Minikkuş, forumda gezen genital hub teorisine göresenin bebek kız
bu arada arkadaşlarr,
benim bulantılarım gün itibariylee bariz bi şekilde gitti.. çoooook hafiiffledii çok şükür:) sizde durum nedir?
Tam da böyle düşünüyorum ben. O yüzden kitap arayışına başladım. En faydalı kitapları alıp şimdiden okumaya başlayacağım. Şükür ki annem yanımda olacak, bana çok faydası olur. Ama ben de cahil bir anne olmak istemiyorum. Bebeğimin her şeyiyle ilgilenmek istiyorum. İlk göz ağrım o benimKızlar az önce tv.da bir psikolgo dedi ki;
Annenin bebeği kucağına aldığı ilk an çok önemliymiş..Anne o an kendine güvenli ve mutlu olmalıymış.
Eğer nasıl bakıcam ben bu bebeğe diye düşünürse, bebek bunu mutlaka hissedermiş ve güvensizlik, huzursuzluk ona da geçermiş..
Benim tavsiyem; bu endişelerin çoğu bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor.
Bebek doğmadan önce yazılı kaynaklardan, internetten iyice araştırın.
Elbette bebeği kucağınıza aldıgınızda herşeyı unutmus gıbı hıssedebılırsınız ama yine de bilgiler sizde kalır, yaşadıklarınız size süpriz olmaz.
Bebekte ilk birkaç günde gmrülebilen görülebilen sarılık, ilk haftalardaki gaz sancıları, ateş, özellikle kız bebeklerdeki idrar yolları iltihabını önleme,
sütü artırmak için yapılması gerekenler vs hakkında sistemli olarak bilgi edinin;
tek kaynakla sınırlı kalmayın.. Farklı yaklaşımları inceleyin..
Anne-baba olmak ciddi bir sorumluluk.
Bu siteye girip bu topiği takip edenler zaten bu bilinçten haberdar insanlardır, ancka yine de eksiklerimizi tamamlamakta fayda var.
Özellikle yeni doğum yapmıların topiklerine girin, çok faydalı bilgiler edineceksiniz..
Saç boyamak vs gibi riskli olma ıhtımalı tartısmalı konularda ilk 3 ayı gecırmeden kesınlıkle bırsey yapmayın.
Bebeklerinize en azındna bu fedakarlıgı yapın. Zaten bu büyük bir fedakarlık değil, hamıle oldugunuzu bılen ınsanlar saclarınızdaki renk farklılıgını tolere edeceklerdır.
Bol güzel haberli günler; içinizdeki meleklerle birlikte huzurlu-sağlıklı gebelikler diliyorum hepimize..
bnm ki her geçen gün artıyor cnm günde 1 kezdi kusmam şmdi 3,4 :s
Ultrason resmindeki görüntüye göre bebek cinsiyeti belirleme. Bebeğin bacak tarafındaki çıkıntı (üreme organının çıkıntısıydı galiba) aşağı doğruysa kız, yukarı doğruysa erkek oluyormuş. Herkeste tutuyor mu bilmiyorum.o ne küü :) anlamadım bişii aydınlatın lütfeeenn :18:
Allah yardımcın olsun canım.. İnşallaah tez zamanda seninki de geçer bişii kalmaz..
olsun ya sıkma canını tek problem bu olsun cnm benim nolcak sanki hem biraz daha geç görünce daha büyümüş görürsün cinsiyet tahmini de kolay olur öyle düşün bide 1 hafta arayla tekrar göreceksin minişini ne kadar güzelBugündü randevum canım ama haftaya ertelendi o yüzden canım cok sıkkın, sabah sabah gerildim hastanelerde dolaşmaktan, doktorumun beni yönlendirdiği hastaneden 2li test için randevu almıştım gittik doktor burda artık ikili test yapılmıyor son 15 gündür yapmıyoruz felan dedi çakılıp kaldım olduğum yere boşunamı geldim dedim gel bebeğine bakalım bari dedi.
11+2 olması gerekirken 11+5 dedi kalp atışını gösterdi bebeğimin fotosunu aldım bunlarda tesellim oldu.
2'li test için 22.11 tarihine randevu aldım, bu sefer hastaneyi arayıp sordum testi yapıyor musunuz diye.Moralim bozuldu idrar testimi de hastane karıstırmıs tekrar örnek verdim. Sabah sabah koşturmaca yani..can sıkıntısı
bol salatalk,marul,elma ve kayısı yersek ekmeği de mümkün olduğu kadar yulaflsını tüketirsek suyu da günde en azından 2lt içersek olmayız cnm sen de yapmaya çalş bol lifli posal gdalar tüket lif de meyvelerde ve sebzelerde çok var.slm kızlar, pazar günkü kanamamdan sonra sadece yatıyorumdün kendi doktorum ısrarla aradı beni bende gittim bebişleri iki gün üstüste görmüş oldum:)) sağlıkları çok iyi gözüküyor dedi rahim içinde herhangi bi problem yok dedi. kanama plesantanın rahim ağzına yakın olmasından kaynaklanıyo olabilir, kesinlikle düşük riski yok dedi. bir de kanaman olduğunda panik yapma bebek düşürmek o kadar kolay değil, onu zaten anlarsın dedi. çok şiddetli ağrı oluyomuş ve bir de parça gelmeye başlıyomuş. o yüzden panik yapma ama yine de beni bilgilendşr dedi. kanamam olmadı zaten bi daha. progesteron jel alıyodum onu kestirdi tekrardan iğneye başladık, yine kevgire döncek yani popom:)))
kızlar bişi daha ben 5 gündür kabızdım ve bugün çok acı çektim normalde hep kabızımdır ama hamilelikteki kabızlık bambaşkaymış. kabız olmamaya çalışın ona göre beslenin bu durumu yaşarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. ben bugünden itibaren bağırsak çalıştıracak yiyeceklere ağırlık vermeyi düşünüyorum aynı şeyi bir daha yaşamamak için:)) ayrıntıya girmiorum:))
aynen öyle olacak canım.su çok önemli özellikle kabızlık için.ben tükettiğim suyun miktarını bilmek için evin içinde sabah kalkar kalkmaz doldurduğum 1,5 lt şişeyle dolaşıyorum.çok denemesini yaptm günde 1 taneyi içersem kabız olup 3-4 gün sonra tuvalete çıkıyorum ama 2 şişeyi bitirirsem ertesi sabah tuvalette buluyorum kendimi.bende bugünler bunu fark ediyordum bu geceden itibaren 1 kere ye düşürdüm yani normal standrtlara dün doktorumda ay ay rahmin nerey geliceğini gösterdi üst kaburgaya kadar 8. ayda dayancakmış orda çok korktum sonrasında doğum aşamasına gelipp 9. ayda biraz aşağı inicekmiş, ben birde olabildiğince gündüz bol su tüketiyorum gece rahatsızlık vermesin diye.
ah kuzucum benim yesin teyzesi onu maşallahÇok net olmasa da 12.hafta fotomuz, kalp atışımız da görüldü yine, gününden önde gittiğini söyledi ama pek güvenmedim
Ama 11. haftaya göre büyümüşüz, kız mıyız erkek miyiz artık bilelim dimi
ay hakkaten kızlar ya orda paylaştım nasıl olsa diye buraya foto koymamazlık edersiniz bide :26:ben bu topiğe zor yetişiyorum zaten iki topiği bir arada hayatta yürütemem aslında yapabilsek bölünmeden topluca ikisine de yazabilsek çok güzel olur da :44:ultrason için ayrı topiğe gerek varmıydı ki, burdan paylaşıyoruz ne güzel
bölünmeye gerek yoktu :))
Güzel hamişler bugün çok mutluyum. Bebişimizi ilk kez bu kadar ayrıntılı gördük. Doktor Bey devlet hastanasi olmasına rağmen eşimede banada teker teker uzuvlarını gösterdi pırpırlayan kalbini bi kez daha gördüm. Rabbime çok şükür inşAllah hepimiz sağlıkla bebeğimizi kucağımıza alırız.Benim sarı akıntım vardı onun için fitil verdi sizlerden fitil kullanan var mı? Doktor bey zararı olmaz diyor ama propektüsünde ilk 3 ay çokda önerilmediği yazıyor. Kullanan biri varsa bilgilendirirse sevinirim..
çok saçma ama adetten öncemi hamile kalmışsın:)))
ben geldimmm kontrolüm vardı bugün daha doğrusu ilk defa kendi doktoruma gittim kalp atışını duydum tekrar şimdilik her şey yolunda dedi ama korkuttu beni kimilerine göre 35 kimilerine göre 37'ymiş özürlü çocuk doğurma riskinin yüksek olduğu yaş sınırı. İkili üçlü test sadece olasılık testidir dedi. Bunları yaptırmayıp direk aminiyosentez yaptırabilirsiniz karar verin bir dahaki gelişinize kadar dedi( Yani hiç uğraşma ikiliyle falan direk amniyosentez yaptır diyo adam
Ya kızlar diğer arkadaşların yorumlarında da okudum. 2li test özürlü olup olmadığı konusunda bilgi veriyo mutlaka yaptırmalıyız vebal olmasın falan diye. Özürlü olduğu tesbit edilince tedavi edilebiliyo mu ki? Yoksa içleri rahatlasın diye mi yaptırmak istiyolar. Diğer iç organlarında Allah korusun bi problem varsa erkenden önlem almak için mantıklı olabilir tabiki ama özürlülük konusunda bi tedavi var mı ki?
Ayrıca kaç kişi duydum doktorlar bebeğiniz özürlü dediler ama hepsi Allah'ın verdiği herşeye razıyız dediler aldırmadılar bebişlerini ve sağlıklı bebekleri oldu. Ben de şok oldum. Hamilelikleri boyunca ne sıkıntılar çekmişlerdir bi düşünsenize. Özürlü çocuk bakmak gerçekten çok zor Allah kimseyi böyle sınamasın.
Bulbulcüm sen de eğer aldırmayı falan düşünmüyosan hiç öyle test yapıp kafanı karıştırma derim. Hem zaten o dediğin test bebek için riskli diye duymuştum ben.
İnşallah hepimizin sağlıklı sıhhatli bebişleri olur/B]
aaa benim kardeşim de troid hastası ay canım sıkıldı bak şimdi o neredeyse hiç salgılamıyor
Minikkuş, forumda gezen genital hub teorisine göresenin bebek kız
olsun ya sıkma canını tek problem bu olsun cnm benim nolcak sanki hem biraz daha geç görünce daha büyümüş görürsün cinsiyet tahmini de kolay olur öyle düşün bide 1 hafta arayla tekrar göreceksin minişini ne kadar güzel
ah kuzucum benim yesin teyzesi onu maşallahcanım nub teorisine az çok baktm ama seninkinde şeyisinin olduğu yeri net göremiyorum yada anlayamadım.yalnız senin kese de benimki gibi yusyuvalarlak, yassı ve uzun değil yani.kese yuvarlaksa kız oluyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?