2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

hamileyim canım üzülmüyorum ama bi garibim işte alışcam elbet Rabbim tüm annelere bol bol Sabır ve merhamet takviye etsin :)

benimkiler çoktandır tek uyku yapıyor gündüzleri.şayet istemiyorsa ikinci uyku için zorlama derim.gece hem daha rahat dalıyorlar hem de biraz daha erken yatıyorlar.ama benimkilerin gece kalkışlarını maalesef degiştirmedi gündüz tek uyku.

hamileyim canım üzülmüyorum ama bi garibim işte alışcam elbet Rabbim tüm annelere bol bol Sabır ve merhamet takviye etsin :)

hayırlı olsun canım saglıcakla al bebegini kucagına inşallah.dogum yaptıgında ilk çocugun iki yaşında olacak arayı da açmadın tek seferde büyüyüp giderler inşallah kolay olur senin için :)

MRB lar herkese canlarım inş kuzular iyidir biz 1 aylık tatilden sonra mahvolmuş durumdaydık yeni toparlanıyoruz oğlum ishal ve kusmadan hastanede yattı ne yese kusuyordu halada toparlandı sayılmaz ama iyiyiz yinede sizler iyisinizdir inş kntsz cnm sağlıkla kucağına al bebeğini sakın üzülme niye oldu deme sakınnn ben oğlum 8 aylıktı hamile kalınca büyük laf ettim nie oldu dedim 6 aylık olunca aldılar bebeğimi sağlık probleminden şükret rabbim kolaylığını verir ben şuan öbür seneye kadar yapmıycam mecbur sebeblerden ama çok istiyorum yine anne olmayı olucamda rabbim izin verirse

merhaba anneler
gvn cok gecmiş olsun.
nefsbrk canım nasılsın galiba biraz kolayladın bakımı. her erkek aynı galiba biz iki cocuk buyuttuk hala esim bazen cok acemice davranıyor ve ben deli oluyorum.
moonlatter canım neyse ki bir bakıcı bulmusunuz calısan bir anne için en önemli sorun bakıcı.. yakınlarda destek olabilecek bir yakının yok mu acil durumlar ıcın. işin cok yogun galiba sana da kolaylıklar diliyorum canım fırsat bulursan yaz arada
lala canım yeni bir bebek dusunuyorsun galiba bana kalırsa hiç acele etme inan kolay olmuyor bir de bu aralar annenin hormonları ile alakalı bir durummus doktorum soylemıstı sonradan geciyor merak etme :) yani benim biri buyuk olmasına ragmen bazen kendimi ortadan ikiye bolesim geliyor. cok fazla da acma arayı ama bence 1 yıl daha bekleyebilirsin. en azından memeden kesme tuvalet ve uyku egitimi gibi davranısları kazanmıs olsun.
bize gelince inanın pc acacak vakit bulamıyorum. bugun oglum okula basladı bir heyecan bir telas sormayın. kızım genelde koltukların ustunde zıplıyor ve genelde dusuyor balkon kapılarını falan cok kurcalıyor cok dikkat etmemiz lazım artık. bugunlerde azı diş cıkarıyor ve bazen sureklı kaka yapıyor meger dişindenmiş. iştahı fena degil ama hala kilo almıyor. 9.200 kg cunkü asırı dercede hareketli bir kız.
bizde boyle fırsat bulursam yazarım yıne bu arada hamile arkadaslara da kolaylıklar diliyorum ne olursa olsun bebişlere kapılıp hamileliğin tadını cıkarmayı ihmal etmeyin :))

Canım

hayırlı olsun canım saglıcakla al bebegini kucagına inşallah.dogum yaptıgında ilk çocugun iki yaşında olacak arayı da açmadın tek seferde büyüyüp giderler inşallah kolay olur senin için :)

İnşallah canım iyi yanları bunlar tabi sağlıklı olsunlar yeter ki boş yere paniklemişim anası belli babası belli çok şükür Allah herkese nasip etsin evlat bambaşka bişey :))

canım merhaba.gündüz artık problem yok,bizde de devamlı koltuklara tırmanmaca var tedirgin ediyor o kadar.hala uyku sorunumuz dışında iyiyiz çok şükür.
hayırlı olsun allah muvaffak etsin çok başarılı bir ogrenci olur inşallah oglun :) aah ah ben de gorecek miyim o günleri,ikisi birden kolkola gidecek mi okula :) gerçi ikizleri devamlı kavga ettikleri için ayrı sınıflara,kimi zaman ayrı okullara veriyorlarmış ama olsun,evde yalnızlıgın tadını çıkartabilecek miyim ben de
bizde de bitmeyen bir diş sorunu var iştahlar azaldı.ama sanki hiç diş gelmiyormuş gibi geliyor bana.bakıyorum,beyazlık var diş derisinin altında,ama haftalardır gelemedi.kaç dişi var nilin? benim oglumda 8 kızımda 6 diş var ve bana çok az geliyor.

cok geçmiş olsun güvencim allah beterinden saklasın.

kızlar ben benimkilere zeytini sevdiremedim yaa.
siz nasıl yediriyorsunuz zeytini? doktor once ezmesini ver demişti ama onu da yemiyorlar.
bu aralar cocuklarıma iyi şeyler yediremiyormuşum gibi geliyor çok eksik hissediyorum kendimi.sebze bulmaıyorum bu mevsimde,kabak çok yedirdim.patlıcan zaten verilmiyor bizimkiler kadar çocuklara henüz.domates çorbası çok içtiler artık bıktılar.yogurt çorbasından tarhanadan bıktılar.bir mercimek çorbasını çok severek içiyorlar o kadar.geçen gün barbunya yedirdim,oglum sevdi kızım yemedi.bezelyeyi de eh işte,bir yiyorlar bir yemiyorlar.taze fasulyeyi de ben yapınca yemiyorlar annem yapınca yiyorlar. sulu köfteyi sevdiler tavsiye ederim yapmayan arkadaşlara.acaba sevip sevmeme degil de dişten dolayı mı bütün bunlar? şaştım kaldım. sizler neler yediriyorsunuz?

ah canım benim oglan degil de kız o kadar cimcime ki,corabımı bulmuş getirip benim ayagıma giydiriyor :) dedesi iki bebegine ve tavşanına isimler takmış,ciciş nerde diyoruz getiriyor maviş nerde diyoruz getiriyor :) mavişi alıyor ayagında sallıyor e eee diyor bir de,agzına burnuna şaplata şaplata sevmekten o da bize tokat atar oldu :) mamalarının bisküvilerinin yerini biliyor gösteriyor vereyim diye.bir gördügünü bir daha asla unutmuyor.bizimle banyoya giriyor,afedersin ıkındıkca o da başlıyor ıkınmaya,kakasını yapıyor :) çocukla tuvalete girmek garip gelebilir ama iki tane olunca mecbur alıp giriyor insan :) annemin banyosu da oda gibi.rahat oluyor.tuvalet kagıdını veriyor bir de elimize :) çok fena çok. oglum biraz saf kaldı yanında :)

iyi ki varlar.ne kadar zor olsa da iyi ki varlar.

benimki ısıra ısıra kendi yiyo zeytini :) arada çok büyük parça giderse tükürüyo ama genel olarak bayıla bayıla yiyo.çekirdeğini çıkarayım diye bana vermesini alıştırdım ilk ısırıktan sonra.arada kendisi de çıkarıyo yutmuyo ver diyorum veriyo neyse ki.aynen ben de güzel besleyemiyormuşum,çok özenli yemekler yapamıyormuşum gibi geliyo.aylar önce drumuz sen ne yiyosan aynısından verebilirsin demişti.patlıcan veriyorum ben yanlış mı yaptım ki.seviyo yiyo.şehriye,yayla,tarhana,domates çorbalarını seviyo.mercimekten nefret ediyo benimki.sebze iyi günündeyse yiyo yoksa habire tükürüyo.pirinç,bulgur,makarna,yoğurt,patates kızartması,köfte,balık,tavuk ,havuç,bezelye,patates,kabak azar azar yiyo ama dediğim gibi iyi günündeyse.kalabalık bi masadaysak veya farklı bi ortamdaysak çok iştahlı oluyo.evde bizbizeyken zoraki yiyo.domates ve salatalık hastası bi de.hala emmeye devam ediyo biraz da bu yüzden canı isterse yemek yiyo danam.ama ocakta işe başlıycam fazla miktarda yemeye alıştırmam lazım bikaç ay içinde.diş çıkarma tüm düzenini bozuyo sevdiği şeyleri bile reddediyo,açlıktan ölmeyecek kadar meme emiyo günlerce kesin 1-2 kg zayıflıyo benim oğluş.

uzun zamandır foruma bakamıyodum belki konusu geçmiştir ama merak ediyorum tuvalet eğitimine başlayan oldu mu aranızda?
Biz daha baslamadik canım en uygun zaman 2 yaş diye okumuştum yaza doğru alistirmaya çalışırım diye düşünüyorum ama tabi bilemiyorum o zaman ki durum ne olur bir an önce ogrenmesini istiyorum çünkü hergün ortalama 7 8 kere bez değiştirmekten sıkıldım

slm bende tuvalet egitimini sorucaktım. aslında bende 2 yaş diye biliyorum en azından 18 aydan sonra. ama ogluma geçen gün hadi kakanı yap yola cıkıcaz dedim ıh ıh dedi yaptı çok şaşırdım. sonra bi kaç gün denedim ben soyleyince yapmaya çalışıyor geliyorsa yapıyor gelmiyosa yapamıyor ama anlıyo yapmaya calısıyo. acaba napsam şu an tam 15 ay 8 günlük

maşallah ne güzel benimkiler ezmesini bile yemiyor.tükürüyorlar.geçen gün omletlerine koydum kızım yedi ama oglum sevmedi.agızlarına atıyorlar bir müddet gevelerip azıcık çigneyip atıyorlar yere.salatalık yeniyor da domatesle pek araları yok.sevdşremedşm çok da ugraşmıyorum ileride yerler artık ne yapayım.kaşarı pek bir seviyoruz biz,üçer beşer atıyoruz agzımıza.

patlıcan bol miktarda nikotin barındırdıgı için onerilmiyor miniklere.ama ne zamana kadar onerilmiyor onu bilmiyorum.
benimkiler de tam tersi kalabalıkta asla yemezler.işime geliyor çünkü iki çocuga kalabalıkta yemek yedirmek tam bir işkence.

uzun zamandır foruma bakamıyodum belki konusu geçmiştir ama merak ediyorum tuvalet eğitimine başlayan oldu mu aranızda?

tuvalet egitimini ben de kızım için düşünmüyor degilim. kakanı yaptın mı deyince ıkınıyor benim kız da.ama oglumun umuru degil,salıyor devamlı.zaten erkek çocukları kızlara oranla daha zor ve geç bırakıyor diye biliyorum.
malum çocuklarımız haziran dogumlu.1.5 yaşları kışa degil de yaza denk gelseydi ben de kızıma bıraktıracaktım.çünkü kışın çiş yapılmış kaka yapılmış halı yatak ve bilumum eşyaları temizlemek ve kurutmak çok zor olurdu.yazın tüm halılarımı kaldırıp kızım için ben de deneyecegim.oglumu düşünmüyorum ama o zamana kadar ne olur bilemiyorum.belki o da ifade etmeye başlar.yine de ikisiyle aynı anda ugraşabilecegimi de sanmıyorum.

nikotin olayından dolayı seninde yazdığın gibi pek tüketilmemesinden yana yazılanlar.zaten benimki de yese yese haftada 1 1-2 yemek kaşığı ancak yiyordur.o da sorun olmaz sanırım.
biraz geç oldu ama ek gıdaya geçişte babyledweaning diye bi kavram öğrendim.bebeğin kendi kendini beslemesine izin verme basitçe.ne yiyeceğine de deneyerek kendi karar veriyor.sen besinleri onun eliyle tutabileceği ve rahatça ısırabileceği bir formda dilimleyerek önüne koyuyorsun ve bırakıyorsun kendi başına yesin diye.ben bunu eline 6 aydan beri çatal kaşık vererek yapmaya çalıştım ama eliyle beslemek daha pratik olurdu.bi de kaşıkla ben besledim çorba,püre vs yedirirken.çok küçük dilimlerle verdim yedirdim oğluma şimdi hala küçük ısırıklarla yiyor.instagram kullanıyorsan anilitta kullanıcı adıyla bir anne kızının öğünlerini video kaydı şeklinde paylaşıyor.o kız benim idolüm!!!izlemeni tavsiye ederim.yok böyle iştahlı bi yemek yeme tarzı!!,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…