oğluşumu okula gönderdim şimdi bide bi türk kahvesi yanındada sigara ne güzel olurdu
öncelikle günaydın anneler.o kadar korktum ki bu gece geçmişe hiç bakmadan direk yazyorum.rüyamda 5-6 aylık hamileydim.ama işin garip yan bebeğimi arasıra dışar çıkarıp sevip karnını doyurup geri koyabiliyordum.çok güzel bir erkek bebekti öpmeyi bile öğrenmiş kime yaklaştırsam hemen öpüveriyordu yanağını.sonra altını değiştirmek için yatak odasına gittim.zıbınını çıkardım ne göreyim bebeğin sol bacağı küçücük kalmış ayak daha oluşmamış yani gelişimi tamamlanmamıştısonra yengeme neden böyle kalmış çocuğun bacağı büyüdü de artık aldıramam dedim.nasıl olsa daha doğmasına var, ikide bir çıkarma da o da gelişsin dedi.allahım çıldrcaktım uyandım yatakta deli gibi ağladm çok korkuyorum neden böyle bi rüya gördüm ben anlamadım .allahım nolur sağlıklı olsun eli ayağı heryeri düzgün olsun
EPDURAL ANESTEZ araştırabilirisn canımbu epıdural le spınal arasında ne fark var kı.bu arada bebegı alırken kırt kurt dıye ses oluyormu.bende rahım anomalısı var bebegım normal dogum pozısyonuna gecemeyecegı ıcın sezeryan olacagım hemde bebegımı tehlıkeye atmamıs olacagım en erken ne zman alıyorlar sezeryana.bende epıduralı onerdıler ama korkuyorum onlar orda keserken ben ayık bır sekılde.
bilgi için teşekkür ederim öğretici oldu. bu hastane ve doktorlar için iyi şeyler duymaya başladım etrafımdan ve buradan yakın zamanda gitmeyi düşünüyorum.Benim bir arkadaşım o hastanede başka bir doktora gidiyor ileri yaşta ve ikiz gebeliği olduğu için doktoru 2'li test ona yapılamadığı için ayrıntılı ultrasona Narter beyi önermiş.Ben kadın doğumda erkeklerin daha nazik ve başarılı olduğunu düşünüyorum bu bir önyargı sadece lütfen kimse üstüne alınmasın tabikide çok iyi hatta daha iyi bayan doktorlarımızda var neyse kendisi yurt dışında eğitim almış birçok araştırmalara katılmış şuan üniversitede sanırım prof.luk almaya çalışıyor.Kendisi riskli gebelik uzmanı olduğu için çok detaycı, aynı zamanda normal doğumu destekleyen birisi önceliği öyle, ticari kafa yok bize gereksiz tahlil yaptırmıyor hatta bir arkadaşım 2 haftada bir gidiyor doktoruna Narter bey 9. ve 10. hafta çağırmadı 12. haftanda gel 2'li testini yapalım dedi.Mesela ilk gittiğimde hastaydım çok fazla öksürüyordum kendiside çıkmak üzereydi kanımı alacak kişiye gidip hastam gelecek çıkma biraz daha bekle demiş daha sonra yönlendirdiği dahiliye doktoruna gelip açıkladı oldukça ilgiliydi.Hatta yediğimiz sağlıksız besinleri ve havanın bebeğin beslendiği plesanta ya geçtiğini ve ileri yaşlarda kanser görülme riskinin etkisiyle ilgili araştırma yapmışlar Türkiye bu konuda korkunç durumda artık kanser çok genç yaştaki insanlarda görülmeye başladı bu konuda tubitak'a gitmişler araştırmayı geliştirmek için teşvik istenmiş ama önleri kesilmiş.İnsanlar seslerini çıkarmıyor diye hayıflanıyordu ve doğal beslenmeye çalışmam konusunda uyardı açıkcası ben sevdim ama yeni gidiyorum çok iyi midir bilmiyorum ancak başka bir doktor önerdiğine göre işindede iyidir heralde diye düşünüyorum.Birde orayı seçmemdeki bir sebep olası bir durumda küvez için para alınmıyor sgk geçerli.Eğer özel sigortanızda varsa sgk dan daha az ödüyorsunuz, çok ucuz değil ama şifa,acıbadem vb. hastanelerden bariz çok daha uygun olduğu kesin.
canım çok geçmiş olsun..
iğne,serum seni daha iyi hissettirecektir, varolan lekelenmende geçecektir Allah'ın izniyle..
mümkün oldukça yat dinlen, iş ws yapma..mecburi durumlarda ayağa kalk yani..
benimde aynı durumum vardı şuan rahatladım çok şükür
bende iğne ,serum yapıldım ve progestan kullandım. söylediğinede yürekten katılıyorum..hergün ona sahip olduğuma şükredip,sağlıkla kavuşmak için dua ediyorum..
Allahım herkesi sağlıkla yavrusuna kavuştursun.malesef ben bu sene 19.haftamda bebeğimi kaybettim ve neler hissettim anlatamam..
bu gebeliğiminde başlangıcı zor geçti, şuanda enfeksiyon için ilaca başladım..ve önceki bebeğimi de enfeksiyon sebebiyle kaybetmiş olmam yüksek ihtimal
o yüzden inan şuan yüreğim hop hop ediyor.. acılar çekipte insanın kucağının bom boş olması ne kadar ağır bir durum..
o yüzden sağlıkla kavuşacağı yavrusu olsun insanın başka ne istenir.. hepsi canımız, kanımız..
Allahım cümlemizinkini sağlıkla tamamına erdirsin
sende içini ferah tut, dinlenince daha iyi olursun..güzel haberlerimizi paylaşmak nasip olsun her zamann
bu epıdural le spınal arasında ne fark var kı.bu arada bebegı alırken kırt kurt dıye ses oluyormu.bende rahım anomalısı var bebegım normal dogum pozısyonuna gecemeyecegı ıcın sezeryan olacagım hemde bebegımı tehlıkeye atmamıs olacagım en erken ne zman alıyorlar sezeryana.bende epıduralı onerdıler ama korkuyorum onlar orda keserken ben ayık bır sekılde.
teşekkürler canım. azaldı baya akıntının içinde az bir şey oluyor arada. iş güç yaptığım yok zaten hamileliğimi öğrendiğimden beri :) yine de olacaksa oluyor işte. napalım tedbir bizden sonucu Allahtan... dediğin gibi içimi ferah tutmaya çalışıyorum elimden geldiğince. inşallah canım bu gebeliğin güzel geçer, sağlıkla ve hayırla alırsın kucağına bebeğini(amin)
öncelikle günaydın anneler.o kadar korktum ki bu gece geçmişe hiç bakmadan direk yazyorum.rüyamda 5-6 aylık hamileydim.ama işin garip yan bebeğimi arasıra dışar çıkarıp sevip karnını doyurup geri koyabiliyordum.çok güzel bir erkek bebekti öpmeyi bile öğrenmiş kime yaklaştırsam hemen öpüveriyordu yanağını.sonra altını değiştirmek için yatak odasına gittim.zıbınını çıkardım ne göreyim bebeğin sol bacağı küçücük kalmış ayak daha oluşmamış yani gelişimi tamamlanmamıştısonra yengeme neden böyle kalmış çocuğun bacağı büyüdü de artık aldıramam dedim.nasıl olsa daha doğmasına var, ikide bir çıkarma da o da gelişsin dedi.allahım çıldrcaktım uyandım yatakta deli gibi ağladm çok korkuyorum neden böyle bi rüya gördüm ben anlamadım .allahım nolur sağlıklı olsun eli ayağı heryeri düzgün olsun
EPDURAL ANESTEZ araştırabilirisn canım
Ya kızlar ben bısı sorcam bız burda yazılanlardan daha mı erken dogum yapcaz
evet canım bende sezeryandan memnundum bu yüzden bendede cesaret yok ama bu aralar epidural sezeryanı düşünüyorum daha cabuk ayaklanıyormuşsun ilk çıktığındada daha az acı hisediyormuşsun genel anestesi olmadığı içnde bebeği hemen emzirebiliyormuşsun bilimiyorum doktora danışıcam:44:
arkadaslar bu ıkılı test sonuclarını aynı gun mu alıyoruz acaba bılgısı olan varmı bu konuda..
bu epıdural le spınal arasında ne fark var kı.bu arada bebegı alırken kırt kurt dıye ses oluyormu.bende rahım anomalısı var bebegım normal dogum pozısyonuna gecemeyecegı ıcın sezeryan olacagım hemde bebegımı tehlıkeye atmamıs olacagım en erken ne zman alıyorlar sezeryana.bende epıduralı onerdıler ama korkuyorum onlar orda keserken ben ayık bır sekılde.
bilmiyorum canım eşim de zararlı olur diyo senin doğumdan sonra bi yan etki falan oldumu? baş ağrısı falan oluyormuş bide felç falan diyorlar eşim olmaz diyor ama eşime diyorum sende girersin doğumabenden önce onu yatırırlar heralde oğlumun sünnetinde bile bayılıyordu kaçtı duramadı yanında fena oldu maşşalah seninde 3. geliyor küçükmü çcocukların erkek dedi doktorun ne güzel söylemiş hemen
ikisindede belden aşağısı uyuşuyor..sadece teknikleri farklı epiduralde kateterden gerektikçe ilaç veriyorlar..
ama spinalde tek seferde ilacı enjekte ediyorlar bitiyor..ve sanırım epiduralde ilaç omurilik sıvısına karışmıyor ama spinalde karışıyor..yani birinde omuriliği saran zarın iç tarafına diğerinde dış tarafına veriyor ilacı
yani teknikleri farklı .. dr'un nasıl yapmak isterse.. sanırım sezeryanda ilacın etkisinin zayıfladığını hiç hissetmesin hasta diye direk spinal yapıyorlar(yaklaşık 5 saat kadar tam uyuşuk kalmıştım)
çünkü normal doğumda daha çok epidural yapıyorlar..çünkü doğuma eşlik etmek adına tam uyuşma olmasın isteniyor
bebeği miadından genelde 10 gün önce alıyorlar sezeryanda
birde ses falan olmuyor.. bende ilk senin gibi düşünmüştüm.. ama koldanda bi iğne yapılmıştı..sakinleştirici gibi birşey olsa gerek..
kuzu kuzu oluyorsun, tatlı bi ağırlık çöküyor ama uyanıksın..hiç aklına ameliyatla ilgili birşey gelmiyor..zaten 5 dk ya kalmadan bebeğini alıyorlar, giydirince daha işlem devam ederken sen bebeğini kokluyorsun, göğsüne yatırıyorlar..bu tatlı bir duygu tabikiyani lafın kısası çok rahat oluyor, düşündüğün gibi olmuyor inan..
Aman gülüm ben her gece neler görüyorum
Anlatsam Kac cilt kitap çıkar gecen aynısını bende gördüm karnımdan çıkartıp seviyordum erkekte
Pipisini bile gördüm hattabeni bide çok korkutuyorlar peşime adam takılıyor
Gel seni kürtaj edeceğim bebeğini alacağım diyo ama ben kaçıyorum vermiyorum bebeği
Kaynanam giriyo rüyalarıma pardon onu görünce kabus oluyo zaten
Korkma bebeklerimiz sağlıklı inşallah
ne güzel anlatmısın canım dogurasım geldi:)ikisindede belden aşağısı uyuşuyor..sadece teknikleri farklı epiduralde kateterden gerektikçe ilaç veriyorlar..
ama spinalde tek seferde ilacı enjekte ediyorlar bitiyor..ve sanırım epiduralde ilaç omurilik sıvısına karışmıyor ama spinalde karışıyor..yani birinde omuriliği saran zarın iç tarafına diğerinde dış tarafına veriyor ilacı
yani teknikleri farklı .. dr'un nasıl yapmak isterse.. sanırım sezeryanda ilacın etkisinin zayıfladığını hiç hissetmesin hasta diye direk spinal yapıyorlar(yaklaşık 5 saat kadar tam uyuşuk kalmıştım)
çünkü normal doğumda daha çok epidural yapıyorlar..çünkü doğuma eşlik etmek adına tam uyuşma olmasın isteniyor
ben ilkınde spinal yaptırdım heyecandna tansiyonum düştü. beni genele aldılar.cocugu cıkarırken cesaret işi
bebeği miadından genelde 10 gün önce alıyorlar sezeryanda
birde ses falan olmuyor.. bende ilk senin gibi düşünmüştüm.. ama koldanda bi iğne yapılmıştı..sakinleştirici gibi birşey olsa gerek..
kuzu kuzu oluyorsun, tatlı bi ağırlık çöküyor ama uyanıksın..hiç aklına ameliyatla ilgili birşey gelmiyor..zaten 5 dk ya kalmadan bebeğini alıyorlar, giydirince daha işlem devam ederken sen bebeğini kokluyorsun, göğsüne yatırıyorlar..bu tatlı bir duygu tabikiyani lafın kısası çok rahat oluyor, düşündüğün gibi olmuyor inan..
evet canım bende sezeryandan memnundum bu yüzden bendede cesaret yok ama bu aralar epidural sezeryanı düşünüyorum daha cabuk ayaklanıyormuşsun ilk çıktığındada daha az acı hisediyormuşsun genel anestesi olmadığı içnde bebeği hemen emzirebiliyormuşsun bilimiyorum doktora danışıcam:44:
Benim bulantılar yine başladı bu sabah neden acaba :26:
Kusmamak için kendimi zor tutuyorum eski günlerime dönmek istemiyorum
Benim gibi olan var mı kızlar
normalmiş canım ya..
bende neler görüyorum.. ayy anlatmaya bile dilim varmıyor
Allahım hayır etsin..-- diyelimm
manasız yani, yorumlanmaz bile bizim rüyalar.o kadar abzürd
Bulantılarında devam ediyormuş..mervem çok fena bi durum ama, sık dişini, 14.haftada bıçak gibi kesilir inş..
onlarda bebişlerin cilveleri işte ne yapalımm
benimde bayağı bayağı azaldı çok şükür.. bayramda çok fenaydıı
amin canım hepimizinkini inşşalahçok üzüldüm canım inaşşalah bidaha göstermez rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip eder ...bende epidurale ılımlı bakmaya başladım bilemiyorum her ameliyatın bir riski var zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?