vallahi kızlar ben bu işden hiç bişi anlamadımbu ek gıda olayı bende stres yaptııı, hiç geçesim yok
az önce doktoru aradım siz bana yogurtla başlıcaz dediniz akşama dogruda elma püresi.. herkes 1 tanesini 3 gün veriyormuş diye sordumadam diyor ki ben sana 1 hafta yogurt vericeksin 1 hafta sonrada elma püresii dedim diyor
ben o söylerken neremden anlamışım çok merak ettim :78::82:
valla ben kafama göre takılmaya karar verdim, herkes sebzeyle başlıyor bende sebze vercem :125:
şimdi biriniz bana tarif versin akşam hazırlıcam :2:
patates, havuç ve pirinci suya koyup ne kadar kaynatmam lazım, yani süre olarak :26:
bide pirinç 1 çay bardagı yeterli olur muu :44:
bide kalan karısımı dolapta ne kadar saklayabilirim :26:
sütüm iyi işe başladıgım halde süt alıyor ama kilo almıyor :44: boyu uzuyor bence boyuna veriyor
bu doktorların bişiden anladıgı yok yaaa sinirlendim bak yinee
canım günde 1 kere mama ver 1 ögünde ufaktan ufaktan başla ek gıdaya olsun bitsinnn :125:
zira ben kafama göre takılmaya karar verdimm
canım çok teşekkür ederim hepimizin uzum ve mutlu evlilikleri olur inşallah aramızda az zaman varmış aynı zamanlarda evlenmişiz 8 yıl uzun zaman ama ne hızlı geçmiş dimi....
valla cnm bu gidişle bizim iddia yalan olacakkk :125:
demek sırf o resmi görmek için yazmamı bekledinnnkullanmışsın benii
aramızdakiler o söylediklerin yazdıklarım yalanmış meğerrr
ohh ne güzellll
ben pazar günü izin verdim kendime
madem kilo vermede duraklama dönemindeyim, 1 gün ödüllendirim kendimi didimm
mantı yedim, cips yedim kola içtim :125: :125:
bide yetmedi 1 tabak dolusu un kurabiyesi yedimmm :125: ohhhh yarasınnnnnn
benim kadar kafana taş düşsün emiiiii :122::122::86::86::86:
canım tebrik ederimmnice 8 yıllara inşşş
bizde haziranda ikinci yılımıza 3 kişi girdik.Daha dün gibi hatırlıyorum tuvalette sabırsızlıkla sonucu bekliyordum çift çizgiyi görünce resmen dünyam yıkıldı. günlerce ağladım ben bu çocuğu istemiyorum ben hazır değilim benim daha hayallerim var diye zırlıyordum. Çocuk düşsün diye zıplayıp duruyordum :26: Ama o bütün inatçılığı ile bana tutundu şükürler olsun Rabbime. düşününce ne kadar salakmışım ben ya kendimi dövesim geldi Şimdi bütün sevimliliği ile kucağımda paşam benimm Rabbim bizi ayırmasın
çok teşekkür ederim canım hepimizin inşallahMelinnaz yıldönümünüz kutlu olsun cnm
ailece geçireceğiniz daha nice güzel yıllarınız olsun
aynen daha dün gibi hatirliyorum nisanli oldugumuz evlendigimiz zamanlari da cok özlüyorum bazan, biri cok sinirli digeri de keci gibi inatci bunlar cicim aylari bittigi gibi gecinemeyip ayrilirlar diyenleri de unutmadim tabi
hangi bebek resmi yaa merak ettim simdi zeyno bi zahmet ekle canim ya :26::26:
bende evlendikten 8 ay sonra test yapmistim pozitiv cikmisti allahim agla agla ac susuz gezdim kac gün daha yasim kac benim ev yok esya yok cocuk benim neyime, hem cocuk olunca kocam beni eskisi kadar sevmez begenmez diye, en son doktora gittim yok hamilelik falan dedi ogün ki yasadigim sevinci anlatamam, simdi düsünüyorum da senin dedigin gibi ne salakmisim
Bugün bizim evlilik yıldönümümüzzz tam 8 yıl olmuş daha dün gibi bu sene 3 kişiyiz inanamıyorum bu benim için hayaldi bir zamanlar gerçek oldu
Tebrik ederim canım mutluluğunuz daim olsun inşallah:123:
canım çok teşekkür ederimmmm
Bugün bizim evlilik yıldönümümüzzz tam 8 yıl olmuş daha dün gibi bu sene 3 kişiyiz inanamıyorum bu benim için hayaldi bir zamanlar gerçek oldu
Canım butun kilolarını vermişsinn.. seni takdir ettim vallahi
Fotonu gördüm bomba gibisinnn:129::129: kimse demeZ bu hatunun bi çocuğu var
Eski haline donuvermissin
Cokta guzelsin maşallah
çok teşekkür ederim canımcım(sevgi kelebeği sarı kafa)canııım çekirdek ailenle nice çok çok çok upusuzun musmutlu yıllaraaaaaaaaaaaaa
tebrik ederim canım maşallah sizee
bizde 4 yılı 3 gün önce devirdik ,girdik 5. yılımıza vakit çok hızlı çooookkk
allahım herkese hayalindeki gibi yuva ve eşinide hayalindekine çevirsin inşallaaahhhh
(esranın bu söylediklerine aynen katılan sarı kafa) ikinizde fıstık gibisiniz maşallahhhhhcanim benim o senin güzelligin 2 cocuktan sonra taktir edilmesi gereken kisi asil sensin
canım çok geçmiş olsun kocanın üni.de hayırlı olsun gözünüz aydınkizlar hepinize selamlar demin selam vermeden direk alintilara yorum yapmisim
ranana,taliaa,ozgenim,waitingforyou,hully bebisler cok tatli yerim onlarin hepsinide ama madem taliaa ve hully popis ve pipisi acmis onlarindaq popisi ve pipisini yeyimadini yazmayi unuttugum varsa affola sanki unutmusum gibi bi his var ayrica sunnet olan oglisleri de tebrik ediyorum annelerine de gecmis olsun diliyorum.
xmalcomx ve pdnk gecmis olsun sizlere de cnm. benim kizim da dun yine hasta oldu gece ustunu actigindan usutmus burnu tikali, arada oksuruyo surekli hapsuruyo ve gozleri akiyodu doktora goturdum evdeki ilaclarimizi kullanin dedi daha oncde soguk alginligi olmustu peditus surup ve buruno burun damlasi kullaniyoruz insallah fazla ilerlemeden iyilesir kizcem.
bana gelince evim evim guzel evim huzurrr ...... Kizimla ask yasiyoruz basbasayiz genelde , kocis surekli gece mesaisi yapiyo buaralar ha bide kociskom teknik egitim fakultesi mezunu ve onlara muhendislik yolu acildi, gecen ay sinav yapildi Ankarada bitanecik zeki kocam ITU METALURJI MUHENDSLIGINI kazandi hayirlisiyla uzatmzsa 1 yada 1bucuk yil okuyup muhendis olacak ama devam zorunlulugu olursa isi biraknmak zorunda e haliyle bu yil zorlanabiliriz birde bakici masrafi olacak Allah yardimcimiz olur i nsallah
ha bideeeeeeee soylemeyi unutuyodum kocis bana tablet almiscok begendim ve suan tabletten nete girip yazyorum turkce karakterler yok klavyesinde artikim idare ediverin
bu kız çok güzel maşallah gözler saçlar...ay bide saçlar uzamış toka takılmış
ooh maşallah dahada artsın sütünSemizotu cidden guzel sut yapiyor. Gece oglumu emzirmeye kalktim daha dogrusu kalkamadim memeler sut dolmus feci agriyordu. Emzirdikten sonra sagdim ikisinden toplam 220 cc sut ciktiBurada bi seferde 300 cc sut saganlari okumustum da bana ulasilamaz imkansiz bir rakam gibi gelmisti.
Buun oglusumun hafif atesi var, biraz huzursuz. Aslinda cok da uyudu sikayet etmemem lazim. Simdi kucagimda yari uyur vaziyette gaz cikariyor. Kokuttu evi
bizimkide uyumayı beceremiyor ya beşikte sallayacaksın yada memede dolaşa dolaşa sallayıp yatıracağımslm kızlar haftasonu yoktum giremedim dün geldik ama dün oğum beni mahveti gece 5 de bir kalktı akşam 8.30 da uyudu bir ara kafayı yiyordum sürekli mızmız dı. gece fena uyumadı ama bugün yine uyumuyor sabah 7 den beri ayaktayız şimdi uykusuzluktan esneyip duruyor ama her zaman kucağımda sallardım uyurdu birkaç gündür kucağıma alıp uyuyacağı pozisyona geçince ağlamaya başklıyor kendi kendi zaten mümkün değil uyumuyor bekle ağlayıp duruyor ayağımda sallayayım dedim onu da istemedi 10dk sallandıktan sonra bastı çığlığı. pusette denedim habire etrafa bakınıp ayaklarını oynatıp duruyor niye uyumuyo ki bu çocuk siz nasıl uyutuyorsunuz noldu ki benim oğluma anlamadım...
canım bizimki yarın 5. ayından gün alacak ama hala dönme uuzatılan nesneleri tutma gibi şeyler yapmıyomerhaba kızlar ben bişey sormak istiyorum cevaplarsanız sevinirim bebegim 3 ay 12 günlük evimize gelen misafirler bebegimin artık sağa sola dönemsi gerektiğini söylüyor ama bebegim henüz dönmüyor bu normalmi ?
v
valla ben kafama göre takılmaya karar verdim, herkes sebzeyle başlıyor bende sebze vercem :125:
şimdi biriniz bana tarif versin akşam hazırlıcam :2:
patates, havuç ve pirinci suya koyup ne kadar kaynatmam lazım, yani süre olarak :26:
bide pirinç 1 çay bardagı yeterli olur muu :44:
bide kalan karısımı dolapta ne kadar saklayabilirim :26:
zira ben kafama göre takılmaya karar verdimm
tebrik ederim canım maşallah sizee
bizde 4 yılı 3 gün önce devirdik ,girdik 5. yılımıza vakit çok hızlı çooookkk
allahım herkese hayalindeki gibi yuva ve eşinide hayalindekine çevirsin inşallaaahhhh
zeynocum ve çalışan diğer annelersorum şu işyerinizde kaçkez sağım yapıyorsunuz ve eve ne kadar süt götürebiliyorsunuz? ben 2 kez sağım yapabiliyorum güç bela toplamda 350 cc kadar süt çıkıyor, evdede bir 120 cc arttırıyorum ertesi güne toplam 450 cc kadar süt veriyoruz sabah 7 den akşam 6 ya kadar. kafam allak bullak yetiyormu ek gıdayamı geçiyim. ben çalıştığım için çocuğumun en doğal hakkını sütünü kesiyormuşum gibi hissediyorum o zamanda işte öyle yoğunki dün toplantıdan izin alıp çıktım süt için , çok dertliyim çokk
zeynooo koptum kız gülmekten 1 çay bardağı pirinçten koca bir tabak pilav çıkar ben bile yiyemem onu emir nasıl yesin
Bebek Kokusu.Com ::: 04 - 09 Ay Bebek Beslenmesi :::
verdiğim linkte birkaç tarif var canım ama bildiğim kadarıyla çorbanın günlük olarak yapılıp verilmesi gerekiyor saklayamıyoruz maalesef birde sebze çorbasına 1 çay kaşığı zeytinyağı ilave edebilirsin piştikten sonra kabızlık yapmasın diye
Ben sebzeyle başlayanlardanım.
Yaptığım tarifi hemen vereyim.
Ufak bir kabağın yarısınan biraz azı, küçük patatesin yarısından biraz daha azı, küçük boy havucun yarısını minicik minicik doğruyorum. Bir fiske ya da daha açık söylemek gerekirse 1 tatlı kaşığı kadar pirincide katıp bir bardak suya bunları atıp tencerenin ağzını kapatıp kaynatıyorum.
Ne kadar kaynatacağını bilmiyorum canım süre tutmadım ama tencereyi açıp bak. Bütün malzemeler ezilecek kıvama gelmişse tamamdır. Sanırım 20 dk kadar kaynıyor. :44:
Sonra karışımı bir kaseye al bir güzel ez. Ben başlangıçta çok az blenderdan geçirdim. Doktorum geçirme dedi ama daha ilk seferinde o kadar pütürlü vermeye cesaret edemedim.
Ilındıktan sonra içine bir çay kaşığı zeytinyağ koy. Karıştır işlem tamamdır. Ben ilk günlerde çok az da mamasından kattım alışması için. 3. gün katmadan verdim.
3 gün yeni malzeme ekleme içine.İlk gün 3 çay kaşığıyla başladım. İkinci gün 6.
3. gün 7-8 çay kaşığı verdim.
Doktorumuz 3-6-9 şeklinde git dedi.
3 gün sonra değişiklik yap sıkılmasın. Meyve ver.
Birde ben her gün tazesini yapıp veriyorum canım. Kalanı döküyorum.
(esranın bu söylediklerine aynen katılan sarı kafa) ikinizde fıstık gibisiniz maşallahhhhh
Ohhh götürmüşsünnn
O bir güne yemisken pizza ve hamburgerde sıkıştırsaydınn keske
Afiyet olsunn canim ama fazla yaramasin
Cips demişken oda kolayla güzel oluyor yaf
hangi bebek resmi yaa merak ettim simdi zeyno bi zahmet ekle canim ya :26::26:
teşekkür ederim canım size de maşallah dediğin gibi zaman çok çabuk geçiyor ne güzel bir dua etmişsin inşallah hepimizin hayallerindeki gibi yuvaları eşleri ve evlatları olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?