- 23 Haziran 2009
- 490
- 175
- 103
Korkma bırakmaz da sen zaten isde olunca mecburen biberon verilecek bu cocuga bide boyle dusun.. hic denediniz mi biberon. . Belkide o biberon almayacak buda bir sorun biliyorsun dimi :26:
bir cok calisan annede biberona alistirmadigi icin sorun yaşıyor. .
benimki birkac gun biberon almadi aklim ciktiii hic almayacak diye
yapsın valla, ırkçı kaynanaGöz var izam var..ne alaka kis..alalla
Kv.ninki de iş olsunniçinde kalmış galiba, bi tane yapsın cok istiyosa:))))
Biraz önce gördüm masallah karaböcük olmus iyice kuzum simsiyah gözler saclar ne kadar cabuk büyüyorlar gercekten.. Benim ki uykusu gelip uyuyamadiginda cok agliyor sadece kanguruyla gezdirirsem susup uyuyor artik iyice agirlasti az degil 7 kilo belim kopuyor
He yaa büyüdü kiz gözleri mavi siyah değil ki tabi resimde belli olmuyor ama gözleri mavi kombim kizimin
Senin oğlan yani damağım cok yaramaz desene bizim kizinmasallahi var hiç üzmüyor annesini :)
Görüselim bebegim ben hep burdayim
Sabah 7-8 arasi kesin uyaniyor aksam kacts yatarsa yatsin 1 saat kadsr kendi kendine oynuyor sonra uykusu geldigi icin huysuzlasmaya basliyor hava aydinlikken israrla kucak istiyor hatta kucakla kangurunun aradinda ki farki anlayip kanguruya alana kadar huysuzlugu bitmiyor, yüzüne mendil falan kapatmayi denedim karanlik olsun belki uyur diye oda ise yaramiyor ve aksama kadar en uzun uykusu 30-45 dk her defasin da derin uykuya gecemeden uyaniyor uykuyu da alamadigi icin aksama kadar huysuz oluyor
Mavimi oyyh masallah canim sizde kimin gözleri mavi sendenmi babasindanmi aldi? Bende oglumun gözleri belki dedesine falan ceker diye bekledim ama benimki gibi acik kahve birsey oluyor..
Ne güzel canim ya usluysa kafan rahat en azindan ama bizim suan hem dis cikarma hemde pamukcuk sorunumuz da var birazda o yüzden bukadar yoksa suan ki gibi degildi birsn önce düzelsin istiyorum hayirlisi
Conformili bende bir süre kullandım, gaz yapmadı ama ishal oldu oğlum. :44: Kesmek zorunda kaldı . Sma da gaz sorunumuz azaldı ama kakası çok katı kıvamda çıkmaya başladı. Şimdi sadece gece bir kez conformil veriyorum diğer öğünler sma. Kakasının kıvamı normale döndü ama yeşil.
Bunun da normal olduğunu öğrendim. Sma nın üzerinde demir takviyeli yazıyor. Demir kakanım rengini yeşile döndürürmüş, normalmiş.
sağolun kızlar, conformil bi köşeye atıldı bizde, korkuttu bizi ..aman bebişlere gazsız kabızlıksız günler yaaaSana bu satırları yorucu bir ağlama krizi sonrası yazıyorumya aptamili 3. Verişim bugün,şu saat ve denizim kıvrım kıvrım kıvrandı bir türlü çıkaramadı gazını, kaka da yapamadı:44: hemen sma verdim içine gaz ilacı koydum rahatladı, sızdı kaldı. Deneme tahtası yaptım çocuğu ama napim başka yolu yok smayıda zor içiyor. Küçücük bedenlerin çektiğine bak keşke bizeolsa onlara olmasa... Çok geçmiş olsun canım Allah beterinden korusun...
cnm bnm adımızı andın bak damladık işteuzun zamandır giremiyudum aksam rüyamda foruma girdiğimi gördüm.bende sizleri merak ediyorum, biz iyiyiz ay sonunda işe başlıcam sadece ona uzuluyorum, birde sanırım ogluşumun dişleri erken cıkacak, sürekli eller ağızda salyalı oldu benimkisi onun dışında uykusuz geceler yaşayıp duuryoruz aksam gene uyuyamadık gecede yat kalk yapmaktan kendime gelemiyorum doğrusu
eeeeee siz nasılsınız bakalım umarım iyisinizdir
aaaaa ask olsun canim benim bak bizler nasil vakit buluyoruzzburdayız canım:)) bebişlerimizi pırtlattık vakit kalmadı buraya
hosgeldin canim sende ya canim cidden gunde 5 kez kaka yapmasi cok cok fazla benim kizim 3 -4 gune bir yapiyor 2 gun ust uste yaptimi telaslaniyorum ishalmi oldu diye :26:tatiliniz icinde guzel gecmesini dliyorum hayirli yolculuklar insallah guzel guzel eglenirsinizz Kizinda hastalanmaz seni yormaz insallah :)) canim ya ne almak lazim konusuna gelince bebegin genel ihtiyaclarini almak yeterli olyurdu yaz sicaginda ustune cok kiyafet bile gerekmiyordu deniz kiyisinda en cok havluya ihtiyac duyduk yeteri kadar vardi allahtan :))Kızlar selamlar
Aslında hep takıp edıorum ama giriş yapmayı unutuyorum
Kızım ıyı ama gunde 5 kez falan kaka yapıyor dr gidicez sorucam öle cok kıloda almıyor suan yalnızca anne sutu verıyorum yaramıyormu bılmem ayda 500 gr anca
Bu arada 1 ekımde tatıle gıdıyoruz nası gecıcek hıc bılmıyorum umarım ıyı olur hersey yolunda gıder kızım hastalanmaz
Tatıle gıdenler akıl verın neler alayım nası gıydıreyım fln
Herkesı takıp edıyorum bebısler hasta olunca cok uzuluorum kış gelıyor evlere kapanıcaz mecburen
Ayrıca ben hııııc kılo veremedım sureklı emzırıorum ama. 1 gr gıtmıyor annamadım bu iş zayıflayanlar nasıl verı aklım ermıyor, 14 kılo almıştım 10 kılosu duruyor sezaryendn herhalde cunku ben dogumdan eve geldıgımde 300 gr daha fazlaydım 3 kg kızım dogdu ama serumlardan şişmiştim sporda yapamadım tatılde napıcam yaaa hoffff hıcbıseyım olmuyo
canim bende seni görmustum bir kere ama dedigin gibi denk gelmemistik yazini okumustum daha cok yogun olarak görmek istedigim icin yazdim senide :)))) cok gcmis olsun bu arada mastit fln olmusunncanım ben hemen hemen hergün giriyorum.karşılaşmıyoruz sanırım.çoğu zaman hızlı hızlı okuyorum cevap yazamıyorum.ben topiğin son doğuranlarından olduğum için burda yazılanları önceden takip ediyorum ve gelecekte çok faydalı oluyor bana.
aynı sorunu ben yaşadım geçen hafta.burayada yazmıştım okuduysan.mastitten ötürü göğsümde süt birikmesin diye hep sağmak zorunda kaldım.zaten sütümde azdı.sağdıklarımı dökmeye kıyamadım.uzun süre biberonla vermeye başladım sütü.kızım beni az emiyordu.alıştı sonra beni hiç istemez oldu.memeyi sündürmeye başladı.biberon kadar tazzikligelsin istiyordu çünkü.çok üzüldüm 2-3 gün boyunca.sonra pes etmedim valla aç kaldı ama biberon vermedim.baya bir cebelleştik annem kıyamadı ver kızım biberon dedi ama vermedim.3 gün falan çok ağladı beni çok yordu ama sonunda ben kazandım.şimdi tekrar emmeye başladı beni.sende diret sakın pes etme.
bizdee seni öpüyoruzz canimmm bur arada 2 cocugu bahane etmiyelim bende 3 tane varkızlar merhaba uzun süredir giremiyorum..bir süredir memleketteydim..geldikten sonrada bi fırsat bulamadım malum bende iki çocuk var...hepiniz iyisiniz umarım..oğluşum büyüdü şükür teyzeleri 4. ayı bitirdik..aşımızı olduk iki gün önce..biraz ateşlendi ama atlattık şükür..ablayla araları şimdi daha iyi..kızım kabullendi gibi..bu arada yavaş yavaş ek gıdaya başlasam mı bilmiyorum..tadımlık yani..kızımda 6 ay bitince başlamıştım çok zor oldu alışması..
bu arada adım geçmiş burada beni merak edenlere teşk.)
sizler nasılsınız kızlar..bebeklerinizi öyle merak ediyorumki...hamileleğimizi heyecanlarıyla korkularıyla beraber geçirdik..inş. büyütürkende hepsine beraber şahit oluruz :)) hepinizi öpüyorummmmmmmm
anammm bu nasil büyümüs daha bir güzellesmiss masallahhhhhhh yerim ben bunu cokk tatali olmussişte bizim Betül Rana'mız
maşallah deyin
topigin ilk anneside gelmiss hosgeldin canim sendeeArkadaşlar aranızda erken olup ilk doğum yapan benim oğlum 10 gün sonra tam 5 aylık ben aptamil veriyorum ek gıdaya bu ay bittiğinde yavaş yavaş başlıcaz çok erken çorbalar muhallebiler vermişsiniz ilerde şeker tansiyon hastası adayları yaparsınız çocukları lütfen dikkat
canim sen merak edilmiyecek birisimisinnn hosgeldin canim benimmm insallah sneide daha SIK SIK buralarda göruruzz :))))canım adımı gördüm merak etmişsin çok sağolasın arada girip okuyup çıkıyorum yorum yazamıyorum çünkü vakit olmuyo gündüzleri sürekli kızımı uyutmaya çalışıyorum uyumayan bir kızım var cin cin bakınıp duruyo bu nedenlede kilo alımı az akşam uyuduğunda da ertesi günün yemeklerini yapıyorum yoksa aç kalıyorum birde bu aralar kızımın biraz sıkıntısı var kakası köpüklü ve mukusluydu tahlil yaptırdık gizli kan ve lökosit görüldü 6-7 tane ilaç kullanıyoruz
kızını gördüm maşallah çok şeker kocaman olmuş ...bu topiğin bebişleri maşallah hepsi bir birinden güzel inci taneleri gibi allah esirgesin hepsini
bu arada bebeği ve kendi rahatsız olan arkadaşlara acil şifa diliyorum helede bebeklerimize hiç bir hastalık uğramasın inşallah ..
kızlar doğumdan beri ilk defa oturdum hiçç zamn bulamıyodum annem kaynanam ben anca bi çocuğa bakabildik çok gazlı bi bebeğimiz vardı şükürki geçti rahatladık şimdi çok akıllıyız tek başına bebeğiyle ilgilenen annesi kaynanası yanında olmayan kızlar sizi ödüllendirmek gerek ben onlar varken bile zorlandım siz ne yaptınız
Selam hayirli geceler Haziran anneleri nasildinizbakalim görüşmeyeli
TALLİA CNm beni merak rtmissinburalardayim CNm malum eskisi kadar dik giremiyorum ama takipteyim:)
Acemiperi cok cok gecmis olsun cnmm
BioGaia yağını bende kullandım hiçbir yararını görmedim masaj yolu ile gazını çıkarabilirsin ben hep öyle çıkardım hala ara ara yapıyorum
allah dağına göre kar veriyo bence..
yanında birileri olanlar genellikle zor geçiriyo bu dönemi, gerçi bende zorlanmadım değil ama yalnız kalınca mecburen katlanıyosun galğba :)
yapsın valla, ırkçı kaynanavalla insanı zorla renkli gözden soğutuyor kızdım da eşime dedim "iyi ki olmamış çipil çipil" diye (renkli gözlü hatunlar, bebişler alınmayın aman ha, bence gözde zeka parıltısı olduğu sürece her göz güzel hele bebişlerinki her türlü güzel ) bütün bunlar ben göçmen olmadığımdan yaşanıyor biliyorum kadın resmen ırkçı... bi denk gelcek yalnızken de insan içinde hadi çizgimi bozmayayım diyorum
Cnm bebek araban vardi dimi. Yarin benim yontemi bir denesene..
hic kucagina alma sadece beslendikten sonra gazı ni cikarmak icin al.. sonra bebek arabasına koy 5- 6 dk evde dolastir bakalim ne tepki verecek.. daha mi cok aglayacak yoksa noluyor len diye saskin bakislar mi atacak
Eger aglamiyorsa sadece mirin kırın ediyosa donence gibi renkli isiklui mizikli yani ilgisini çekebilecek bisey bagla arabanin onundeki cubuga.. tam aglayacak mesela hizli hizli tekrar dolastir evin icinde yuksek sesle sirinlik yaparakböyle boyle o arabada hic sesi cikmadan beklemeyi ogrenir.. benim kini koyuyorum simdi mutfakta isim mi var oyle oturuyor icinde
yok eger koydugunda arabaya agliyorsa al kucagina sakinlestir tekrar koy arabasina dolastir. Sonra tekrar tekrarrr...
Durursa eger bu kez uyumayada alisir onda..
Yarin bide bakalım ise yarayacak mi olmadı baska bisi dusuncez artik
anam buraya girdim burda da göz muhabbeti var akşam akşam aklım bana oyun mu oynuyor yoksa
Tokayay ve talia tesekkurler
ikiniz de usutme demissiniz.nasil usutuyor bi anlasam. Karnina sicak koyuyorum.
Gece 1 gibi uyandi gazdi emzirmeydi, alt degistirme derken yaklasik 1 saat gecti. Uyutmak icin yatirdim. O sirada ben de sizmisim ama yavrum uyumamis onun feryat figan aglamasiyla uyandim. Bu sefer de midesindeki gaz sikistirmis. Onu da halletim simdi. Offff su saat olmus yazdiklarima bak.
yapsın valla, ırkçı kaynanavalla insanı zorla renkli gözden soğutuyor kızdım da eşime dedim "iyi ki olmamış çipil çipil" diye (renkli gözlü hatunlar, bebişler alınmayın aman ha, bence gözde zeka parıltısı olduğu sürece her göz güzel hele bebişlerinki her türlü güzel ) bütün bunlar ben göçmen olmadığımdan yaşanıyor biliyorum kadın resmen ırkçı... bi denk gelcek yalnızken de insan içinde hadi çizgimi bozmayayım diyorum
ases, lover ve denoz resimlerinizi arkadaşlara açık yapsanıza sadece, hemencik kaldırıyorsunuz ben kaçırıyorum yaa, özelden gönderin bareemerak ediyorum yaa
Hayır aklın oynamiyor biz oynuyoruz:)))
Tallia CNm sende hoş geldin bizi anmissin geldik iste ben tebrik edeyim CNm ismimizi bol bol anın unutmayın ki bicimde kulaklarımız fonların soluğu burda alalım ere nasılsın kizçennadillar bakayım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?