonuma eski zaman beşiği kurdum.. oğlum bayıLdı.. içerde durduramayınca atıyorum hemen mest oluyor resmen ..nasıl olmuş ???
kadının çözüm süpermişbizim buralar okadarda soğuk olmuyo öğle vakitlerinde çıkarabilirim sanırım.. ama soğuk olduğunda isterse naaparım bilmiyorum evin içinede kurarım artık.. ee malum bu veletler herşeyi yaptırıyo insana.. annem hep anlatır eskiden bi komşuları varmış.. çocuk ekmek istemiş oda bazlama derler ya açık ekmek yani ondan yapmış yesin diye ikiye bölmüş önüne koymuş çocuk tutturmuş ben bunu tüm isterim diye .. yenisini yapmış istememiş ağlamış durmuş .. kadında naapsın almış iğneyi ipliği ekmeği dikmiş.. onun gibi yani çaresiz kalınca NAAAPACAN YAPACAN MECBUUUURRR...
bazen durduramazsam emziğine pekmez sürüyorum azıcık ..zararlı diyolar ama onu alınca zınk diye susuveriyo =))
kızlar yaaa ben burayı tamamen unutmuşum .. hep diğer topikteyim.. bende diyorum burası neden boş böyle .. herkes buraya taşınmış.. beni dürtün arada .. kafam gelip gidiyo.. yaa arkadaşlar ben oğluma yeni ciciler almak istiyorum ama okdar çok hediye geldiki bazanın altı falan doldu taşıyor.. yeni bişey almak gereksiz ama çok güzel ciciler var aklım gidiyor.. beğendiklerim de var hediyelrin arasında giydiriyorum ama kendim almadım ya içime sinmiyor yaa.. bu arada broken hamileymiş ay ben çok garip oldum.. çok korkuyorum
doktoruna göster canım ozaman ciddi bişi değildirde en azından aklında soru işareti kalmazyok kendi yapmış gibi değil
kulağının kafayla birleştiği yer tam birleşme çizgisi
nasıl anlatacağımı bilemedimhani yaralardan önce sarı bi serum gibi sıvı akar ya onun donmuş hali ve az kan var
kir hemen kalkıyor bu yara kabuğu gibi
göz kırpmaya gelmiyor yapacaklarını o arada yapıyorlar
hiç zeytinyağı aklıma gelmedi
vayyyyyyyyyyy o nasıl bir balkon senin oğlan şanslı
kadının çözüm süpermiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?