günaydın canımm
tamam izin verdimgüzel düşünmüşsün, diger topikteki gibi ilk sayfada olsun
yanlız o liste nasıl yapılıyor acaba, bilsem ben yapardımm
hımmm:26: bende bilmiyorumki listeyi, yokmu acaba kızlardan bilen ya
Gunaydin ben de burdayim yeni geldim yerimi saglamlastiriyim dedim:)) bizim kiz gec kalkti bugun ben de uykumu aldim calisanlara kolay gelsin
günaydın canımm
tamam izin verdimgüzel düşünmüşsün, diger topikteki gibi ilk sayfada olsun
yanlız o liste nasıl yapılıyor acaba, bilsem ben yapardımm
hımmm:26: bende bilmiyorumki listeyi, yokmu acaba kızlardan bilen ya
günaydın emoş
merak etme senin yerin sağlam artıksiz yeniler kanatlarımın altındasınız
ezdirmem sizi bu eski zillilere
topiğe giremedim çünkü yazmıştım buraya bilgisayarım bozktu sonra 2 gündür kızıma rağmen temizlik yaptım oğlum sabahçı öğleden sonra bilgisayar onda hem t.dağ da yağmur da yağoyor o yüzden affettin mi:26::26::26::26::26::18::18::18::18::18::18::18:
Günaydın Günaydın Günaydın hanimlar guzel bir gunden herkese selamlar
hadi hadiiii bırak bu ayaklarııııalıntı yapmışta yazamamışta yemiyoruz bizzz bunlarıı
yok cnm ya niye alınım aşk olsun, takılıyoruz burda birbirimize
oooo sen gelme buralara sonra bana topigine sahip çık dee
bikere sen önce mazeret bildir bakalımmm nerelerdeydin diyee
günaydın canımmm
evet bugun bende işe gelene kadar sucuk gibi oldummevden servise kadar 5 dakika yürüdüm halbukii :44:
acayip yagmurluu dün akşamdan berii.
hadi git gel ben burdayım zatenn
canım benim k.v dede 60 yaşındaenerjisi maşallah yerinde
ama tabiki o yaşlarda olan hastalıklarıda var, ilaç falan kullanır süreklii..
bide biz nişanlıyken trafik kazası geçirdiler k.p ile, 3 ay hastanede yattııı, sol omzunda sıkıntısı var
yani bunlara ragmen benim k.v gül gibi bakıyorsa seninki hayli hayli bakar
Bu tariflere bayıldımİLK BAŞLANACAK BESİNLER
MEYVELER: elma veya şeftali suyu ve püresi(meyveler iyice yıkanır, kabukları soyulur,cam rendeyle rendelenir, temiz bir tülbentle veya ince çelik tel süzgeçle suyu süzülür.) bebek alıştıktan sonra püre halinde verilmeye başlanır.bunlara alıştıktan sonra üzüm,muz,kayısı,armut gibi meyveler verilebilir.
SEBZELER:Sebze çorbasına havuç ve patates ile başlanır.3-5 gün arayla içine pirinç, kabak, taze fasulye,ıspanak, maydanoz,enginar, brokoli,karnabahar gibi mevsim sebzeleri eklenerek gittikçe zenginleştirilir.
Hazırlanışı: 1 küçük boy patates, 1 havuç ince ince doğranır, 2 su bardağı su ile ağzı kapalı bir kapta 45dk haşlanır. Ilındıktan sonra tel süzgeçten geçirilir,içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenir.
MUHALLEBİ:100 ml (1 çay bardağı) su ile bir tatlı kaşığı pirinç unu ile pişirilir. Ocaktan indirdikten sve hafif ılındıktan sonra içine 3 ölçek devam maması ilave edilir. Akşam öğünü olarak verilir. Alternatif olarak kaşık mamalarından sütlü pirinçli mamalarla başlanabilir.6.ayın sonunda diğer tahıllarda kullanılabilir
YOĞURT:100ml hazırlanmış devam maması veya günlük pastorize süt (5-10dk kaynatılıp)içine ılık ilen(elin dayanabileceği sıcaklıkta)1 tatlı kaşığı yoğurt konularak mayalanmaya bırakılır(4-6 saat) Daha sonra buzdolabında dinlendirilmelidir.bebeğin alabileceği sıcaklığa getirilip bebeğe verilir.
KAHVALTI:6. Aydan itibaren başlanabilir.
günaydın emoş
merak etme senin yerin sağlam artıksiz yeniler kanatlarımın altındasınız
ezdirmem sizi bu eski zillilere
benmki 70 yaşında
Bende mazeretimi bildireyim
Güz temizliği yapıyorum çiçek gibi oldu evim
Az kaldı oturma odam kaldi sadece
Ama bende hasta oldum bademciklerim fena
Yoksa aklım hep burada
Bemde yeni üyelik açarım kendime
Yeni nick alırım
Madem fişledin bizi
Nerden taniyacaksin beni
Anamm sizinkiler morukmuş
Benim k.valide 47 yaşında daha
benmki 70 yaşında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?