Aynen canım inan 4 aydır kızımın birseyinden anlamadım evde konu hep süt. sen elekrikliyle mi sağıyorsun,çiftli lansinoh,bende onunla ama birde bebedorun pompasını aldım, elle,ama birkere balon gibi birseyi var sıkıyorsun o kadar,işte onu kullanıyorum evde sofrada bile yemek yerken sağabiliyorum o biraz beni rahtlatıyor,günde 2 kerede elektrikli,sen hiç mi emziremedin.bende sadece 1 ay oda yarı yamalak valla bende çok yoruluyorum,eşimle bile ilgilenecek halim kalmıyor(
Gözün aydın canım inşallah herşey istediğin gibi olur. Allah iyilerle karşılastırsın çocugunu bırakmak zorunda kalan herkesimerhabalar hepinizeeeee ; ben kızıma bakıcı buldum , üst komşum , dün 2 komşum bebek görmeye geldiler ve bana üst kattaki komşumu önerdiler birlikte çıktık evine tanıştık , temiz tertipli düzgün ve genç bir kadın 32 yaşındaymış, kadının 3 kızı var en ufağı ilokul 1e başlamış bu sene ve çalışmak istiyomuş ama kocası ancak evinde çocuk bakmasına izin vermiş, ben kendime güveniyorum 3 kız çocuğu büyüttü dedi ek görevim olduğunda hafta sonu da bakarım dedi,sen naasıl istersen o şekilde yedirip içiririm de dedi gözüm tuttu inşallah kızıma çok iyi bakarda gözüm hiç arkada kalmaz nasıl bakacak bunu kasım ayında göricizzz artıkım. hızlı hızlı yazıyorum şuan çünkü kızım uyanıyo..Ücreti konuşmadık ama ben 500 tl ücret diycem çünkü yol parası yok, kendi evinde bakacak e bide bir yıl boyunca süt iznim var ben bunu öğleden sonraları kullancam eve erken gelicem o yüzden bence 500 yeter diye düşünüyorum sizce nasıl bir rakam az mı sizce ? bide sıkışığız bu aralar biz maddi açıdan
CNM ayrı ayrı yazmıycam ama lezzetli olmasını istiyosan
1.herşeyi kızart öyle koy içine yani köfte ve patatesleri bu önemli!
2.köfteleri una bulayıp öyle kızartki dağılmasın yemeğin içinde
3.Kızarttığın patates ve köfteyi fırın tepsisine koy , içine çiğden söğüş yapılmış şekide soğan doğa bolca ve biber domates dilimleri döşe ondan sonrada salçalı suyunu koy ve fırına verrr bukadar :))) çok güzel oluyo ben hep böyle yapıyorum...
Ah cnm ben farkettim ama ben de doğru düzgün giremiyom kızım sayesinde sadece okuyorum günde bir yorum yazabilirsem yazıyorum, anlat bakalım nerelerdeydin sen?
Allah kısmet ederse bende haziran annesi olucam.. şu anda bir aylık hamileyim.. tahmini 22 haziran görünüyor.. çok heyecanlıyım.. 8 ay geçer mi hiç bilmiyorum.. bide arkadaşlar sizden fikir almak istiyorum.. hem folik asit hem tiroid için hemde B12 vitamini ilaçları kullanıyorum .. bu 3 ilaç birden benim minicik bebeğime zarar vermezmi ?? içiyorum ama bi taraftanda panik oluyorum..
Kızlar nasılsınız ben sizin gibi olamadım yaahem buraya hem eve hem bebeğe yetemiyorum. kızım gündüzleri hep ilgi istiyo sabah 7-8 arası bir kalkıyo bidaha yatmıyo öğlene kadar sonra öğlen uyutuyorum arkamı dönüp kahvaltı yapmaya evi toplamaya girişiyorum bir bakıyorum 15-30dk içinde uyanmış sonra 2buçuk 3 gibi yoruluyo ve uyumak istiyo 2 yada 3 saat uyuyo gündüz tek uzun uykusu o , e ben de hemen ev işlerine girişiyorum , mutfaktı çamaşır yıka as toplaydı yemek yapmaya girişemeden uyanıyo buraya hiç vaktim kalmıyo kızım gece uyuyunca gece 11den sonra girebiliyorum ve hep cepten giriyorum cepten alıntı yapıp yorum yazmak o kadar zorki yine de yapmaya çalışıyorum sonra da pes ediyorum ve uykum geliyo yatıyorum ama gün içinde elimde tel okuyorum sizden ayrı kalamam sanki görmediğim en yakın arkadaşlarım oldunuz
Ha bu arada bakıcı buldummmmmdün 2 komşum o turmaya geldi 3 yıldır ilk defa komşum geldi oturmaya ama ben pert bi şekilde çekyatı açmış uzanıyodum ve oda azcık dağınıktı bebek bezi alt açma örtüsü ana kucağı, oyuncaklar emzik ıslak mendil kızımın yastıkları puffff hangi birini toplayım sürekli lazım şeyler neyse sadede gelim utandım bu halimizden komşularım iyi birileri sanki görgülü ve düzgün kadınlardı biri yaşlı biride 33 yaşında 2 çocuk annesi, bana çekinme ufak bebekle herşey çok zor biliyoruz dediler . ben site güvenliğine haber bırakmıştım bu sitede güvenilir bebek bakacak birisini bulabilirmiyim diye çünkü güvenlik amca herkesi az çok tanıyo ve o yollamış komşucuklarımı da eve gelen komşularım üst katımdaki diğer komşumu tavsiye ettiler bebek bakmak istiyo ve güvenilir temiz bir kadındır 3 tane kızı var kendi kızlarını da güzelce büyüttü dediler ve ben olumlu yaklaşınca hep birlikte üst kata çıktık komşumla konuştuk tanıştık (3 yıldır oturuyorum bu apartmanda ama işim yüzünden nezaman evde olduğum belli olmadığından bi komşuluk ilişkisi geliştirememiştim) kadın gerçekten temiz titiz birisi, en ufak kızı ilkokul 1e başlamış busene , kendime güveniyorum sonuçta 3 kız evlat büyüttüm dedi ve evimde baksam olurmu dedi ben de üst kat olduğu için ve benim evde erkek kardeşim olduğu için ( kadın çekiniyo kardeşimden) tamam dedim. Kızlar ne bileyim ya gözüm tuttu kadını yani içime sindi inşallah gerçekten güzelce bakar da kızıma başka bakıcı aramak zorunda kalmam hem üst kat olması büyük şans, şimdi para konuşmadık ,ben 600e kadar bakıyorum demiştim diğer komşulara ama şimdi bu kadının yol parası derdi yok ve kendi evinde bakacak ayrıca 1 yıl boyunca süt iznim var öğleden sonraları kullancam erken gelcem eve o yüzden ben kadına 500 tl diycem sizce nasıl bi rakam?
Cnm yaa baya benzer şeyler yaşıyoruz bende doğumdan sonra k.vdeye güvenim kalmadı çok değişti kadın yani bizle uzun süre kalınca gerçek yüzünü gördüm diyelim, yine de kötü bir insan demiyorumda çok işime karışıyo ve sinir sınırlarımı zorluyo diyelim ayrıca çocuk bakma şeklinde hiç hoşumöa gitmedi sürekli ağlasın boşver diyen bir kadın! ben nasıl güvenim çocuğu başka odada bırakıyo mesela uyanıkken dursun orda kendi kendine diyo! y abu daha minicik diyorum kusup boğulabilir ki tükürüğü bile bazen takılıyo da yavrum nasıl tıkanıyo nefessiz kalıyo yüzüstü çevirip sırtına vurmadan geçmiyo diyeceğim o ki boğulsa Allah korusun farkında olmaz !!!!amaaa gel görki eşim bana sormadan etmeden annesiyle konuşmuş sen bakıcan demiş o da bişey diyememiş aslında bakmak istemiyomuş ben anladım! ama eşim inat ediyo yabancıya emanet edmem annem baksın diye ay delirecektim yaaa vazgeçiremiyorum biyandan annesidir diye kötü bi söz edemiyorum ama en son doğum öncesinden sonrasına beni nasıl delirttiğini kustum eşime çünkü annesine laf söyletmiyodu, bu seferde yine ben hayırsız oldum okadar annesi bakmış bana ben ne kötü insanmışım iyilikten bile anlamamışım minnet bile duymamışım yazıklar olsunmuş falan filan..... çok tartıştık ama en son annesigile gittik ve annesi hasta miğdesinde yaralar çıktı o yüzden hiçbişey yıyemıyo düzgün kadının pek halide yok gerçekten de ve birde öbür torununa bakıyo hemde kendi çocuğu gibi sahiplenmiş durumda onu bırakamayacağını söyledi bana kaç kez laf arasında . ben de eşime dedimki bak annen hem hasta hem de bakmak istemiyo dedim sonunda mankafa kocam yola geldi evet annem hasta dedi ben de bir ohhhhhhhhhhhhhhh çektim.
canım sende vazgeçme çocuğun için en iyisini sen bilirsin güzellikle anlamıyolarsa artık zorla zor yoldan anlat cnm bunlara güzel dil yaramıyo bu oğulların gözündeki annelerinin üstünlüğü olayı beni deli ediyo doğruları göremiyolar....
ben de doğuma kadar kayınvalidemin çok iyi bi insan olduğunu düşünüyordum ama ne zaman bebek doğdu biz daha çok görüşmeye başladık kendisinden soğumaya başladım... bence hiçbir şey senden önemli değil kendini başkaları için yıpratma bakıcı istiyorsan bakıcı tut bence eşinle de güzelce konuş zamanla sana hak verecektir
Merhabalar,
bizlere bir konuda danışmak istiyorum derdim var bölümü var ama beni sizlerin daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum aynı ayda anne olduk anlatacağım olayda sizin başınıza gelse nasıl davranırdınız merak ediyorum
39.haftada 16 haziran anne oldum hamileliğimin son dönemine kadar çalıştım iznim bitince tekrar çalışmaya başlayacaktım kayın validem bebeğime bakacaktı karşı apt. oturuyor buna karşılık bizde eşimle anlaştık 10 de bir temizlikçi gelecekti kayın valideme
hastanede doğum sonrası bebeğimi aldı kucağına bu benim kurtarıcım artık temizlik yapmayacak yemek yapmayacak dedi bir tek bununla ilgilenecek dedi ses etmedim bir değil iki değil sürekli ağzında sezaryan oldum 2 gün sonra eve geldik eşim beni bebeğimizi eve bıraktı gitti işe evde yapayalnızım bana telefon açtı çok rahatsızmış gelemedi k.vde ablam öğleden sonra geldi kalmaya o ilgilendi doğumdan son elini ayağını çekti bizden k.v. zaten eskidende öğle ilgi değilmiş sonra anladım bunu bana hiç acımamış işten gelirdim evlerine giderdim yemek ısıt salata yap sofra kur servis yap masayı topla mutfağı topla çay yap bunları da yapardım hep hasta olduğunu söylerdi inanırdım şeker hastası ve geçmişte çok yorulmuş hiç sorun etmedim kendimi resmen adadım onlara çok sevdim ailesini meğer karşılıksızmış hamileliğimde çok korkuyordum nasıl yıkarım diye bebeğimi göbek bağından çok korkuyordum k.v beraber yıkarız diyordu ama doğumdan sonra hiç teklif etmedi ablam arada gelip bir kaç gün kalıp evine giderdi gelmediği zaman k.v.yemek getircek eşimin eve geliş saatinde getirirdi bebek görme yede o saatlerde gelirdi neyse 1 haftada sütüm gelmedi çok yıprandım denemediğim şeyler kalmadı ablam masaj yapıyordu göğüslerime süt yapan yemekler yapardı ablam iyiki bizimle oldu sonra k.v. hiç benle ilgilenmiyor tep torunu gelir gelmez kucağımdan alır bu zamana kadar ağzından duymadım üzülme gelinim diye beni çok şaşırttı biz halbuki gelin kaynana değilde kız anne gibiydik meğer bu benim görüşümmüş eşime söyledim tepkisi çok ağır oldu beni çok üzdü annesini savundu sonra bana hak vermeye başkadı neyse karar aldık 6 aya kadar ben bakacaktım sonra k.v. aslında sağlıklı biri ama geçmiş çok yıpratmış namaz kılarken secdeye vardığında uyuyor yemeği yakar ilaç almayı unutur alır aldığını unutur tekrar alır kendine önem vermez aç olmaması lazım ama öğleye kadar yemez
eşimle konuştuk defalarca annesini anlattım ben bakıcı istiyorm dedim ama bakıcının yanında kalsın sonuçta gelen kişiyede güvenemem eşim kabul etti evin işinide yapacak fırsat buldukça bende kızımla daha çok vakit geçircem işten geldikten sonra bunu k.v. söyledik hayır dedi ben bakacam olmaz başkasına emanet ettirmem hep anlattım sağlığınız el vermiyor yok ben şifa bulcam ondan baktırmam kimseye 20-30 kere anlatmışımdır anlamıyor en sonunda dün dedimki ben burdaykende bizle olabilirdin ben var kende şifa bulabilirdin elini ayağını çektin bizden o zaman ben hastaydım dedi çekildi söylüyorum anlamıyor anlamak istemiyor ben bu şekilde çalışamam aklım sizde kalır diyorum beni önemsemiyor beni çok ucuz görüyor düşüncelerime değer vermiyor kızımı görünce aklı çıkıyor çok seviyor ama bakabilecek güçte göremiyorum nedense eşimde bu konuda anlaşamıyorum annesine inanıyor şifa bulacağını düşünüyor
kızlar kızım kucağımda anca bu kadar yazabiliyorum umarım derdimi anlatmışımdır siz olsanız ne yaparsınız yalvarırım fikirlerinizi çok ihtiyacım var
sırf bundan korktugum için şu haddini aşma sınırını koruyamama olayından korktugumdan kayınvlideme hiç yüz vermedim sınırı amaya çalıştıkça iteledim ona ragmen bazen boşbogazlık ediyo acaba sınır koymasaydım nasıl olurdukendinizi üzmeyin kızlar bebeklerimizde üzülüyo ne kadar anlayışsızlar şu kv yaaaavv
Bende yaşadım 1 hafta kadar bu durumu.ben biberona alıştığı için böyle yaptığını düşünmüştüm.o yüzden biberonu kestim ağlasada sızlasada vermedim.sık sık emzirmeye çalıştım almayınca zorlamadım.aç kalınca mecbur söylene söylene emmeye başladı.zaten son kontrolde doktorumuzda bu aylarda bu durumun normal ve geçici olduğunu söyledi.
ya benimki 1 dakka felan emio sonra bırakıor yani öyle çook acıkma gibi bi durumuda olmuyo bu yüzden napcamı şaşırdım valla ağlamya başladık yine saatimiz geldi ben kaçar
Sen cok iyi sınır koymussun canim. Ben hep iyi bi insan oldugunu dusundugum icin cok taviz verdim... Simdi yuzum pek gulmez ona karsi saygili ve mesafeliyim artik kendi boyle istedi
Yok canım operasyona giremedim kiDenoz ne yaptin sonuclar tahliller falan belli oldu mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?