2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

maşallah oğluşuma canım bence gelişimi gayet iyi zaten 4. aydan itibaren daha az kilo alıyormuş bebekler emirciğim baştan beri fazla fazla alınca doktor amcaya az geldi galiba ama biberonla verdiğin içinse şaşırdım açıkçası böyle bişey olacağını düşünmezdim bakalım bir hafta sonra ne diyecek ama birçok kaynakta ek gıdalara geçerken sebzelerden başlanmalı diye okuyorum canım ben henüz hiçbirşey vermedim ama mantıklı geldi meyveler şekerli olduğu için sebzeleri almayabiliyormuş bebekler

canım genelde ek gidya başlarken bizim doktorumuz elmayı önermişti biz elmayla başladık daha sonra yoğurt daha sonrada yavaş yavaş devam ettik elma püresi en tercih edilen oluyo bağırsakları düzenlediği için

aynen öyle oldu..hiç öyle görmemiştim onu o şekilde...herşey bi cinnete bakıyormuş
neyse ben de sakince düşününce daha normal karşılayabildim durumunu:))))

En iyisini yapiyosun cnm sanki ugrasinca kiymet bilen varr
Keske yiyebilsek is yerine vericem cnm onlar maasimi yatirmaya dvn ettiler yaaa oraya borclanmis oldumm
Abim rusyadan dondu temelli emire 200 dolar verdi onu harcadimmm

öle tabi yaa zaten pekde beceremem çok içimden gelmesi lazım yanii yemekte iyiyimdirr...valla bende yedim çocukcağızlarımın paracıklarınıııallah daha çok versinde yiyekkkkohh rusyadan gelen abii iyi olmuş ozaman afiyet olsun şekerimmmm

Cok gecmis olsun. Beb bez degistirince pisik yapmisti o da mantara cevirmisti. Tyrosin kullaniyorum uc-dort gune geciyor

kızlar oğlum emmeyi bırakacak galiba.. emerken savaş halindeyiz habire memeyi sündürüyor eliyle itiyor 10 dk zzor tutyorum memede ayırınca da aç anlıyorum omuzumu emiyor ne yapsam ki?
Ilgisini dagitacak seyler vadir belki. Hep ayni ortamda, sessiz ve tek basina emzir. Bir de 4.ayda bebeklerin bazisi emmeyi birakirmis

cnm 10 dk emiyorsa doyuyodur disi fln cikacagi icin senin omzuna ve baska seyleri emme isirma ihtiyaci duyuyor insallah birakmazlar gecen gun bizde hic emmedik birgun boyunca mama icti sagarak verdim :))

ay canım ya inşallah alacağını alıyordur çok canım sıkılıyo bu işe görcez bakalım ayın 20 sinde kontrolümüz var..

biberonla almasıyla ne alakası var benim bir sürü tanıdığım var 8 ay 10 ay sağarak besleyen bebişleri de turp gibi.. ben hep duydum 4.aydan sonra az kilo alınıyormuş..

Ben nedense ek gıda vermeyi dört gözle bekliyorum ya

ahh canım ilk zamanları zor oluyo ona özel yemekler çorbalar pişiyoo biyere giderken ben yanımda çorbasını yoğurdunu meyvesini taşıyodum zor yaa gıcık oluyo orda ısıt yedirr amann neyse katlanıcaz artık napalım benm evde kaç çeşit yemek pişicek oy oyy allah yardımcım olsun...

Oglum nezle oldu kizlar. Iki gundur birkac kasik ihlamur veriyorum. Oksuruk, hapsirik ve burun tikanikligi var. Gece bile burun aciyorum nefes alamiyor cunku. Insallah cabuk atlatir.

Ek gidaya ne kadar heveslisiniz ya size baktikca garip oluyorum, benim hic ek gidaya falan gecesim yok. Cevremdeki tum anneler 6 aya birakma gec kalirsin sonra kati gida yemez diyor. Dort ay dolunca tadimlara basliycam galiba. Oncelikle yogurt gibi tuzlu eksi seyleri vermek lazimmis meyve ile baslarsan hep sekerli seylere alisir diyorlar. Bir de hicbirseyi pure yapma ezerek ver diyorlar.

Gece artik 4-5 saat kesintisiz uyuyabiliyor sukurler olsun. Gunduz uykulari da duzenli sayilir. Buyudu mu ne oglusum

Ayy canım ne bileyim cok hevesliyim ben ya

Geçmiş olsun canim . Biz hala geceleri uc saatte bir kalkiyoruz ya

ay inşallah bırakmaz yaaa... gece karanlıkta da aynısını yapıyor.. hatta önce süt mü az dedim ama dün gece de dolu memeye aynı muameleyi yapınca anladım ki başka bir derdi var.. hayır kulağındaki enfeksiyonda geçmişti. burnu da açık ki daha kapalıyken böyle emmiyordu ama hastalandığından beri sorunlu emmesi zaten bırakmaz inşallah..

Geçmiş olsun canim . Biz hala geceleri uc saatte bir kalkiyoruz ya
Senin oglan aliskanlik yapmis demek ki. Insallah gece daha az kalkar. Buyudukce daha uzun zaman ac kalabiliyorlar. Benimki de gunduz 2 saatte bir emmeye devam ediyor. Hasta diye ses cikarmiyorum. Sonra egitime girecek Uyku egitimi verecegim insallah.

canım benim geçmiş olsun.. aslında sadece anne sütü alsalar keşke 6 ay boyunca ama gel gör ki 4.aydan sonra bebeklerin kilo alımları düşüyor anne sütüyle doktorlar da zaten gelişimde farklılık olursa veriyor. bir de mama alan bebeklere. ben mesela 5.ayında işe başlıyorum sütümün her öğününe yeteceğini sanmam stoğum da yok mama alacak mecburen ama arada ek gıda alırsa en azından sütümü daha uzun sürede tüketir hem gelişimi gerilemez hem de mümkün olan en uzun sürede anne sütü alır bağışıklığı daha iyi olur. yani sen evdeysen çocuğunun başındaysan ve gelişimi de iyiyse geçme ek gıdaya sadece tattır arada tadını bilsin yeter. zaten ek gıdaya tam anlamıyla geçilmesi nerden baksan 1-2 ay. ilk etapta 2 öğün arasında tattırmak amacıyla azar azar başlıyorsun benim bildiğim. yani uzun bir süreç o bakımdan 4. aydan sonra başlamak mantıklı bence yoksa daha bilinçleniyor ve yemek yemiyor bu veletler..

Son düzenleme:

yaa demekki bu konuda birçok değişik fikir oluyor peki sebzelere geçişte sıkıntı yaşadınmı canım ben korkuyorum bu ek gıda işinden bide yemezse uğraş dur artık dediğin gibi dışarı çıkarken hazırlaması var bozulmaması için nasıl muhafaza edicez o da var ay küçücük bebişin ne çok derdi var

Cnm biberonla beslendigi icin az kilo almis gibi bisey yazdığımi hatırlamıyorum..

DOgru soyluyorsun. Ek gidaya gecince hemen her seyi yemiyorlar. Once uzun uzun tadim asamasi olacak sonra gecis. Bi aksilik cikmazsa evde cocugumla olacagim 1 yil boyunca. O yuzden acele etmiyorum belki de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…