Slm kizlar
bu sabah doktora gittik 4.ay imiz bitti 5. Ayimizdan gun aldik
2 tane asisi yapildi..
gecen ay kilosu 7.200 boyu 64 cm di.
bu ay kilosu 7.550 boyu 66 cm bas cevresi 41 cm cikti..
doktorumuz bu ay az kilo almis sutun mu azaldi dedi. Bende hayir gögsümden emmiyor sagip veriyorum dedim. .
iyi olmamis bu dedii
1 hafta sonra tekrar getir kilosuna bakicam yine dedi
eger ayniysa ek gidaya baslicakmisiz :44:
ne yedircegimi nasıl hazırlamam gerektigini liste halinde verecekmis..
bgerci ben elma armut uzum suyu vermeye başlamıştım hergun 1 yemek kaşığı kadar ama söylemedim
maşallah oğluşumacanım bence gelişimi gayet iyi zaten 4. aydan itibaren daha az kilo alıyormuş bebekler emirciğim baştan beri fazla fazla alınca doktor amcaya az geldi galiba ama biberonla verdiğin içinse şaşırdım açıkçası böyle bişey olacağını düşünmezdim bakalım bir hafta sonra ne diyecek ama birçok kaynakta ek gıdalara geçerken sebzelerden başlanmalı diye okuyorum canım ben henüz hiçbirşey vermedim ama mantıklı geldi meyveler şekerli olduğu için sebzeleri almayabiliyormuş bebekler
Denoz cum iyi olmana cok sevindimher evlilikte oluyor boyle seyler oda icine ata ata patlamis demekkii..
benim esimde bi kere bana cok kızdı sinirinden tv kumandasını ortadan ikiye kırdı..
o an cok sasirmistimmm öyle yaptigi için elimde ki su bardagini firlatmistim kapinin cami kirilmistii hala kirikkk
oluyo yaniii cok normallll
simdi sorsan bizden iyi çift yok gibi geliyooo
asesulfam canim hic gorunmuyorsun nerdesin diye sordum cvp vermedin küsmüyüz yoksaaaa :82::84:
En iyisini yapiyosun cnm sanki ugrasinca kiymet bilen varr
Keske yiyebilsek is yerine vericem cnm onlar maasimi yatirmaya dvn ettiler yaaa oraya borclanmis oldumm
Abim rusyadan dondu temelli emire 200 dolar verdi onu harcadimmm
Cok gecmis olsun. Beb bez degistirince pisik yapmisti o da mantara cevirmisti. Tyrosin kullaniyorum uc-dort gune geciyorkızlar yaaa bebegimin poposunda bişey çıktı demiştimya enfeksiyon kapmış nasıl olur anlamıyorum tertemiz bakıyorum
antibiyotikli krem verdi doktor büyürse hemen getir dedi
3-4 güne geçmezse de getir dedi cerrahi müdaahale edecekler sanırım çook üzüüyorumm
inşllh gecer iki gündür kullanıyorum kremi küçülme olmadı
nolur dua edin de geçsin
huzursuzlugu ondan olabilirmiş rahatsız eder dedi
Ilgisini dagitacak seyler vadir belki. Hep ayni ortamda, sessiz ve tek basina emzir. Bir de 4.ayda bebeklerin bazisi emmeyi birakirmiskızlar oğlum emmeyi bırakacak galiba.. emerken savaş halindeyiz habire memeyi sündürüyor eliyle itiyor 10 dk zzor tutyorum memede ayırınca da aç anlıyorum omuzumu emiyor ne yapsam ki?
cnm 10 dk emiyorsa doyuyodur disi fln cikacagi icin senin omzuna ve baska seyleri emme isirma ihtiyaci duyuyor insallah birakmazlar gecen gun bizde hic emmedik birgun boyunca mama icti sagarak verdim :))
Slm kizlar
bu sabah doktora gittik 4.ay imiz bitti 5. Ayimizdan gun aldik
2 tane asisi yapildi..
gecen ay kilosu 7.200 boyu 64 cm di.
bu ay kilosu 7.550 boyu 66 cm bas cevresi 41 cm cikti..
doktorumuz bu ay az kilo almis sutun mu azaldi dedi. Bende hayir gögsümden emmiyor sagip veriyorum dedim. .
iyi olmamis bu dedii
1 hafta sonra tekrar getir kilosuna bakicam yine dedi
eger ayniysa ek gidaya baslicakmisiz :44:
ne yedircegimi nasıl hazırlamam gerektigini liste halinde verecekmis..
bgerci ben elma armut uzum suyu vermeye başlamıştım hergun 1 yemek kaşığı kadar ama söylemedim
Ben nedense ek gıda vermeyi dört gözle bekliyorum ya
Ayy canım ne bileyim cok hevesliyim ben yaahh canım ilk zamanları zor oluyo ona özel yemekler çorbalar pişiyoo biyere giderken
ben yanımda çorbasını yoğurdunu meyvesini taşıyodum zor yaa gıcık oluyo orda ısıt yedirr amann neyse katlanıcaz artık napalım benm evde kaç çeşit yemek pişicek oy oyy allah yardımcım olsun...
Oglum nezle oldu kizlar. Iki gundur birkac kasik ihlamur veriyorum. Oksuruk, hapsirik ve burun tikanikligi var. Gece bile burun aciyorum nefes alamiyor cunku. Insallah cabuk atlatir.
Ek gidaya ne kadar heveslisiniz ya size baktikca garip oluyorum, benim hic ek gidaya falan gecesim yok. Cevremdeki tum anneler 6 aya birakma gec kalirsin sonra kati gida yemez diyor. Dort ay dolunca tadimlara basliycam galiba. Oncelikle yogurt gibi tuzlu eksi seyleri vermek lazimmis meyve ile baslarsan hep sekerli seylere alisir diyorlar. Bir de hicbirseyi pure yapma ezerek ver diyorlar.
Gece artik 4-5 saat kesintisiz uyuyabiliyor sukurler olsun. Gunduz uykulari da duzenli sayilir. Buyudu mu ne oglusum
Cok gecmis olsun. Beb bez degistirince pisik yapmisti o da mantara cevirmisti. Tyrosin kullaniyorum uc-dort gune geciyor
Ilgisini dagitacak seyler vadir belki. Hep ayni ortamda, sessiz ve tek basina emzir. Bir de 4.ayda bebeklerin bazisi emmeyi birakirmis
Senin oglan aliskanlik yapmis demek ki. Insallah gece daha az kalkar. Buyudukce daha uzun zaman ac kalabiliyorlar. Benimki de gunduz 2 saatte bir emmeye devam ediyor. Hasta diye ses cikarmiyorum. Sonra egitime girecekGeçmiş olsun canim . Biz hala geceleri uc saatte bir kalkiyoruz ya
Oglum nezle oldu kizlar. Iki gundur birkac kasik ihlamur veriyorum. Oksuruk, hapsirik ve burun tikanikligi var. Gece bile burun aciyorum nefes alamiyor cunku. Insallah cabuk atlatir.
Ek gidaya ne kadar heveslisiniz ya size baktikca garip oluyorum, benim hic ek gidaya falan gecesim yok. Cevremdeki tum anneler 6 aya birakma gec kalirsin sonra kati gida yemez diyor. Dort ay dolunca tadimlara basliycam galiba. Oncelikle yogurt gibi tuzlu eksi seyleri vermek lazimmis meyve ile baslarsan hep sekerli seylere alisir diyorlar. Bir de hicbirseyi pure yapma ezerek ver diyorlar.
Gece artik 4-5 saat kesintisiz uyuyabiliyor sukurler olsun. Gunduz uykulari da duzenli sayilir. Buyudu mu ne oglusum
canım genelde ek gidya başlarken bizim doktorumuz elmayı önermişti biz elmayla başladık daha sonra yoğurt daha sonrada yavaş yavaş devam ettik elma püresi en tercih edilen oluyo bağırsakları düzenlediği için
ay canım ya inşallah alacağını alıyordur çok canım sıkılıyo bu işe görcez bakalım ayın 20 sinde kontrolümüz var..
biberonla almasıyla ne alakası var benim bir sürü tanıdığım var 8 ay 10 ay sağarak besleyen bebişleri de turp gibi.. ben hep duydum 4.aydan sonra az kilo alınıyormuş..
DOgru soyluyorsun. Ek gidaya gecince hemen her seyi yemiyorlar. Once uzun uzun tadim asamasi olacak sonra gecis. Bi aksilik cikmazsa evde cocugumla olacagim 1 yil boyunca. O yuzden acele etmiyorum belki decanım benim geçmiş olsun.. aslında sadece anne sütü alsalar keşke 6 ay boyunca ama gel gör ki 4.aydan sonra bebeklerin kilo alımları düşüyor anne sütüyle doktorlar da zaten gelişimde farklılık olursa veriyor. bir de mama alan bebeklere. ben mesela 5.ayında işe başlıyorum sütümün her öğününe yeteceğini sanmam stoğum da yok mama alacak mecburen ama arada ek gıda alırsa en azından sütümü daha uzun sürede tüketir hem gelişimi gerilemez hem de mümkün olan en uzun sürede anne sütü alır bağışıklığı daha iyi olur. yani sen evdeysen çocuğunun başındaysan ve gelişimi de iyiyse geçme ek gıdaya sadece tattır arada tadını bilsin yeter. zaten ek gıdaya tam anlamıyla geçilmesi nerden baksan 1-2 ay. ilk etapta 2 öğün arasında tattırmak amacıyla azar azar başlıyorsun benim bildiğim. yani uzun bir süreç o bakımdan 4. aydan sonra başlamak mantıklı bence yoksa daha bilinçleniyor ve yemek yemiyor bu veletler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?