2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Ben ek gıdaya geçmeye karar verdim
Kızım 4. Ayini geçti 6.200 kg ve 60 cm
HEmsire öbür ay gecersin dedi ama ben bu ay yavaş yavaş baslamak istiyorum
Sizce yogurtla mi başlayayım meyve püresi ile mi

meyve ile başlamamak lazımmış.çünkü içinde şeker var ve ilk şeker tadını alan bebek sebze ve diğer yiyecekleri istemezmiş.
bu konuda çok araştırdım ordan biliyorum.ilk yoğurtla başlanır diye biliyorum ben.
bende başlamayı çok istiyorum ama daha 4. ayını doldurmadı.durduk yere arıza çıkarmıyım canım kızıma

canım bizim 3.aydan gün aldığından beri böyle azcık emip bırakıyor 2 dk memede zor tutuyordum. 2 gündür hiç emmek istemior önceki gün 6 saat aç kaldı yinede emmedi. şimdi uykuda emzirmeye çalışıorum. inş dediğin gibi geçicidir. hamağı bende düşündüm ama biz çingene salıncağı bile kurduk uyumadı orda hamakta uyurmu uyumazmı güvenemediğimden almadım kendikendine uyusun die yapmadığım şey kalmadı bitek şu yatır kaldır yöntemini denemedim 2 hafta sonra onu deneyeceğim inşallah başarılı olurum. yoksa belim omuriliğim şimdiden bitmiş durumda

Kızlar sizlere bir şey soracağım
Benim hemşire kızımın boyunu omuzlarindan ölçüyor
Bana tuhaf geldi:26:
Sizinkiler nasıl ölçüm yapıyor?

garip geldi banada peki senin kızının omuzdan aşağısımı 60 cm?

bu oğullar ve anaları arasındaki dayanışmada öldürüo beni. en sonunda sana hak vericek kocan ama iş işten geçmiş olmasa bari ozamanda. allah kolaylık versin bakıcıda ısrarcı ol bence

eğer kilo alımı normalse üzme kendini canım geçici bir süreç olduğunu düşünüyorum... çingene salıncağında bile uyumadıysa hamakta da uyumaz bence boşuna masraf olmasın... uyku eğitimi vermek zor gerçekten ağlamasına da insan dayanamıyor ki

çocuk doktorumuz T cetveliyle kafasından topuğuna kadar ölçüm yapıyor... sağlık ocağındaki hemşire de kalça çıkıklığına yol açmasın diye boyunu ölçmüyorum demişti

ben de doğuma kadar kayınvalidemin çok iyi bi insan olduğunu düşünüyordum ama ne zaman bebek doğdu biz daha çok görüşmeye başladık kendisinden soğumaya başladım... bence hiçbir şey senden önemli değil kendini başkaları için yıpratma bakıcı istiyorsan bakıcı tut bence eşinle de güzelce konuş zamanla sana hak verecektir

Bende mazeretimi bildireyim
Güz temizliği yapıyorum çiçek gibi oldu evim
Az kaldı oturma odam kaldi sadece
Ama bende hasta oldum bademciklerim fena
Yoksa aklım hep burada

Ohhh maşallah mervemm..
Mis gibi oturun..ellerine sağlık
Cok geçmiş olsun..Artık dinlen kendine iyi bak cnm..caylardan demle iyi gelir

Fransa yolcusuymussunuz.. keyfine bak canım oralarda, ye iç gez toz. kimseyi dert etme
Ne kv ne kaynin hatta eşin kimseyi kendine tasa yapma
Kendine kızına bak sen, gerekli durumlarda icabina bakarsin zaten

Ervoss napiyo ervoss..uslandi mi biraz
O da kucakciydi dimii:26: öpüyorum sizii

Canim bebek tatli tuzlu bilmez su an. Bosuna seker verme minik bunyesine. Kaldi ki ihlamurun tadi tek basina gayet iyi, rahatlikla icer. Kendin gibi dusunme onu

canım zararı olduğunu bende düşünüyorum şekerin ama bebeğin tatlı tuzlu bilmediğini düşünmüyorum açıkçası :) normal su ver bir de şekerli su ver nasıl farklı alıyor bebek. ama haklısın şimdiden vermek pek iyi değil. aslında ıhlamura şeker ekleme sebebim karın ağrısı çekerken iyi gelmesi içindi.

sakinleştirici özelliği de varmış. ama bennmkinin bağırsakları baya çalışıyor normlade de. ıhlamur verince kısa aralıklarla 4-5 kez yaptı

bizimki sık yapmadığı için her bebek öyle geliyor bana :) azıcık verirsin olmazsa sen de.

Canım geçmiş olsunn..
Icini ferah tut, Allah'in izniyle yine tertemiz cikar sonucun
Bak daha oncede olmuş benzeri durum
Ne zaman çıkarmış ki sonuc?
Haberdar et bizi..Allahım korktuklarimizdan her daim korusun
Moralini bozma, stress yapma;, ben inanıyorum ki hayırlısıyla hersey yolundadir

an itibariyle karar verdim ki benim oğlumun ev fobisi var
bu nedir yaaa bi haftada 4 ayda ağlamadığını bi haftaya sığdırdı..
sabah 5.30 da baŞladık güne.. hep mutlu uyanırdı ağlayarak uyandı..
ve saatlerce susmadı.. hiç bu kadar uzun ağlamamıştı..
eşimi aradım susturamıyorum dedm..
allahtan iş yeri yakın hemen geldi..dr gittik tekrar..
evden çıktığımız anda melek oldu yavrum çıt yoktu..
neyse dr baktı inceledi..ve teşhisi koydu..
diş çıkarıyoruz
bi jel verdi birazda gazı varmış..metsile devam dedi..
sonra sağlık ocağına gittik aşımızı olduk..normalde yarındı aşı bugünden halledelim bari dedik..
ordada bağırdı çağırdı mamasını verdm sakinleşti..
eve geldik ve yine ayını mızmızlık..
minoset verdim sızlana sızlana uyudu..
aslında uymuadı bence bayıldı
zorlu günler başladı artık pufff
bu arada ek gıdaya başlamamız gerekmiş..
sadece meyve suyu ve çorba ver dedi..
meyve sadece elma şeftali ve havuç..
bunların dışında başka meyve verme..
her mamadan sonra ara öğünlerde bir iki tatlı kaşığıyla başla..
bigün hangi meyveyi verdiysen onla devam et..
diğer gün değiştir dedi..
tuz 9. aya kadar asla yok dedi..
süt ve bal 1 yaşına kadar yok dedi..
dünkü dr hiç bişey dememişti..
bizim dr değildi o .. salak onun hastası değiliz diye ilgilenmedi sanırım ..
ayy ne çok konştum..ev darma dağınık..hiç toplayasım yok

Anamm sizinkiler morukmuş
Benim k.valide 47 yaşında daha

benimkide 55 yaşında genç yani..oğluda 28 benden on ay küçük kocam
ben çıtır seviyomm

evet evet evet.. bunu bende çok isityorum..
e sanki bu iş topiğin sahibesine düşer gibi..
ööle kuru kuruya şişinmekle olmuyo zeeenep hanumcum..
herkeşleri en iyi sen biliyon yap bakem bi liste de iyicene kaynaşak..
ben mesela en çok yaşlarınızı ve bebklerinizin isimlerini merak ediyorum..

evet size soruyorummm hayatta en çok yapmak istediğiniz 3 şeyyy
1-bungee jumping
2-italya venedik ve newyork seyahati
3-zayıflamak
zayıflamayı başa mı yazsaydım acaba ..
evet evet önce zayıflayıp sonra diğer ikisini yapmak isiyorum ..

Son düzenleme:

baştan topuğa canım bizim ölçümler..

ne yazıkki insanların gerçek yüzü doğumdan sonra ortaya çıkıyor ama beraber olmaya da mecburuz. bende artık çok farklı düşünüyorum kv ile ilgili ama eşimin annesi sonuçta idare ediyoruz. ama sen sağlık problemleri var diyorsun eşin çocuğunu seviyorsa böyle bir riski göze almaz. çocuk ihmale unutmaya gelmez sonuçta sen dinleme hayatım kimseyi sonra çocuğuna bişey olursa sen üzülürsün tut bir bakıcı bence. eşine de söyle yarın öbürgün unutkanlığına gelip çocuğun başına bişey gelirse ne yapacaksın de bence mantıklı bir adamsa kabul etmeli.taviz vermezsen başarılı olursun sanıyorum.

bir yöntem bulursan yaz bana da aynı durumdayım kucakta dolaştırmadan uyumuyor kv bakacak ona bıraktım bugün o da diyor ki böyle olmuyor çok zor. ben 3.5 aydır böyleyim napçan..

canım geçici brşey sakin ol ve ısrar et biberon verirsen bırakır seni.

Bizim de bugun doktor kontrolumuz vardi kilo alimi normalse simdiden ek gidaya baslamaya gerk yok diyor 5. Ayda alistirmsya basliyoruz dedi meyve ile baslayabilirsin ama ilk baslarda 3 cay kasigi versen yeter diyor. Burda bircok arkadas basladi ama bizim doktorumuz boyle diyor :44:

bu oğullar ve anaları arasındaki dayanışmada öldürüo beni. en sonunda sana hak vericek kocan ama iş işten geçmiş olmasa bari ozamanda. allah kolaylık versin bakıcıda ısrarcı ol bence

yüreğimi ikisi öğle tüketiyorlar ki beni anlamamak için savaşıyor resmen eşim biraz olsa anlasa kayınvalidem bu kadar üstüme gelemez sanki kızımı o düşünüyor ben düşünemiyorum başkasına baktırmazmış kız benim kızım onun için en iyisi bu çalışmak zorundayım ve bakıcı olsun istiyorum k.v.de gözetmen olsun yine yannda olsun istiyorum onunda gönlü olsun ama yanaşmıyor

o istedi ki ben işten gelim eski sistem k.vde baksın çocuğa o bakıyor diye yemeğini de yapa cam akşam k.pedere kendi kocama yemek hazırlıyacam mutfağı topla sofra kur çay yap servis yap oda çocuğa bakıyor diye oturcak benim kızım zaten 8,3-9 gibi uyuyor akşam ne ara zaman geçircem beni hizmetçi gibi sürekli etrafta dolaşan birisi olarak görmesini istemiyorum ben kızımla hiç bir paylaşımım olmayacak bunları öğle güzel anlatıyorum kırılmasın gücenmesin diye direniyor anlamamak için

allah yardımcım olsun

inan bende öğle soğudum ki ilk dönem bizimle olmadı şimdi kızım ağulanmaya sesler çıkarmaya başladı tam sevilecek zamanı şimdi hep beraber olmak istiyor şimdide ben istemiyorum çünkü zor dönemimde olmadı bakıcı olmazsa çalışmam artık buna karar verdim bugün
beni zor süreç bekliyor eşim çünkü hep annesinden yana

aslında eşim baksa annesine kötü söz söylediğim de yok kızımı emanet edecek güven vermiyor onun için bırakmıyorum ama

canım tşk ederim bilgi verdigin için sen yazınca ben bi bakim dedimm

ogluma bir tane daha uyku tulumu aldım yedek olsun diye
bide külotlu çorap almak istiyordum baktım hercan çorap kampanyası var ordan da 3-5 tane külotlu çorap alıverdimm

ya cnm az önce editöre mail atmıştım bir tablo yapmak istiyorum diye,
onlarda hazırlayıp yollamışlar ama pcde güvenlik agına takıldı açamadımm

başka bişi bulmam lazımm :44:

işte bu beeeeeeee
sonunda bitirdim ..
bi daha bu kadar ayrı kalmamak lazım ..
çok zor oluyo yetişmek..
ama tabi bide haziran anneleri topiği var ..
oda kusur kalsın artık nöööreyim..

ya cnm az önce editöre mail atmıştım bir tablo yapmak istiyorum diye,
onlarda hazırlayıp yollamışlar ama pcde güvenlik agına takıldı açamadımm

başka bişi bulmam lazımm :44:
bulursun sen ..sana güveniyoruzz =))

Son düzenleme:

sallamaya alştıran benim kv ben çok karşıydım ama uyumazssa gelişimi eksik olur ne yapıp edip uyutmamız lazım diye diye salladı çocuğumu bende saf ve panik bir anne olduğum için ses çıkarmadım. şimdi salla dur. keşke alıştırmasaydık sallamaya fln dediğimde de aaa bana hiç zor gelmez sallar dururum nolcak dior sanki bana çocuk bakmak zor geliomuş gibi laf sokuyo sözüm ona

günde 1 kere biberonla mama veriodum zaten sütüm kalmıyo akşam saatlerinde sanırım ondan dolayı alıştık biberona. şimdi kucağımda uyuyor kıpırdanmaya başladımı dayıyorum memeyi emiyor uyku sersemi.

kızımın adı nehir canım...

hee tmm caim hatirladim simdi daha öncede söylemistin unutkanligima ver canim 26:
bizimkiler kafasindan ölcelerler bebek tartilarinin icinde metrede var oraya uzanitiyor ölcuyor kafasinida bana tuturdugu icin cok yi biliyorum kafadan ölctugunu

Ben ek gıdaya geçmeye karar verdim
Kızım 4. Ayini geçti 6.200 kg ve 60 cm
HEmsire öbür ay gecersin dedi ama ben bu ay yavaş yavaş baslamak istiyorum
Sizce yogurtla mi başlayayım meyve püresi ile mi

oyyyy masallahhh ervos kocaman olmuzs cnm benim
ya burda herkesin doktoru ek gida konusunda farkli soylemis bakalim bizimki ne diyecek ben onu bekliyorum baslamak icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…