cnm paylaşmştım bak 700 sf da ama senin için tekrar kopyala yapıştr yaptım altta:Bugün ultrasona gidecektin ne olduğunu paylaştın mı ben mi atladım:44:
benim izlediklerim de öyleydi cnm ıkınırken bağırdıklarını bile duymadım hiç illaki dikiş olacak diye bşy yok rahim ağzı güzel açlırsa dikiş olmuyor.ya birşey sorcam merak ettim şimdi illaki herkeste dikiş olmuyor ki, yani öyle değil mi?:44:
ben hep int izlediğim doğumlar gayet rahat neşeliydi valla veya ben öyle görmek istedim
ben ben ben :124:
çatır çatır doğurcam diyorum ama bakalım inşallah imkanlar el verir, o anı yaşamak istiyorum:81:
yaa angel ve gözbebeğm beni korkutuyorlar
hem kuzeni totosuna oturamıyormuş
üff kısacıkta bi kesikmiş
napsak acep
cnm doğum sonrası o bölgenin temizliği çok önemli.evet üstüne oturamıyo ama taş çatlasın 3 gün sürüyo.benim arkadaşımın sezeryen acısı 2 ayda hafifledi gece oturur vaziyette uyuyodu çünkü uzanınca dikişleri gerilip sızlıyodu.15 gün de ayağa kalkıp hiçbirşeyini tek başına yapamadı.hiçbirşey dediğim de iş falan değil tuvalet ve ped değiştirmeden bahsediyorum ama normal yapan kuzenimin eşi hastaneden sallana sallana yürüyerek bebeği kucağında geldi 2-3 gün lökkedenek götünün üstüne oturamadı biraz dikişe bşy olur korkusundan biraz da acıdan ama maşallah hep ayaktaydı bebeği uyandığnda falan kendi kalkıp alıyodu.çok da çabuk iyileşti.en sağlıklısı normal bakma sen onlara biz senle el ele tutuşup patır patır attralım bebecikleri
PEYGEMBER EFENDİMİZ S.A.V zamanında bir adam efendimizin yanına gitmiş ve doğumu yaklaşan eşinin doğumdan sonra eskisi gibi olamayacağından korktuğunu söylemiş.efendimiz de parmağını bala batırıp çıkardığında ortadaki boşluk nasıl hızla kapanıyorsa eşinin de doğumdan sonra esneyen genital bölgesinin o kadar hızlı eski haline döneceğini söylemiş.tam olarak anlatamadım ama umarım yanlış bi ifade kullanmamışımdır, bunu bilen arkadaşlar vardır.
cnm paylaşmştım bak 700 sf da ama senin için tekrar kopyala yapıştr yaptım altta:
yettim gari kızlar çok iç açıcı olmadığı için gelip hevesle yazasım gelmedi kusura bakmayın sizi de merak ettirmişim geçmişe dalınca.sabah gittiğim gibi girdim ultrasona.çok kötü bi cihazdı son ultrasonumda bebişimin elleri ayakları bile gözüküyodu bunda bakıyorum bebeğe benzeyen bşy yok o yüzden foto koymadım.kalbi atıyo kesenin etrafında kanama gözükmüyo dedi ultrasonla bakan.şu an 10 haftalık dedi ama biz 10+5 olduk.önceki gidişimde 2 gün ilerde gözüküyodu acaba gelişimi bşyden mi etkilendi diye morelim bozuldu ama cihazın çok kötü olduğunu düşünmek daha çok işime geliyo şu an.kalbini dinletmedi.ama attığını söyledi o da yeter.yani hem kalbini duyamadım hem de haftasına göre uymlu değildi.21 kasımda kendi doktoruma gidince özellikle sorucam.
benim izlediklerim de öyleydi cnm ıkınırken bağırdıklarını bile duymadım hiç illaki dikiş olacak diye bşy yok rahim ağzı güzel açlırsa dikiş olmuyor.
cnm doğum sonrası o bölgenin temizliği çok önemli.evet üstüne oturamıyo ama taş çatlasın 3 gün sürüyo.benim arkadaşımın sezeryen acısı 2 ayda hafifledi gece oturur vaziyette uyuyodu çünkü uzanınca dikişleri gerilip sızlıyodu.15 gün de ayağa kalkıp hiçbirşeyini tek başına yapamadı.hiçbirşey dediğim de iş falan değil tuvalet ve ped değiştirmeden bahsediyorum ama normal yapan kuzenimin eşi hastaneden sallana sallana yürüyerek bebeği kucağında geldi 2-3 gün lökkedenek götünün üstüne oturamadı biraz dikişe bşy olur korkusundan biraz da acıdan ama maşallah hep ayaktaydı bebeği uyandığnda falan kendi kalkıp alıyodu.çok da çabuk iyileşti.en sağlıklısı normal bakma sen onlara biz senle el ele tutuşup patır patır attralım bebecikleri
PEYGEMBER EFENDİMİZ S.A.V zamanında bir adam efendimizin yanına gitmiş ve doğumu yaklaşan eşinin doğumdan sonra eskisi gibi olamayacağından korktuğunu söylemiş.efendimiz de parmağını bala batırıp çıkardığında ortadaki boşluk nasıl hızla kapanıyorsa eşinin de doğumdan sonra esneyen genital bölgesinin o kadar hızlı eski haline döneceğini söylemiş.tam olarak anlatamadım ama umarım yanlış bi ifade kullanmamışımdır, bunu bilen arkadaşlar vardır.
genital bölgenin kendini yenileyen bir yapısı var evet ama malesef doğumdan önceki gibi olmuyor olmuyor olmuyor
ooo sen çok uzaksın bana.ben anadolu yakasında oturuyorum maltepe de ama doktorum avrupa yakasında bahçelievlerde medicana hastanesine geliyorum.
saol cnm bende öyle düşünüyorum kötü cihazdan çıkan bi sonuç ne de olsa kontrolüme de az kaldı sayılır zaten 12 gün geçer artık.canım bence hiç ama hiç kafana takma dediğin gibi ulstrasyon cihazından net birşey bile görünmüyormuş, sen bebişinin kalbi atıyormu kanaman geçmişmi iste ona bak bundan daha güzel haber olamaz. gelişim geride ileride takılma bence orda boy oranlarına göre haftayla uyum yakalıyormuş sanırım cihazlar tam net birşey o yüzden çıkmamıştır.
cnm 13. hafta dolunca 3 ay bitiyor zaten 10-11 haftalık gebeler 2,5 aylık diyor doktorlar.İlk 6 hafta 1 ay sayiliyor canim. 12 hafta bittiginde 2,5 aylik hamile olacaksin.
Doktorun diyetisyene yönlendirmedi mi seni? en azından akşamları yürümeye calıs. Ben de evlenince kilo aldım ama sonra verdim.
Ben de sigarayı bırakınca hamileliğimin ilk haftalarında kilo aldım ama şimdi iştahım kapalı olduğu için pek bişey yiyemiyorum hatta biraz geri de verdim. İradeni kullanman lazım aşırı kilo bebek için de iyi değil senin için de diyetisyene git canım mutlaka faydası olur, moralini bozup iyice salma bebeğin için iradeni kullan
kızlar günaydın herkese, dün doktora gittim 2 li test yapalım dedi beni dopller cihazına gönderdi bu cihaz ultrasonun 3 boyutlusu ense kalınlığını orada ölçüyormuş sonra baktı benim mink daha 3,34 cm olduğu için küçükmüş 4,5 cm olması lazımmış haftaya çarşamba tekrar çağırdı ama şimdilik ense kalınlığı normal dedi çok şükür ayrıca benimki bir kıpırdak annesi kurban olur ona..
annişler şu resme bakarmısınızz bayıldımm doğar doğmaz nasılda poz vermiş annesiylee
Eki Görüntüle 548201
ahaaaahahaaa geberdimmehselll geçmişten çık şimdiki zamana gel artık akşam oldu mesaim bitcek sen sabahtan beri okuyosun
doğru biliyosun canım resmi olarak gebelik 9 ay değil 10. ayda doğumla sonuçlanıyormuş.hatta 10.ayın tam ortasında ben 10.ayın sonunda doğmuşum bidebenim geçen gün okuduğum bir bilgiye göre aslında hamilelik 9.5 aymış sanırım ilk 2 haftada o süreye giriyormuş, yanılmıyorsam hamilelik takvimindeydi yani 12. hafta bitince 3 ay bitmiş oluyor geriye 6.5 ay kalıyor hesaplayıncada doğru tarihler çıkmış oluyor.
yanlış mı hesapladım düşündüm acaba :44:
evet cnm doktorumu beklicm artık neyse ki kalbinin attığını biliyorum miniğiminbak işte cnm bundan sonra kuruntu yapma doktorunu bekle daha çok kafan karışcak böle ama neyseki bi sorun olmadığını duyunca rahatlamıştır))
merhaba kızlar ; kasık ağrımın artması ve tekelenmeden doalyı bugun apar topar doktora gittim , ohhhh çok sükür iyi bebeğim ;
doktor hersey yolunda merak etme dedi ,içim rahatladı vallaaa 3.17 cm olmuş benim ki de 2 hafta sonra gel 2 li testini yapalım dedi pırpır atıyodu minik kalbi çok sükür allahımaaaa
canım eğer maştepedeysen hiç o kadar uzağa gitmene gerek yok ben sana bi dr tavsiye edeyim bi dene ben cok memnun kaldım bir çok arkadaşımda gitti ve onlarda memnun kaldı ben eskşehirde yaşadığım için ayda bir gidebileceğim o doktora ben ilk çocuğumu onunla takib ettim ve şimdi gittiğim hiç bi dru beğemiyorum denemeni tavsiye ederim kartal avicenna umut hastanesi uzm.dr. şeyma araz
yok valla minikusum doğru söylüyosunMehsel sen bu bi taneyi doğurana kadar ben 2-3 tane doğurucam, güzelim böyle şeylere takılma bak ben hep devlet hastanesine gidiyorum orada ultrason ölçümlerine ciddi bir sorun yoksa pek takılmıyorlar, ben daha kendi doktorumdan cm yada mm cinsinden bişey duymadım cihazlar genelde zaten eski oluyor. Hem bu haftalarda bebişler haftalarına göre ilerlemiyor olabilir geriden gelir iyi gelişir, iyi gelişmiştir geride kalır bunlar daha sonra netleşecek zaten hadi boşuna stres yapma
Etrafta kanama yok, bebişinin minnak kalbi pıt pıt atıyor sen den güzeli var mı şekerim
geçirmişsin ya şükür bidaha karşılaşmazsın büyük ihtimalle doğumda da iyice bitmiş olur zatenevet canım geçti çok şükür şu an rahatım Alla göstermesin bir daha camdan atlamaya bile kalktım ama sonra silkelendim ne yapıyorsund edim gayret ettim yend,m
ben mersin merkezde yasıyodum evlenmedn önce .. eşimin işi dolayısıyla bi ilçesine geldik.. burda imkanlar kısıtlı tek bir özel hastane var orda da tek bi kadın dogum doktoru.. pek suratsız bi adam hiç sevmedim.. diyetisyen varmı bilmiyorum ama hamileyken diyet yapılırmı onuda bilmiyorum.. iki kez kontrole gittim ve ben sormassam hiç cevp vermiyo adam.. bi dahaki kontrole mersine gidicem bide diyetisyene gideyim doğru diyosun.. uff yaa öyle zorki kilo çok ağırlaştım hiç bişey yapmak gelmiyo içimden..
saol cnm aynen öyle yapıcam zaten bende kalbinin attığını söyledi o yeter kendi doktorumun söyleyecekleri önemliCanım, bence de kafana takma son kontrolünü. Muhtemelen cihazdan kaynaklanıyodur bebeğinin 3-5 gün uyumsuz çıkması.
Maşallah miniğine, kalbi de atıyomuşhiçç stres yapma kendine de ona da :)
beeeeeeenn genellikle 2-3 arası acıkıyorum zaten gecede 7-8 kez tuvalete kalkıyorum.hata bi gece sucuklu yumurta yapmıştm sucuğun kokusundan eşim uyanmış ciğer görmüş kedi gibi oturdu benle yediben geceleri çok acıkıyorum,uyanıp yiyorum sonra yatıyorum,bu sefer tuvaletim geliyor,sonra yine acıkıyorum,uyuyamıyorumbenim gibi olan varmı??? ilk hamileliğimde böyle değildim,daha doğrusu son 2 ay böyleydim ama o zaman çocuk 7 aylıktı ve acıkmam çok normaldi.bu sanki ilkinin kaldığı yerden devam ediyor :)))
ayy anem ya kıyamam çok şekerler çocuk gülerek doğmuş sankiannişler şu resme bakarmısınızz bayıldımm doğar doğmaz nasılda poz vermiş annesiylee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?