2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
tuvalet eğitimini erkendönemde aklıma getiren şey de oğlumun ben tuvaletteyken kapının önünde ıkınarak kakasını yapması oldu sık sık.bi arkadaş daha yazmıştı,nefisebrk sanırım.biz oğlumla yapışık ikiz gibi olduk.bi an önce buna son vermeliyim biliyorum ama tuvalete girerken kapıyı kapatmama izin vermiyo,içeri giriyo,şirinlikler yapıyo kendince bana,naptığımın farkında bazen ıkınıyo kendince bişeyler yapıyo.allahım geleceğin sapığını mı yetiştiriyorum !!??

Hanımlar nerdesin yahu kaç gündür boş kalmış burasi

Ben buradayım :) Kızım 15 aylık ve hala püre yiyor.Biberon mamasını çok seviyor. Maalesef sebze püresini çok zor yiyor. Ama kavanoz sebze mamalarına bayılıyor. Geçen mücver yapıp mama sandalyesine oturttum önüne döktüm parça parça aldı az biraz yedi, çok sevindim. Ama yeme olayını hala düzene oturtamadık. Okuduğuma göre sıvı beslenmeyi azaltmak lazımmış ki normal yemeye başlasın. Bunu yapamadık hala... Bir de eskiden pışpışla uyurdu, eski bakıcı gittiğinden beri sallanmadan uyumuyor. Bir de gün içinde iki defa 2 şer saat uyuyor, gece sık sık uyanıyor. İş durumum hala karışık, çalışmaya devam...Bu arada stresten geçen tansiyonum ve şekerim yükseldi. Sık sık şekerim düşüyor, geçen tahlillerimi yaptırdım ama hala dr umla konuşamadım. O kadar zayıfladım ki artık şeker ilacımı nadir kullanıyorum çünkü çok iştahsızlık yapıyor. Şükrediyorum kızımın sağlığı yerinde, ötesi mühim değil...

Artık kimse yazmıyor galiba biz de püre yiyoruz hala 4 azı dış birden geliyor bu aralar çok mızmız 3 ünün ucu patlamış emziği de ağzından bırakmıyor artık iyice bağımlı oldu emzik bırakırtırmak için uygun zaman ne zaman acaba bi de nasıl başarcam bu işi

evet canım ya kimsecik yok burda artık bebis ler fırsat vermiyor sanırım annelerine benim oğlum çoğu şeyi yiyor ama gezerek peşinden koşturarak yiyor emzik konusunda bi fikrim yok canım benimki zaten hiç emzik kullanmadi ama kardeşi olunca eminim kiskancligindan emzik isteyecektir bu arada senin hamilelik nasıl gidiyor

Hamile miyim ? unuttum bile; )) koşturmaktan hiç hissetmiyorum oğlanı kucağıma almamaya çalışıyorum bi de bugün sabah ilk istiğfarımı yaşadım onun dışında hayatımda bir degisiklik yok yazma konusuna gelince artık anneliğe alıştık galiba eskiden ne olsa tedirgin olur buraya yazardım herkesin bebeğini dikkatle takip ederdim şimdi sadece canım sıkıldıkça giriyorum artık düzene oturmaya başladık galiba ayyy ne çok yazdım dertleşesim varmış...

Ins rahat bir hamilelik geçirirsin canım son zamanlar insan sıkılıyor bir an önce sağ salim kucağına almak istiyor bu arada senin ufaklık emiyomuydu tam düzeni oturttuk derken tekrar baştan başlayacağız ama bu sefer tecrübe konuşacak inş tabi sudan çıkmış balığa dönmeyelim de bide

Bakalım göreceğiz artık benim ki sadece gece yatarken emiyodu ama hamile kalınca tiksindi emmek istemedi çok emmiyordu artık ama yine de üzüldüm yaa zorlanacağız ama sonra rahat ederiz inşallah

Bakalım göreceğiz artık benim ki sadece gece yatarken emiyodu ama hamile kalınca tiksindi emmek istemedi çok emmiyordu artık ama yine de üzüldüm yaa zorlanacağız ama sonra rahat ederiz inşallah
Benimkinde öyle tiksinme falan olmadı emiyordu ama ben artık biraktirdim ilk zaman insan vicdan azabı çekiyor ama alıştık şimdi kardeşi doğduğunda napcaz bakalım

Benimkinde öyle tiksinme falan olmadı emiyordu ama ben artık biraktirdim ilk zaman insan vicdan azabı çekiyor ama alıştık şimdi kardeşi doğduğunda napcaz bakalım

Kardeş kelimesi bile komik geliyo daha bunlara yeni alışmışken :))

Kardeş kelimesi bile komik geliyo daha bunlara yeni alışmışken :))
Valla canım ben kendimi alistirmaya çalışıyorum önce biz alısalim ki ufakliklarda kardeşlerini benimseyebilsinler bazen konuşuyorum oğlum abi mi olacakmış kardeşi gelcekmis falan diye tabi anlamiyor ama ben kendi kendimi alistiriyorum hele gobisin falan çıksın insan o zaman daha çok inanıyor tekrardan anne olacağına oncelerden yalan gibi geliyor insana

Aynen öyle farkında değilim hamileliğin geçen eşim canın bir şey çekiyorsa alayım dedi yooo niye ki dedim ilerde anlarım inşallah yoksa yazık bebişime

kızlar merhaba,mobil uygulaması olmadıgı için giremiyorum artık kkya.bilen varsa bana da soylesin.15 gündür kimse de girmemiş.sanırım bu yüzden.
hamile arkadaşlara kolaylıklar diliyorum.
biz iyiyiz çok şükür.oglum hele şükür aylardır beklenen azılarının uçlarını gösterdi.o da rahatladı biz de.kızımda hala 7 diş var.pek gelen giden diş de yok.
oglum maşallah 14.7 kg 87 cm,kızım ise maşallah 10.5 kg ve 81 cm.araları çok açıldı.kızım iştahsız çok.ve yemek seçiyor.bugün tam 16.5 aylık oldular.
uykuları bazen iyi bazen kötü.sabaha kadar deliksiz uykumuz yok henüz.inşallah o da olacak bir gün.
yalnızım bu aralar,evimdeyim.allahıma bin şükür bakımları gittikçe kolaylaşıyor.ama bazen beni çok bunaltıyorlar.mutfakta iş yapamıyorum,önüme geçiyorlar benimle ilgilen diye.kucak kavgası var beni al beni al diye.yetememek gerçekten kötü.

sizler nasılsınız?

Merhaba canim gerçekten bende hala mobil uygulamasını bulamadım o yüzden girmiyorum ne zamandır. Bizim de 3 azı disimiz patladı ve rahatladık. Bakımı da dediğin gibi bayağı kolaylaştı. Yatma ve uyanma saati belli gece de 1 ya da 2 kez uyanıyor. Az biraz kelime haznesi var kendince konuşuyor bitti gitti abi anne baba vs. Bizim kiz hala mama içiyordu artık normal süte geçtik ve anne sütünü bırakmak üzereyiz. Sadece oğluma ders calistirirken tepeme çıkıyor bizde ona kalem defter verip işi hallediyoruz.

4 gün sonra 16 aylık olacak benim oğlum da.11 dişi var şu anda.3 köpek dişi çıkmak üzere,bayadır zorluyo canımcımı.acaip bi şey oldu oğluş,tam bi kuduruk!zaptedemiyorum.bana çok bağımlı,hiç bi iş yapmama fırsat vermiyo,hep onunla ilgileneyim istiyo.elimi tutuyo,istediği yere götürüyo,yaptırıyo.iyi kötü bişeyler söylüyo.son günlerde biraz ek gıda konusunda rahatladım,yediği miktar arttı.kilosu 16,boyunu ay olmuştur ölçmedim. 85 i geçtiğini düşünüyorum.hala beni emiyo.bu aralar sinirlendiğinde,ben ona istemediği bişey yaüpmaya kalktığımda ,mesela burnunutemizlemek gibi,beni ısırıyo.öyle böyle değil resmen koparırcasına,her yerim morluk içinde.sinirden ağlıyorum her sferinde.ne desem,ne yapsam vazgeçmiyo.ben ağladığımda veya kızdığımda,anlatmaya çalıştığımda üzülüyo,gelip sarılıp öpüyo.özür dile anneden dediğimde öpüp okşüuyo,yaptığının kötü bişey olduğunu bile bile yine yapıyo aynı şeyi domuzcuk.bi akıl fikir verin bana ne yapacağımı şaşırdım bu konuda??!!evde tek olduğumuzdan başkalarına da aynı şeyi yapıp yapmayacağından emin değilim.babası sadece oyun oynar oğlumla,o yüzden ısırığa maruz kalma ihitmali yok.

merhaba arkadaşlar bayağı kopmuşuz 9ay geçirdiğimiz topikten kotu Bi durum keşke eski topluluğumuz olsa özledim gibi. Neyse gelelim bizim sıpaya bizim ki 16 aylık oldu 17 dişimiz bar var 88cm boyumuz 14 küsür kg dayız. Yememiz sıkıntısız artık çorbayı azalttık yemek yiyoruZ ama sabah kahvaltısı hala bulamaç şeklinde çok hareketli Bi çocuk baba delisi geceleri ise anneci. Epeyce konuşuyor ağrıyan yerini gösteriyor gribiz bu aralar hafifte öksürük var ama kotu sayılmaz uykularımız başından beri iyi seneye Bi bebiş daha düşünebilirim sanırım Allah hepimize güç kuvvet yavrularımıza da sağlık versin

merhaba arkadaşlar, dediğiniz gibi koptuk bir hayli.
bizden haber vereyim. okuduğum kadarıyla maşallah hepinizin bebekler iyi gelişmiş. bana oğlum büyüdü gibi geliyordu ancak burada okuyunca şaşırdım. 11,5 kg boyunu bilmiyorum ama anca 80 cmdir.
memeye devam. uzun uzun gönlünce emiyor. gece uykusu fena değil. 12 de yatıp 8 gibi kalkıyor. 2 kez uyanıyor. gündüz de 2 kez uyku devam. toplamda11 saat uyuyor. yemek güzel ama peynir yumurta asla yemiyor. sebze konusunda daha rahatız. et köfte de güzel yiyor.
anne baba, canı yanınca, acıdı, diyor :) kalabcalıkta alkışlanmaya bayılıyor :) koltuk sandalye sehpa tepelerinde geziyor. dolap içlerinde oturmayı seviyor. 3 lego üst üste koyuyor. gözlerini iyi kullanıyor. trip atar gibi kızınca gözlerini tepeye döndürüyor :) bu aralar asabi sanki, çığlık atıp ellerini yana açıyor ayaklarını tepiyor :) aklıma gelenler bunlar... 17 aylık olduk...

merhaba arkadaşlar foruma girmeyeli uzuun zaman olmuş..herkes iyidir umarım..bebeklerimiz büyüdü artık birer çocuk oldular...beni tanıyan tanımayan herkese selamlar...bebeişlerinizi kocaman öpüyorum 2013 haziranının tatlı anneleriiii..

Egitici Kitap ve oyuncak tavsiyeleriniz
?...

Merhaba tatli anneler bizde 27 haziran doğumluyuz. Bebeklik çağını bitiriyoruz artık. Bu ay Oğlum krese de başladı yarım gün. Henüz sadece anne baba dede diyor. Bu yuzden çeşitli kitapçıklardan almak istiyorum dil gelişimi için ve diğer ince motor becerilerinin gelişimini desteklemek için.
Siz neler aldınız?. Memnun kalıp Önerilerebilieceginiz Ürünler var mı?
Tavsiyelerinize cok ihtiyacım var.

ayyy kreşe mi başladı??aynı tarihte doğmuş oğluşlar.biz hala birlikteyiz ocakta işe başlayacağım.oyun grubu istiyorum ben de sosyalleşsin biraz diye ama yok malesef yaşadığım şehirde benim oğlum canı isterse sizinkinin söylediklerine ilaveten çok farklı kelimeler söyleyebiliyor ama tekrarı olmuyo.küçükken daha ilgiliydi kitap ve oyuncaklara karşı ama şu an tek istediği birlikte deli gibi koşup,bağırıp,ona komik&eğlenceli gelen saçma sapan hareketler yapmamız.o ne istiyosa onu yapıyorum açıkçası zorlamak istemiyorum.ben çok erken başladım kitap ve eğitici oyuncaklara belki sıkılmışta olabilir.biz de pearson yayıncılığın bebk dokun öğren serisinin kitapları var.uyku zamanı,oyun zamanı vs.bunları çok seviypdu.yine aynı seriden ilk kelimeler,renkler şekiller,hayvanlar en sevdikleri.tombik ayı uyuyunca diye bir hikaye kitabımız var o da favorisi.diğer tombik ayı kitaplarını da alacağım çok seviyo.oyuncak olarak fisher price'in eğ,tici masalcı tırtılı,eğitici eğlenceli treni,playskool yaramaz toplar,renkli bloklar aklıma gelenler bunlar.ama dediğim gibi artık sıkıldı zaman zaman aklına gelirse tekrar eline alıyo.çok eğlenmesini istiyorsanız bu ara bizimkinin favorisi oyun havuzu topları.bana işkence ediyor tüm gün esir alıyor havuz ve top görmek istemiyorum ama acaip oyalanıyor.yazın kullanılan şişme havuzuna yumuşak renkli top havuzuna konan toplardan aldık.müthiş eğleniyor.tavsiye edeim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…