Ben ek gıdaya geçmeye karar verdim
Kızım 4. Ayini geçti 6.200 kg ve 60 cm
HEmsire öbür ay gecersin dedi ama ben bu ay yavaş yavaş baslamak istiyorum
Sizce yogurtla mi başlayayım meyve püresi ile mi
Gunaydin:))
O haftalarda biz de ayni seyi yasadik hem emmiyordu hem de acliktan ciglik cigliga agliyordu... Ben ayakta kucagimda dolastirarak ve sallayarak emzirdim burda bazi arkadaslar da 3- 3,5 saatte bir iyice acikinca emzirmis. Doktorlar bu donemde olabilecegini soyluyorlar. Tavsiyem biberona alistirmaman... Bu reddetme gecici bir surec bizim ki 5-6 gun sonra duzeldi...sallanmayi seviyorsa da ben hamak besik aldim ayakta sallamaktan belim kopmaya baslamisti kizim cok sevdi tavsiye ederim:))
Kızlar sizlere bir şey soracağım
Benim hemşire kızımın boyunu omuzlarindan ölçüyor
Bana tuhaf geldi:26:
Sizinkiler nasıl ölçüm yapıyor?
Merhabalar,
bizlere bir konuda danışmak istiyorum derdim var bölümü var ama beni sizlerin daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum aynı ayda anne olduk anlatacağım olayda sizin başınıza gelse nasıl davranırdınız merak ediyorum
39.haftada 16 haziran anne oldum hamileliğimin son dönemine kadar çalıştım iznim bitince tekrar çalışmaya başlayacaktım kayın validem bebeğime bakacaktı karşı apt. oturuyor buna karşılık bizde eşimle anlaştık 10 de bir temizlikçi gelecekti kayın valideme
hastanede doğum sonrası bebeğimi aldı kucağına bu benim kurtarıcım artık temizlik yapmayacak yemek yapmayacak dedi bir tek bununla ilgilenecek dedi ses etmedim bir değil iki değil sürekli ağzında sezaryan oldum 2 gün sonra eve geldik eşim beni bebeğimizi eve bıraktı gitti işe evde yapayalnızım bana telefon açtı çok rahatsızmış gelemedi k.vde ablam öğleden sonra geldi kalmaya o ilgilendi doğumdan son elini ayağını çekti bizden k.v. zaten eskidende öğle ilgi değilmiş sonra anladım bunu bana hiç acımamış işten gelirdim evlerine giderdim yemek ısıt salata yap sofra kur servis yap masayı topla mutfağı topla çay yap bunları da yapardım hep hasta olduğunu söylerdi inanırdım şeker hastası ve geçmişte çok yorulmuş hiç sorun etmedim kendimi resmen adadım onlara çok sevdim ailesini meğer karşılıksızmış hamileliğimde çok korkuyordum nasıl yıkarım diye bebeğimi göbek bağından çok korkuyordum k.v beraber yıkarız diyordu ama doğumdan sonra hiç teklif etmedi ablam arada gelip bir kaç gün kalıp evine giderdi gelmediği zaman k.v.yemek getircek eşimin eve geliş saatinde getirirdi bebek görme yede o saatlerde gelirdi neyse 1 haftada sütüm gelmedi çok yıprandım denemediğim şeyler kalmadı ablam masaj yapıyordu göğüslerime süt yapan yemekler yapardı ablam iyiki bizimle oldu sonra k.v. hiç benle ilgilenmiyor tep torunu gelir gelmez kucağımdan alır bu zamana kadar ağzından duymadım üzülme gelinim diye beni çok şaşırttı biz halbuki gelin kaynana değilde kız anne gibiydik meğer bu benim görüşümmüş eşime söyledim tepkisi çok ağır oldu beni çok üzdü annesini savundu sonra bana hak vermeye başkadı neyse karar aldık 6 aya kadar ben bakacaktım sonra k.v. aslında sağlıklı biri ama geçmiş çok yıpratmış namaz kılarken secdeye vardığında uyuyor yemeği yakar ilaç almayı unutur alır aldığını unutur tekrar alır kendine önem vermez aç olmaması lazım ama öğleye kadar yemez
eşimle konuştuk defalarca annesini anlattım ben bakıcı istiyorm dedim ama bakıcının yanında kalsın sonuçta gelen kişiyede güvenemem eşim kabul etti evin işinide yapacak fırsat buldukça bende kızımla daha çok vakit geçircem işten geldikten sonra bunu k.v. söyledik hayır dedi ben bakacam olmaz başkasına emanet ettirmem hep anlattım sağlığınız el vermiyor yok ben şifa bulcam ondan baktırmam kimseye 20-30 kere anlatmışımdır anlamıyor en sonunda dün dedimki ben burdaykende bizle olabilirdin ben var kende şifa bulabilirdin elini ayağını çektin bizden o zaman ben hastaydım dedi çekildi söylüyorum anlamıyor anlamak istemiyor ben bu şekilde çalışamam aklım sizde kalır diyorum beni önemsemiyor beni çok ucuz görüyor düşüncelerime değer vermiyor kızımı görünce aklı çıkıyor çok seviyor ama bakabilecek güçte göremiyorum nedense eşimde bu konuda anlaşamıyorum annesine inanıyor şifa bulacağını düşünüyor
kızlar kızım kucağımda anca bu kadar yazabiliyorum umarım derdimi anlatmışımdır siz olsanız ne yaparsınız yalvarırım fikirlerinizi çok ihtiyacım var
canım bizim 3.aydan gün aldığından beri böyle azcık emip bırakıyor 2 dk memede zor tutuyordum. 2 gündür hiç emmek istemior önceki gün 6 saat aç kaldı yinede emmedi. şimdi uykuda emzirmeye çalışıorum. inş dediğin gibi geçicidir. hamağı bende düşündüm ama biz çingene salıncağı bile kurduk uyumadı orda hamakta uyurmu uyumazmı güvenemediğimden almadımkendikendine uyusun die yapmadığım şey kalmadı bitek şu yatır kaldır yöntemini denemedim 2 hafta sonra onu deneyeceğim inşallah başarılı olurum. yoksa belim omuriliğim şimdiden bitmiş durumda
Merhabalar,
bizlere bir konuda danışmak istiyorum derdim var bölümü var ama beni sizlerin daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum aynı ayda anne olduk anlatacağım olayda sizin başınıza gelse nasıl davranırdınız merak ediyorum
39.haftada 16 haziran anne oldum hamileliğimin son dönemine kadar çalıştım iznim bitince tekrar çalışmaya başlayacaktım kayın validem bebeğime bakacaktı karşı apt. oturuyor buna karşılık bizde eşimle anlaştık 10 de bir temizlikçi gelecekti kayın valideme
hastanede doğum sonrası bebeğimi aldı kucağına bu benim kurtarıcım artık temizlik yapmayacak yemek yapmayacak dedi bir tek bununla ilgilenecek dedi ses etmedim bir değil iki değil sürekli ağzında sezaryan oldum 2 gün sonra eve geldik eşim beni bebeğimizi eve bıraktı gitti işe evde yapayalnızım bana telefon açtı çok rahatsızmış gelemedi k.vde ablam öğleden sonra geldi kalmaya o ilgilendi doğumdan son elini ayağını çekti bizden k.v. zaten eskidende öğle ilgi değilmiş sonra anladım bunu bana hiç acımamış işten gelirdim evlerine giderdim yemek ısıt salata yap sofra kur servis yap masayı topla mutfağı topla çay yap bunları da yapardım hep hasta olduğunu söylerdi inanırdım şeker hastası ve geçmişte çok yorulmuş hiç sorun etmedim kendimi resmen adadım onlara çok sevdim ailesini meğer karşılıksızmış hamileliğimde çok korkuyordum nasıl yıkarım diye bebeğimi göbek bağından çok korkuyordum k.v beraber yıkarız diyordu ama doğumdan sonra hiç teklif etmedi ablam arada gelip bir kaç gün kalıp evine giderdi gelmediği zaman k.v.yemek getircek eşimin eve geliş saatinde getirirdi bebek görme yede o saatlerde gelirdi neyse 1 haftada sütüm gelmedi çok yıprandım denemediğim şeyler kalmadı ablam masaj yapıyordu göğüslerime süt yapan yemekler yapardı ablam iyiki bizimle oldu sonra k.v. hiç benle ilgilenmiyor tep torunu gelir gelmez kucağımdan alır bu zamana kadar ağzından duymadım üzülme gelinim diye beni çok şaşırttı biz halbuki gelin kaynana değilde kız anne gibiydik meğer bu benim görüşümmüş eşime söyledim tepkisi çok ağır oldu beni çok üzdü annesini savundu sonra bana hak vermeye başkadı neyse karar aldık 6 aya kadar ben bakacaktım sonra k.v. aslında sağlıklı biri ama geçmiş çok yıpratmış namaz kılarken secdeye vardığında uyuyor yemeği yakar ilaç almayı unutur alır aldığını unutur tekrar alır kendine önem vermez aç olmaması lazım ama öğleye kadar yemez
eşimle konuştuk defalarca annesini anlattım ben bakıcı istiyorm dedim ama bakıcının yanında kalsın sonuçta gelen kişiyede güvenemem eşim kabul etti evin işinide yapacak fırsat buldukça bende kızımla daha çok vakit geçircem işten geldikten sonra bunu k.v. söyledik hayır dedi ben bakacam olmaz başkasına emanet ettirmem hep anlattım sağlığınız el vermiyor yok ben şifa bulcam ondan baktırmam kimseye 20-30 kere anlatmışımdır anlamıyor en sonunda dün dedimki ben burdaykende bizle olabilirdin ben var kende şifa bulabilirdin elini ayağını çektin bizden o zaman ben hastaydım dedi çekildi söylüyorum anlamıyor anlamak istemiyor ben bu şekilde çalışamam aklım sizde kalır diyorum beni önemsemiyor beni çok ucuz görüyor düşüncelerime değer vermiyor kızımı görünce aklı çıkıyor çok seviyor ama bakabilecek güçte göremiyorum nedense eşimde bu konuda anlaşamıyorum annesine inanıyor şifa bulacağını düşünüyor
kızlar kızım kucağımda anca bu kadar yazabiliyorum umarım derdimi anlatmışımdır siz olsanız ne yaparsınız yalvarırım fikirlerinizi çok ihtiyacım var
Bende mazeretimi bildireyim
Güz temizliği yapıyorum çiçek gibi oldu evim
Az kaldı oturma odam kaldi sadece
Ama bende hasta oldum bademciklerim fena
Yoksa aklım hep burada
Anamm sizinkiler morukmuş
Benim k.valide 47 yaşında daha
Canim bebek tatli tuzlu bilmez su an. Bosuna seker verme minik bunyesine. Kaldi ki ihlamurun tadi tek basina gayet iyi, rahatlikla icer. Kendin gibi dusunme onu
sakinleştirici özelliği de varmış. ama bennmkinin bağırsakları baya çalışıyor normlade de. ıhlamur verince kısa aralıklarla 4-5 kez yaptı
Kızlar alıntı yapamadım ama umarım herkes iyidir mümkün olduğunca telefondan takip etmeye çalıştım ama yazamadım..
Okuldaki bilgisayarıma virüs girmişti kaç gündür format yenileme falan onlarla uğraşıyordum okuldan giremedim...
Ayrıca yoğunluğumdan psikoloğumu ve sporu bırakmak zorunda kaldım...işler o kadar fena bir hal aldı ki..şimdi eve geldiğim gibi seriliyorum..ve bu duruma canım çok sıkılıyor....
Bunun dışında asıl canımı sağlık durumum sıkıyor...
Smear testi sonucum kötü çıktı..
Smear alınan yerde anormal hücreler gözlendi...doktor operasyonla patolojiye parça göndermemiz lazım diyor...
yanii allahım korusun rahim ağzı kanseri bile olabiliyormuş..
daha önce yine böyle bişey olmuştu ve sonuç temiz çıkmıştı...
yarın eşimle birlikte gidip yaptırıcaz operasyonu...
içim acaip sıkıldı bu duruma moralim bozuktu anlayacağınız kaç gündür...
umarım yine temiz çıkar...tabii bu durumu benim kızıma çok üzülmem de tetikliyor anladığım kadarıyla...
neyse işte böyle canlar noolur dua edin patoloji sonucu iyi çıksın....
Anamm sizinkiler morukmuş
Benim k.valide 47 yaşında daha
evet evet evet.. bunu bende çok isityorum..ben diyorumki şöyle becerikli biri bir liste yapsa, hepimizin yaş, meslek, foto, bebişin fotosu, bebiş ismi, doğum tarihi ve kilosu boyu olaraktan, ben baya merak ediyorum bunları zaten kimsecikleride göremedim,
hanımağam destur verirse tabii:124::124:
1-bungee jumpingevet size soruyorummm hayatta en çok yapmak istediğiniz 3 şeyyy
Merhabalar,
canım bizim 3.aydan gün aldığından beri böyle azcık emip bırakıyor 2 dk memede zor tutuyordum. 2 gündür hiç emmek istemior önceki gün 6 saat aç kaldı yinede emmedi. şimdi uykuda emzirmeye çalışıorum. inş dediğin gibi geçicidir. hamağı bende düşündüm ama biz çingene salıncağı bile kurduk uyumadı orda hamakta uyurmu uyumazmı güvenemediğimden almadımkendikendine uyusun die yapmadığım şey kalmadı bitek şu yatır kaldır yöntemini denemedim 2 hafta sonra onu deneyeceğim inşallah başarılı olurum. yoksa belim omuriliğim şimdiden bitmiş durumda
günaydın kızlar. aylar sonra gelebildim tekrar
uzun zaman oldu arada girip takip etmeye çalıştım ama bişeyler yazmaya fırsat bulamadım.
biraz nazlı bir bebeğim var çünkü yapışık ikiz gibi gezioruz
bebişlerimiz büyümüş maşallahek gıdalara geçilmiş. bu ek gıdalarda çok bilinmeyen denklemler gibi gelio bana
biz 3ay+5günlüğüz henüz. 2 aydır memeden ayrılmak istemeyen, sütü bitirip gelmio die kızan bebeişim bu ay emmek istemior resmen savaşıyoruz. neyapacağımı şaşırdım pompa aldım sağıp biberonla vereyim bari diye ama aylarca bunu yapmak zorunda kalırsam diyede korkuyorum. günde en az 7 saat ayağımda sallıyorum uyusun diye zaten, süt sağmak içinde ekstra vakit harcayacağım bu durumda böylece benim tuvalete gitmeye bile vaktim olmayacak. memeyi reddeden bebişi olan var mı aranızda? neler yapılması gerek tekrar memyi sevmesi için
bu oğullar ve anaları arasındaki dayanışmada öldürüo beni. en sonunda sana hak vericek kocan ama iş işten geçmiş olmasa bari ozamanda. allah kolaylık versin bakıcıda ısrarcı ol bence
ben de doğuma kadar kayınvalidemin çok iyi bi insan olduğunu düşünüyordum ama ne zaman bebek doğdu biz daha çok görüşmeye başladık kendisinden soğumaya başladım... bence hiçbir şey senden önemli değil kendini başkaları için yıpratma bakıcı istiyorsan bakıcı tut bence eşinle de güzelce konuş zamanla sana hak verecektir
geridönüşüm butikbebede bir kampanya var uyku dünyası diye yatak korumalarıda var sen arıyordun diye biliyorum canım, bi bak bakalım. ayrıca uyku tulumu almamış olanlar, güzel modeller var sizde bir bakın derim
evet evet evet.. bunu bende çok isityorum..
e sanki bu iş topiğin sahibesine düşer gibi..
ööle kuru kuruya şişinmekle olmuyo zeeenep hanumcum..
herkeşleri en iyi sen biliyon yap bakem bi liste de iyicene kaynaşak..
ben mesela en çok yaşlarınızı ve bebklerinizin isimlerini merak ediyorum..
bulursun sen ..sana güveniyoruzz =))ya cnm az önce editöre mail atmıştım bir tablo yapmak istiyorum diye,
onlarda hazırlayıp yollamışlar ama pcde güvenlik agına takıldı açamadımm
başka bişi bulmam lazımm :44:
ne yazıkki insanların gerçek yüzü doğumdan sonra ortaya çıkıyor ama beraber olmaya da mecburuz. bende artık çok farklı düşünüyorum kv ile ilgili ama eşimin annesi sonuçta idare ediyoruz. ama sen sağlık problemleri var diyorsun eşin çocuğunu seviyorsa böyle bir riski göze almaz. çocuk ihmale unutmaya gelmez sonuçta sen dinleme hayatım kimseyi sonra çocuğuna bişey olursa sen üzülürsün tut bir bakıcı bence. eşine de söyle yarın öbürgün unutkanlığına gelip çocuğun başına bişey gelirse ne yapacaksın de bence mantıklı bir adamsa kabul etmeli.taviz vermezsen başarılı olursun sanıyorum.
canım bende idare ediyorum sütüm gelmiyor ablam süt gelsin diye neler neler yapıyordu birgün eltimler k.vye yemeğe geleceklerdi bizide çağırdılar gittik kadın komposta yapmış o kadar üzüldüm ki neden bana getirmedi dedim eşime kızım şu süt yapar yada üzülme kızım onunda rıskı mama daymış 2 güzel söze layık görmedi bana şimdi artık k.v. konuşmayı bıraktım artık eşimle konuşcam tekrar tekrar anlatmaya çalışcam bakıcı olmadanda çalışmam
sağlık olayına gelince tam kan sayımı yaptı hepsi temiz sadece şeker var oda hap kullanıyor yediğine içtiğine dikkat ederse bir şey olmaz sadece geçmiş de çok çekmiş ondan biraz ağır kanlı kilosuda çok
bir yöntem bulursan yaz bana da aynı durumdayım kucakta dolaştırmadan uyumuyor kv bakacak ona bıraktım bugün o da diyor ki böyle olmuyor çok zor. ben 3.5 aydır böyleyim napçan..
canım geçici brşey sakin ol ve ısrar et biberon verirsen bırakır seni.
kızımın adı nehir canım...
bizimkiler kafasindan ölcelerler bebek tartilarinin icinde metrede var oraya uzanitiyor ölcuyor kafasinida bana tuturdugu icin cok yi biliyorum kafadan ölctugunuKızlar sizlere bir şey soracağım
Ben ek gıdaya geçmeye karar verdim
Kızım 4. Ayini geçti 6.200 kg ve 60 cm
HEmsire öbür ay gecersin dedi ama ben bu ay yavaş yavaş baslamak istiyorum
Sizce yogurtla mi başlayayım meyve püresi ile mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?