2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Benim bebeğim de emmeyi reddediyor bazen. Ama ben farkettim ki artık 5 dakikada doyuyor. Milkplus ve stilltea tavsiye ederim.
Bu arada pompa bebek kadar süt çıkaramaz. Ben de sağdığımda az süt çıkıyor ama bebeğimin kilo alımı normal, ek gıdada çok vermiyorum. Demekki süt yetiyor. Sadece fazlası çıkmıyor artık eskisi gibi.
Gece emzirebildiğin kadar emzir. Sütün geri gelir sakın vazgeçme. Diş çıkartıyor olabilir, adetin başladıysa o dönemlere girince kokun değişiyor olabilir vs...
Tek yapman gereken biberon yada emziği çok vermemen. Bol su,yeşillik ve malt içecekleri mutlaka dene.

canım benim de kızım biraz huysuzdu bu ara, bende hasta oldum midem çok kötüydü o günden beri sütüm cok gitt günde 650 filan ancak çıkıyor ( ek gıda da problem var kahvaltı ve çorbayı güzel yemiyor eee haliyle süt yetmiyor,uyku problemi devam , dr.a 8 aylık gideceğiz.

canım 2 saatte bir emzirmek zaten sık sık emzirmektir her emzirmede gögüslerini tam boşalt doysun iyice benim haptıgım hataya düşme yoksa benim gibi sütün kesilir benim oglan saat başı bazen yarım saatte bir az az emiyodu onun için beyne mesaj gidiyomuş az süt gerekli diye iyice emzir her emzirmede evet 2 saat ideal 7 haftalık bebek için artarsa sagabiliyosan sag

benim kızım sanırım solak vediğim her şeye sol elini uzatıyor

canım kızın ne kadarlık? iyice sag taraftan vermeyi dene hala sol elini kullanırsa doktora söyle mutlaka eger yaşında degilse saglaklık solaklık belli olmaz belirli elini uzatmaması lazımmış bi kaç sıkıntımız için doktora gittigimizde o söylemişti.

maşşallahhhh 650 çıkıyo kız daha ne olsun zaten alması gereken o bu aylarda şükret benim gibi 2 çay kaşıgı çıksa napıcaktın

enteresan niye ki? benim iki yeğenim de solak ve bu kadarlıkken belli olmuştu. kızım 7 aylık. sağ elini de kullanıyor ama sol eli doluysa :)
Burcu gecmis olsun cnm simdi nasil iyi mi kucucuk cocukta da kum oluyo muki
sağol cnm ya oluyormuş demekki bende hamilelikte kum döktüm ama hiç hissetmemiştim bazılarında ise böyle sancılı oluyormuş

Olabilir cnm dikkat et gecengun tv de izledim bazen dogustan tembellik olabiliyormus sen normal dogum mu yaptin sezeryan mi

sezaryen cnm canım 36 haftalık ..
cumartesi kontrolmüz var 7. ay artık orda sorarım temmbellik mi alışkanlık mı her ne ise :))

canım 'emzirmeden önce' gaz ilacını ver ben sab simplex kullanıyorum hala arada gazı oluyor
ve bence 7 haftalık bir bebek için bazen 2 saat geç olabilir ben her istediğinde ve hatta istemediğinde emzirdim zaten sonra düzene kendisi sokuyor sütün kıvamı miktarı değişiyor mesela şimdi 3 saat bazen daha uzun emmeden dayanabiliyor seninki daha 2 ay bile olmamış

Benimki memede uyumuyordu sadece gece surekli uyanip emmek istiyordu. Emzik almamasi kotu. Avutmayi dene bakalim insallah ise yarar

BURCU gecmis olsun. Ilk defa duydum bebekte kum dokme. Benim oglum da iki gundur surekli agliyor uyku falan yok. Kum mu dokuyor kurt mu dokuyor bilemiyorum ama ben saclarimi dokmeye basladim stresten

teşekkürler cnm;
bizimki gece durduk yere ağlıyordu anlamsız huzursuzluğu vardı doktora gittiğimizde hiç kilo almamıştı nerdeyse 2 aydır...
doktor idrar yolu enfeksiyonundan şüphelenip idrar tahlili yaptırdı orda kum çıktı. benim uykusuzluktan artık sütüm kesilme noktasına gelmişti. bence devam ederse sende tahlil yaptır çünkü şimdi uykularımız biraz normale döndü

Akşam 9 da uyudu 12 ye kadar yarımsaatte bir uyandı meme vermeyip kucağımda pışpışladım sonra 2 saat uyudu sonra emzirdim ama ilk defa 2 saat uyuması büyük gelişme sonra saat başı tekrar kalktı ama alışıcak sanırım dr umuz 9.ayda gece beslenmesini kilosuna kesebiliriz dedi.siz ne zaman gece beslenmesini bırakıcaksınız.hiç bilemiyorum uykusuzluğa rağmen her istediğinde vermelimi ki sadece alışkanlıktan istediğinden emin olduğumdan bilemiyorum napmalıyım

tşkler cevabın için milkplus bugun elime ulaştı yarın içmeye başlıcam malt içecekleri zaten elimden düşmüyor. bide ben aventin biberonunu kullanmaya başladıktan sonra bıraktı bu cocuk 2 dakkada bitiryo 180cc yi bende medela calma biberon aldım 50 ccyi bile 5 dakikada içti yoruldu yattı anne gögsü gibi çekmedikçe gelmiyo hoşuma gitti bu umarım işe yarar. evdeki pompamla sagamıyorum çıkmıyo artık hastane tipi pompa kiraladım o da yarın elime ulaşacak bakalım denicem evet bebek gibi çekmez ama oglum bakıyo süt yok geceleri hemen bırakyo

kızlar ya kızım 6,5 aylık oldu ek gıdayaa hala geçemedik kızım şiddetle reddediyor ağzını sım sıkı kapatıp kafayı iki tarafa savuruyor tatları değiştirip deniyorum onuda istemiyor zorlarsam ağlıyor çok zorlarsam sonrası için sıkıntı olur diye ısrarcı olmamaya çalışıyorum sizdede böyle olan var mı nasıl önüne geçebilirim bilmiyorum bi ara iyi iyi başlamıştık ama son 10-15 gündür hiçç yemiyor uff ya fikri olan varmııı???

bnmde 4 defa sağdığımdan sanırım daha az çıkıyo.zaten sonuna kadar sağmıyorm artık çok sıkıldm.bnm oğlanda süt israf ediyo hala gaz bu ayda a.bilmiyorm üşütüyomuyum.halbuki ev sıcak çokda dikkat ediyorm.gece üstünü çok açıyo.tulum almak istiyorm ama hep naylonlu snırım burdkiler.netten alsam hangi marka iyi arkadaşlr.geçmiş olsn sana.bnmde bileğim ağrıyo üstüne yatmışım ödem oluşmş.

Hmm anladim genelde normal dogumlarda oluyormuş insallah onemli birsey degildir belkide dedigin gibi solaktir

Acemi peri bizimkide kurt döküyor galiba cok güldüm bu arada

Herkes ek gıda yöntemini yazmış bende yazayım dedim
Bu arada ben 7 yıldır kızımı da aynı doktorda büyüttüm (acıbadem hastanesi ilkay değerli)
ilk altı ay sadece anne sütü verdim
Oğlum 7 haziran doğumlu dünkü kontrolunde 70 cm 9600 çıktı.
sabah 8 de anne sütü
10 da bir tatlı kaşığı pekmez 1 tatlı kaşıgı labne 1 yumurta sarısı az su ile karıştırıp kahvaltısı
13 de patates,havuç,kabak(veya başka sebze) zeytinyağı,bir çorbakaşığı kıyma,bulgur kaynatıp blendırdan geçirilmiş çorba 1veya 2 kepçe.
16 da anne sütü
18 de yoğurt makinesinde yaptığımız yoğurdun içine elma,armut veya muz karıştılıp veriyoruz
19.30 dan sabaha kadar da yaklaşık 2 saatte bir anne sütü.
Akşam 9.30 da yatıp sabah 7.30 a kadar emmek için uyanıyor sonra uyanmadan tekrar yatıyor

İşte bizim rutinimiz böyle.6 ile 7 ay arasını azar azar üsttekileri artırarak başladık.Dün itibariyle menümüz bu şeklini aldı.

Ben de ayni durumdayim kizim 17 haziran dogumlu sabah kahvalti olarak bugun ancak bir cay kasigi peynir bir cay kasigi yumurta sarisi yarim cay kasigi pekmez yedi sonra kustu daha bugun cay kasigina ulastik zorla agzini acmiyo karistirip yemedi simdi ayri ayri veriyorum az az corbalari hic yemiyor iki cay kasigi yese ucuncuye mumkun degil agzini kilitliyor gunde bir dilim kadar elma veya armut puresi yiyor birgun yogurt yerse ertesi gun onu da yemiyor henuzz sebze corbasina da alisamadi anne sutu aliyor butun gun aksam aptamil mama veriyorum muhallebi denedim onu da yemiyor halen biberon mamasina devam ediyoruz ay sonu ise baslicam nolcak bilmiyorum zamanla duzelir diye umit ediyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…