canım benimkide birgün mızlamıyor ağlamıyor tamam diyorum artık düzeldi ertesi gün yine eskisinden beter oluyor benimkide akşam saat 19 ile 21 arası anlamıyorum hiç bişey yok sürekli mızlıyor huysuzluk yapıyor karnını doyuruyorum aç değil biliyorum oyun oynatmaya çalışıyorum herşeye sinirleniyor ağlıyor anlamıyorum noluyor bunlara hele dün akşam aynı saatlerde huysuzdu ama saat 22 den sonra ne ağlamak ne ağlamak sanki dövüyoruz normalde en geç 22.30a kadar uyutmaya çalışıyorum bazen sarktığı oluyor ama dün 12 de zor uyuttum durmadan ayağımdan kalkıyor ağlıyor bişeylere sinirleniyor altını değiştirmeme izin vermiyor sinirden deli oldum hadi geç yattın bari geç kalk gece az kalk nerde yine 5,6 kere kalktı sabahta 6 da ayakta gece uyusun diye ayağımda sallıyorum uyuyor yatıyorum geri kalkıyor az önce yine uyuttum inanır mısın sadece 5 dk uyudu ve kalktı artık sabır çekiyorum bütün gün zaten yüküm ağırlaşmaya başladı kucağa almak bile beni zorlarken inatla kucak istiyor gece ayağımda uyumak istiyor kahvaltı yaptırmaya calışıyorum ağzına her verdiğimi çıkarıyor ve zorla kendini kusturmaya calışıyor bazen ben mi çok büyütüyorum diyorum çünkü çok çabuk sinirleniyormuşum gibi hissediyorum hemen ağlıyorum çok çaresiz olduğumu düşünüyorum ama bir gülüverse sanki o omzumdaki bütün yükler kalkmış gibi güçleniyorum bazen piskolojimin bozulduğunu düşünüyorum sizde de oluyor mu böyle
Biliyorsun bizim bakıcı işten ayrıldı, 2 hafta oldu. 2 felaket hafta geçirdik.Eşim de ben de hem yorgun hem uykusuz.Hem çalış hem bebeğe bak çok zor durumlardı.Kızım sinirli, ağzına hiç bir şey koymuyor.Sürekli biberon, o da çok acıktığı için.Gecede kaç defa kalktığını sayamıyorum bile. Neye sinirleniyor, her şeye...Yemesi için ne deniyoruz, her şeyi...Yok arkadaşım huzur kalmadı. Aynen gecenin bilmem kaçında yatıyor, zaten doğru dürüst uyumuyor.Sabahın köründe ayakta! Doktora götürdük çocuk yemek yemiyor, bırak ağzını açmıyor, sinirli acaba bi rahatsızlığımı var diye, Dr her şey normal görünüyor dedi, iştah açıcı bir şurup verdi, hafif uyku da yapıyormuş.2 gündür onu veriyoruz az biraz yedi, daha rahat uyuyor.
Diyeceğim, evet oluyor sanırım böyle dönemler.Çabuk bitsin diye dua ediyorum.Allah yardımcın olsun seninde...
Canım okurken çok üzüldüm ama hak veriyorum sana ömer de yaman gibi bir çocuk ve 2 taneler Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermezmiş sen buzamana kadar öyle yada böyle başardım az bir zaman kaldı buna sonra ohh dahan2.derdin yok bu cidden çok önemli bikaç gündür bunu düşünüp duruyorum kardeşsi çok zor olur onun için diye ama beni okadar zorladıki tüylerim diken diken oluyor ne olmalımı olursa ne zaman olmalı bumsorularla kurcaladım kafamı bir kaç gün.ama zaman na bıraktım o açıdan senok şanslısın.bugün yamanı da alıp kuaföre gittim ne toka ne tarak bıraktı etrafta neyseki kuaförüm le yıllardır tanışıyoruz cidden buraya çok cocuk geliyor sen nasıl çocuk yapmışsın dedi.
Elimle bizde belli bir süre uzaktık beni yanlız bıraktığını düşünmüştüm ama zamanla düzeldi yakınlaştıkça herşey daha güzel oluyorümkü sizin öutluluğunuz çocuklara yansıyacak.
Bu sinirlilik hali bizdede var kaşlar bi çatık bu ara ne anlatırsa kızarak anlatıyor resmen konuşamadığı için sinirleniyor.
Şanslı olduğunu ikiside büyüdüğünde anlıyacaksın ozaman tekrar konuşuruz ence bı konuyu emzirme olayına gelince evet emzirmek başka bir duygu ama inan memeler ortada gezmelten 15 aydır gına geldi kolaylığı çok fazla ama tadımkaçtı artık heryerde çekiştiriyor canım sen bile bişeylerin eksikliğini hissedip 3.cüyü düşünüyorsan bende 2.yi yapmalıyım demekkibende hamileliğimi hiç güzel geçirmedim lohusalıl desen öyle içimde kalan şeyleri telefi etmek adına düşüncelerim oluyor.boyle iki hafta burada iki hafta annem bende derken olmuyor lalacım eşimle de yakınlaşamıyoruz.zaten kendisi annem gelince herşeyden elini etegini çekiyor.sinir krizi geçirdigim o gece bana çocugun bezi nerede kıyafetleri nerede diye soruyor.be adam sen bu evde yaşamıyor musun hepsinin yerini de biliyorsun defalarca altını açtın giydirip soyundrdun bu çocugu.sinirleniyorum böyle şeyler yapınca.adet dönemim de yaklaştı onun da etkisi var.dogum yaptıgımdan beri adet sıkıntılarım ikiye uçe katlandı.
canım şanslı mıyım bilmiyorum.bildigim tek şey,istedigin kadar pedagoji kitabı oku.bir insan sabırsız dayanıksız tahammülsüzse hepsi boş.çocuklarmız da zor çocuklar dedigin gibi.kardeş konusunda burcu ile fikir alışverişi yapmanız bence daha iyi olur,onun da oglu ve kızı arasında 6 yaş vardı sanırım,arayı açmak iyi mi kötü mü o sana daha iyi yardımcı olur.ama ben bazen aptal gibi süt veremedim içimde kaldı diye 3. düşünüyorum.maddi yonden de çöktük,iki çocuga bez mama kılık kıyafet yetişmiyor.kızıma ayakkabısı olmuyor,bayrama kadar almayalım,alınca bayramda yeni olsun dedik.zaten havalar sıcak bir parka gidiyoruz zaten,terlikleriyle idare edelim dedik.yani birine iki ayakkabı alamıyoruz.daha bunun kışın montu bilmem nesi var.eşim harıl harıl daha yüksek maaşlı bir iş arıyor.pek çok yerle de görüşme yaptı ama neticelenmedi hiçbiri.hakkmızda hayırlısı.
canım yazdıklarını okudukça yaşadıklarım geçti gözümün önünden yine çok iyi sabrediyorsun biz bi tanesiyle başa çıkamazken sen iyi idare ediyorsun.. bu arada bişey sorucam günde kaç kere kaka yapıyorlar çok mu yediriyorum acaba diyorum gece bezi taşıyor sürekli ıslak uyanıyor prima kullanıyoruz ama hugges in erkek olanları ön taraf daha iyi emiyormuş ya onu mu denesem siz hangi bezi kullanıyorsunuz memnun musunuz ?lalacım benimkiler de devamlı sokak istiyor ama ben devamlı çıkaramıyorum ikisi farklı yerlere gidiyor iki kişi bile <or yetişiyoruz.ikiz oldukları için bilinçli olmasa da sokaga çok alısmadılar.ama şimdi herşeye akılları eriyor maşallah,aksam 6 7 gibi çıkarırdık eşimle,o saatlerde ikisi de çıglık çıglıga.
ben de artık tek uyutuyorum,kimi zaman 3 saate yakın yatıyorlar kimi zaman 1 saat yatıyorlar.ama yine 11 12den önce yatmıyorlar gece.9da uykuları geliyor ama yatırmaya çalıştın mı kıyamet kopuyor.sanırım zorlu bir dçnemden geçiyoruz, geçenlerde bir yerde okumuştum,15 24 ay arası anne için de bebek için de çok zor bir dönemdir diyordu.sanırım 2 yaş sendromu dedikleri başladı. evin içinde devamlı çıglık çıglıgayız.o kadar şımardılar ki.istedikleri olmasın kendilerini yerlere atıyorlar.omer oyle bir inatlaşıyor ki kıramıyorum inadını.kızım biraz daha iyi inat konusunda,ama o da omerden daha şımarık.ananesine bir yapışıyor,kadının bütün gün kolları agrıyor çanta gibi devamlı kolunda,ev süpürdü o halde geçen gün kucagında humeyrayla..anne yüz verme alma kucagına aglar susar diyorum,evi başımıza yıkıyor aglamaktan.anane dede kıyamıyor yine indiriyor yelkenleri.
yemek seçmeye başladılar çok fena.huysuzluk had safhada.cuma gece isinir krizi geçirince anneme geldim ben de.
omer saatlerce agladı.sütünü içiyor aglamaya devam ediyor.sesini son raddeye kadar çıkarıp aglıyor sonra hali kalmıyor susuyor bir iki dk uyudu sanıyorsun.sonra var gücüye tekrar başlıyor.bu şekilde ne kadar sürdü bilmiyorum.bir de yer yatagına bile sıgmıyor devamlı kendini halıya parkeye atıyor.ne yapacagımı şaşırdım,nasıl alısıtırıcam ben bu çocugu yatagına?? bekledim bekledim sonra oyle bir patladım oyle bir bagırdım ki yeter artık diye,sesimin sokaga gittigini ben duydum resmen.var gücümle omeri yerden alıp yatagına fırlattım.cinnet geçirdim resmen.oturma odasında humeyra uyanmış korkudan aglamaya başladı.omerin aglamasını söylemiıorum bile.annem kapıma gelmeye korkmuş.titreye titreye yataga uzandım,eşim bir yandan bana kızıyor bir yandan ömerle ilgileniyor.yarım saat içinde bilmem kaç kere süt içse de uyumadı beyfendi.çok çok kotü bir haldeydim.omer saatlerce iç çekti.o an ona hiç acımadım.ama sonraki pşimanlıgı anlatmam mümkün degil.hele de bütün gün yüzüme bakmayıp yanıma hiç gelmeyince.oglum beni görünce yonunu degiştirdi bütün gün.
velhasılı annem beni o halde bırakmak istemedi.ben de çocuklara yine bagırırım korkusuyla alelacele hazırlanıp annemle birlikte yola çıktım.arabada omerle barıştık.yine kucagıma geldi yine aşık aşık baktı devamlı.allahım bana sabır ver,sinirime mukayet olma gücü ver diye dua ede ede harap oldum.zaten depresyon geçmişim var.iki hafta buradayım.sonra bayrama kadar 3 hafta evdeyim,en uzun evde kalma sürem olacak ama kalıcam allahın izniyle.bayram sonrası annem yine gelecek.
bu arada eşimle de aramız iyi degil.karı koca degiliz aylardır.herhangi bir yakınlaşma hiçbirşey yok aramızda.eşim istese de ben hiç istemiyorum.
ısımra olayı omerde azaldı sanki lalacım.kndi kendine bıraktı.
humeyra artık iyiyden iyiye konuşuyor.her gordügünü taklit ediyor yanında sütyenimi bile düzeltemez oldum onu bile yapıyor.bebegi var onunla konuşuyor onu yediriyor sallıyor.o nerede bu nerede getir goster dedigimizde yapıyor.gittim geldim bitti demelere başladı.ama omer hala aynı yerde. e de dıss ba de dede baba ab gibi manasız şeyler soyluyor.birşeyler anlatıyor kendi kendine ama birşey anlaşılmıyor.getir götür göster onda henüz yok.oyuncak kavgası bazen az bazen çok oluyor.artık oglum da humeyranın elindekileri alıyor yani karışmıyorum aralarına.ama kızım nereden gorduysa tokat atmaya başladı istedigi olmayınca.bana bile vuruyor.ikisi de çok sinirli.ben de çok inat ve sinirliyimdir,eşim de oyle.haliyle çocuklar da oyle oldu ama el kaldırma hiçbirimizde yok.bizden görmüş olamazlar.tvden gördüler herhalde bilmiyorum.
aklıma gelenler bunlar.tekrar yazmaya çalışırım.minik kalbim senin mesajnıa da yanıt vermiş oldum sanırım.sen en aızndan hamilesin,ben hamile olmadıgım halde cinnet geçiriyorum.
moonletter canım allah yardımcınız olsun.omer de bu gece beni hiç uyutmadı.sanırım sıcaktan.sivrisinekler de rahat bırakmadı.bir de çişi taştı onunla ugraştım.her türlü zor.rabb,m hepimizin yardımcısı olsun.
Ya
Şanslı olduğunu ikiside büyüdüğünde anlıyacaksın ozaman tekrar konuşuruz ence bı konuyu emzirme olayına gelince evet emzirmek başka bir duygu ama inan memeler ortada gezmelten 15 aydır gına geldi kolaylığı çok fazla ama tadımkaçtı artık heryerde çekiştiriyor canım sen bile bişeylerin eksikliğini hissedip 3.cüyü düşünüyorsan bende 2.yi yapmalıyım demekkibende hamileliğimi hiç güzel geçirmedim lohusalıl desen öyle içimde kalan şeyleri telefi etmek adına düşüncelerim oluyor.
Maddi açıdan da zor cidden herşeyi tam olsun dersen yetişmek zor
Ya cidden erkekler sadece dü mantık aslımda herşeyin yerini biliyor ama o an hemen düşünemedikleri için bence saçmalıyorlar onlarıda öyle kabul edelim onlar bir anda 3 şeyi birden düşünemiyorlar bırak gitsin tatlım ya biliyorum hiç geçmicek gibi geliyor ama geçiyor hepsi öneli oşan kendini yıpratmaman düşünsene depresyon zamanımda sana senden daha iyi yarımcınoalabilen oldumu sen istersen iyi olursun isteren karamsar olursun
Herşeyden önemli sensin çünkü sana sen mutlu ol bak herke nasıl mutlumolucak bugünleride konuşup ah ne günler dindicez ama sen 1-0 önde olucaksın unutma ben yada başkaları başa saarken sen ikisinide büyütüp gezerken belkide ben aynı şeyleri yaşıcaöay bi korktum şuaN
canım yazdıklarını okudukça yaşadıklarım geçti gözümün önünden yine çok iyi sabrediyorsun biz bi tanesiyle başa çıkamazken sen iyi idare ediyorsun.. bu arada bişey sorucam günde kaç kere kaka yapıyorlar çok mu yediriyorum acaba diyorum gece bezi taşıyor sürekli ıslak uyanıyor prima kullanıyoruz ama hugges in erkek olanları ön taraf daha iyi emiyormuş ya onu mu denesem siz hangi bezi kullanıyorsunuz memnun musunuz ?
benimki günde en az 6 bez değiştiriyoruz bazen 8 falan oluyor şuan elimde yeni prima bi paket var onu kullanayımda olmazsa diğer bezleri denicem sizin işiniz gerçekten zor bez ıslak mendil dayanmıyor bunlara bide ikiz olunca masraf otomatik olarak 2 katına çıkıyor.yemek olarak da 6 öğün yediriyorum bilmiyorum normalde ne kadar yemesi lazım her öğündede 1 çorba kasesi yiyor su çok tükettiği için sanırım gece o yüzden taşıyor sen ne kadar yediriyorsun canımben son bir aya kadar hep prima kullandım ikisine de.oglum her gün ortalama iki kere kaka yapar.kızım ise 2 3 günde bir bir ya da iki kere,ama dolu dolu bezde yer kalmayacak şekilde kaka yapar.metabolizmaları farklı.çok yedirmekten degil bence o ,bünye meselesi.benimkiler hemen hemen aynı yiyor,bir tek gece oglum süt içiyor 200 cc kadar toplamda.ama onceden gece 600 cc içiyordu,prima bile oyle bir taşıyordu ki. o kadar içmeye hangi bez dayanır.kızımın taşma olayı pek olmuyor.
huggiesi de kullandım,primadan taşıyorsa ondan daha çok taşar emin ol.ben de prima taşırıyor huggies deneyeyim dedim,bu sefer boylu boyunca sırılsıklam uyanıyordu çocuk.ama çok iyi bir bez.çok kalitleli.
ben son bir aydır prima hem israil malı oldugu için hem de artık beze para dayanmadıgı için molfixe geçtim.o da çok iyi.kızımı yine etkilemezken,oglumun hemen hemen her gece çişi taşıyor.4 artı kullanıyorum ama bence 5 numara almam gerek.çünkü omer çok yapılı bir çocuk,4 artının kilo aralıgına girmesine ragmen bez minnacık kalıyor.kızım ise 4 numara kullanıyor.zorlasam 3 bile kullanabilir minyon oldugu için.ama gerek yok rahat etsin.numara arttıkça adet düşüyor ama fiyat sabit kalıyor ya,iki bebek olunca numara arttırmak masraflı oluyor.
ama huggies belki taşırmaz sende.çünkü kimisinde taşmıyor diye okumuşutum yine kkda,ikiz topiginde.dene içinde kalmasın.
ben son bir aya kadar hep prima kullandım ikisine de.oglum her gün ortalama iki kere kaka yapar.kızım ise 2 3 günde bir bir ya da iki kere,ama dolu dolu bezde yer kalmayacak şekilde kaka yapar.metabolizmaları farklı.çok yedirmekten degil bence o ,bünye meselesi.benimkiler hemen hemen aynı yiyor,bir tek gece oglum süt içiyor 200 cc kadar toplamda.ama onceden gece 600 cc içiyordu,prima bile oyle bir taşıyordu ki. o kadar içmeye hangi bez dayanır.kızımın taşma olayı pek olmuyor.
huggiesi de kullandım,primadan taşıyorsa ondan daha çok taşar emin ol.ben de prima taşırıyor huggies deneyeyim dedim,bu sefer boylu boyunca sırılsıklam uyanıyordu çocuk.ama çok iyi bir bez.çok kalitleli.
ben son bir aydır prima hem israil malı oldugu için hem de artık beze para dayanmadıgı için molfixe geçtim.o da çok iyi.kızımı yine etkilemezken,oglumun hemen hemen her gece çişi taşıyor.4 artı kullanıyorum ama bence 5 numara almam gerek.çünkü omer çok yapılı bir çocuk,4 artının kilo aralıgına girmesine ragmen bez minnacık kalıyor.kızım ise 4 numara kullanıyor.zorlasam 3 bile kullanabilir minyon oldugu için.ama gerek yok rahat etsin.numara arttıkça adet düşüyor ama fiyat sabit kalıyor ya,iki bebek olunca numara arttırmak masraflı oluyor.
ama huggies belki taşırmaz sende.çünkü kimisinde taşmıyor diye okumuşutum yine kkda,ikiz topiginde.dene içinde kalmasın.
benimki günde en az 6 bez değiştiriyoruz bazen 8 falan oluyor şuan elimde yeni prima bi paket var onu kullanayımda olmazsa diğer bezleri denicem sizin işiniz gerçekten zor bez ıslak mendil dayanmıyor bunlara bide ikiz olunca masraf otomatik olarak 2 katına çıkıyor.yemek olarak da 6 öğün yediriyorum bilmiyorum normalde ne kadar yemesi lazım her öğündede 1 çorba kasesi yiyor su çok tükettiği için sanırım gece o yüzden taşıyor sen ne kadar yediriyorsun canım
hem küçük bir bebek annesi hemde hamile bir bayan olarak bana 2.çocuk erkenden olmalı mı diye sorarsanız şuan için acele etmeyin derim ama belki de aradan 1 sene geçip şu zorlu günleri atlattıktan sonrada iyi ki erken olmuş deyip herkese önerebilirim ama şuan sorsanız gerçekten zor bebeklerimizin tam hareketlendiği dönem ve emziriyorsunuz onun peşinden koşacak dermanın sabrın olmuyor çoğu zaman ki benim çok şükür hamileliğim kolay geçmişken bulantı halsizlik çok fazla yaşamamışken bile zorlandım ama hep sonra rahat edeceğim ümidiyle kendimi avutıyorum hee bi de hamilelik çok hızlı geçiyor hiç bişey anlamıyorsunuz eger yaş sıkıntınız yoksa en azından sütten kesene kadar beklemek gerek bence
Benim için Allahtan kolaylıklar dileyen herkese Allah kolaylıklar versinNihayet eh işte diyebileceğimiz bir bakıcı bulduk. O iki hafta çok zor bir süreçti, hala da toparlanabilmiş değilim. İşime devam etmeye çalışıyorum ama bu durum çoook zorluyor Bebeğimin yemesi içmesi düzeni her şeyi değişti, inşallah zamanla yoluna girer... Eşinle olan durumun dikkatimi çekti. Biz de aynı şekildeyiz... Eşimin bebekle hiç alakası yoktu, sadece severdi, hiç ihtiyacını karşılama çabası olmadı. Ammaa ne zamanki bakıcısız kaldık o 2 hafta çok yoğun bir şekilde, her şeyi tek başına yapmak zorundaydı ve yapabildiği kadar yaptı. Ben bir yandan çalışırken bir yandan alt değiştirme, üst değiştirme, yemek yedirme vs. için sürekli aradım, aradı, konuştuk. Çok yorucuydu ama çok büyük tecrübe oldu kendisi için. Yaaa neymiş, demek ki anne olmak o kadar kolay değilmiş!!! Demek ki anne olmak maddi değeri ölçülemeyecek kadar değerliymiş. Anne olmak herkesin harcı değilmiş...Anne olmak dirayet istermiş, sabır istermiş, bittiğin yerde tükendim deyip pes etmemekmiş.
Arkadaşım yaşadığın zorlu süreçleri inşallah kolay atlatırsın. Konumlarımız, evimiz, yaşımız farklı da olsa hepimizin yaşadığı aynı şey... Yalnız değilsin...
Acil yardım idrar testinde çift çizgi çıktı ben şimdi hamile miyim oğlum 1 haziran doğumlu 15 aylık napıcam ben yaaaa Allah ım hayırlısı sen bilirsin
siz epey bez degiştiriyormuşsunuz canım,primada o kadar degiştirmene gerek yok,zaten çok zor taşıran bir bez.taşacak kadar doluyor mu her seferinde? benimkiler de çok su içerler,suyunu bitiren gidip digerinin suyunu almak için kavga eder hatta,ama bu kadar bez degiştirmiyorum ben.sabah kalktıklarında degiştiriyorum,şayet kaka yapmamışlarsa ogleden sonra tekrar degiştiriyorum,bir de gece yatarken degiştiriyorum o kadar.ama kakasız gunumuz çok az.yani günde ortalama 4 bezden 8 bez bizim de.
6 ogun nasıl yediriyorsun neler veriyorsun?? benimkiler uzun aralıklarla yemek istiyorlar.bugun mesela,sabah tahıllı mamaya pekmez beyaz peynir kaşar peyniri yumurta ceviz badem koyup yedirdim.uykuya yatakren 150 cc süt içtiler.kalkınca kavun yedirdim,bir dilim yedi her biri.ardından domatesli bulgur pilavı yapmıştım,yogurdun içine 3 kaşık koyup onu yedirdim.akşam mercimek corbası içirdim.yatarken de oglum irmikli mamasını içti,kızım muhallebisini yedi yattı.aralarda 3er biberon sular içildi.sütü de bir ogun olarak mı sayıyorsun? ben niyeyse saymıyorum. bir de sebze ve meyve pek sevmiyor benimkiler.bulgur ve mercimek çorbasını tok da olsalar yiyorlar maşallah.hatta dün kısır yediler,annemin komşusu da şaşırdı nasıl yiyorlar bunlar kısırı diye :) çok besleyici bir şey kısır.benimkiler de her ogunu bir çorba kasesi yiyor.ama bence metabolizması maşallah iyi çalışıyor seninkinin.
canım test sonucun çıktı mı?eğer hamileysende üzülme vardır bundada bir hayır vardır insan ilk duyduğunda çok etkileniyor ama sonra alışıyorsun hatta mutlu oluyorsun tabi zorlukları elbet oluyor ama dediğim gibi alışıyor insanBen çok paniğim yaaa galiba hamileyim birazdan eşim gelecek özeller bu saatte test yapar mı ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?