S
Canim hani gecen bi arkadasa demistin ya bunun muhabbetini yapmayi sevmiyom aynen bende ayni duygulari paylasiyorum senle soylerkende cekiniyom bende deneedim faydasi oldu ama cok az olmayinca olmuyor amma velakin bu sut olayi konusunu o kadar arastirdimki ihtisas yaptim keske dogumdan once ogrenseydim.
hastane tipi pompa kiraladim emzirme danismanligi aldim vs.
Pompa basligi meme ucuna uygun degil yada kucuk oldugundan akiyo olabilir.
Gogusler bosaldikca sut yapimi cogalirmis dogumdan sonraki 40 gun cok onemliymis.Bebegin sana kusmuyor normal sartlarda senin 3 saatde 1 defa gogsunu bosaltman lazim bosaltmadigin vakit sutun azalir calistigin icin duzenli goguslerin bosalmiyor ve dogaal olarak sutun azaliyor zaten gun icinde bebek biberondan mama aliyo orda bi akiskanlik var senin sut azalinca ayni tazikle sut gelmiyo, e buda pasanin isine gelmiyo biberondan yorulmadan iciyo.
Sut uzuntuden,diyetden,hormonlardan(troit vs.) yada gogsun bosalmamasindan dolayi geri gider.
Calismasan duzenli sagarsan en azindan sagarak biberonla ver dicem ama cok zorlu ve yorucu bi surec elinden geldigince sag ama kendini yipratma bak ben 20 gun emzirebildim sen 5 aya kadar emzirdin ne guzel.Sen ona gunde 1 biberon versen bile onun bagisikligini korursun sikma canini
Herkesciklere gunaydinnnn. ay sanirim ilk kez ilk once ben dedim :)
Kizlar ya ben halen mevlut okutmadim benim kiz oldu 5 aylik birde zatrn masallahi var goren 6 yada 7 aylik mi diyo 74 tam oluyo bazisi kucuk bile geliyo mevlut kiyafeti bulunur mu cok mu gec kaldim ya eminonunde falan bulabilir miyim?
seyzen
yaz kızım 30 dk
az ağlamalısından güzel uyumalısından
zeynomm kayıpları kulağından çekip iyi getiriyorsun agam
gerdönüşüm oğluşunun kulağını çekeyim mi
umarım tekrar eski aşkına döner:26:
Canim bebise sicak bir dus aldir sonra dizine yatir gogsunun ortasindan yukari dogru pat pat diye vuruslar yap.Birde elma kabugu ve ihlamur koy cay yap ihlamutun tomurcugu olsun mutlaka onu icir.Birde banyoyu biraz saunaya cevirirebilirsen buhar icinde kalirsa iyi olur ayaginin altinada vikis sur burnuda tikaliysa 1 tane serum fizyolojigi iki burun deligine paylastir korkma sik sik bunu yapabilirsin.Cok gecmis olsun kuzucuga
Ervayı Uyandırma Projesi sekteye uğradı
kv pek bi suratı asık bugün
öle kızımı bana ver sadece ben ilgilenecem modunda da değildim
sadece yatmadım diğer günlere oranla biraz daha ilgilendim
ama ilgilenme dikkat çekecek şekilde değildi
üstelik ben kadına veriyordum çocuğu sevmesi için bakması için
bir kere mama yapıp istedim mamayı ben yedireyim diye (normal bişekilde)
ondan sonraki mama yapışlarımda resmen bana çocuğu atarcasına verdi ya
bide çocuk beşikte ağlıyor ben içeride mama yapıyorum sesi geliyor kv tamam erva anne geliyor diye
bende kucağına lamış diye düşündüm bi geldim içeri oturmuş kanepede hiç çocuğa bile bakmadan öylece teselli veriyor
normalde yapmaz
ay anlamadım yasordum bişimi oldu maoralin bozuk yoo dedi
suratı bi görseniz içimi daraltıyor
evet ilk foto benziyor
farkedince hemen çekip yükledim
kıs ne hoşgelmesi çocukla daha fazla ilgileneceem dedim
kv bi hallere girdi hissetti zannımca bu kezde hiç bakmıyo çocuğa
geçmiş diğer odaya saatlerce kitap okudu
ay Erva adına ben tişkür edeyim teyzesi
kızı genelde kv benzetiyorlar hatta benide kv benzetiyorlar
oysaki kv baya baya esmerdir
tişkürler teyzesi..
kuzum ne oldu test yaptınmı giremediğim için bilmiyorum
kafasına o bereyi takınca çok benzedi ama
teyzesi çok teşekkürler
kız bozuk moralimi düzeltir gibi oluyorsun
sonra yine karşımda oturan kv nin varlığını hissediyorum
kopmuşsun bugün
geridöüşüm kuzuum
sütün gitmiycek sürekli bunu düşün sakın olumsuz cümle kurma gerçekten gitmiycek çünkü.
ben 20 gün emziremedim. tutmuyordu oğlum memeyi biberon istiyordu. ben de memeyi biberona dönüştürdüm4aydır silikon göğüs ucuyla emiyor sıpa. kilosuda iyi bi sorun yok yanii gazınıda patır patır çıkartıyor. yarın git al hemen standart boyundan. aventinkini al 20 tl bişey ne kaybedersin bakarsın kolayca tutar ve uğraştırmadan emer.
agah ıda seni de öpüyoruum.
herşey yoluna girecek sabret canım.
Canım çok çok geçmiş olsun kolayca atlatır inşallah bol bol emzirmeye çalış ya da su veriyorsan birazcık arttır
geridönüşüm ben de çok yıprandım emme sorunundan dolayı silikon meme ucunu seyzen de önermiş zaten bi kullan dene derim.
Bi de oğlum balık yediğim günler emmek istemiyordu bi de badem bu aralar özellikle fazla yediğin birşeyler var mı peynir bile olabilir bi dene belki kokusunu alıyordur oluyormuş öyle bebeklerde.
biz de bugünlerde tekrar emmeme diyetine girdik gibi dediğin gibi saatlerce emmiyor ve emmek istemiyor sabır nolcK bakalım halimiz biberon da almıyor seninki yine onu kabul ediyormuş inşallah düzelir
Ya gece biraz iyiydi ama yine kotu ayagimda salliyorum.az once yedigi butun mamayi hemde butun mamayi kustu bisey yemek istemiyo suan oksuruk krizi tutuyo
canimyaa bugun benim kizimda emmemek icin cok inat etti aksama kadar hci emmedibütün gün gögüslerim süt dolu vaziyette gezdim benimde cok canim SIKILIYORDU o yüzden bugun aksama dogru ac ac uyudu yarimsaat sonra uyandi tabi ac oldugu icin ve uykulu vaziyette oldugu icin emdi sanirim hasta olcak kizim o yuzden tadi yok keyifsiz ondan emmek istemiyor agahta öyle olabilirmi :)) Insallah emer canim tekrar :))
Canim ya cok cok gecmis olsunn insallah cok cabuk atlatir canim ya daha cokkkk kücük tatlim benimyarabbim acil sifalar versin insallah :)))
akşam eşim dışarı çıktı demiştim ya bakın ne oldu anlatayım
eşim çıktı oğlumu uyuturken (o sırada telefonumda kayıtlı olmayan bir numara beni arıyor tabi ben açamıyorum. ben de eşim beni aradı tanıdık birileriyle karşılaştılar eve döndü zannettim)
bi ara bi sesler geldi kapı açıldı içeri 2-3 kişi girdi. tabi ben oğlanı bırakıp içeri bakmaya gidemiyorum. sonra sesler kesildi
eşime de seslenemiyorum
beni bi merak ayrıyrtten korku saldı:18:
eşim gelse bana bi görünür. şu şu geldi felan der
yok gelen giden yok..deli olacağım saçma bir korku saldı içimi gaipten sesler duyuyormuş gibi
sonra sanki bunlar çıkar gibi oldular. ama işte kuşku var neden kimse yanıma gelmedi diye
eee odadan bırak dışarı çıkmayı yerimden kıpırdayamıyorum
eşime mesaj attım
sen eve gelip gittin mi diye
o da yooo demesin mi. ne oldu diye aradı. sanki eve birileri girdi çıktı dedim. çık kapıyı sesli bir şekilde aç kapa dedi. ben de çocuk var nasıl yapyım diyorum(allahım ne komedi)
hemen geliyorum dedi. gittiği yer yakındı. geldi odaları gezdi. bişey yok
galiba evde yanlız olmanın odanın loş olup beni korkutmasıyla yukarıdan gelen sesler bileşti bana oyun oynadılar. offf ya paranoyak gibiydim
Ela235 yaaa biz başa döndük gerçi ayakta sallanıyodu düzenden önce şimdi kucağımda uyuyor.ben yapamadım tatlım yaa 10 ii gitti aşılardan sonra naLandırdım heralde huysuzlaşınca.çok kötü oldu ama kabul ettim malesef demekki oğlumunferber paklar ama onuda yapamıcam.😔😔5 aylık oldu bile diye düşünüyorum heraldr kendi düzene sokar kendini diyerek avutayım kendimii.
canım çok saol ya. geçmişteki yazdıkların için ayrıca cevap yazcam. ajandama not almıştım onları
evde bi silikon ucum var. wee nin. pek iyi değil. göğüs yaralarım varken dr kullan demmişti. bi onla emzireyim. alırsa avent alayım. gerçi bizimki daha kucağıma aldığım anda atıyor kendini geri. değişik emzirme pozisyonlarından belim kopuyu şuan.
geçicek mi diosun. hiç inanmıyorum ya. daha bunu diş çıkarması var ergenliği varayy erkek çocukları bide yaramaz oluyor ya. yıkar ortalığı artık. kız olaydı evde evcilik oynardık ne güzel.
peki seninki bi süre sonra tekrar emdi mi. yoksa hala göğüs ucuyla mı emiyor. bu ara gecede çok uyanıyor ve çığlık ata ata uyanıyor. gündüzde sürekli bi çığlık halinde. işteykende sağolsun öğrenciler gürültü yapıyor. kafam kazan şu an. başım ağrıyor ve geçmiyor. bide gözümün altı çok ağrıyor. uyuyunca geçicek sanıyorum ama gecede beyimiz çığlık attığı için geçmiyor.
Aa sitedenmidir teldenmidir her msj yazmamdan sonra uyelik girisi yapiyorum alintida yapamiyorum.
Lover hayatim cok gecmis olsun benim kardesimde 7 aylikken cikarmisti bisey olmadi allahtan korkma atesine fln dikkat et.
Geridonusum tatlim sut olayini unut artik takma kafana ne yapalim nasipleri okadarmis ben ancak 1 kere emziriyorum nerdeyse ege hasta ememiyo dolu olan gogsum resmen geri gidiyo birazda genetik bence benim annem 4 cocugundan en cok beni emzirebilmis oda 4 ay
rezene kiiiz geldilermi sana :))
Canım güzel yazmışsın ama naçizane düzeltmek istedim vikisin 2 yaşın altı çocuklarda kullanımı önerilmiyo;
bronşlarda iltihaba yol açarak, mukus yapımını artırarak ve mukusun küçük bronşlardan temizlenmesini azaltarak çok ciddi solunum yetersizliğine yol açabileceği ve bu yüzden küçük çocuklarda kullanılmaması öğütleniyor.
günaydın herkeze,
Sanırım kızımın sat başı uyanması değilde,eşimin yanımda horlayarak uyuması sinirlerimi bozuyo:))
Ya alinti yapamiyorum ben neyse herkese tesekkur ederim
ysmc cnm maalesef hicbir sprey fayda etmedi bize vicks yasak onun yerine organic lavanta ve okaliptus ozlu bir kremimiz var onu suruyorum ama oda surdugum yerde kabarciklar cikardi ben bu cocugun vucuduna hicbisey suremiyorum hemen dokunuyotam anasi kilikli oldu bu cocuk ya hem sumuklu hemde ileti derece alerji vakasi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?