benim aklımdan hiç yaptırmamak geçmedi. Bir sınava gireriz, bütün geleceğimizi o testten öğrenemeyiz ama sınav sonucumuzu öğrenmek yine de önemlidir. Bir de şimdi hormonların da etkisi ile herkes "aldırmam" diyor ama Edward sendromunda zaten çocuğun yaşama olasılığı pek yok, yani muhtemelen 8-9.ayda ya da doğumdan hemen sonra o bebeğe veda etmek gerekecek (Allah korusun). Down Sendromlu çocuklar yaşıyor ama zihinsel yetersizliği oluyor ve Türkiye şartlarında bunların hakkıyla olan bakımı eğitimi çok zor ve çoook pahalı. Ailenin gerçekten çok bilinçli ve maddi durumunun da epeyce iyi olması gerekiyor. Türkiye'de bu çocukların pek çoğu hayatı boyunca aileye bağımlı oluyor. Aile yaşlandığında çocuklar resmen ortada kalıyor çünkü Türkiye'de gerekli yaşam destekleri ve olanakları yok. Bu karar verilmeden önce en az bir tane bu duruma sahip çocukla tanışmak, aile ile konuşmak lazım diye düşünüyorum. İnşallah testlerimiz tertemiz çıkar da hiç bunları konuşmak ve düşünmek zorunda kalmayız.
Günaydın herkese.
Kızlar ben size bişey sorcam tuvalete gitme sıklığınız nasıl..
Ben sabah 3 bardak falan su içiyorum uyanır uyanmaz..İşe gelincede bi yarım litre içmeye çalışıyom ama o kadar tuvalete gidiyorumki anlatamam size abartmayayım öğlene kadar 10-15 arası oluyodur artık utanıyorum koridordan geçerken(henuz iştekilerin haberi yokda bebekten)..Sizde böyle oluyomusunuz?
Bu arada esmer melegim saol yazdıklarınla inan içim rahatlıyo sen sanırım duruma doktorun sayesinde daha kolay alışmışsın. Biz eşimle ilk öğrendiğimizde çok üzüldük ama artık daha iyiyiz:)
Hormonlarının oyunuyla aşırı tepki vermişsin. Tatlıya bağlanmasına sevindim.kızlar merhaba,şuan cepten giriyorum geçmişi okuyamadım.umarım herkes iyidir.şuan ben çok üzgünüm ağlamaktan gözlerim şişti,dudaklarım uyuştubugün eşimle 12. beraberlik yıl dönümümüz.zaten benim için özel bir günü bu sene bebeğim taçlandırdı.ve 2 saattir hazırlanıyorum.giyindim süslendim eşimi bekliyordum.bi sürpriz beklemiyordum ama en azından bir yemek yeriz diyordum.bide akşama doktorada gideriz bebişimizinde iyi olduğunu görürsek bu gece tam bir kutlama olucaktı bizim için.biraz geç kalınca aradım eşimi nerdesin diye.oda demez mi mesaideyim beni bekleme diye.ortalıkta kalmış gibi hissettim.bide tamamen unutmuş bugünü.sabahtan beride beni hiç aramamıştı.ve ben şunuda anlamıyorum bugünü unutmasın diye nerdeyse hergün hatırlattım.zaten butarz özel günlere daha çok ben dikkat ederim.nasıl unutur?ilk defa hamiieliğinde verdiği aşırı duygusallıkla telefonda hüngür hüngür ağladım.ağlarken kendimi kaybettim resmen.bebişimide üzmüşümdür şimdi (boşlukta gibiyim.elimde çantamla kapıda beklerken bütün planlarım suya düştü,sizlede üzüntümü paylaşmak istedim sadece.taksiye atlayıp bebişimi görmeye gitmek istiyorum.ancak onun varlığı beni bu bunalımlı halden çıkartabilir sanırım...
Bu mavi biraaz erkek mavisi olmuş. Turkuaz ve çok açık bebe mavisi giydirilebilir kıza da. Satıcılar giydiren yok dese de ben bebe mavisi giydiririm kızım olursa. Erkek olursa da kırmızı giydiriim mutlaka. İlla bir şey almak istiyorsan beyaz, yeşil, sarı gibi her iki cinsiyetin de rahatlıkla kullanabileceği renkleri tercih etkızlAR BUGÜN DAYANAMADIM YAVRUŞUMA BU CİCİLERİ ALDIM..BİRİ MAVİ KIZ OLURSA GİYDİRİLİRMİ ACABA BU RENKEki Görüntüle 551942 Eki Görüntüle 551943
Söktürücü özelliği olan çaylar zararlı. En bilineni adaçayı. Ihlamur, nane-limon, kuşburnu içebilirsinHerkese günaydın,
Bitki çayı içmenin zararlı olduğunu duydum. Ben çok severim de. Hangilerini içememek gerektiğini bilen var mı?
ben de ne olduysa son 5-6 gecedir kalmıyorum.. genelde 2-3 defa kalkardımmerhaba canım.. su tuvalet olayı ile benımde basım dertte su içersem hiç cıkamıyorum ordan ama asıl gecelerı bi ölüm........ geçen gece saydım tam 6 kez uyandım.. artık yoruluyorum gıtmekten:S
canım sen tek başına mı kalıyorsun peki? yok mu arkadaşın ailenden biri, çağırsan en azından sana manevi olarak destek olsa..Hamilelikte kabuslar çoğumuza oluyor hormonların etkisi ile. Genelde de en korktuğumuz şeyleri görüyoruz. 12.haftadan sonra arkadaşlar bunların hafiflediğini söylüyor ama arada bir yine oluyormuş. Yatmadan önce eşinle netten konuşsanız, var mı öyle bir imkan?günaydın kızlar....
su gecelerden korkar oldum öyle kötu ruyalar goruyorumkı her gece güzel bir gune baslayamaz oldum... benım gıbı olan varmı? bırde kocacım yurt dısına gitti ve en az 25 gun gelmeyecek offf offfff zaten duygusaldım herseye aglıyordum şimdi daha kötu oldumvakit hiç gecmiyor...
günaydın kızlar....
su gecelerden korkar oldum öyle kötu ruyalar goruyorumkı her gece güzel bir gune baslayamaz oldum... benım gıbı olan varmı? bırde kocacım yurt dısına gitti ve en az 25 gun gelmeyecek offf offfff zaten duygusaldım herseye aglıyordum şimdi daha kötu oldumvakit hiç gecmiyor...
bana anne babanın bir cinsiyeti coook istemesi uzucu gelior yani ilk cocuk de an azından... hani bir kızı olan ikinciyi erkek ister ya da tam tersi ama ilk cocuk da kız istemek erkege haksızlıkgibi oluyorben ve esim hic dusunmemeye ve konusmamaya calisiyoruz bu hangi cinsiyet isteme konusunu zaten sunun surasında 1 ay kaldı ogrenmeye
bu açıdan hiç düşünmemiştim. Ama yine de çok zorr bir karar. Allah bu kararı vermek zorunda bırakmasın hiçbirimizi hayırlısıyla.
canım sen tek başına mı kalıyorsun peki? yok mu arkadaşın ailenden biri, çağırsan en azından sana manevi olarak destek olsa..Hamilelikte kabuslar çoğumuza oluyor hormonların etkisi ile. Genelde de en korktuğumuz şeyleri görüyoruz. 12.haftadan sonra arkadaşlar bunların hafiflediğini söylüyor ama arada bir yine oluyormuş. Yatmadan önce eşinle netten konuşsanız, var mı öyle bir imkan?
amin canımmmmmmmm benim günaydın melekler
kızlar desteğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederimiyiki varsınız:13:dün akşam uyuya kaldığımdan hemen gelip yazmak istedim.dün akşam evet çok üzüldüm ve hayal kırıklığına uğradım kendimi toparlayıp ilk işim bi taksi çağırmak oldu.atladığım gibi acile gittim.bekleyip eşimlede gidebilirdim ama ona bu gece o mutluluğu yaşatmak istemedim.sadece ben görmeliydim bebişimi.özel bir hastaneydi ama cihaz okadar iyi görüntü vermesede doktor kalp atışlarını görebiliyorum dedi duyamazmıyız dedim?cihazımızın o özelliği yok dedi ben net olarak göremesemde doktora inandım,zatende bişey olsa büyümezdi dimi teyzeleri,maşallah 3 cm olmuşuz.en son 2cm di ve bak hareket ediyor dedi doktor,evet bende bişeyler gördüm o an sanki,totosu havaya kalkıp duruyordu o an artık filmin koptuğu andı bende ve ağlamaya başladım artık gözlerimin buğusundan ekranı göremesemde iyi olduğunu biliyordum büyük bir huzurla evime döndüm.zaten peşimden de eşim geldi.ama öyle aman aman bir özür dilemedi benden,özel bişeyde yapmadı gönlümü almak için.bende doktora gittiğimi söyledim.onsuz gitmeme çok şaşırdı ve hemen fotosu görmek için çantama saldırdı tabi resmi görünce hayal kırıklığına uğradı net olmadığı için ama büyüdüğünü söyleyince oda sevindi.iyi bak annesi ona dedi.bende onun annesinede sen iyi bak ozaman dedim,üzme onu öle kapandı işte ama ben çok kırgınım tabi soğuk davranıyorum ama bebişim bana güç verdi.onu çok seviyorum daha şimdiden hepimizin bebeklerine dua ediyorum kızlar,Allahım bebişlerimizi korusun...
bilgisayarım bozuk olduğundan gün içinde girenmiyorum şimdilik.en kısa zamanda yaptırmalıyım.eşim işe gitmeden hemen yazayım dedim sizlere,bilgisayarda onla gidicek çünkühepinizi öpüyorum,güzel bir gün diliyorum arkadaşlar
günaydın kızlar , umarım iyisinizdir , ben düne göre daha iyiyim hiç olmazsa kavgayla güne başlamadımmalum dünkü gereksiz biri yüzünden boş yere üzüldüm gün sonunda da müdürümle konuştum konu genel müdüre kadar gitti yani sormayın neyse boşverelim gitsin , sabah 3 te uyandım yine erkenden , acıkmıs bi halde meyva yiyip gene yattım ama uyuyamadan kalkıp işe geldim .
bugun yogun bigün olacak benim için , umarım bebeğim bu kadar stres ve kosturmacanın içinde rahattır
mnsroz; canım olayın tatlıya bağlanmasına sevindim. Küsmeyin, dargın kalmayın böyle bir sebepten zaten, erkeklerin %80i böyle maalesef. Benim eşim de çok takmaz özel günleri. Evlilik yıldönümümüzü ve benim doğum günümü hatırlar okadar
nişan, tanışma yıldönümlerimizi hiçç hatırlamaz. Ay napalım, bu halleriyle de seviyoruz biz eşlerimizi dimmi? :))
doğru tespit cnm:13:
Günaydın herkese
Rüyamda regl olduğumu gördüm, 4. gününde hatırlıyorum "aaa ben hamileydim ki, bu regl değil kanama diyorum" panikliyorum..
Öyle garip bir rüyaydı
Günaydın herkese.
Kızlar ben size bişey sorcam tuvalete gitme sıklığınız nasıl..
Ben sabah 3 bardak falan su içiyorum uyanır uyanmaz..İşe gelincede bi yarım litre içmeye çalışıyom ama o kadar tuvalete gidiyorumki anlatamam size abartmayayım öğlene kadar 10-15 arası oluyodur artık utanıyorum koridordan geçerken(henuz iştekilerin haberi yokda bebekten)..Sizde böyle oluyomusunuz?
Bu arada esmer melegim saol yazdıklarınla inan içim rahatlıyo sen sanırım duruma doktorun sayesinde daha kolay alışmışsın. Biz eşimle ilk öğrendiğimizde çok üzüldük ama artık daha iyiyiz:)
günaydın kızlar....
benim aklımdan hiç yaptırmamak geçmedi. Bir sınava gireriz, bütün geleceğimizi o testten öğrenemeyiz ama sınav sonucumuzu öğrenmek yine de önemlidir. Bir de şimdi hormonların da etkisi ile herkes "aldırmam" diyor ama Edward sendromunda zaten çocuğun yaşama olasılığı pek yok, yani muhtemelen 8-9.ayda ya da doğumdan hemen sonra o bebeğe veda etmek gerekecek (Allah korusun). Down Sendromlu çocuklar yaşıyor ama zihinsel yetersizliği oluyor ve Türkiye şartlarında bunların hakkıyla olan bakımı eğitimi çok zor ve çoook pahalı. Ailenin gerçekten çok bilinçli ve maddi durumunun da epeyce iyi olması gerekiyor. Türkiye'de bu çocukların pek çoğu hayatı boyunca aileye bağımlı oluyor. Aile yaşlandığında çocuklar resmen ortada kalıyor çünkü Türkiye'de gerekli yaşam destekleri ve olanakları yok. Bu karar verilmeden önce en az bir tane bu duruma sahip çocukla tanışmak, aile ile konuşmak lazım diye düşünüyorum. İnşallah testlerimiz tertemiz çıkar da hiç bunları konuşmak ve düşünmek zorunda kalmayız.
canım kaç kg. ile hamile kaldın? Ben 5 kg. verdim, dr. sürekli kilo takibi yapıyor. Hamile kaldığın kilonun %10unu verince bebek için tehlikeli oluyor ve hastaneye yatıp serumla beslenmen gerekiyor(Allah korusun) bu yüzden her gün düzenli kilo takibi yap..İnşallah kısa zamanda hayırlısıyla geçer bulantılarımız
kızlar günYDIN BEN ANKARADA TESTLERIMI YAPTIRDIM DOTOR SONUC İYİ DEDİ AMA BİDE SİZE SORUYUM DEDİM RUBELLA İGG POZİTİF CIKTI 48,23 CIKTI.RUBELLA IGM 0,12 NEGATİF TOXO İGG 0,32 NEGATİF BUNLARDAN ANLAYAN AVRSA YATDIMCI OLURMU ACABA BANA
günaydın kızlar....
kızlAR BUGÜN DAYANAMADIM YAVRUŞUMA BU CİCİLERİ ALDIM..BİRİ MAVİ KIZ OLURSA GİYDİRİLİRMİ ACABA BU RENKEki Görüntüle 551942 Eki Görüntüle 551943
Coğumuzda var canım, bende de oluyor sacma sapan korkunc rüyalar bazen ağlayarak uyandığım oluyor ya da cok etkilendiğim.
Eşin yanında olmasa da yanlız kalmamaya çalış.
Bende dualarımı okuyup yatmama rağmen karanlık rüyalar görüyorum. Bide yatmadan korku filmleri izleyince çok maceralı oluyor sormayınAma bence duygusal halimizle ilgili. Eşiniz içinde Allah kavuştursun diyeyim:)
aminnnnnnnnnnnnnnnnn insallah bir an önce kavusturur...artık bir ay boyunca gece gunduz sizlerleyim beni ihmal etmeyınbizi yalnız bırakmayın
Herkese günaydın,
Bitki çayı içmenin zararlı olduğunu duydum. Ben çok severim de. Hangilerini içememek gerektiğini bilen var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?