Bir kadının dışarıdan bakıldığında hamile olduğu en erken 16. hafta civarında ve ancak çıplakken anlaşılabilir. Giyinik durumda ise büyüyen karın 20. haftalar civarında fark edilebilir. Hatta biraz iri yapılı kadınlar bol kıyafetler giyerek hamileliklerinin son dönemlerine kadar durumlarını gizleyebilirler. Gebelikte karın büyüklüğünü sağlayan temel faktör bebeğin içinde bulunduğu uterus yani rahimdir. Hamilelik öncesinde yaklaşık 70-80 gram ağrılığında ve armut şeklinde olan rahim bebekle birlikte büyümeye başlar ve gebeliğin sonunda ağrılığı yarım kiloyu geçer. Rahim hamilelikten önce leğen kemiklerinin arkasında yerleşmiştir ve karın üzerinden elle hissedilemez. Hamilelik 12. haftaya ulaştığında büyümesine devam eden rahim kasıktaki tüy çizgisi civarına yükselir ve ilk kez leğen kemiklerinin üzerine çıkar. Bir başka deyişle gebeliğin ilk üç aylık döneminde pantolonların dar gelmesi bebeğe ve gebeliğe bağlı karın büyümesine değil annenin aldığı kilolara bağlıdır.
Dr. Alper Mumcu
İstifra yokki bende.. olsa belki rahatlarım ama sadece bulantı sabahtan başlayıp akşama kadar sürüyor. Üzülüyorum bebeğimde besinsiz kalıyorsa diye..
herkese merhaba arkadaşlar ben çok uzgunum 8 haftalık bebeğimin kalp atışı yok dedi yolk kesesi oluşmuş ama bebek yok dedi dunyam yıkıldı cuamay tekrar gel kurtaj ıcın konuşalım dedi hemen başka dr gıttım oda aynısını dedi ne yapacağımı bılmıyorum beklesem kendi düşsün yoksa aldırssam mı düşük sancısı çok kötu ama suanda sancımda yok yardımmmm lutfenn bukonuda bılgı sahıbı olanlar yazssın lutfen
merhaba kızlar,
pazar sabahı kahverengi lekelenmelerle uyandım... ödüm koptu... p.tesi dr.a gittim bebişim iyi çok şükür. 5cm olmuş güzel bebeğim. kıpır kıpırdı maşallahserum verdi dr. ve iğne verdi. azaldı ama hala tam olarak geçmedi maalesef. kasıklarımda ağrı oluyor ara ara. 19 kasımda ikili testimiz var, kanama da olduğu için dr. daha da önemsedi bu testi. inşallah güzel sonuçlarla döneriz. bu korkular çok fena... Rabbim evlatlarımızı bizlere bağışlasın. hani erkek-kız konularını konuşuyoruz ya bazen, o gün acilde serum alırken hiç bir şeyin onun sağlığından daha önemli olmadığını düşündüm, sizinle de paylaşmak istedim. böyle işte...
herkese merhaba arkadaşlar ben çok uzgunum 8 haftalık bebeğimin kalp atışı yok dedi yolk kesesi oluşmuş ama bebek yok dedi dunyam yıkıldı cuamay tekrar gel kurtaj ıcın konuşalım dedi hemen başka dr gıttım oda aynısını dedi ne yapacağımı bılmıyorum beklesem kendi düşsün yoksa aldırssam mı düşük sancısı çok kötu ama suanda sancımda yok yardımmmm lutfenn bukonuda bılgı sahıbı olanlar yazssın lutfen
Hanımlar mide bulantılarıyla nasıl başa çıkıyorsunuz? Yemek yiyemiyorum su içemiyorum.. Bütün gün yatıyorum.. Doktorumuz bulantı için hap verdi ama onu kullanmakta istemiyorum. Tuzlu kraker yemeye çalışıyorum boğazıma diziliyor. Durumum feci..
Mehsel_Eray arkadaşım fazla alıngan olduğunu düşünerek birşey yazmak istemedim ama biraz uzadı galiba mevzu açıklayayım.Üstüne alınmana gerek olmadığını yanlış anladığını düşünüyorum o yüzdende açıklıyorum.Bir arkadaş herkesin karnının büyüdüğünü kendi karnının dümdüz olduğunu söylemişti bende panik yapmaması için ve rahatlaması için bunu söyledim ki zaten gerçek olanda bu çünkü o arkadaş hamileliğinin 10. haftasına yeni girmişti..10. HAFTASINA YENİ GİRMİŞ BİR İNSANIN KİLO ALMASI DOĞALDIR BELKİ KARIN BÖLGESİNDE SERTLEŞME OLMASI NORMALDİR ANCAK BEBEK SEBEBİ İLE KARNININ ÇIKMASI NORMAL DEĞİL ZATEN OLSADA İÇ KARNI DARDIR YADA DAHA ÖNCE HAMİLELİK YAŞAMIŞTIR.Ki ben o arkadaşa senin iç karnın geniştir belki dedim.Çünkü bizlerin karın boşluğu zaten var ve o kese 10. haftalarda çok küçük vücut zaten onu kamufle eder.Öyle olmasa insanların kaç santimliK kistleri oluyor yada ciğerleri su topluyor herkes şiş gezer.Senin büyümüşse 10. haftada valla istisnai bir durumdur burdaki karın fotoğrafları çekmek heveslerimizi paylaşmak için kimseninkiyle yarıştırmak için değil sanırım.100 lerce hamile görmüş bir bilimcinin yazdığı makaleyi okumanı tavsiye ederim .-Dr.Alper Mumcu ([url]www.mumcu.com)[/url]
mutlaka yiyebildiğin birşey vardır canım, onu bulmaya çalışHanımlar mide bulantılarıyla nasıl başa çıkıyorsunuz? Yemek yiyemiyorum su içemiyorum.. Bütün gün yatıyorum.. Doktorumuz bulantı için hap verdi ama onu kullanmakta istemiyorum. Tuzlu kraker yemeye çalışıyorum boğazıma diziliyor. Durumum feci..
cnm başa çıkamıyoruz çoğumuz ben 6. haftamın sonunda başladım öğürmeye ve kusmaya hala devam tam gaz ümit ediyoruz ki 3 ayın sonunda biter diye sabredicez ayrıca bebeğin besinsiz kalmaz zaten ilk 3 ay kanında besleniyor kordon oluşmadığı için yediğin sana gidiyor bebeğe faydası yok tuzlu şeyler peynir tüket maden suyuda iyi geliyor bana dene belki vücudun birine alışır kolay gele
herkes hormonlu burda kmse brbrne bulaşmasın dıtttt :)
çok güldüm bu lafa canım senin de mi geçmedi bulantılar hala, perişan etti bizi bu sıpalar ya , annem diyor ki bi doğsun bir bir soralım hesabını
serum güzel oluyor valla ama sürekli serum da olmaz ki, bana kalsa direk serumla gezeyimay napim tatlım ya kmse brbryle kötü olsun istemiyorum şurda tatlı tatlı doğuralım şu sıpaları bnm ki şmdiden fena valla burnumda getirio :) sabah akşam kusuyorum günde 2,3 doktorum cuma yatırıyo serum vericek zayıfladımda brz beslenemiyorum hiç su içsem kusuyorum o derece bakalım serum belki azcık ayağa diker benianneme bazen şikayet ediyorum bnde dioki etsin sana bak kolay değil annelik kızım diyo
serum güzel oluyor valla ama sürekli serum da olmaz ki, bana kalsa direk serumla gezeyim. 2-3 iyiymiş canım ya , benim bu hafta azaldı biraz diyorum ki günde 4-5 oluyor yine bir ara 10-15 idi(evlerden uzak).Kaç kilo verdin sen?
çok güldüm bu lafa canım senin de mi geçmedi bulantılar hala, perişan etti bizi bu sıpalar ya , annem diyor ki bi doğsun bir bir soralım hesabını
Bütün annelere ve anne adaylarına iyi akşamlar diliyoruuummm
umarım herkesin sağlığı iyidir,meleklerimiz de mışılll mışılll güvenle,huzurla uyuyorlardır...
kızlar bugün hamile kıyafetleri de satan ismi lazım değil genel bir kıyafet mağazasına girdim...kotlarıma,pantolonlarıma giremediğim için ya da girebildiğim zamanlarda da düğmelerin istemsiz olarak fırlayıp patladığıı için o kısıma yöneldim...hamileler için özel tayt bile yapmışlar :) kotlar,pantolonlar çok tam göbüşlerimize göre lastikli ve rahat....biraz daha vakit geçmesini bekliyorum,şu an kaç beden alacağıma karar veremedim...
bu arada maden suyu megnezyum açısından zengin diye doktoruma içeyim mi diye sormuştum,gerek yok asitli içeceklerden uzak dur dedi...kimi dr istediğin kadar içebilirsin diyor,size tavsiyede bulunan oldu mu,ne dersiniz?
Sevgileerrrrr
mrb cnm kıyafet alabilirsin bnce sorun olmamalı bnde pazartesi inş kocişle alışverişe çıkıcam brz miniğe brz bana brz kocaya kışlıklar lazım lastikli ürünlerden almayı düşünüyorum bi sorun olmaz bnce kazak mesela lycralı olanlar sonradanda giyilebiliyor pantlonların zaten göbek kısmı uzun lastikli bnce al rahat rahat takıl ben şuan eşofman ve şu uzun lastikli etekler haricinde brş gymiyorum giyemiyorum değil ama sıkmasın diye belki tehlikeli olur die tercih etmiyorum maden suyuna gelince valla günde 1 tane içmezsen bulantım hiç gtmio beni yatıştırıo ben içiyorum cnm napim bi nebze midemi rahatlatıo
merhaba anneler
nasılsınız?
kimdi bilmiyorum "bulantım yok demeyin bir gün sonra benim başladı" diye
ben de eşime herkesin bulantısı kusması varmış dedim
benim de bugün itibariyle hafif bulantım oldu ama çok belirgin değil. iştahım yok ve yediğim şeyler; meyve, ekmek, zeytin, domates, zorla süt, peynir, yağsız hamur işleri
dün sıcak yemek vardı. kokusunu duyunca midem yandı. kokusu ağır geldi. ceviz yemeye çalışıyorum. onuda zorla ilaç içiyor gibi oluyor. bende durumlar bu.
umarım herkesin en yakın zamanda bulantıları geçer. çünkü ben artık kendimi tanıyamıyorum.
bugün bol bol göbek ve kıyafet muhabbeti olmuş
cicileriniz çok güzel hepinizin bayıldım
benim zamanım olmuyor bakacak ve alacak. ama çok hevesleniyorum o da ayrı mesele.
göbek konusuna gelince bende şişkinlik var olmasına rağmen pantolonlarım oluyor hala.
kabızlık konusunda ben hamile olmadan önce düzenim nasılsa aynı aslında
ben kendimi bildim bileli bağırsaklarım tembeldir. o nedenle fazla değişiklik yok. ayrıca ben ne kadar yemesem de kayısı kurusu ve ılık su gerçekten etkili olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?